-
@tiguanos said in VW Tiguan 2024:
Καλησπέρα!
Αυτές τις μέρες παρέλαβα το Tiguan έκδοση "More" και ξεκίνησα να κάνω βόλτες όλη την οικογένεια.
Αυτό που παρατήρησα στο test drive που μου έδωσαν, είναι πως ο κινητήρας 1.5 (150 άλογα) είναι γενικά ψοφίμι. Οκ δεν έχω απαιτήσεις και επέλεξα τον ίδιο κινητήρα για το δικό μου.
Σε 4 πραγματάκια θα ήθελα βοήθεια:
-
Πως βλέπω τα συνολικά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου;
-
Στον λεβιέ τον ταχυτήτων, η επιλογή "S" τι κάνει;
-
Χωρίς να πατάω γκάζι, σε ευθεία, η κατανάλωση είναι στα 8lt, σωστό είναι; δεν θα έπρεπε να κατεβαίνει; Στα review γράφουν πως το αυτοκίνητο υποστηρίζει "coasting" όπου απενεργοποιείται η κινητήρας.
-
Αυτοκίνητα του 2024 άρχισαν να βάζουν υποχρεωτικά τον "συναγερμό" όταν περάσω το όριο ταχύτητας, και μπορώ να το απενεργοποιήσω μόνο προσωρινά. Διάβασα πως σε άλλες χώρες αφαιρούν το ηχειάκι που κάνει τον συναγερμό. Υπάρχουν άλλες επιλογές, όχι τόσο δραστικές;
Ευχαριστώ πολύ.
Καλορίζικο και μην πας να βάλεις μεμβράνες και ppf
-
-
Ευχαριστώ,
γιατί όχι ppf; παλαιότερα έβαζα ceramicpro και το αμάξι μετά από 200,000χλμ είχε χρώμα σαν καινούργιο.
-
Ευχαριστώ,
γιατί όχι ppf; παλαιότερα έβαζα ceramicpro και το αμάξι μετά από 200,000χλμ είχε χρώμα σαν καινούργιο.
Διάβασε 2,3 σελίδες πίσω θα καταλάβεις γιατί το είπα
Ceramic pro ; κεραμικη επιστρωση;
-
Εντάξει τώρα, επειδή έτυχε ο άλλος και πήγε σε αλμπάνη και του μακέλεψε το αμάξι.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα... -
Τα αυτοκίνητα είναι εργαλεία για να μας υπηρετούν.
Όποια άλλη διάσταση τους δίνουμε , είναι λάθος.
Οι ατυχιες αυτές θα σε κάνουν να χαρείς περισσότερο το αυτοκίνητο. Να το χάρουμε πρέπει και όχι να μας την κάνει δύσκολη.
-
ναι διάβασα... πολύ κρίμα
ναι είναι κεραμική αλλά όχι ακριβός επίστρωση, γιατί κάνει "bond" με το χρώμα (άρα ΔΕΝ φεύγει με τίποτα). Πριν χρόνια που το έβαλα, είχα την επιλογή για 4 στρώσεις (μικρή προστασία αλλά ωραία γυαλάδα), 8 στρώσεις (καλή προστασία) ή και περισσότερες στρώσεις με τρελό κόστος. Το ενδιαφέρον ήταν στις κουτουλιές που άφηνα για μήνες και δεν άφηναν απολύτως κανένα σημάδι. Εντυπωσιακό σαν υλικό.
-
@criuser said in VW Tiguan 2024:
Μπορεί αλλά τα αιρκρος είναι του 2018 και του 2020.
Δεν είναι παλιά.
Να μην σας δείξω φώτα μπροστινά της ΧΑΝΤΙΑ και πάθετε πλάκα.
Η να σας δείξω...
Αν δε κάνω λάθος τα φώτα της xantia είναι γυάλινα, δεν είναι οι πλαστικές σημερινές παπάτζες, οπότε τι να πάθουν;
-
ναι διάβασα... πολύ κρίμα
ναι είναι κεραμική αλλά όχι ακριβός επίστρωση, γιατί κάνει "bond" με το χρώμα (άρα ΔΕΝ φεύγει με τίποτα). Πριν χρόνια που το έβαλα, είχα την επιλογή για 4 στρώσεις (μικρή προστασία αλλά ωραία γυαλάδα), 8 στρώσεις (καλή προστασία) ή και περισσότερες στρώσεις με τρελό κόστος. Το ενδιαφέρον ήταν στις κουτουλιές που άφηνα για μήνες και δεν άφηναν απολύτως κανένα σημάδι. Εντυπωσιακό σαν υλικό.
Ενδιαφέρον. Το αγοράζεις και το περνάς εσύ ή το περνάνε ειδικοί;
-
Saba τώρα το δα! Έλα ρε μη στενοχωριέσαι!
Για το μάτι κράτα το! Πραγματικά ούτε που φαίνεται!
Τα πετραδάκια από το δρόμο μεγαλύτερη ζημιά σου κάνουν!
Πάντως φτιάχνει και στο νεύρο με την μέθοδο που τα διορθώνουν! Θα το κάνει ανεπαίσθητο!
-
Να πω κι εγω την μαλακια μου ......
Οσοι λετε δεν πειραζει κτλ κτλ , στη θεση του Χρηστου πως θα αντιδρουσατε ? Νομιζω το 99% θα βριζατε πολυ χειροτερα . Ειναι αντιδραση της στιγμης και ειναι απολυτα φυσιολογικο . Να παιρνεις καινουριο αμαξι, και να γινονται τοσες μαλακιες. Ε σε βγαζει εκτος εαυτου. Οι γυναικες δεν προσεχουν, μου εχουν κανει χειροτερα και απο τυχη και προνοητικότητα εχω γλυτωσει άλλα. Τις εβρισα? Αλλες ναι , αλλες το καταπια , (αλλά δεν το ξεχασα χαχαχ) . Αλλά δεν σημαινει οτι δεν τις εκτιμουσα , οτι δεν τις ηθελα, οτι πραγματικα εννουσα οτι ειναι ζωα . Απλά πανω στα νευρα της στιγμης λες πολλά , που για μενα ειναι δικαιολογημενα . Καλυτερα να βριζεις και να φωναζεις , παρα να τα καταπνιγεις.
Απο την άλλη συμφωνω οτι ολα ειναι παλιοσιδερα και δεν εχουν καμια αξια μπροστα στα εμψυχα , αλλά οποιος πει οτι ειναι ζεν σε τετοιες στιγμες να μου πει κι εμενα τι πινει , θελω κι εγωEDIT : σβηστηκαν πολλά ποστς και φαινεται λιγο παραταιρο το δικο μου , αλλά το αφηνω
-
Δεν ξέρω τι διεγράφη και τι ειπώθηκε από posts άλλων, ούτε μετανιώνω χιλιοστό για όσα έγραψα. Αυτό που ξέρω είναι ότι είμαι άυπνος όλη νύχτα ενώ σηκώθηκα και έχω έρθει για δουλειά 2 ώρες νωρίτερα από τα νεύρα μου.
Τώρα, έξω από χορό πολλά τραγούδια λένε. Αν με έκραξαν γυναίκες να σκεφτούν το εξής. Την ημέρα του γάμου τους στο νυφικό τους να προκαλέσει κάποιος/α μια μικρή ψαλιδιά. Οι άντρες που πιθανώς με εκραξαν απλά εύχομαι να μην βρεθούν ποτέ στη θέση μου, γιατί ΜΟΝΟ τότε θα μπορούσαν να κατανοήσουν πως νιώθω (ακόμα).
Κατά τα άλλα επειδή δεν έχει φύγει χρώμα (ευτυχώς) η ζημιά αυτή δεν θα επισκευαστεί για να σπάσει επιτέλους τη γουρσουζιά. Η πιο ψύχραιμη αντίδραση που μπορώ να έχω είναι πάντως να μην την ξαναβάλω στο αμάξι από τη στιγμή που απέδειξε ότι δεν έχει τον παραμικρό σεβασμό. Αυτό που έκανε είναι ανεπίτρεπτο. 1000 άτομα να κλείσουν 100 φορές πόρτα καινούργιου οχήματος, μόνο που είναι καινούργιο το πιο πιθανό είναι να μην την κλείσουν με τη μια. Για να ανοίξεις λοιπόν με τέτοιο τρόπο την πόρτα ώστε να προκαλέσεις τέτοια ζημιά, άνευ λόγου και αιτίας, πρέπει να ανήκεις στην προμνησθείσα διεγραμμένη "κατηγορία/χαρακτηρισμό".
-
Χρήστο μου καλημέρα, όσο καλή μπορεί να είναι, έτσι πως είσαι. Επειδή πρόλαβα το post σου πριν σβηστεί, έχω να σου πω δύο πράγματα, εντελώς φιλικά.
(Α) Σχετικό: Δε νομίζω να έκανε κάτι τέτοιο επίτηδες η σύζυγος. Οπότε σφάλμα μεν, αλλά όχι εκ προθέσεως.
(Β) Σχετικό: Έχεις θέση ευθύνης και εξουσίας. Μην την πληρώσει κανένας ανθρωπάκος, λόγω εκνευρισμού.Πήγαινέ το σε ένα από αυτά τα γρήγορα λαμαρινάδικα. Θα στο στρώσουν.
-
Δεν το πάω πουθενά για σπάσει η γουρσουζιά φίλε καλημέρα. Το άλλο που λες το σέβομαι, δεν φταίει κανείς άλλος. Για τη σύζυγο και δόλος να μην υπάρχει η αμέλεια είναι επιπέδου ηλιθιότητας.
-
Εγώ σε καταλαβαίνω. Είναι το καινούργιο κοσκινακι σου και θες να το έχεις πιπίλα. Λογικό και επόμενο ειδικά όταν έχεις μοχθησει για να το αποκτήσεις. Τις πρώτες ημέρες θα σε περιτριγυρίζει αλλά σε 1 εβδομάδα το πολύ θα σου έχει περάσει. Πάντως αν πιστεύεις σε κάποια θρησκεία κάνε ένα ευχέλαιο στο αμάξι γιατί βλέπω πολύ γκαντεμια σου εστάλη από την Γερμανία.
Από την άλλη και η καημένη η σύζυγος σίγουρα δεν το ήθελε. Μπες και λίγο στην θέση της.
-
Γιατί ακριβώς είναι καημένη; Φταίει η κακιά η κολώνα να την κάνουμε ντά; Την πείραξε το αμάξι και το τιμωρεί; Έλα τώρα ρε φίλε...
-
Είσαι εν θερμώ. Σε 1 εβδομάδα θα καταλάβεις.
-
Θα φτιάξει το νεύρο της πόρτας μόνο του; Τότε ίσως..
-
1000% με το Χρήστο είμαι.
Εχω φτάσει να χοροπηδάω από τα νεύρα μου σαν το καρτούν σε παρόμοιες καταστάσεις. Και λίγα έγραψε.
Στην τελική καλύτερα να ξεδίνεις φωναχτά και μόνο λεκτικά παρά είτε να τα πνίγεις (πολύ κακό) είτε να ξεσπάς αλλιώς (μακριά από εμάς).
Οι γυναίκες στην πλειοψηφία τους είναι ανοιωθες σε τέτοια θέματα. Προσεγγιση ζωής πιθανώς γι αυτό και ζουν περισσότερο.
Αμάξι δικό μου ποτέ δεν άφησα τη γυναίκα μου να το οδηγήσει. Παραπονο το έχει αλλά δεν μασάω. Ουτε το ραβ ούτε το κασκαι ούτε τη Χ1, τίποτα.
Και παρόμοιες αντιδράσεις έχω και όταν κάνει κάτι σε δικό της ή ότι τυχόν μπορεί να μοιραζόμαστε. Οχι μόνο για τα παραπάνω αλλά γιατί την αποκατάσταση θα την πληρώσω εγώ και θα τρέξω εγώ.
Κατ αυτή δεν χρειάζεται να φτιάχνουμε τίποτα …
Και που να δεις εσωτερικά με δαχτυλίδια, κοσμήματα τακούνια τι ζημιές μπορεί να προκαλέσει η ίδια.
Σε ταξίδι με το εκάστοτε μεγάλο αφαιρούνται τα πάντα για να μπει.
Αλλιώς με το μικρό να πάνε και στριμωγμένα να μάθουν.
Τα ίδια και με την κόρη λόγω τρίχας που οδηγάς και σου έρχεται στη μούρη η τρίχα. Ή το νύχι. Ευτυχώς μεγάλωσε αυτή, δεν μας ακολουθεί και ησυχάσαμε γιατι είναι και γλωσσου!
Είναι λόγοι μη χρήσης του αμαξιού μου από την οικογένεια όλα αυτά.
Μονο ο γιος σέβεται και δικαιως μπαίνει.
Αλλά και με αυτόν δύσκολα θα μοιραστώ δικό μου αμάξι. Καλά να είμαστε να του πάρω δικό του. Να μάθει να έχει ο ίδιος την ευθύνη.Τελωσπαντων Χρήστο κάνε κάναν αγιασμό στο όχημα και για καποιο διάστημα στη θέση σου θα σταμάταγα να γράφω ειδικά θετικά για το αμάξι εδώ μέσα. Έπεσε πολύ «μάτι» θεωρώ !
Κραξε και λίγο ή απλά μην μοιράζεσαι με τόσους αγνώστους τη χαρά σου!
Φθονεί ο κόσμος όσο δεν πάει πια …
VW Tiguan 2024