-
@danis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
@argyn said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Είναι όντως αυτοκίνητο ειδικού σκοπού. Ένα αυτοκινούμενο παιχνίδι, μέτριο όμως ως καθημερινό αυτοκίνητο.
Κάτι σαν το MX-5, αλλά για outdoor/offroad.Ούτε κάν μέτριο στην άσφαλτο. Ακόμα και εάν εξαιρέσει κανείς τους ανύπαρκτους χώρους του. Κακό έως επικίνδυνο στην καθημερινή οδήγηση εάν επιλέξεις να κινηθείς σε οποιοδήποτε mode εκτός αυτού της κότας - ειδικά εάν αλλάξεις τα HT λάστιχα πρώτης τοποθέτησης με ΑΤ, δεν μιλάω κάν για ΜΤ, και κινείσαι πχ στο ψιλόβροχο. Πισωκίνητο με ψηλό κέντρο βάρους, τιμόνι με μηδενική πληροφόρηση και πάναργες επαναφορές (ανακυκλοφορούντα σφαιρίδια γαρ), αναποτελεσματικά φρένα με σπογγώδη αίσθηση, πλευστότητα ανάρτησης αντίστοιχης 3 μετρης πολυεστερικής βάρκας, ροπή μοτέρ για γέλια κτλ κτλ.
ΑΛΛΑ στο χώμα πας μαμά εκεί που πάνε και δεν πάνε αμάξια x2 ή x3 κόστους, αν μάλιστα του ρίξεις κανένα 4άρι χιλιάρικα για να το βελτιώσεις (επώνυμα κιτ από το ράφι και όχι αυτοσχεδιασμοί που απαιτούν πολύ χρόνο, γνώση και διάθεση) τότε για οποιαδήποτε πρακτική χρήση σε χωματόδρομους και καθαρισμένους δασικούς το θάρρος σου πιθανότατα θα εξαντλείται πριν από τις ικανότητες του. Μην περιμένεις το ραφινάρισμα και τον αγαπησιάρικο χαρακτήρα του miata πάντως κατ αναλογία. Το τζίμνι θα σε πάει μεν (σχεδόν) παντού όπου πατάει άνθρωπος και όχι κατσίκι αλλά θα σου βγάλει την παναγία.
ΜΧ-5 (το προηγούμενης γενιάς) το έχω οδηγήσει για 2 μέρες. Εξαιρετικό. Κάποια στιγμή, αν έχω την οικονομική δυνατότητα, θα το πάρω ως μτχ.
Αλλά και αυτό απαιτούσε τρελές παραχωρήσεις, όμως σε καλή άσφαλτο, απλά δεν ήθελες να σταματήσεις.Το νέο τζίμνι δεν το έχω οδηγήσει. Μια φορά μόνο για πλάκα έκανα testdrive για 5χλμ με ένα φίλο. Τώρα πλέον ούτε testdrive οχήματα δεν έχει (σε 2 αντιπροσωπίες που ρώτησα).
Το παλιό, ήταν όντως δύσκολο αμάξι. Κάτι σα το αγροτικό μου σήμερα.
Το νέο όμως (λένε) οτι είναι μακράν πιο ραφιναρισμένο.Το έχεις οδηγήσει και έχεις την παραπάνω εμπειρία ή το υποθέτεις;
Κρίμα να μην το έχει κάπου να το νοικιάσω για ένα 3ημερο να το δοκιμάσω.
Σε κάθε περίπτωση, οι λόγοι που το σκέφτομαι (έναντι Duster/Vitara) είναι 3:
- Ελάχιστο, συγκριτικά, κόστος απόκτησης (λόγω ΦΠΑ)
- Ένα εξαιρετικό όχημα για off που λογικά είναι κατασκευασμένο να αντέχει σε χωμάτινη χρήση πολύ περισσότερο - άρα όχημα που μπορώ να το κρατήσω σαν 2ο/3ο για το κέφι μου και τα χόμπι μου για 20+ χρόνια (ελπίζω - δεν ξέρω την αξιοπιστία του)
- Ελπίζω οτι το νέο μοντέλο να μην είναι τόσο κακό όσο περιγράφεις, για καθημερινό. Να το αντέχω να το χρησιμοποιώ μέχρι να έρθει η ώρα για οικογένεια όπου πλέον θα πάρω κάτι πιο "φυσιολογικό" και πιθανών ηλεκτρικό.
Ναι, είχα τα το τελευταίο φεισλιφτ της προηγούμενης (3ης γενιάς) και έχω το τελευταίο μη επαγγελματικό μοντέλο (4ης γενιάς). Οι διαφορές μεταξύ τους είναι πολύ-πολύ μικρότερες από όσο γράφουν οι δημοσιογράφοι στα τεστ. Επειδή όμως η 3η γενιά έμεινε σε παραγωγή για μια 20ετία είχε σημαντικές αλλαγές και προσθήκες, συνεπώς όλα εξαρτώνται από την έκδοση με την όποια συγκρίνεις το τωρινό. Προφανώς και υπάρχει ένα υποκειμενικό στοιχείο στις αξιολογήσεις - συγκρίνω την συμπεριφορά του στην άσφαλτο με εκείνη ενός μικρού αυτοκινήτου πόλης από την σκοπιά ενός πάλαι ποτέ ενθουσιώδους ασφάλτινου οδηγού. Σκέψου το ώς εξής: Ότι κερδίζεις με το τζίμνι στο χώμα το χάνεις στην άσφαλτο αν θελήσεις να κινηθείς στοιχειωδώς σβέλτα. Οι περιορισμοί χώρων κτλ φαίνονται με το μάτι οπότε δεν χρειάζεται να τους επαναλάβω.
-
@manast said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Το Jimny δεν το βρίσκω πουθενά. Μόνο το παλιό.
Τώρα πλέον σχεδόν τίποτα, σε νορμάλ τιμή τουλάχιστον. Ο κόσμος δεν τα επιλέγει. Και το βλέπεις εδώ, σε ένα καθαρά petrolhead forum.
ΧΑΧΑΧΑ! Batteryhead forum ...οσονούπω
xaaxxaaxaxaxaxa
ElectroHead ακούγεται πιο εύπεπτο.
και πλάκα πλάκα, τα ηεκτρικά μπορούν να είναι όντως πολύ πιο ενδιαφέροντα και πιο προσιτάΗλεκτρικό ρεύμα στον εγκέφαλο έχουμε ...όλοι, όσων εξ'ημών αυτός στοιχειωδώς λειτουργεί. Μπαταρίες όμως;
Ομως στα σοβαρά. Το forum προυπήρχε της γνώμης μου και φυσικά μπορεί να αναπτύσεται θετικά διαρκώς, χωρίς αυτήν.
Εγώ απλώς αναρωτιέμαι κάποιος που αξιολογεί περισσότερο την ησυχία, τα ηλεκτρικά παράθυρα, το αυτόματο κιβώτιο, το αυτόματο φρενάρισμα, το αυτόματο στρίψιμο του τιμονιού, την αυτόματη διατήρηση της ταχύτητας, τα αυτόματα φώτα, τους αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και πάει λέγοντας, αδιαφορεί για το πως στρίβει το τιμόνι και την πληροφορία που αυτό δίνει, αδιαφορεί παγερά για την οδήγηση του αυτοκινήτου (πάντα υπάρχει πρόφαση), τον λες (καθ'ύπερβολή προφανώς) petrolhead ή όπως εγώ πιστεύω, περισσότερο θα επιθυμούσε να είναι ο άνθρωπος του πίσω δεξιού καθίσματος αλλά, δεν τον "παίρνει" για διαφόρους λόγους;
Στα δικά σου τώρα. Είναι φανερό ότι θες να αλλάξεις "κάτι" στα οχήματα που έχεις. Ιδανικά ίσως και τα δύο. Καθαρά οικονομοτεχνικά, τίποτα.
Βέβαια η γνώμη μου είναι ότι μεσοπρόθεσμα, οι επιλογές θα στενέψουν.
Εχεις δεχθεί προτάσεις-απόψεις και θα δεχθείς μάλλον κι άλλες. Αυτή τη στιγμή εξελίσεται η διαμάχη μελομακάρουνο ή κουραμπιές; Εγώ μελομακάρουνο ψηφίζω.
Πάντως το L200 μάλλον κράτα το. Τουλάχιστον στην αρχή. -
+1000
Η φράση κλειδί είναι πλέον "μετακινούμαι" αντί "οδηγώ" - όπως ξέρει και μπορεί ο καθένας. Η "ιδανική διαδρομή" είναι πλέον όχι το στροφιλίκι φθινόπωρο στο Πήλιο, οι παλιές αναβασιάρικες ή οι μεγάλες ακροπολικές (αναλόγως των προτιμήσεων), αλλά εκείνη η "πράσινη και οικολογικιά" με τις χαμηλότερες διακυμάνσεις ταχύτητας, υψομετρικές διαφορές, την μέγιστη διαθεσιμότητα φορτιστών και την απάτητη διαχωριστική γραμμή για να μην μπερδεύεται το ότο πάιλοτ. Με δύο λόγια: Το τέλος της ιδέας της αυτοκίνησης όπως την ζήσαμε. Πιθανόν συλλογικά επιβεβλημένο για λόγους σαστεϊναμπιλιτι αλλά σίγουρα προσωπικά μελαγχολικό ...
-
Ίσα ίσα, τώρα με τα ηλεκτρικά θα βγουν άπειρα οχήματα ειδικού σκοπού.
Ας πούμε υπάρχει ένα off road δίκυκλο (Bee X) pου κυκλοφορεί με άδεια μοτοποδηλάτου (δηλαδή έως 45χλμ) αλλά έχει mode που αυξάνει δύναμη και τελική για να γίνεται off road χόμπι..
https://www.newsauto.gr/news/dio-ilektrika-off-road-dichnoun-ton-dromo-gia-ena-elliniko-aftokinito/
-
Είναι όντως αυτοκίνητο ειδικού σκοπού. Ένα αυτοκινούμενο παιχνίδι, μέτριο όμως ως καθημερινό αυτοκίνητο.
Κάτι σαν το MX-5, αλλά για outdoor/offroad.Ούτε κάν μέτριο στην άσφαλτο. Ακόμα και εάν εξαιρέσει κανείς τους ανύπαρκτους χώρους του. Κακό έως επικίνδυνο στην καθημερινή οδήγηση εάν επιλέξεις να κινηθείς σε οποιοδήποτε mode εκτός αυτού της κότας - ειδικά εάν αλλάξεις τα HT λάστιχα πρώτης τοποθέτησης με ΑΤ, δεν μιλάω κάν για ΜΤ, και κινείσαι πχ στο ψιλόβροχο. Πισωκίνητο με ψηλό κέντρο βάρους, τιμόνι με μηδενική πληροφόρηση και πάναργες επαναφορές (ανακυκλοφορούντα σφαιρίδια γαρ), αναποτελεσματικά φρένα με σπογγώδη αίσθηση, πλευστότητα ανάρτησης αντίστοιχης 3 μετρης πολυεστερικής βάρκας, ροπή μοτέρ για γέλια κτλ κτλ.
ΑΛΛΑ στο χώμα πας μαμά εκεί που πάνε και δεν πάνε αμάξια x2 ή x3 κόστους, αν μάλιστα του ρίξεις κανένα 4άρι χιλιάρικα για να το βελτιώσεις (επώνυμα κιτ από το ράφι και όχι αυτοσχεδιασμοί που απαιτούν πολύ χρόνο, γνώση και διάθεση) τότε για οποιαδήποτε πρακτική χρήση σε χωματόδρομους και καθαρισμένους δασικούς το θάρρος σου πιθανότατα θα εξαντλείται πριν από τις ικανότητες του. Μην περιμένεις το ραφινάρισμα και τον αγαπησιάρικο χαρακτήρα του miata πάντως κατ αναλογία. Το τζίμνι θα σε πάει μεν (σχεδόν) παντού όπου πατάει άνθρωπος και όχι κατσίκι αλλά θα σου βγάλει την παναγία.
ΜΧ-5 (το προηγούμενης γενιάς) το έχω οδηγήσει για 2 μέρες. Εξαιρετικό. Κάποια στιγμή, αν έχω την οικονομική δυνατότητα, θα το πάρω ως μτχ.
Αλλά και αυτό απαιτούσε τρελές παραχωρήσεις, όμως σε καλή άσφαλτο, απλά δεν ήθελες να σταματήσεις.Το νέο τζίμνι δεν το έχω οδηγήσει. Μια φορά μόνο για πλάκα έκανα testdrive για 5χλμ με ένα φίλο. Τώρα πλέον ούτε testdrive οχήματα δεν έχει (σε 2 αντιπροσωπίες που ρώτησα).
Το παλιό, ήταν όντως δύσκολο αμάξι. Κάτι σα το αγροτικό μου σήμερα.
Το νέο όμως (λένε) οτι είναι μακράν πιο ραφιναρισμένο.Το έχεις οδηγήσει και έχεις την παραπάνω εμπειρία ή το υποθέτεις;
Κρίμα να μην το έχει κάπου να το νοικιάσω για ένα 3ημερο να το δοκιμάσω.
Σε κάθε περίπτωση, οι λόγοι που το σκέφτομαι (έναντι Duster/Vitara) είναι 3:
- Ελάχιστο, συγκριτικά, κόστος απόκτησης (λόγω ΦΠΑ)
- Ένα εξαιρετικό όχημα για off που λογικά είναι κατασκευασμένο να αντέχει σε χωμάτινη χρήση πολύ περισσότερο - άρα όχημα που μπορώ να το κρατήσω σαν 2ο/3ο για το κέφι μου και τα χόμπι μου για 20+ χρόνια (ελπίζω - δεν ξέρω την αξιοπιστία του)
- Ελπίζω οτι το νέο μοντέλο να μην είναι τόσο κακό όσο περιγράφεις, για καθημερινό. Να το αντέχω να το χρησιμοποιώ μέχρι να έρθει η ώρα για οικογένεια όπου πλέον θα πάρω κάτι πιο "φυσιολογικό" και πιθανών ηλεκτρικό.
Ναι, είχα τα το τελευταίο φεισλιφτ της προηγούμενης (3ης γενιάς) και έχω το τελευταίο μη επαγγελματικό μοντέλο (4ης γενιάς). Οι διαφορές μεταξύ τους είναι πολύ-πολύ μικρότερες από όσο γράφουν οι δημοσιογράφοι στα τεστ. Επειδή όμως η 3η γενιά έμεινε σε παραγωγή για μια 20ετία είχε σημαντικές αλλαγές και προσθήκες, συνεπώς όλα εξαρτώνται από την έκδοση με την όποια συγκρίνεις το τωρινό. Προφανώς και υπάρχει ένα υποκειμενικό στοιχείο στις αξιολογήσεις - συγκρίνω την συμπεριφορά του στην άσφαλτο με εκείνη ενός μικρού αυτοκινήτου πόλης από την σκοπιά ενός πάλαι ποτέ ενθουσιώδους ασφάλτινου οδηγού. Σκέψου το ώς εξής: Ότι κερδίζεις με το τζίμνι στο χώμα το χάνεις στην άσφαλτο αν θελήσεις να κινηθείς στοιχειωδώς σβέλτα. Οι περιορισμοί χώρων κτλ φαίνονται με το μάτι οπότε δεν χρειάζεται να τους επαναλάβω.
μπα, εσκασες πληροφορια απο το σκοτεινο παρον σου?
εχεις τζιμνυ? για βαλε φωτο να σε δουμε ποιος εισαι...παντως εχω που εχω κανει ταξιδακι - χωμα - επιστροφη με τον καινουργιο σε glx, του φιλου 'αφεντικου' και με λαστιχακι, μια χαρα κινειται σε εο και σε επαρχιακο αν δεν το κυνηγας. αιωνες μπροστα απο το προηγουμενο. και εκτος εξαιρετικο που ντροπιαζει ρανγκλερουμπα ανετα. ομως. ειναι κουκλα και στα βατα το λυπασαι...
-
Η γραμμικότητα και κτηνώδης ροπή των ηλεκτροκινητήρων είναι θείο δώρο για πολλές εφαρμογές dublin όπως και η ησυχία τους, ήδη υπάρχουν μικρά επαγγελματικά ηλεκτρικά ATV για δασικές εργασίες κτλ. Το πρόβλημα παραμένει η αυτονομία, το αυξημένο βάρος λόγω μπαταριών και το ότι οι ανάγκες θέρμανσης των επιβατών σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργούν ανταγωνιστικά προς την λειτουργία του κινητήρα εν αντιθέσει με τα θερμικά που λειτουργούν συνεργατικά. Για αυτοκινητάκια γηπέδων γκόλφ, για μπάγκι και για εφαρμογές που η πρίζα (ή το θερμικό μπαταριοφόρο powerbank) είναι κοντά όλα καλά. Άμα αποκλειστείς στα χιόνια για κανένα 24ώρο με το ηλεκτρικό τι θα γίνει (δεδομένου ότι πέφτει η απόδοση της μπαταρίας με τις χαμηλές θερμοκρασίες)?
-
Να σου στείλω ΑΦΜ και ΑΜΚΑ επίσης γάτε? Καλύπτεσαι? Μήπως να περάσω και εξετάσεις για να γίνω γάτος σερτιφάιντ οφρόντερ?
Για το τωρινό δικό μου Mk4 και τις συγκρίσεις με το αμέσως προηγούμενο Mk3 τα έγραψα νωρίτερα. Ο καθένας και η άποψή του. Oβερόλ άντε ένα 20% καλύτερο από το τελευταίο Mk3 (10% σε άσφαλτο και 30% στο χώμα λόγω εξυπνότερων ηλεκτρoνικών και καλύτερης καμπύλης ροπής). Μέχρι εκεί. Καμία σχέση με τους διθυράμβους που γράφονταν στα μίντια από τους ασχέτους δημοσιογράφους.
-
Να σου στείλω ΑΦΜ και ΑΜΚΑ επίσης γάτε? Καλύπτεσαι? Μήπως να περάσω και εξετάσεις για να γίνω γάτος σερτιφάιντ οφρόντερ?
Για το τωρινό δικό μου Mk4 και τις συγκρίσεις με το αμέσως προηγούμενο Mk3 τα έγραψα νωρίτερα. Ο καθένας και η άποψή του. Oβερόλ άντε ένα 20% καλύτερο από το τελευταίο Mk3 (10% σε άσφαλτο και 30% στο χώμα λόγω εξυπνότερων ηλεκτρoνικών και καλύτερης καμπύλης ροπής). Μέχρι εκεί. Καμία σχέση με τους διθυράμβους που γράφονταν στα μίντια από τους ασχέτους δημοσιογράφους.
αφμ αρκει
-
@danis said
Και το βλέπεις εδώ, σε ένα καθαρά petrolhead forum.
Ναι πολυ petrolhead. Οι πιο πολλοι εδω μεσα κοιτανε καταναλωση και με βαση αυτο επιλεγουν αυτοκινητο (εκτος απο οθονες, car auto. adas κτλ) . Και το πιο κουφο ειναι οτι το θεοποιουν κιολας επειδη σερνεται με 1-2λτ/100 λιγοτερο απο τον ανταγωνισμο . Αμα αυτοι λεγονται petrolhead εγω ειμαι εξωγήινος
-
Η γραμμικότητα και κτηνώδης ροπή των ηλεκτροκινητήρων είναι θείο δώρο για πολλές εφαρμογές dublin όπως και η ησυχία τους, ήδη υπάρχουν μικρά επαγγελματικά ηλεκτρικά ATV για δασικές εργασίες κτλ. Το πρόβλημα παραμένει η αυτονομία, το αυξημένο βάρος λόγω μπαταριών και το ότι οι ανάγκες θέρμανσης των επιβατών σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργούν ανταγωνιστικά προς την λειτουργία του κινητήρα εν αντιθέσει με τα θερμικά που λειτουργούν συνεργατικά. Για αυτοκινητάκια γηπέδων γκόλφ, για μπάγκι και για εφαρμογές που η πρίζα (ή το θερμικό μπαταριοφόρο powerbank) είναι κοντά όλα καλά. Άμα αποκλειστείς στα χιόνια για κανένα 24ώρο με το ηλεκτρικό τι θα γίνει (δεδομένου ότι πέφτει η απόδοση της μπαταρίας με τις χαμηλές θερμοκρασίες)?
Για χόμπι θα τα παίρνεις, gadget θα είναι. Ο αγρότης ας πούμε δύσκολα θα αντικατασταθεί.. θέλεις τρομερές δυνάμεις εκεί και αυτονομία τεράστια = diesel.. σιγά μην πάω για ελιές με ηλεκτρικό (και έχουμε σπιτάκι με ρεύμα, αλλά και τι να λέει;), Αν όμως ο φίλος μας θέλει off road για πλάκα, χωρίς τέλη κυκλοφορίας και τίποτε, παίρνει ένα τέτοιο,
με 70 ή 140χλμ αυτονομίας, σκάρτο 10αρικο κάνει τώρα, και 2 εκδόσεις, μοτοποδήλατο 45χλμ/ώρα ή 80χλμ/ώρα..Αν μπορούσε να πετύχει την άδεια του Bee (μοτοποδήλατο, αλλά με ένα κουμπί γυρνάει σε recreational mode..), θα έσπερνε..
Σε 5 χρόνια θα κατακλυστεί η αγορά με τέτοιες από οπουδήποτε, μία start-up θα χρειάζεται μόνο ιδέες, όλα τα υπόλοιπα θα τα παίρνεις χονδρική, και θα συναρμολογεί ότι θέλει.. Δεν είμαστε μακριά που θα παίρνεις κινητήρα/μπαταρίες και κάνα σκελετό και τα υπόλοιπα θα είναι modular.. θυμάστε που περνάμε τα kit ηλεκτρονικών που φτιάχναμε πομπούς και τέτοια;! Κιτ off road!
Πιστεύω τέτοια gadget 4ροδα θα έχουν κάνα 6.000, και ότι θέλεις παίρνεις..2τροχα θα είναι με κάνα 3χιλιαρο.. άλλωστε προβλέπω το μακρυνό μέλλον θα είναι χωρίς μεγάλα ιδιοκτητα αυτοκίνητα, και θα ξεμπουκωνουν οι καταναλωτές με τέτοια..
Με ενδιαφέρει πολύ το off γι' αυτό το ψάχνω, αλλά τώρα δεν έχω περιθώριο για τίποτα (αστός!), Αλλά κοιτάω τις επιλογές μήπως γίνει κανένα θαύμα (ή απόφαση) για μεγάλες αλλαγές..
-
@dublin said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
θυμάστε που περνάμε τα kit ηλεκτρονικών που φτιάχναμε πομπούς και τέτοια;! Κιτ off road!
Δικός μας είσαι ρε!? Smart Kit Electronics, POP22WATT, βενιέρης, φανός, ράδιο κατουμά και έτσι φάση? Echo με ελατήρια? Ραδιοπειρατής ήσουνα ρε?
Στο θέμα μας, τα kit cars είναι ώραια φάση πάντως. Λεφτάς φίλος, τρελός επιστήμων, είχε αγοράσει caterham από αγγλία έτσι πριν χρόνια.
-
@dublin said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
θυμάστε που περνάμε τα kit ηλεκτρονικών που φτιάχναμε πομπούς και τέτοια;! Κιτ off road!
Δικός μας είσαι ρε!? Smart Kit Electronics, POP22WATT, βενιέρης, φανός, ράδιο κατουμά και έτσι φάση? Echo με ελατήρια? Ραδιοπειρατής ήσουνα ρε?
Στο θέμα μας, τα kit cars είναι ώραια φάση πάντως. Λεφτάς φίλος, τρελός επιστήμων, είχε αγοράσει caterham από αγγλία έτσι πριν χρόνια.
Επαρχία και σε πολύ local επίπεδο! Ο γείτονάς μου εκεί το συνέχισε το κόλπο και έχει κάνει τρελές κατασκευές!
Έτσι τα βλέπω εγώ αυτά τα ηλεκτρικά, gadget, που θα εξυπηρετούν χόμπι..και τώρα αν έχεις παρακολουθήσει έχω ένα σωρό οχήματα. 2 δίτροχα, αυτοκίνητα, αγροτικό.. λιγότερο θα μου κοστίζει αργότερα να συντηρώ μερικά ηλεκτρικά, και μπορεί και πιο εξειδικευμένα οχήματα. Αλλά για τα βασικά και σημαντικά αργεί πολύ ακόμη για μένα η ηλεκτροκίνηση.
Αύριο θα φύγω ταξίδακι αυθημερόν ας πούμε, βολεύει που έχω μικρό Β diesel και αφήνω το Β suv στη γυναίκα και τα παιδιά. σήμερα κατέβηκα με 100αρι κέντρο και έκανα τις δουλειές μου στο αψε-σβησε, μία μέρα ΣΚ κανονίζουμε βόλτα/ταξιδακι με μεσαία scooter με φίλους.. σκέφτομαι να ξαναρχίσω λίγο χαλαρό off ας πούμε, κοιτάω κάτι χαλαρά 300αρακια..δεν κάνουν όλα για όλες τις δουλειές..
-
@panick-0 said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Moνο που σε αυτη την θεση το Βιταρα θα βρεθειμε γερανο,ενωτο Νταστερτο κανειγια πλακα ..Στο διόρθωσα γιατί γερανός και vitara δε κολλάνε στην ίδια πρόταση
-
@mastoras78 said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
@panick-0 said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Moνο που σε αυτη την θεση το Βιταρα θα βρεθειμε γερανο,ενωτο Νταστερτο κανειγια πλακα ..Στο διόρθωσα γιατί γερανός και vitara δε κολλάνε στην ίδια πρόταση
Νομίζω ότι, το πρόβλημα με το τελευταίο βιταράκι είναι καθαρά ψυχολογικό (αφού το αμαξάκι στις 4κινητες εκδοχές του είναι μια χαρά κατά τα άλλα) και παραπλήσιο με αυτό των απογόνων ξεπεσμένων αριστοκρατών.
Ναι μεν μπορεί οι πρόγονοι να υπήρξαν ένδοξοι φεουδάρχες της υπαίθρου, δούκες των βουνών και μαρκήσιοι των λόγκων, όμως ο απόγονος προέκυψε μικροαστός υπαλληλίσκος με περιστασιακές ανησυχίες ορεινού πεζοπόρου που αδυνατεί να ανταποκριθεί στο βάρος της ένδοξης ιστορίας του.
Έτσι από οφροντ άνιμαλ κατέληξε εκδρομέας του σαββατοκύριακου με τρέντι ελβιέλα.
Σοκ φοβερό είναι η αλήθεια, συγκρίσιμο μόνον με εκείνο των πολύστροφων ατμοσφαιρικών χοντέων όταν κυκλοφόρησε το πρώτο τουρμπάτο type-r.
Άλλη εποχή, άλλα ήθη.
-
μπα, δεν σε θελει κανενας στην ομαδα του...
-
Μόνο αυτό!? Χάνεις το στυλ σου ρε γάτε και ανησυχώ. Σοβαρά τώρα, αν έπρεπε να διαλέξεις μετάξι του παλιού 1.4Τ θερμικού και του τωρινού MHEV, ποιο θα διάλεγες?
-
Μόνο αυτό!? Χάνεις το στυλ σου ρε γάτε και ανησυχώ. Σοβαρά τώρα, αν έπρεπε να διαλέξεις μετάξι του παλιού 1.4Τ θερμικού και του τωρινού MHEV, ποιο θα διάλεγες?
1.4T
η καλυτερη εκδοχη ειναι το S
αλλα
λογω οροφης η επιλογη μου ειναι
f/l 140 glx s/r auto
σπανια πουλια -
@gatoz said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
1.4T
η καλυτερη εκδοχη ειναι το S
αλλα
λογω οροφης η επιλογη μου ειναι
f/l 140 glx s/r auto
σπανια πουλιαΕδώ σε έχω...
-
έχουμε λιώσει στο suchen/πούτσεν με το holy grail εδώ και καιρό..
-
@danis Τελικά αρχηγέ πως σκέφτεσαι να κινηθείς - έφτασε η ώρα της απόφασης ή αναβάλλεται επ αόριστον ελλείψει πλήρους σετ δεδομένων?
Μπορεί "τα πάθη, τα λάθη και οι παραγγελιές να πληρώνονται" αλλά δυστυχώς άπαξ και προσβληθεί κανείς από το μικρόβιο του "θέλω κάτι να αλλάξω" σπανίως ξεμπερδεύει αναίμακτα (για το πορτοφόλι του).
Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?