-
Αριστερός λαϊκισμός, πλουσίων αριστερών δε.
Δεν ψηφίζω αριστερά αλλά αριστερός και πλούσιος δεν είναι κακό. Κακό είναι να σε δουλεύουν τα κανάλια των εφοπλιστών ότι είσαι μεσαία τάξη ενώ φοράς τρύπια σωβρακοφανελα.
Είπαμε ο καθένας μπορεί να αγοράζει ένα όχημα.
Αυτό υποστηρίζω και εγώ. Έχω όμως την εντύπωση ότι κυκλοφορείς και εσύ με ντίζελ μέσα στην Αθήνα αφού μας αναφέρεις την κατανάλωση. Αλήθεια πως και δεν έπεισες τους συγγενείς σου να πάρουν ηλεκτρικό. Μάλιστα σε μια ανάρτηση έλεγες πόσο κοντά είναι σε τιμή ένα PSA diesel με ένα tesla. Πάντως οικολογία δεν το λες να έχεις μικρό υβριδικό και να κυκλοφορείς με πετρέλαιο. Αν κατάλαβα καλά.
Οι οικολόγοι έχουν ένα προφίλ. Αυτό συζητούμε. Δεν θα δεις οικολόγο που επιλέγει ηλεκτρικό για το περιβάλλον να μην αγαπά και τα ζώα. Είναι σχεδόν αδύνατον.
Εγώ που δεν είμαι οικολόγος σύμφωνα με την άποψη σου, έχω μονώσει το σπίτι με κέλυφος , λάμπες led παντού μέχρι πλυντήριο που παίρνει νερό από τον ηλιακό και ένα σωρό άλλα. Φαντάζομαι εσύ σαν οικολόγος έχεις κάνει περισσότερα.
Πως πήγε πάλι η συζήτηση σε μ@@@ς, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Ρε σεις πληρώνεστε απο την προπαγάνδα.... Τι σας έκαναν μικρούς;
Τίποτε μια χαρά περνούσαμε. Ο μπαμπάς μας δεν μας καταπίεζε ποτέ και η μητέρα μας άφηνε να κάνουμε ποδήλατο. Βέβαια δεν είχαμε εφαρμογές και ψηφιακά πορτοφόλια για να πληρώσουμε ένα λογαριασμό από 4 σουβλάκια και 2 κοακολες αλλά είχαμε κασέρι σε αφθονία. Μην πάει ο νους σου στο τυρί.
Ναι γενικά συγνώμη που θα σας το πω ωμά, αλλά πολλοί έχετε διχασμό όχι προσωπικότητας, αλλά ιδεών και πράξεων....
Θα σου πρότεινα να μην αναφέρεις για άλλους ανθρώπους αν μένουν με τους γονείς τους η όχι. Δεν σε αφορά ούτως η άλλως. Τι κάνει ο καθένας στην ζωή του αφορά τον ίδιο.
-
Απο τις παραπομπές του master plan 3 της tesla:
Το φημισμένο Lawrence Livermore National Laboratory λέει οτι σπαταλιέται το 65,4% της ενέργειας , στοιχεία 2021 για τις ΗΠΑ ,
καίγονται ορυκτά καύσιμα και το 65,4 % δεν παράγει ουτε θέρμανση ουτε έργο ! -
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Λαπ, με το να καταγίνεσαι με προσωπικους χαρακτηρισμούς όταν δεν έχεις ουσιαστικά επιχειρήματα (οι προφητείες δεν είναι επιχειρήματα) μπορεί να ξεθυμαίνεις αλλά εκτίθεσαι, δεν δικαιωνεσαι.
Συμμαζέψου λίγο, φιλικά στο γράφω.Το ίδιο και αυτό συμβουλεύω. Όταν χρησιμοποιείς τις προφητείες σου για επιχειρήματα, και με εσανς κρύου χιούμορ εκτίθεσαι.
-
Πρωτη του μηνα γεμισα ντιζελ. Καθε μερα πηγαινε κι ελα στη δουλεια επεσε η σταθμη 2 γραμμουλες. Μαζι με αυτη της ρεζερβας εχω συνολο 7 να απομενουν. Το αλλο ΣΚ θα γεμισω παλι και θα κινουμαι μεχρι τελους του μηνα ετσι. Απολαυση μοναδικη.
-
Εγώ γέμισα χτες στην προσφορά, με τιμή 1,615€ για 22,9λτ (ξανασυμπλήρωσαν το μέγιστο μετά το κλακ της αντλίας, κι ας λέει ο πελάτης όχι) και οδόμετρο είχε γράψει ακριβώς 460χλμ (1/3 αστικά, τα υπόλοιπα παλιά και νέα εθνική εντός Θεσσαλίας, στα όρια ταχύτητας κι ελάχιστα παραπάνω, γλίτωσα ένα πιστόλι πριν τα Τρίκαλα, έδειχνε 130 όριο το αμάξι).
Καλά δεν είναι 5λτ/100 μετρημένα στην αντλία; (4.8 στο ταμπλό)
Δηλαδή 8€/100χλμ σημερινές τιμές. -
Εάν εσυ θεωρεις το να έχεις ένα τρακτέρ με 130 άλογα που καταναλωνει όσο μια corolla, μεγαλύτερης κατηγορίας με 200 άλογα και βενιζνη, είναι καλό την σημερινή ημέρα, ας το θεωρείς.
Γενικά είναι καλό νούμερο, ειδικά στην εποχή μας μέτριο.
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εάν εσυ θεωρεις το να έχεις ένα τρακτέρ με 130 άλογα που καταναλωνει όσο μια corolla, μεγαλύτερης κατηγορίας με 200 άλογα και βενιζνη, είναι καλό την σημερινή ημέρα, ας το θεωρείς.
Γενικά είναι καλό νούμερο, ειδικά στην εποχή μας μέτριο.
Είδες στα λόγια μου έρχεσαι...
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει, είναι πως τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ πετυχαίνουν «καταναλώσεις ντίζελ», με χειρότερες επιδόσεις στα ίδια κυβικά. Το αμάξι που συγκρίνεται με το ερκρος είναι το γιάρις κρος. -
Και ποιος σου είπε ότι τα κυβικά είναι το κριτήριο. Εσύ έχεις turbo σε diesel μοτέρ, ρυπαίνεις δεκάδες φορές περισσότερο λόγω αυτού, γράφεις μεγαλύτερη καταναλωση αστικά και περιαστικά αλλά έχεις δύναμη.
Τα υβριδικά για να αναπτύξουν την ίδια δύναμη απαιτούν μεγαλύτερο κυβισμό στον θάλαμο καύσης, ρυπαίνουν απειροελάχιστα συγκριτικά με εσένα και αστικά και περιαστικά γράφουν απίστευτα νούμερα κατανάλωσης
So what?
Προσπάθησε να καταλάβεις την λογική των υβριδικών και πως λειτουργούν. Δεν πάει με τα κυβικά. Πάει με την συνδυαστική ιπποδύναμη.
Εσύ έχεις 130 άλογα το άλλο έχει 115. Είσαι ελαφρώς πιο γρήγορος σε γενικές γραμμέςΠάντως το yaris cross έχει το 4ηε γενιάς υβριδικό σύστημα. Το corolla το 5ης με μεγαλύτερους ηλεκτροκινητήρες.
-
Ωραία όλα αυτά, αλλά γιατί να συγκρίνεις ένα B-suv 1.5λτ της Χ εταιρείας, όχι με ένα B-suv 1.5λτ της Ψ εταιρείας, αλλά με ένα δίλιτρο C-suv, μπορείς να μας εξηγήσεις;
Επείδή έτσι σε βολεύει; -
Όχι για να σου απαντήσω στην ερώτηση σου πως είναι μέτρια η κατανάλωση αυτή όταν ταυτόχρονα υπάρχει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, ιπποδύναμης και βενζίνης με παρόμοια κατανάλωση.
Άρα, ναι πριν την ύπαρξη των toyota hybrid 5ης γενιάς ήταν πολύ καλή κατανάλωση. Πλέον σήμερα είναι μέτρια.
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Όχι για να σου απαντήσω στην ερώτηση σου πως είναι μέτρια η κατανάλωση αυτή όταν ταυτόχρονα υπάρχει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, ιπποδύναμης και βενζίνης με παρόμοια κατανάλωση.
Άρα, ναι πριν την ύπαρξη των toyota hybrid 5ης γενιάς ήταν πολύ καλή κατανάλωση. Πλέον σήμερα είναι μέτρια.
Κρίμα που δεν πρόβλεψα το μέλλον όταν αγόρασα b-suv, ότι δεν θα ήταν το αυτόματο ντίζελ σε τιμή ευκαιρίας η μόνη λύση, αλλά στο άμεσο μέλλον θα παρουσίαζε μια άλλη εταιρεία ένα λίγο ακριβότερο μοντέλο, λίγο πιο στριμώκολο και θορυβώδες, με μόνο 2 χρόνια αναμονή για την παράδοση, που θα πετύχαινε παρόμοια μέση κατανάλωση ενός λίγο ακριβότερου καυσίμου.
Κι ακόμη περισσότερο, ότι 4 χρόνια μετά θα μπορούσα να είχα αγοράσει ένα δίλιτρο c-suv μόνο 15 χιλιάρικα ακριβότερο με καλύτερες επιδόσεις και παρόμοια επίσης κατανάλωση...
Σε κάθε περίπτωση, κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα νέο μοντέλο μπορούμε να αλλάζουμε αυτοκίνητο, στην 3ετία είναι η χρυσή τομή.
Πως δεν το είχα σκεφτεί...
-
Γιατί ρώτησες αν έκανες καλή αγορά ή όχι; Αν είναι καλή η κατανάλωση δεν ρώτησες;
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
με μόνο 2 χρόνια αναμονή για την παράδοση,
Ακομα και εδώ διαστρέβλωση!! Ποτε δεν ηταν 2 χρονια. 12 μηνες ηταν μαξ και εχει πέσει ηδη στους 6-8. Και θα μειωθεί και άλλο.
-
Είναι μέτρια η κατανάλωση του Αιρκρος στα 5 λίτρα, δηλαδή στα 8 ευρώ, το οποίο πάει χαλαρά όρια + 20 έως + 30 και το συγκρίνουμε με αργά αυτοκίνητα, που είναι γρήγορα μόνο στα χαρτιά και καίνε πηγαίνοντας αρκετά πιο αργά, σχεδόν το ίδιο με το ντίζελ σε λίτρα, αλλά κάπου 2 ευρώ παραπάνω...
Το ότι πάνε γρήγορα, δεν το βλέπω στο δρόμο...
Αργά πάνε μαζί με τα κτελ και το τζιβι του γάτου, για να μην κάψουν...
Α και με τα τέσλα παρέα και τα άλλα ηλεκτρικά... -
Και εγώ έχω δει άπειρα aircross να πηγαίνουν αργά. Ειναι αυτό κριτήριο;
Ξαναλέμε 200 άλογα, βενζίνη, c suv, με 7,5" για το 0-100 και 11" για το diesel με ίδια μέση κατανάλωση.
Τι να συζητούμε;
-
https://www.auto-data.net/gr/citroen-c3-aircross-phase-i-2017-1.5-bluehdi-120hp-automatic-39044
9,6 έχουν τα αιρκρος μας...
Και το 0-100 δεν είναι το δυνατό σημείο του ντίζελ, σε σχέση με την βενζίνη.
Η κατανάλωση που λές για το ΚΚ είναι ψεύτικη και πρακτικά ανύπαρκτη.
Γιατί αν πάμε εμείς το ίδιο αργά με αυτά θα κατέβουμε στα 4 λίτρα, όπως σου έδειξα.
Αν πάνε όπως πάμε εμείς, αντί για 5 λίτρα θα έχουν 7 ήτοι 13 ευρώ στα 100 χλμ, έναντι 8...
-
@criuser said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
https://www.auto-data.net/gr/citroen-c3-aircross-phase-i-2017-1.5-bluehdi-120hp-automatic-39044
9,6 έχουν τα αιρκρος μας...
Και το 0-100 δεν είναι το δυνατό σημείο του ντίζελ, σε σχέση με την βενζίνη.
Η κατανάλωση που λές για το ΚΚ είναι ψεύτικη και πρακτικά ανύπαρκτη.
Γιατί αν πάμε εμείς το ίδιο αργά με αυτά θα κατέβουμε στα 4 λίτρα, όπως σου έδειξα.
Αν πάνε όπως πάμε εμείς, αντί για 5 λίτρα θα έχουν 7 ήτοι 13 ευρώ στα 100 χλμ, έναντι 8...
Αφού σου την γράφουν οι ιδιοκτήτες τους, τι ψεύτικοι....μας δουλεύεις;
11 έχεις, άσε τι λέει το εργοστάσιο... Το ίδιο αργό είναι παντού. Δεν συγκρίνονται τα 130 άλογα με τα 200
-
Α να πιστέψω τους ιδιοκτήτες τους, όχι το εργοστάσιο, ούτε τα δικά μου μάτια και το πόσο λέει η αντλία και η εφαρμογή...
Ωραίος . Μονά κερδίζεις, ζυγά χάνω...
-
Το προβλημα ποιο ειναι για να καταλαβω τωρα? Οτι μπορει ενα βενζινοκινητο υβριδικο 200 ιππων να εχει καλυτερες επιταχυνσεις απο ενα ντιζελ? Μαλιστα. Για οσους δε γνωριζουν υπαρχουν και υβριδικα ντιζελ με 300 + αλογα. Και? Υπαρχουν και βενζινοκινητα με 80 αλογα. Και? Διαπιστωμενο απο 2 κολλητους. Τα υβριδικα τουσον που κατεχουν κατω απο 7,8 δεν πανε παρα μονο δεμενα με ιμαντα πισω απο ΚΤΕΛ. Ναι αλλα εχουν 0 - 100 σε 8,5 + θα μου πεις. Και η GLa μου ετσι υποσχεται. Το μονο που δεν εχω τσεκαρει. Αντιθετα με νορμαλ οδηγηση διχως βαρη μπαταριας, διχως να ακολουθω δηλαδη τα ΚΤΕΛ εχει μεση 5,8 με 7,2 αναλογα τη διαδρομη. Βεβαια η πολυ καλη αυτη καταναλωση της βενζινοκινητης μερκ δε συγκρινεται με το 5,2 εως 6,2 στις ιδιες διαδρομες του ντουστ. Το ντιζελ αποσβενει πραγματικα απο το πρωτο γεμισμα. Σε ενα φεβ με τα ιδια χλμ με το δικο μου θα μιλαμε για αλλαγη μπαταριας το λιγοτερο.
Αυτα βεβαια ειναι γνωσεις που δεν τις αντλει καποιος απο τα περιοδικα ή προσπεκτους εταιρειων αλλα απο μακρα συμβιωση με το καθε αυτοκινητο. Το ντουστ στα 212000 χλμ παλι μου εκαψε 2 λαμπες. Με χαλασε αλλα θα το αντεξω κι αυτο. Ενα σκασμο διευρα εχω σκορπισει για λαμπες. Εως και 30 γιουρα συνολο. Να τα λεμε κι αυτα. -
Το πρόβλημα είναι οτι κάποιοι χρήστες εδω μέσα δε θέλουν να έχεις ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ στο καύσιμο κίνησης. Το ντήζελ είναι κακό, πρέπει να σταματήσεις εδώ και τώρα να το χρησιμοποιείς γιατί έτσι αποφάσισαν για σένα! Τι δεν κατάλαβες; Δε σκέφτεσαι τις όρκες; Τις φώκιες μονάχους-μονάχους; Τι σημαίνει "δεν έχω λεφτά για άλλο αμάξι" ή "εξυπηρετεί τις ανάγκες μου" ή "καίει λίγο" ή "έτσι γουστάρω ρε αδερφέ!"; To θέμα είναι το virtue signalling, να δείξουμε την ηθική μας για να μας κάνουν φιλικό πατ-πατ στην πλάτη 10 άγνωστοι σε ένα forum αυτοκινήτων.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση