-
Δηλαδή θα μπορούσα κι εγώ να πληρώνω 2μισι ευρώ αν είχα ηλεκτρικό, αλλά αν ξεχαστώ θα πληρώνω 7€ ;
Πόσο κάνουν τελικά τα 100χλμ;
-
1000€ κάνουν τα 100 χλμ. Δεν είναι για εσένα.
Υπάρχει κάποια μέρα που να είσαι νηφάλιος;
Να μας το πεις να απαντάμε τότε στα ποστ σου.
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Υπάρχει κάποια μέρα που να είσαι νηφάλιος;
Όοολο τον μήνα αυτό, ήπια μόνο 2, άντε 4 ποτήρια καλό κρασί στο Φρούριο στη Λάρισα ένα Σάββατο, κατά τα άλλα με πήγε άστα να πάνε, 4 κουτιά αντιβιώσεις...
Δηλαδή αν δεν έχεις πρόγραμμα με κινητά, ΠΟΣΟ κάνει το τηλεφώνημα,μπορούμε να βγάλουμε μια άκρη;
Τα 100χλμ μπαταρίας σε οικιακή φόρτιση, πόσο κάνουν;
(έχω κι άλλη ερώτηση, αλλά θα το πάρεις στραβά... ΠΩΣ ξέρεις τί λένε οι γυναίκες ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ; μην πιστεύεις γυναίκες, ό,τι κι αν σου λένε...)
-
Το έχετε πάρει χαμπάρι ότι άμα δεν τσοντάρουμε όλοι να αγοράσουμε ηλεκτρικό στον lap ώστε να δεί την γλύκα από πρώτο χέρι δεν πρόκειται να σταματήσει το σπαμάρισμα έτσι?
-
Ας κάνω μια ακόμη προσπαθεια αν και ξέρω που θα καταλήξει η συζήτηση.
Σύμφωνα με διάφορα προγράμματα, εαν τα έχω καταλάβει σωστά στο 100%, άν φορτίζεις από τον φορτιστή τους που σου προσφέρουν στο πρόγραμμα τότε έχεις συγκεκριμένο κόστος κιλοβατώρας
Εγώ ήξερα πως χοντρικά βγαίνει στα 3-4 ευρώ ανά 100 χλμ αλλά διάβασα τον Χαρη που έχει φίλο με €2,5/100 χλμ καθώς φορτίζει σπίτι του. Οπότε αναφέρω το χαμηλότερο που μάθαμε πως υπάρχει όπως αναφέρω και το χαμηλότερο στα θερμικά
Παράλληλα όταν ρώτησα μου είπαν πως υπάρχουν και διάφορα προγράμματα όπου χρηματοδοτείς φωτοβολταϊκά και έχεις άλλες τιμές, πάρα πολύ χαμηλές και κανεις αποσβέσεις γρήγορα στην περίπτωση που κινείσαι με ev, αλλά το μπλέκουμε περισσότερο το θέμα, για αυτό το αφήνω απ' έξω αυτό.
Έχουμε γυναίκες στην παρέα μας εδω και δεκαετίες.
-
@argyn said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Το έχετε πάρει χαμπάρι ότι άμα δεν τσοντάρουμε όλοι να αγοράσουμε ηλεκτρικό στον lap ώστε να δεί την γλύκα από πρώτο χέρι δεν πρόκειται να σταματήσει το σπαμάρισμα έτσι?
Σύμφωνα με τον ορισμό, το ποστ σου είναι σπαμ.
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Δηλαδή θα μπορούσα κι εγώ να πληρώνω 2μισι ευρώ αν είχα ηλεκτρικό, αλλά αν ξεχαστώ θα πληρώνω 7€ ;
Πόσο κάνουν τελικά τα 100χλμ;
Μπορεί και τσάμπα μπορεί και 50% πάνω από ντίζελ.
-
Δηλαδή ένας φίλος του Χάρη πληρώνει 2μισι ευρώ, όχι ότι γενικά κοστίζει τόσο να κινείται ο οποιοσδήποτε με μπαταρία, που επαναλαμβάνεις σε κάθε συζήτηση.
Σε μένα προσωπικά, με χαρτί και μολύβι (δηλαδή με πληκτρολόγιο), αν έχουν καλή προσέγγιση οι υπολογισμοί μου, φέτος θα κόστιζε τουλάχιστον 7€ στια 100χλμ το ηλεκτρικό στο χωριό, που έχω άδειο οικόπεδο και μπαλατέζα να φορτίζω.Γιατί Βόλο, αν στήσω καραούλι και πιάσω τη θέση κάτω απ' την πολυκατοικία, μια 10μετρη μπαλατέζα θα φτάσει απ το μπαλκόνι του τρίτου μεν, αλλά δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι να την αφήσω όλη νύχτα να φορτίζει, να μου βγουν 6 ευρώ τα 100χλμ λόγω νυχτερινού, κι αν με μπαλατέζα μπορώ να φτάσω το 90% της μπαταρίας για να πάω ταξίδι.
Λαπ, κάποια πράγματα ΔΕΝ ΘΕΣ να τα κατανοήσεις.
3-4€ θα μου έβγαινε αν υπολόγιζα με παλιές τιμές ρεύματος, μόνο τη θεωρητική κιλοβατώρα, και χρέωνα τον ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ-ΕΡΤ-δημοτικά τέλη κλπ στα σώβρακα όταν τα πλένει το πλυντήριο και στις τσουκνίδες και τα λάπατα που αυτοφύονται στο χωριό και τα κάνουμε πίτες με μπομπότα, που τρώγεται με ξυνόγαλο, στο ψήσιμο της ηλεκτρικής κουζίνας...
και τα χρέωνα τα πρόσθετα τέλη και στο ξυνόγαλο που έχουμε στο ψυγείο (πάρτε ξυνόγαλο ΤΡΙΚΗ, είναι σαν το πραγματικό) αλλά όχι στο αυτοκίνητο που τα καταναλώνει για να φορτίσει.Αν διαιρέσεις το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κόστος που βγαίνει απ την τσέπη με τις κιλοβατώρες, ανάλογα αν έχεις νυχτερινό ή όχι, θα βγει 6-7€ τα 100χλμ.
Αυτό είναι το απολύτως φθηνότερο που μπορείς να υπολογίσεις σαν στάνταρ οικιακής φόρτισης με τρέχουσες τιμές.
Όχι κάποια ειδική προσφορά που κάποιος βρήκε κάποτε...Επίσης, το τί σου λένε οι γυναίκες στην παρέα, δεν έχει μεγάλη σχέση με το τί λένε οι γυναίκες μεταξύ τους όταν δεν τις ακούτε.
-
Ναι ρε λέμε. Αν πάρεις ev θα μπεις και σε πρόγραμμα για να μπορέσεις να έχεις
το μέγιστο όφελος. Ίσως ας πούμε κλειδώσεις πολύ χαμηλή τιμή νυχτερινού μέσω προγράμματος για ev.Οοοοταν πάρεις θα δεις τι θα υπάρχει τότε.
Προφανώς δεν γίνεται να έχεις ηλεκτρικο να φορτίζει στους δρόμους. Πόσες φορές πρέπει να το πούμε αυτό ανά σελίδα.
Δες εδώ κάποια παράδειγμα.
https://www.newsauto.gr/electric/poso-pragmatika-kostizi-i-fortisi-enos-ilektrikou-sto-spiti/
Υπάρχουν και άλλα προγράμματα που όπως είπα αν επενδύσεις τοτε πέφτει κάτω από διψήφιο νούμερο η kwh, αλλά θέλει ψάξιμο αυτό το κομμάτι.
-
Δηλαδή ένας φίλος του Χάρη πληρώνει 2μισι ευρώ, όχι ότι γενικά κοστίζει τόσο να κινείται ο οποιοσδήποτε με μπαταρία, που επαναλαμβάνεις σε κάθε συζήτηση.
Εδώ βλέπεις υπολογισμό κόστους χρήσης: https://www.asfaleies24.gr/poso-kaiei-ena-ilektriko-autokinito/
Έχε υπόψιν σου ότι είναι υπολογισμένο με 0,13 Ευρώ την KWh που είχε πέρσι το σταθερό πρόγραμμα της ΔΕΗ (η οποία ήταν 0,12 τελικά με την έκπτωση συνέπειας, καθώς το είχα το πρόγραμμα). Φέτος το κόστος χρήσης είναι ακόμη μικρότερο στα 0,10 Ευρώ η KWh, με τα προγράμματα με επιδότηση που έχουν ΟΛΟΙ οι πάροχοι.Αν εσύ έχεις μείνει σε παλιό πρόγραμμα, σου συνιστώ να φύγεις άμεσα, γιατί πληρώνεις πολλά. Και έχε υπόψιν σου ότι δεν υπάρχει πλέον πέναλτι αν αλλάξεις πάροχο.
-
Βλέπεις πόσο λάθος είναι σήμερα οι τιμές που έβγαλε το περιοδικό ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που λες;
Οι πραγματικές είναι αυτές που έγραψα εγώ, διπλάσιες έως τριπλάσιες απ τις παλιές τιμές στο περιοδικό, που δεν υπολογίζουν καν κάποια θερμική απώλεια.Είναι πολύ απλό για τον καθένα μας να κάνει τη διαίρεση λεφτα/κιλοβατώρες ενός εκκαθαριστικού λογαριασμού, για να ξέρει πως θα του κοστίζει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τόσο, αν όχι ακριβότερα λόγω πολλών κιλοβατώρων.
Γύρω στα 6€ τα 100χλμ με νυχτερινό, 7€ με φόρτιση ημέρας, αυτές είναι οι τρέχουσες πραγματικές τιμές οικιακής φόρτισης που είναι η ελάχιστη δυνατή, σε σύγκριση με δημόσιους φορτιστές. -
Δεν είναι σωστός ο υπολογισμός χωρίς τα τέλη ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΗΕ και όλα όσα προστίθενται στα διάφορα πεδία της ανάλυσης λογαρισμού.
Όσο περισσότερες οι κιλοβατώρες, αναλογικά περισσότερα κι αυτά.
Κι αν κινείσαι πολύ, οι επιπλέον κιλοβατώρες για το αμάξι θα βγουν χωρίς επιδότηση ακριβότερες απ την οικιακή κατανάλωση. -
Αντίστοιχα και το κόστος των καυσίμων ανέβηκε. Πλέον συνεχώς φλερτάρουμε με τα 1,90-2 ευρώ στο λίτρο βενζίνης.
Πιο παλιά σε εποχές του άρθρου ήμασταν στο 1,6-1,7 ευρώ.
Αλλά και πάλι μάλλον λάθος τα υπολογίζεις, δεν είναι τόσα διότι δεν έχεις σωστό πρόγραμμα
Και ξαναλέω πρέπει να δεις τα προγράμματα διότι αν δεν κάνω λάθος σε προστατεύουν από το όριο των kwh και τις αλλαγές των λοιπών εξόδων, λόγω ev.
-
Δεν είναι σωστός ο υπολογισμός χωρίς τα τέλη ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΗΕ και όλα όσα προστίθενται στα διάφορα πεδία της ανάλυσης λογαρισμού.
Όσο περισσότερες οι κιλοβατώρες, αναλογικά περισσότερα κι αυτά.
Κι αν κινείσαι πολύ, οι επιπλέον κιλοβατώρες για το αμάξι θα βγουν χωρίς επιδότηση ακριβότερες απ την οικιακή κατανάλωση.Το διάβασες όλο το άρθρο; Το κόστος είναι στα 3,05 Ευρώ η KWh με ΟΛΕΣ τις έξτρα χρεώσεις και το ΦΠΑ, αλλά με τιμή κιλοβατώρας στα 0,13 Ευρώ. Τώρα η τιμή αυτή είναι στα 0,10 Ευρώ!
-
Δηλαδή στο χωριό θα βάλω ειδικό πρόγραμμα για αυτοκίνητο και θα μου έρχεται φθηνότερα; κι αν δεν έχω νυχτερινό, θα αλλάξω ρολόι;
-
Εμείς σε εξοχικό έχουμε πρόγραμμα του ίντερνετ το καλοκαίρι. Μπορεί να συμβει κάτι παρόμοιο.
Μάλιστα όπως είπα αν επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα μπορείς να έχεις τα οφέλη της επένδυσης σου στο όνομα σου, προφανώς σε όποιο ρολόι είναι στο όνομα σου.
Υπάρχουν λύσεις και όσο προχωράει ο καιρός θα υπάρχουν και άλλες.
Λίγη δίαιτα μονάχα για να ανέβεις στο κρεβάτι του παρόχου για να σου κάνει καλή τιμή.
-
Δηλαδή στο χωριό θα βάλω ειδικό πρόγραμμα για αυτοκίνητο και θα μου έρχεται φθηνότερα; κι αν δεν έχω νυχτερινό, θα αλλάξω ρολόι;
Έχεις κολλήσει σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά που σου λέω.
Δε χρειάζεσαι ούτε ειδικό ρολόι ούτε νυχτερινό! Στα τελευταία προγράμματα με την επιδότηση, το κόστος είναι 0,10 Ευρώ η κιλοβατώρα όλο το 24ώρο. -
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εμείς σε εξοχικό έχουμε πρόγραμμα του ίντερνετ το καλοκαίρι. Μπορεί να συμβει κάτι παρόμοιο.
Μάλιστα όπως είπα αν επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα μπορείς να έχεις τα οφέλη της επένδυσης σου στο όνομα σου, προφανώς σε όποιο ρολόι είναι στο όνομα σου.
Υπάρχουν λύσεις και όσο προχωράει ο καιρός θα υπάρχουν και άλλες.
Λίγη δίαιτα μονάχα για να ανέβεις στο κρεβάτι του παρόχου για να σου κάνει καλή τιμή.
Ρε συ Λαπ, αν είναι να μας πηδήξει ο παροχος, γίνεται και στα όρθια, δεν χρειάζεται να μας κρεβατώσει κιόλα.
-
Θα βρεις τη λύση εσύ δεν σε φοβάμαι, ξέρεις πως θα ανέβεις στο κρεβάτι του. Παλιά σου τέχνη κόσκινο.
-
Κι αν κινείσαι πολύ, οι επιπλέον κιλοβατώρες για το αμάξι θα βγουν χωρίς επιδότηση ακριβότερες απ την οικιακή κατανάλωση.
Για ψαξτο λίγο. Θεωρητικά εάν έχεις ev, το αντίστοιχο πρόγραμμα θα σε προστατεύει από τις επιππλεον χρεώσεις λόγω μεγάλου όγκου kwh.
Είναι ενδιαφέρον θέμα.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση