-
@storm said in Jeep Avenger 2023 EV:
Υπάρχει ήδη θέμα...καυτό... https://forum.4troxoi.gr/topic/100692/new-jeep-avenger/68
ειναι στα νημα με τα μελλοντικα μοντελα....
Δεν ανοίγουμε νέο θέμα αν υπάρχει το ίδιο. Η διαδικασία είναι ότι ένα topic που είναι στα Μελλοντικά μοντέλα μεταφέρεται στους κατασκευαστές όταν κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά. (mod)
-
@babisstinson said in NEW JEEP AVENGER:
@george1977 said in NEW JEEP AVENGER:
Είχα πάει το e-2008 για το ετήσιο service και ήμουν o μόνος που δεν έκανε παραπόνα στον τεχνικο διευθυντή για θέματα. Αφού με ρώτησε έαν το οδηγώ εγώ το αυτοκίνητο.
Τα diesel τον έχουν θερίσει τον καημένο μέσα στην πόλη.
Λόγω DPF filter, μπουκωμάτων, δοχείων AdBlue κλπ; Ή για άλλους λόγους; Από περιέργεια.
τα περισσότερα είναι τετοια φύση αφου έβριζε ο ανθρωπος οτι καταστρέφουν τα αυτοκίνητα μέσα στην πολη ενω έχει οχήματα με 250.000 χωρις προβλήματα αλλα κινούνται εθνική .
-
Avenger: €36.500 (*€27.500)
Longitude: €38.000 (*29.000)
Altitude: €40.000 (*31.000)
Summit: €43.000 (*€34.000)Και κάπως έτσι ανέβα εσύ να κατέβω εγώ τα ηλεκτρικά έχουν πατσισει με τα θερμικά και βλέπουμε σουβ 4μ με 350 λτ χώρων αποσκευών να κοστίζουν όσο τα αλλά και να κλείνουν το μάτι σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις.
-
Συμφωνώ, και το λέω καιρό τώρα ότι η Stellantis πάει πολύ λογικότερα ΚΑΙ στα ηλεκτρικά (ενώ πουλάει έστω ακόμη για λίγο diesel..).
Eπισης πριν κυκλοφορήσει, ότι θα πουλήσει πολύ το μοντέλο, επίσης ότι με Punto (το σπορ των μεσαίων)/C3(άνεση, φθηνια, quirky ness)/Mokka (lifestyle)/2008(οικογενειακό)/Avenger (λίγο off)/Mito (sport) θα σαρώσει στα e-B suv..
-
Εδώ υπάρχει μια σχετική αναφορά στον εξοπλισμό των τεσσάρων εκδόσεων:
https://www.gazzetta.gr/gmotion/2189048/jeep-avenger-anakoinothikan-oi-times-toy-mikroy-ilektrikoy-suv -
@ged said in Jeep Avenger 2023 EV:
Εδώ υπάρχει μια σχετική αναφορά στον εξοπλισμό των τεσσάρων εκδόσεων:
https://www.gazzetta.gr/gmotion/2189048/jeep-avenger-anakoinothikan-oi-times-toy-mikroy-ilektrikoy-suvΜε 1.500 πάνω νομίζω η Longtitude πρέπει να είναι η βασική, κλασσικά πράγματα δηλαδή, δεν έχω πάρει ποτέ βασική αυτοκινήτου..αν κάποιος θέλει την εμπειρία και πιέζεται, και η βασική αρκεί, αν σκεφτείς ότι με τα ίδια σχεδόν παίρνεις e-Corsa..
-
Το 1200αρι βενζίνης που ειναι;
Αν το φέρουν κι αυτό θα κάνει πάρτι νομίζω . -
Ξεκινά και στην ελληνική αγορά η διάθεση του νέου ηλεκτρικού Jeep, με το νέο μοντέλο να επωφελείται και από την κρατική επιδότηση.
Ειδικότερα, το νέο προσθιοκίνητο Jeep Avenger, που αργότερα θα έρθει και 4κίνητο, διαθέτει ηλεκτρομοτέρ 156 ίππων και 270 Nm, και μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh(50,8 kWh) που εξασφαλίζει αυτονομία 404 χλμ. (550 χλμ. σε αστικές συνθήκες).
Οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής κάνουν λόγο για 0-100 χλμ. σε 9,0 δλ. και τελική ταχύτητα 150 χλμ. Το νέο Jeep Avenger διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW, πράγμα που σημαίνει ότι σε αντίστοιχης ισχύος φορτιστή θα γεμίσει την μπαταρία σε 5μιση ώρες, ενώ παράλληλα μπορεί να ταχυφορτιστεί με ισχύ 100 kW. Στην τελευταία περίπτωση, η φόρτισης της μπαταρίας από το 20% έως το 80% θα διαρκέσει 24 λεπτά.
τιμές ανά έκδοση είναι:
Avenger: €36.500 (*€27.500)
Longitude: €38.000 (*29.000)
Altitude: €40.000 (*31.000)
Summit: €43.000 (*€34.000)Αρχισε η μαχη τιμων με τα θερμικα....
Πολλοι υποψηφιοι θα μπουν σε σοβαρα διλήμματα....
-
Όμορφο είναι.
Λογικά δεν παίρνεις την βασική έκδοση, άρα μιλάμε για 38κ. Αν προσθέσουμε και χρώμα και επέκταση εγγύησης μάλλον πάμε 39 + για ένα ηλεκτρονικό 4 μέτρων, που σημαίνει για δεύτερο αυτοκίνητο σε μια οικογένεια.
Ερώτηση 1.
Αν αγοράσεις με δόσεις, την επιδότηση πότε την παίρνεις και πως;
Ερώτηση 2.
Αυτονομία 404 με ιδανικές συνθήκες ταξιδιού.
Χειμώνας, φορτωμένος με ταχύτητα ταξιδιού 120. Που περίπου ψάχνεις για φόρτιση; Αν ξεκινάς από Αθήνα, στις ευθείες της Θήβας;
Χαλκίδα φτάνεις; -
@gtsartsal said in NEW JEEP AVENGER:
Όμορφο είναι.
Λογικά δεν παίρνεις την βασική έκδοση, άρα μιλάμε για 38κ. Αν προσθέσουμε και χρώμα και επέκταση εγγύησης μάλλον πάμε 39 + για ένα ηλεκτρονικό 4 μέτρων, που σημαίνει για δεύτερο αυτοκίνητο σε μια οικογένεια.
Ερώτηση 1.
Ερώτηση 2.
Χειμώνας, φορτωμένος με ταχύτητα ταξιδιού 120. Που περίπου ψάχνεις για φόρτιση; Αν ξεκινάς από Αθήνα, στις ευθείες της Θήβας;
Χαλκίδα φτάνεις;30.000 πας για την 2η έκδοση όλα μαζί λοιπόν.. επίσης μπορείς να μην επιλέξεις χρώμα (πολλοί παίρνουν το προωθητικό), και να σου αρκεί η 1η έκδοση, οπότε με 27.500 είσαι σετ..και μία 3μελης οικογένεια ή μία 4μελης χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες κουβαληματος βολεύεται, δηλαδή όσοι παίρνουν για οικογενειακά Yaris Cross/Vitara/Stonic και παρεμφερή, έχουν ίδιους χώρους (μπορεί και μεγαλύτερους, από Stonic σίγουρα, και έχει πουλήσει πολύ το άτιμο..) και περίπου ίδιες αποσκευές..
Πλάκα κάνεις;! Χαλκίδα πηγαίναμε με 250αρια μηχανάκια για να πιούμε καφέ νεώτεροι, ή για τσιοουρακια, πας και έρχεσαι άνετα, απλά μην ξεχάσεις τίποτα στο μεζεδοπωλείο και ξαναγυρίσεις από Φάληρο, γιατί θα μείνεις εκεί το βράδυ!
-
Όμορφο είναι.
Ερώτηση 1.
Ερώτηση 2.
Χαλκίδα φτάνεις;Σε βγάζει πηγαίνε έλα , αλλά έχει και φορτιστές ο Σείριος για να θυμηθείς τα παλία εαν η εκδρομή στην Εύβοια γίνει μεγαλύτερη.
-
Εντάξει, υπερέβαλλα αρκετά. Τώρα είδα ότι Αθήνα Χαλκίδα είναι 80, οπότε φτάνεις και γυρίζεις.
Βέβαια αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η αυτονομία στις συνθήκες που ανέφερα θα είναι βαριά 250 300.
-
Αν δεν έρθει και το κανονικό...
Κρίμα να κυκλοφορεί σε όλη την υπόλοιπη μεσόγειο και εδώ... -
Εντάξει, υπερέβαλλα αρκετά. Τώρα είδα ότι Αθήνα Χαλκίδα είναι 80, οπότε φτάνεις και γυρίζεις.
Βέβαια αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η αυτονομία στις συνθήκες που ανέφερα θα είναι βαριά 250 300.
Χαχα! Το άλλο ΣΚ (ανάλογα τον καιρό) κανονίζουμε Χαλκίδα με 300αρια scooter για βόλτα! Το παραεκανες λίγο και εσύ!
Από την άλλη 250-300χλμ είναι πολύ καλά.
Σκέψου ότι η προηγούμενη γενιά Stellantis (π.χ Corsa/208/Mokka/2008/C4) είχε θεωρητικά τα 300, οπότε στην χειρότερη ήσουν με 150-200χλμ αυτονομία..η διαφορά, ειδικά για Ελλάδα που οι αποστάσεις είναι μικρές, είναι significant!
Πριν έλεγες, no way Jose.. ειδικά αν ήθελες ID3 με 37.000, ή θεωρητική 300 (πραγματικά φορτωμένο πες 200χλμ) αλλά Avenger με 28-29 και θεωρητικά 400..το σκέφτεσαι αρκετές περισσότερο.
Απλά εγώ πιστεύω μόλις πουληθούν τα πρώτα, θα ξεκινάει από 29.500 ή 29.990, ή κάτι τέτοιο..δεν είναι sustainable ακόμη καινούργιο e-B suv τόσο χαμηλά..
-
Πραγματικά δεν γνώριζα ότι τα προηγούμενα είχαν τόσο χαμηλή αυτονομία.
Μιλάμε για 50% αύξηση. Γενικά δεν είμαι καθόλου αρνητικός με τα ηλεκτρικά.
Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης και με δυνατότητα φόρτισης μάλλον το avenger, με την τιμή αυτή, θα βρει κοινό και πωλήσεις. -
Πραγματικά δεν γνώριζα ότι τα προηγούμενα είχαν τόσο χαμηλή αυτονομία.
Μιλάμε για 50% αύξηση. Γενικά δεν είμαι καθόλου αρνητικός με τα ηλεκτρικά.
Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης και με δυνατότητα φόρτισης μάλλον το avenger, με την τιμή αυτή, θα βρει κοινό και πωλήσεις.Ναι, έτσι πιστεύω, εγώ είμαι φουλ diesel, απλά η συγκεκριμένη έκδοση είναι πολύ σημαντική πιστεύω..που να δεις που θα έρθουν αντίστοιχα C3 και Punto.. ακόμη φθηνότερα.. αρχίζει και φτιάχνει η φάση, αλλά θέλει 3-4-5 χρονακια ακόμη για να γίνει mainstream.
-
Θελουμε και το 1200αρι εδω για να γλεντησει καποιους.
-
@dublin said in NEW JEEP AVENGER:
Ναι, έτσι πιστεύω, εγώ είμαι φουλ diesel, απλά η συγκεκριμένη έκδοση είναι πολύ σημαντική πιστεύω..που να δεις που θα έρθουν αντίστοιχα C3 και Punto.. ακόμη φθηνότερα.. αρχίζει και φτιάχνει η φάση, αλλά θέλει 3-4-5 χρονακια ακόμη για να γίνει mainstream.
Δεν είναι μόνο τα οχήματα καθ´αυτά το πρόβλημα. Το avenger (και άλλα), μπορεί να είναι αρκούντως δελεαστικά αλλά, υπάρχει ένα ολόκληρο πλέγμα, ένα οικοσύστημα όπως σωστά έγραψε ο argyn σε άλλο νήμα, που είναι τόσο μα τόσο ανώριμο και ανέτοιμο...
-
Όσο το σκέφτομαι λογικά δεν ζηλεύω κάτι στο Avenger:
Από άποψη οικονομίας, κοιτούσα την τρέχουσα τιμή της Kwh και κάνοντας κάποιους υπολογισμούς με 15.000km/έτος σε μεικτό κύκλο, η κατανάλωση του ηλεκτρικού θα είναι κοντά σε αυτή ενός HEV. Με το HEV όμως δεν έχεις σοβαρούς περιορισμούς στο να κάνεις ταξίδια... οπότε, δεν υπάρχει οικονομικός λόγος για το avenger αν με τα ίδια λεφτά βρίσκεις(;) HEV.Για την εμπειρία οδήγησης, αν έχει κανείς αρκετά χρήματα για την πολυτέλεια της ανώτερης εμπειρίας οδήγησης τότε υπάρχουν πολύ καλύτερα να αγοράσει.
-
Αν μιλάμε για φόρτιση σε ταξίδι με 0.6 Χ 20 = 12 ευρώ στα 100 και με τους γνωστούς περιορισμούς σε ταχύτητα καίει όσο ένα οικονομικό ντίζελ , μπορεί και περισσότερο. Στην φόρτιση στο σπίτι και με την χαμηλότερη κατανάλωση κερδίζει το ηλεκτρικό μπορεί να καίει και τα μισά από ένα υβριδικό.
JEEP AVENGER