-
deep crystal blue -
@alexandros-k said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Καλώς εχόντων των πραγματων , της επομενη εβδομαδα θα παω να κλεισω το Μαζντακι 2 . Χρωμα δεν εχω αποφασισει ακομα
Και θελουν να δουν το Πεζω μου στο συνεργειο για να μου πουνε ακριβως την τιμη . Μου ειπε αν θες μας το αφηνεις εδω απο τωρα ή το κρατας εως οτου ερθει το Μαζντα. Εδω εχω ερωτηση , που ξεχασα να του την κανω. Αν τους το αφησω πριν ερθει το Μαζντα, θα ειναι στο ονομα μου? Θα παραδωσουμε πινακιδες ? Θα μεταβιβαστει? Γιατι δε νομιζω να πληρωσουν 2 φορες μεταβιβαση . Μια τωρα και μια οταν το αγορασει καποιος
Οδηγησα και το υβριδικο ΜαζντοΥαρις . Δεν με ενθουσιασε. Καλο για αυτους που δεν τους νοιαζει η οδηγηση ή ειναι ολη μερα στην πολη. Για μενα δεν ειναι στα μετρα μου ομως. Και πιο "φθηνο" εσωτερικο απο του γνησιου Μαζντα.
Ειδα και το Yaris , πολυ πλαστικουρα μεσα, ξενερωσα . Δεν το οδηγησα αυτο με τα 125 , αλλά οδηγησα το υβριδικο. Σαν το ΜαζντοΓιαρις , με την διαφορα οτι το υβριδικο Γαρις ειχε 17,000χλμ και το υβριδικο Μαζντα ειχε 1,300χλμ . Κι ομως αυτα τα χλμ διαφοράς εκαναν το Υαρις να μοιαζει πιο ταλαιπωρημενο. Οντως θα ηταν , αφου ειναι και test drive, αλλά η διαφορα ηταν εμφανης . Και καποιους λιγους τριγμους ειχε, και αεροδυναμικο θορυβο ειχε απο το δεξι παραθυρο . **Και αναρτηση που το αφηνε να πλεει στα πολλά. Ειδικα το Μαζντα που ηταν η φθηνη εκδοση και ειχε 185-65-15 , φορουσε καποια Κοντινενταλ , που ειχαν μαλακα πλαινα και στα πολλά το αμαξι ηταν λιγο βαρκα γιαλο. Και στα δυνατα φρεναρισματα βυθιζοταν το μπροστα μερος και ελαφρυνε το πισω . Δεν μου αρεσε. Θα μου πεις , αμαξι πολης ειναι , δεν ειναι σπορ. Οκ το ξερω, γι αυτο δεν μ αρεσε
Το Σουιφτ και το Σαντερο τα ειδα στατικα, δεν τα οδηγησα γιατι πηγα μεσημερι και ηταν μονος του ενας υπαλληλος, αλλά δεν με ενθουσιασαν . Καλο το Σουιφτακι μεσα, αλλά νομιζω το Μαζντα ειναι ανωτερο σε ποιοτητα . Στο δρομο δεν ξερω , ισως παω να το οδηγησω πριν κλεισω το Μαζντα
Το Σαντερο Στεπγουει κι αυτο καλους χωρους , λιγο υποδεεστερο σε ποιοτητα υλικων μεσα ,μεγαλο πορτ μπαγκαζ αλλά και ψηλη θεση οδηγησης , που δεν σε προδιαθετει για σπορ καταστασεις . Ισως το οδηγησω κι αυτο μαζι με το Σουιφτ, ειναι στην ιδια αντιπροσωπεια . Αααα, και μου τα μασαγαν κι αυτοι και οι άλλοι στην Τοyota για το ποσο μου παιρνουν το 207 . Ο ενας ελεγε να το βαλουμε αγγελια να δουμε τι ανταποκριση θα εχει ,ο αλλος δεν μου ελεγε τιμη κτλ.
Φταιω εγω που ολα συγκλινουν προς Μαζντα ?Edit: **Το υβριδικο Yaris φορουσε 205-45-17 και ηταν πιο σταθερο , πιο σφιχτο . Δεν επλεε οσο το υβριδικο Μαζντα με τα 185-65-15 . Εκαναν διαφορα οι τροχοι
Δεν είναι τυχαία η μαζντα μία κατηγορία μόνη της!
Το βλέπεις και μόνος σου,το 2 που είναι τόσα χρόνια στην αγορά είναι ανώτερο από το ολόφρεσκο γιαρις...........
Γι'αυτό όταν είδα το μουλο χαλάστηκα απίστευτα. -
@driver-m said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Αν πηγαινα παλι σ'αυτη την κατηγορια πρωτη μου επιλογη θα ηταν το 208 με τα 100 αλογα αλλα απ'ο,τι βλεπω ξεφευγει οικονομικα.
Δευτερη επιλογη το i20 μαλλον που ειναι αρκετα vfm και με δυνατο κινητηρα σε σχεση με το mazda που σκεφτεσαι.Στη θεση σου παντως θα κρατουσα το rallye και τα λεφτα που θα γλιτωνα (10κ+) θα τα ετρωγα σε βενζινες και συντηρηση για καμια δεκαετια. Η διαφορα δυναμης με αυτα που σκεφτεσαι να αγορασεις θα ειναι αρκετα μεγαλη και φοβαμαι θα σου κακοφανει, ενω και καθαρα οδηγικα καλυτερα δεν προκειται να ειναι. Το γραφω επειδη ειπες οτι δεν θες κατι ψοφιο.
To Χιουνται φτιαχνεται στην Τουρκια, δεν το θελω . Το Πεζω το ειπες κι εσυ ειναι ακριβο .
Το εχω σκεφτει κι εγω πολλες φορες οτι θα ξενερωσω ειδικα σε θεμα δυναμης κινητηρα, αλλά .....
Το 207 μου, του χρονου θα κλεισει τα 14 . Δεν εχει καποιο προβλημα, αλλά απο αυτα που ξερω και εχω υπολογισει θα χρειαστει στην επομενη 2ετια, τουλαχιστον 2,000€ . Μπορει και 2,500. ( θελει λαστιχα 500€, μπαταρια 100€ , καθαρισμα αυλων εισαγωγης 200€, ισως αλλαγη καδενας και συστηματος χρονισμου καπου στα 500€. αντλια υψηλης + χαμηλης , συνολο 1000€) Απλα δεν ξερω ποτε θα τα βγαλει αυτα τα προβληματα με την αντλια . (για να μην πω δισκοπλακες και άλλα αναλωσιμα)
Μου το παιρνουν 6 με 6,5 συν τα 2,000 που θα θελησει παμε στα 8,000 τουλαχιστον (το καλυτερο σεναριο ειναι αυτο) , να μην πω 9,000€
Θελει τελη κυκλ 285/ετος , αυτα που κοιταω δεν εχουν προς το παρον.
Δλδ σε βαθος 10ετιας θα στοιχισει 11,000€ και θα πωλειται 1,000€. Δλδ θελει 10,000 για μια 10 ετια
Το Μαζντακι κανει 16,500 , σε βαθος 10ετιας δεν εχω υπολογισει τι ζημιες και αναλωσιμα θα θελησει , αλλά εκτος απο τα λαστιχα , φρενα κτλ , δε νομιζω να ζητησει κατι σοβαρο . Και σε 10 χρονια θα πιανει πιστευω 6,000€ τουλαχιστον. Δλδ κι αυτο θα θελει μαζι με την αγορα του (αφου δωσω ανταλλαγη το Πεζω) 10,000€ για μια 10ετια
Οποτε ερχομαστε χοντρικα μια η αλλη . Μονο που το Μαζντακι δεν θα με ζαλισει με τρεχαματα στο συνεργειο, γιατι θα ειναι ενα καινουριο ποιοτικο αμαξι, ενω το Πεζω αν και καλυτερο στο δρομο , εχει μαζεψει τα χρονακια του . Και οπως ειπε και ο Λαπ , το ενα θα ειναι Euro 6d και το αλλο Euro 4 . Δεν ξερω τι επιπτωσεις θα εχει αυτο για το μελλον . Και ξεχασα....Το Μαζντα καιει 2-2,5 λιτρα λιγοτερο στα 100.Ειναι πιο κοντα στα θελω μου το Πεζω που εχω , αλλά και τα τρεχαματα στα συνεργεια δεν τα αντεχω. Ποτε δεν φτιαχνουν σωστα τιποτα. Προτιμω να εχω την ηρεμια μου και ας παω σαν χελωνα . Αν εβγαινε το 207 απο την αρχη σε λογικη τιμη, θα το επαιρνα. Τωρα παλιωσε. Δεν κρατανε ολα τα καλα για παντα
-
Και αν ξενερωσω τοσο πολυ με την χελώνα, θα το πουλησω κι αυτο . Θα μου πεις, και τι θα παρεις . Ελα ντε . Καλα να ειμαστε και κατι θα βρεθει . Χασουρα μεγαλη δε νομιζω να εχω αν το ξαναπουλησω συντομα
-
Και εμένα με χαλάει το Hyundai που είναι τουρκικής συναρμολόγησης... εναλλακτικά θα πήγαινα στο παρακάτω αδελφακι που είναι τσέχικο νομίζω...σε μια φουλ έκδοση
-
@georgekn said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Και εμένα με χαλάει το Hyundai που είναι τουρκικής συναρμολόγησης... εναλλακτικά θα πήγαινα στο παρακάτω αδελφακι που είναι τσέχικο νομίζω...σε μια φουλ έκδοση
Ακριβουτσικο ομως.
Απο περιεργεια , ποια αλλη εταιρεια εχει κλειδωμα τιμης? Τουοτα , Σουζουκι , Ντατσια δεν εχουν
Εχει η Πεζω και η Οπελ νομιζω, που ομως τα ακρίβυναν προκαταβολικα για τα επομενα 2 χρονια
Η Μαζντα εχει κλειδωμα τιμης ακομα. Γι αυτο μην με καθυστερειτε, αφηστε με να το παρω πριν ακριβυνει κι αυτο -
Kορεα φτιάχνεται..
Πάνε οδήγησε λίγο και το swift. Και κλείσε μετά το Μάζντα. Αλλά για παν ενδεχόμενο για πάνε δες το -
@georgekn said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Ακριβουτσικο ομως.
Απο περιεργεια , ποια αλλη εταιρεια εχει κλειδωμα τιμης? Τουοτα , Σουζουκι , Ντατσια δεν εχουν
Εχει η Πεζω και η Οπελ νομιζω, που ομως τα ακρίβυναν προκαταβολικα για τα επομενα 2 χρονια
Η Μαζντα εχει κλειδωμα τιμης ακομα. Γι αυτο μην με καθυστερειτε, αφηστε με να το παρω πριν ακριβυνει κι αυτοΕχει και γυρω στα 18000 εκδοσεις αυτη ειναι η GTline η ακριβότερη...και νομίζω οτι εχουν παραδοση 3μηνο...και 5 χρονια δωρεαν συντηρηση.
-
Δεν ζητάς το ST2 απ τον άλλο που δεν του άρεσε;
Μπορεί να κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά θα βγαίνεις απ το evo θα μπαίνεις στο st -
@piliourits said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Δεν ζητάς το ST2 απ τον άλλο που δεν του άρεσε;
Μπορεί να κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά θα βγαίνεις απ το evo θα μπαίνεις στο stTo σκεφτηκα, αλλά τωρα ειναι αργα. Τον πεισαμε να το κρατησει
Κατσε να παρω το Μαζντακι κι αν δεν μ αρεσει, θα του προτεινω ανταλλαγη -
Τελικά επέλεξε st fiesta αντί για corsa diesel euro4???
Δυσκολη απόφαση.
-
@lap said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
Τελικά επέλεξε st fiesta αντί για corsa diesel euro4???
Δυσκολη απόφαση.
Λες να του πασαρω το Πεζω και να του παρω το Corsa ? Θα δεχτει ?
-
@gtsartsal
Ειχες δικιο . Απο τα βιντεο ειναι πολυ ευκολοτερο σε σχεση με τις φωτογραφιες
Εδω βλεπουμε μερικα απο τα χρωματα που ειχα υποψην . Εχω διαλεξει ηδη
Youtube Video -
alexandros-k
Edit
Τώρα είδα το βίντεο.
Polymetal grey?
-
@gtsartsal said in Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο:
alexandros-k
Edit
Τώρα είδα το βίντεο.
Polymetal grey?
The winner is Polymetal Grey metallic
-
Κι εδω στο Μαζδα 2
https://www.youtube.com/watch?v=0a0yctA8FtA&ab_channel=AutoSmileSrl-Secugnago(Lodi)
Φερνει σε λιγο απαλο γαλαζιο
-
Κι εδω στο Μαζδα 2
Το έχω δει από κοντά, είναι τέλειο.
Γκρι γαλάζιο
-
Κι εδω στο Μαζδα 2
Γκρι γαλάζιο
Αυτο ειχα σταμπαρει απο τις φωτο, αλλά με την προταση σου να τα δω σε βιντεο με διευκολύνε και σε 10 λεπτα ειχα διαλεξει . Ευχαριστω
-
Κι εδω στο Μαζδα 2
Γκρι γαλάζιο
Αυτο ειχα σταμπαρει απο τις φωτο, αλλά με την προταση σου να τα δω σε βιντεο με διευκολύνε και σε 10 λεπτα ειχα διαλεξει . Ευχαριστω
ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά.
Κι εγώ από βίντεο τα είχα μελετήσει και είχα καταλήξει σε machine grey αλλά όταν πήγαμε οικογενειακώς να δούμε το cx30 , κόρη και γυναίκα είπαν
Ας διαλέξουμε κι εμείς κάτι
τελικά πήραμε το soul red -
Στο cx30 του παει πολυ το soul red crystal. Κι εγω μαλλον αυτο θα διαλεγα
Στο 2 , δεν με ενθουσιασε. Σαν να το "σοβαρευει" , σαν να το κανει για μεγαλυτερες ηλικιες
Οπως και το Deep Crimson
Deep Crystal Blue πολυ σκουρο
Eternal Blue καλο , αλλά πρασινιζει λιγο στον ηλιο και δεν μ αρεσει
Machine Grey επισης ωραιο αλλά ιδιο περιπου χρωμα ειναι το Mistubishi . Ασε που το Polymetal Gray Metallic ειναι πιο απαλο και γαλαζοφερνει λιγο . Οπως ειπες γκρι στο λιγο φως και γαλαζιο στον ηλιο .
Αλλαγη του 207 rallye με καινουριο