-
@realzeus said in Το μοτέρ τα έπαιξε τι κάνω τώρα;:
@ortyki1908 said in Το μοτέρ τα έπαιξε τι κάνω τώρα;:
και τώρα κατάντια ...στελαντις
Ενημερώσου. Οι Giulia & Stelvio είναι 100% Alfa!
Ωωωω! Βγάζει δύο μοντέλα ως κύκνειο άσμα
-
@gialamidisi said in Το μοτέρ τα έπαιξε τι κάνω τώρα;:
@kkostask said in Το μοτέρ τα έπαιξε τι κάνω τώρα;:
Ήταν τόσο καλοί που βγήκαν για 3-4 χρόνια και μετά τους κατήργησαν…εκείνοι οι 1,4 ήταν και έξυπνοι, έσβηναν στις διασταυρώσεις….
Εύκολα κατηγορείς κάτι που δεν έχεις,για πες λοιπόν το δικό σου διαμάντι τεχνολογίας που κατεχεις
Εγώ δεν είπα ποτέ ότι έχω διαμάντι…κάποιοι άλλοι έχουν ένα κομμάτι κάρβουνο και από την πολύ πρεμούρα τους να μην το κακοχαρακτηρίσει κάποιος σφίγγονται τόσο που αν πάρουν και βάλουν το κάρβουνο εκεί που ξέρουν στο τέλος θα βγει διαμάντι από το πολύ σφίξιμο.
Για να το λες θα έχεις και τη σχετική εμπειρία,προς το παρόν βολέψου με το ματίζ με την κίτρινη πόρτα και το μπλε καπό,και για να μη φάω μπαν δώσε π.μ
και να μου τα πεις κι από κοντά@kkostask said in Το μοτέρ τα έπαιξε τι κάνω τώρα;:
Ήταν τόσο καλοί που βγήκαν για 3-4 χρόνια και μετά τους κατήργησαν…εκείνοι οι 1,4 ήταν και έξυπνοι, έσβηναν στις διασταυρώσεις….
Εύκολα κατηγορείς κάτι που δεν έχεις,για πες λοιπόν το δικό σου διαμάντι τεχνολογίας που κατεχεις
Εγώ δεν είπα ποτέ ότι έχω διαμάντι…κάποιοι άλλοι έχουν ένα κομμάτι κάρβουνο και από την πολύ πρεμούρα τους να μην το κακοχαρακτηρίσει κάποιος σφίγγονται τόσο που αν πάρουν και βάλουν το κάρβουνο εκεί που ξέρουν στο τέλος θα βγει διαμάντι από το πολύ σφίξιμο.
Μπράβο φακίρι μου,για να το λες θα έχεις και την σχετική εμπειρία
Δεν είναι κακή ιδέα τώρα που είναι κλειστά τα σχολεία να ανοίξουμε και κανένα βιβλίο μπας και περάσουμε καμιά τάξη...
-
Μια χαρά νέες Alfa θα βγούνε. Απλά από ένα σημείο και μετά θα είναι ηλεκτρικές. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό με τις νέες νομοθεσίες.
-
Μια χαρά νέες Alfa θα βγούνε. Απλά από ένα σημείο και μετά θα είναι ηλεκτρικές. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό με τις νέες νομοθεσίες.
H Stellantis ετοιμάζει νέους Diesel προδιαγραφών Euro 7.
-
Όλες οι νέες Alfa που θα παρουσιαστούν από το 2025 και μετά θα είναι ηλεκτρικές. Από το 2027 και μετά θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά (καθώς μέχρι τότε θα υπάρχουν ακόμα μερικά μοντέλα με ΜΕΚ). Υπάρχει ένα περιθώριο μόνο για μερικά limited production μοντέλα. Επίσης με το νέο Νόμο της ΕΕ που επιτρέπει τα e-fuels, μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή. Προς το παρόν όμως αυτό είναι το σχέδιο.
-
@spi_duster said in Το μοτέρ τα έπαιξε τι κάνω τώρα;:
Να ενα πραγματικα διασκεδαστικο νημα. Κριμα που ειχε αδοξο τελος η κουβεντα. Στα hilights πως η vw κατεχει περισσοτερο απο ολους να φτιαχνει καλους ντιζελ. Βρε τι κυκλοφορει γυρω μας...
Ναι κρίμα ,για πες μας ποιον ντίζελ κυκλοφορείς;
Τον 1.5 dci της Ρενω. Η γνωμη σου?
-
Αν αγόραζα ποτέ diesel θα ήταν για τον ΟΜ642...
-
Να ενα πραγματικα διασκεδαστικο νημα. Κριμα που ειχε αδοξο τελος η κουβεντα. Στα hilights πως η vw κατεχει περισσοτερο απο ολους να φτιαχνει καλους ντιζελ. Βρε τι κυκλοφορει γυρω μας...
Απλός 8βάλβιδος κινητήρας με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής που τροφοδοτει και τη Mercedes (και για να τον εγκρίνει η Μερσεντες...λέει πολλά). Κακοί κινητήρες κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν κακή συντήρηση γίνεται από τους ιδιοκτήτες. Βλέπω ότι ένα 90% είναι γιαπωνιζόφιλοι με παρωπίδες οπότε δώρο άδωρο η συζήτηση στους 4τ. Θα επιμείνω ξανά για τον τρικυλινδρο 12 βαλβιδο του γκρουπ ότι δεν έχει θέμα εάν τον προσέχεις.Και στο δικό μου Η vw λέει κάθε 30 λάδια κάθε 60 φίλτρο καυσίμου καιωκαθε 210χλ χιλιόμετρα ιμάντες, ε λοιπόν στα 90 άλλαξα προληπτικά ιμάντες τρόμπα νερού θερμοστάτη καθάρισα πεταλούδα κλπ,λάδια προδιαγραφές 507 00 τα γνωστά και φίλτρο καυσίμου κάθε 10,δε θα κάτσω να ακούω τη vw. Έχω και γιαπωνέζικο αμάξι (της γυναίκας μου)με τον 1kr-fe κινητήρας όπου σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Άλλαξα ελατήρια-τσιμουχακια στις 200χιλ και σταμάτησε το κάψιμο λαδιού. Το μόνο που φοβάμαι και δυστυχώς δεν υπάρχει λύση (στα tsi βρήκαν πατεντα) είναι ότι στους ντίζελ όλους μα όλους ανεξαρτήτως εταιρείας θα έχουμε πρόβλημα με τις επικαθήσεις άνθρακα, λόγω άμεσου ψεκασμού κάτι που θα έπρεπε να το είχαν προβλέψει οι εταιρείες ή να το άφηναν με έμμεσο ψεκασμό δε χάλασε ο κόσμος
-
Ερώτηση ...οι psa (1.5l-1,6l) έχουν ford diesel κινητήρα ή το αντίθετο;
-
ελα μωρε με τα ιταλικά χρέπια...
#mono_tdi -
Ερώτηση ...οι psa (1.5l-1,6l) έχουν ford diesel κινητήρα ή το αντίθετο;
Δύσκολη απάντηση, όπως το θέτεις.
Ο αρχικός 1.6 ήταν κινητήρας εξελιγμένος από την PSA, τον οποίο πήρε η Ford. Από εκεί και πέρα ο κάθε κατασκευαστής έκανε μικρές αλλαγές ανεξάρτητα από τον άλλον, εξελίσσοντας τον κινητήρα.
Οι μεταγενέστεροι 1.5 (πληθυντικός, γιατί είναι πλέον αρκετά διαφορετικοί κινητήρες) βασίστηκαν ως αφετηρία της σχεδίασης στον αρχικό 1.6, αλλά κάθε εταιρία τράβηξε το δρόμο της.
Διάβασε και εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_DLD_engine
Το μοτέρ τα έπαιξε τι κάνω τώρα;