-
Τιτανοτεράστια στήριξη
-
Σχετικά με την Stellantis PSA ... αν ήθελαν να φτιάξουν καλύτερο τετράτροχο όχημα από το Citroen AMI θα το είχαν κάνει, γιατί να ρισκάρουν με ακριβό τετράτροχο αφού το φθηνότερο θα πουλήσει καλύτερα.
Προφανώς και μελετήθηκε αρκετά το κόστος, βάρος, μέγεθος, μπαταρία, μοτέρ ασφάλεια, φθηνά ανταλλακτικά. Αν είχαν βάλει A/C θα ήταν διαφορετικό όχημα, θα ήθελε μεγαλύτερη μπαταρία, δηλαδή μεγαλύτερο βάρος, άρα, ισχυρότερο μοτέρ, οπότε, διαφορετική τιμή. Το νόημα ήταν και είναι όσο φθηνό και προσιτό για όλους. Με αυτή τη φιλοσοφία κατασκευάστηκε.
Όταν το κράτος το επιδοτεί με 3.000 ευρώ συν αν είσαι κάτω τον 29 άλλα 1.000 και συν απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου άλλα 1.000 ευρώ. Σύνολο 5.000 άρα 5.700 καθαρό κόστος, δεν είναι πολλά.Όσον αφορά τα κινέζικα, αυτά με τους 11" - 12" τροχούς από καρότσι λαϊκής, οι μπαταρίες τους δεν αντέχουν πάνω από 15.000 - 20.000 χλμ ή κανα δυο χρονιά ή μετά από ακινησία 4 μηνών, υπάρχουν άπειρα άρθρα για τα κινέζικα, και άντε βρες εγγύηση.
Σίγουρα υπάρχουν αξιόπιστα κινέζικα, καλύτερα από το AMI, άλλα με την ανάλογη τιμή φυσικά. -
Ποιος ο λογος να φτιάξεις κάτι τόσο φθηνό; Εσύ που το αγόρασες εν τέλη έχεις άλλα δύο αυτοκίνητα όπως είπες. Έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου και θα μπορούσες να οδηγήσεις οποιοδήποτε μεταχειρισμένο smart.
Συνεπώς εσύ που έχεις την οικονομική άνεση επέλεξες να αγοράσεις κάτι τόσο φθηνό που θα το αγόραζαν οι φτωχοί κατά δήλωση σου. Γιατί το έκανες λοιπόν; Από χόμπυ;
Δέχομαι πως μια εταιρία μπορεί να το έχει αντί για μηχανάκι ή να το αγοράσεις σε ένα νησί που έχει στενά ή χωριό.
Στην Αθήνα όμως είναι too much που λενε
-
@lap said in Citroen Ami:
Ποιος ο λογος να φτιάξεις κάτι τόσο φθηνό; Εσύ που το αγόρασες εν τέλη έχεις άλλα δύο αυτοκίνητα όπως είπες. Έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου και θα μπορούσες να οδηγήσεις οποιοδήποτε μεταχειρισμένο smart.
Συνεπώς εσύ που έχεις την οικονομική άνεση επέλεξες να αγοράσεις κάτι τόσο φθηνό που θα το αγόραζαν οι φτωχοί. Γιατί το έκανες λοιπόν; Από χόμπυ;
Σοφά τα ερωτήματά σου, σκέψου όμως το εξής, το smart έχει ακριβά ανταλλακτικά, ακριβή ασφάλεια, κινδύνους των μεταχειρισμένων κλπ. Πλέον το μέλλον είναι μικρά προσιτά αμαξάκια που χωράνε παντού που δεν καίνε καύσιμο και ρεύμα.
Επιτρέψτε μου να θέσω κι εγώ ένα ερώτημα, εν τέλη γιατί όχι? Φθηνό είναι, παιχνιδιάρικο, οικονομικό, ευέλικτο, παρκάρω οριζόντια, κάθετα . Βαρέθηκα να πηγαίνω στον βενζινά είναι η αλήθεια, τώρα απλά φορτίζω σπίτι.
Άλλη χαρά σου δίνει το αυτοκίνητο και άλλο ένα μικρο χαριτωμένο αμαξάκι -
Ναι όντως λέω σοφά πράγματα. Μου το λένε πολλοί.
Για παράδειγμα οταν πάω στο σουπερμάρκετ και ρωτάω "γιατί ανέβηκαν οι τιμές τόσο πολύ;" Μου λένε σοφό το ερώτημα σου. Όταν λέω μα#@ες μου λένε "Σοφή η μ@#€α σου!"
Θα θέσω λοιπόν ενα σοφό ερώτημα....
Σκέφτηκες ποτέ να αλλάξεις βενζινα; Μηπως αν βρεις καλύτερο σε βοηθήσει να αγοράσεις και καλύτερο αυτοκίνητο πόλης; -
Για παράδειγμα οταν πάω στο σουπερμάρκετ και ρωτάω "γιατί ανέβηκαν οι τιμές τόσο πολύ;" Μου λένε σοφό το ερώτημα σου. Όταν λέω μα#@ες μου λένε "Σοφή η μ@#€α σου!"
Σκέφτηκες ποτέ να αλλάξεις βενζινα; Μηπως αν βρεις καλύτερο σε βοηθήσει να αγοράσεις και καλύτερο αυτοκίνητο πόλης;αυτοκίνητο έχω, τι να το κάνω που καίει 10L/100km?
Και γιατί να τα δώσω €€€ στον βενζινά και να μην τα κρατήσω στην τσέπη? -
@zulmardis said in Citroen Ami:
Σκέφτηκες ποτέ να αλλάξεις βενζινα; Μηπως αν βρεις καλύτερο σε βοηθήσει να αγοράσεις και καλύτερο αυτοκίνητο πόλης;αυτοκίνητο έχω, τι να το κάνω που καίει 10L/100km?
Και γιατί να τα δώσω €€€ στον βενζινά και να μην τα κρατήσω στην τσέπη?Δλδ με το ΑΜΙ, θα τα κρατήσεις στην τσέπη???
Ξεχνάτε τον παράγοντα φόρτιση εσείς των ηλεκτροκινητων. -
@nickthetrib said in Citroen Ami:
Και γιατί να τα δώσω €€€ στον βενζινά και να μην τα κρατήσω στην τσέπη?Δλδ με το ΑΜΙ, θα τα κρατήσεις στην τσέπη???
Ξεχνάτε τον παράγοντα φόρτιση εσείς των ηλεκτροκινητων.Με το AMI θέλω 20€ περίπου το μηνά, ανα δυο μέρες φόρτιση πλέον (μου εχει έρθει λογαριασμός ΔΕΗ) με το κανονικό αυτοκίνητο ήθελα 70 ευρώ την βδομάδα. Smart 451 που είχα παλιά, ήθελα 30€ το μήνα με 1.40 βενζίνα το λίτρο, τώρα με 1,99+ ?
-
Μα και με ένα smart αν πηγαίνεις με 30 χλμ/ώρα πάλι οικονομία θα κάνεις και θα έχεις όλα τα σύστημα ασφαλείας.
-
κλαιωωωωωω
καποιος σας δειχνει το αγκιστρι αλλα εσεις πατε και το τσιμπατε
αχαχαχαχ -
Χαβαλε κάνουμε βρε γάτε... Έχει πλάκα
-
Μα και με ένα smart αν πηγαίνεις με 30 χλμ/ώρα πάλι οικονομία θα κάνεις και θα έχεις όλα τα σύστημα ασφαλείας.
Με 2 ευρώ το λίτρο, δύσκολα. Το δικο μου τότε, είχε βγάλει πολλές ζημιές πολλών €€€ και το έδωσα.
-
Τουλάχιστον ήταν αεροστεγές και δεν εμπαζε νερά. Το λες και μια πρόοδο
Στις ανηφόρες με πόσα χλμ το πας; 10-15χλμ/ώρα;
-
Τουλάχιστον ήταν αεροστεγές και δεν εμπαζε νερά. Το λες και μια πρόοδο
Στις ανηφόρες με πόσα χλμ το πας; 10-15χλμ/ώρα;
σε κλίση 10° - 15° μόνο με τον οδηγό περίπου 35km/h
-
Το Σμάρτ θα του το είχαν κλέψει το ίδιο βράδυ.
Επίσης δεν τα ασφαλίζουν για κλοπή, ίσως 1-2 εταιρείες και έχει κόστος.
Είναι επίσης μλκια, απλά ήταν μέρκ και εσείς τσιμπάτε με τα κλειδιά και έτσι χάνετε την ορθή κρίση..Μια χαρά σας ζυμώνει ο φίλος...
-
Ο φίλος ξέρει τι πήρε και γιατί το πήρε. Αν κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν τα απλούστατα 4-5 επιχειρήματα τα οποία τα βρίσκεις σε όλα τα άρθρα για την μικροκινητικοτητα, τουλάχιστον ας μην προσβάλουν τον άνθρωπο και την νοημοσύνη μας με αγένεια και κακεντρέχεια.
-
Θα το αγοράσεις;
-
Ναι, ειχα θεμα το καλοκαιρι χωρις A/C,
Δηλαδή μπήκες μέσα στο αμάξι Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο - Σεπτέμβρη ΧΩΡΊΣ a/c και είχες απλά "θέμα"?
-
@dublin said in Citroen Ami:
Ο φίλος ξέρει τι πήρε και γιατί το πήρε. Αν κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν τα απλούστατα 4-5 επιχειρήματα τα οποία τα βρίσκεις σε όλα τα άρθρα για την μικροκινητικοτητα, τουλάχιστον ας μην προσβάλουν τον άνθρωπο και την νοημοσύνη μας με αγένεια και κακεντρέχεια.
Άντε πάλι.....είπε κανείς κάτι για την μικροκινητικότητα? Για την υλοποίηση της Σιτροέν λέμε και κράζουμε που είναι η χειρότερη από ό,τι άλλο κυκλοφορεί. Και λέμε ότι είναι ντροπή να το βγάζει μια εταιρεία με το όνομα και την παράδοση της Σιτροέν. Δεν μπορεί ο κάθε τυχαίος κινέζος να βγάζει καλύτερο microcar και η Σιτροέν να βγάζει μια αηδία...αυτό λέμε.
-
γιεμ, Δεν έβρεχε, για αυτο
Citroen Ami