-
Μέτριες είναι. Στο baleno είναι τραγικά χαμηλές οι τιμές.
Τα dacia είχαν πολλή καλή αξιοπιστία, τελευταία αυτός ο 1.0 turbo τους έκανε νερά και αυτό σε κάποιες παρτίδες, όχι όλες.
Τα renault είναι τραγικά ακριβά και χωρίς λόγο.
-
@cirus διαφωνώ. Πιο ενδιαφέρον το suzuki, πιο παιχνίδι στις στροφές και στην εναλλαγή κατεύθυνσης, γενικα έχει ένα εξαιρετικό μπροστινό σύστημα, πιο ψοφιο φυσικά. Αν και δεν είναι αργό αλλά πιο ψοφιο συγκριτικα με αυτοκίνητα 150 αλογων. Δεν είναι δα και sport. Πιο καλοφτιαγμένο σε λακούβες το fiesta θυμίζει μεγαλύτερη κατηγορία. Το suzuki θυμίζει την κατηγορία του, σε αυτό πάσχει.
Γενικά σε ταξίδι θες fiesta, καθημερινά για διαδρομές και με παιχνίδι σε καμια στροφή αν και όποτε βρεθεί, θες το swift. Το fiesta είναι εξαιρετικό αλλά πιο βαρύ σε αίσθηση. Τελος μεταξύ των δύο το swift καταναλώνει έως και 3,5 λίτρα λιγότερα στις ίδιες συνθήκες, κυρίως πόλη.
-
Δε θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο:
ΤΙ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, κίνηση με 5 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα κι αξιοπρεπείς χώροι. Τι άλλο να ζητήσεις; -
Επιτέλους!
-
Για να τοποθετηθώ στα προηγούμενα. Ναι, μπορεί η Suzuki να μην έχει τόσο σύγχρονη εικόνα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όμως, η αλήθεια είναι ότι παραδέχομαι το ότι πρόκειται για μία μάρκα που ποντάρει στο να προσφέρει ένα "παραδοσιακό" αυτοκίνητο, χωρίς πολλούς νεωτερισμούς, πιστεύω ότι στέκεται στην ουσία των πραγμάτων, προσφέρει τόσα όσα χρειάζονται πραγματικά, είναι από τα πιο "γήινα" αμάξια που κυκλοφορούν εκεί έξω, νομίζω απευθύνονται σε όσους δεν καίγονται ιδιαίτερα για να έχουν την πιο πρόσφατη τεχνολογία, την πιο σύγχρονη εμφάνιση, πιστεύω είναι για ανθρώπους που χρειάζονται τα ουσιώδη, έχουν βέβαια και υβριδικά συστήματα συνεπώς, δεν είναι και τόσο πασέ.
Όσον αφορά τα της Dacia, πιστεύω ότι τα περί αναξιοπιστίας, είναι αναμενόμενα καθώς, έχουν ως βάση τους τα Renault, τα οποία, όσο και να πλασάρονται ως ποιοτικά, πάλι έχουν τη ρετσινιά του αναξιόπιστου. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι εφόσον χρησιμοποιούν παλαιότερη τεχνολογία της Renault, θα μπορούσαν να έχουν βελτιώσει κάποια πράγματα, έλα όμως που δε γίνεται.
Επίσης, μιας και αναφέρομαι στη Renault, πιστεύω παρόλο που πλασάρονται ως ποιοτικά με τις απαραίτητες δόσεις premium, δεν θα έλεγα ότι ισχύει. Δε μπορώ να εκφέρω γνώμη για τα της οδικής συμπεριφοράς η ποιότητας επειδή δεν έχω δοκιμάσει ποτέ όμως, ειδικά σε συναρμολόγηση, δεν έχω πειστεί η αλήθεια είναι. Θυμάμαι το τωρινό Clio πόσο με είχε αποθαρρύνει η εικόνα του εσωτερικού και η όλη αίσθηση, μου έβγαζε την αίσθηση του ψεύτικου, δεν μου γέμισε το μάτι ενώ για παράδειγμα το Micra, που είναι ξαδερφάκι, μου γέμισε περισσότερο το μάτι, όπως επίσης και το Juke σε αντίθεση με το Captur. Προσωπικά μιλώντας, επειδή είχα έρθει σε επαφή με το Clio ΙΙΙ, εκείνο είχε καλύτερη αίσθηση στο εσωτερικό του, πιο ποιοτική, τώρα τα τελευταία χρόνια όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει και τόσο την premium στροφή της εταιρείας έμπρακτα.
Μια περίοδο, όντως ξεχώριζαν όντας τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στην κατηγορία τους η μάλλον, τα πιο ασφαλή που είναι προσιτά σε ένα ευρύτερο κοινό, πλέον όμως, έχω τις αμφιβολίες μου για τα της ποιότητας, η Peugeot πιστεύω τα καταφέρνει καλύτερα σε αυτό το κομμάτι, άσχετα που διαφωνώ με την τιμολογιακή τους τοποθέτηση.
-
@lap said in CarTalk.gr:
@cirus διαφωνώ. Πιο ενδιαφέρον το suzuki, πιο παιχνίδι στις στροφές και στην εναλλαγή κατεύθυνσης, γενικα έχει ένα εξαιρετικό μπροστινό σύστημα, πιο ψοφιο φυσικά. Αν και δεν είναι αργό αλλά πιο ψοφιο συγκριτικα με αυτοκίνητα 150 αλογων. Δεν είναι δα και sport. Πιο καλοφτιαγμένο σε λακούβες το fiesta θυμίζει μεγαλύτερη κατηγορία. Το suzuki θυμίζει την κατηγορία του, σε αυτό πάσχει.
Γενικά σε ταξίδι θες fiesta, καθημερινά για διαδρομές και με παιχνίδι σε καμια στροφή αν και όποτε βρεθεί, θες το swift. Το fiesta είναι εξαιρετικό αλλά πιο βαρύ σε αίσθηση. Τελος μεταξύ των δύο το swift καταναλώνει έως και 3,5 λίτρα λιγότερα στις ίδιες συνθήκες, κυρίως πόλη.
To fiesta είναι πολύ καλύτερο σχεδόν σε όλα
Χωρις να σημαίνει οτι το swift είναι κακό. Εμένα μαρεσει πολύ
Εχει τα ουσιώδη και καλή συμπεριφορά με πολύ καλύτερη τιμή από το fiesta
τωρα από εκεί και πέρα αν θες να το εξυψώσεις παραπάνω λυπάμαι αλλα δεν μπορώ να του δώσω παραπάνω credit. Για να έχει καλύτερη τιμή έχει χειρότερα πλαστικά, είναι ψοφιο χωρίς τουρμπο με ότι σημαίνει αυτό, μετριο τιμόνι και αρκετό θόρυβο οσο ανεβαίνει η ταχύτητα. Το fiesta είναι πολύ καλύτερο συνολικά αμάξι που για μένα πάσχει σε χώρους, τιμή και μετρια συναρμογη. Μετα το fiesta βάζω αρκετα ακόμα αν δεν λάβω το vfm μεχρι να φτάσω στο suzuki
Ξαναλέω οτι το suzuki είναι ενα όμορφο ποιοτικό αμαξάκι ουσιας VFM
-
Έχεις οδηγήσει το swift???
-
Δες λίγο εδώ δοκιμή με όργανα μέτρησης στην πράξη, όχι ότι ανακοινώνουν τα εργοστάσια
Δοκιμή από το Drive.gr
Swift με mild Hybrid
0-100 km/h 10,7”
0-150 km/h 27,9”
0-400 m 17,5” @ 127,7 km/h
0-1.000 m 32,5” @ 156,7 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 9,5”
50-80 km/h (3η) 5,7”
80-110 km/h (3η) 6,3”
80-110 km/h (4η) 9,9”
110-140 km/h (4η) 12,6”
110-140 km/h (5η) 25,0”
Φρένα 100-0 km/h 38,4 m
Τελική ταχύτητα 180 km/hFiesta χωρίς mild hybrid
0-100 km/h 11,1”
0-160 km/h 31,4”
0-400 m 17,9” @ 129,3 km/h
0-1.000 m 32,5” @ 161,7 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 9,3”
50-80 km/h (3η) 5,4”
80-110 km/h (3η) 5,6”
80-110 km/h (4η) 7,6”
110-140 km/h (4η) 8,7”
110-140 km/h (5η) 11,9”
110-140 km/h (6η) 16,7”
Φρένα 100-0 km/h 40,9 m
Τελική ταχύτητα 181 km/hΣε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν είναι ψοφιο συγκριτικα με το fiesta. Βασικά είναι πιο γρήγορο στο 400αρι!!! Για αυτό φαντάζομαι πως δεν έχεις οδηγήσει swift, σύμφωνα με αυτά που λες.
Επειδή το swift είναι πολύ ελαφρύ κάτι που βοηθά και στην οδική συμπεριφορά και επειδή είναι ατμοσφαιρικό με ηλεκτρικό boostαρισμα μέσα στην πόλη είναι πιο ευχάριστο από το fiesta. Κινείσαι στα στενά με 3η σχέση χωρίς να κατεβάζεις ποτέ, διότι έχει ροπή παντού.
-
@lap said in CarTalk.gr:
Δες λίγο εδώ δοκιμή με όργανα μέτρησης στην πράξη, όχι ότι ανακοινώνουν τα εργοστάσια
Swift
0-100 km/h 10,7”
0-150 km/h 27,9”
0-400 m 17,5” @ 127,7 km/h
0-1.000 m 32,5” @ 156,7 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 9,5”
50-80 km/h (3η) 5,7”
80-110 km/h (3η) 6,3”
80-110 km/h (4η) 9,9”
110-140 km/h (4η) 12,6”
110-140 km/h (5η) 25,0”
Φρένα 100-0 km/h 38,4 m
Τελική ταχύτητα 180 km/hFiesta χωρίς mild hybrid
0-100 km/h 11,1”
0-160 km/h 31,4”
0-400 m 17,9” @ 129,3 km/h
0-1.000 m 32,5” @ 161,7 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 9,3”
50-80 km/h (3η) 5,4”
80-110 km/h (3η) 5,6”
80-110 km/h (4η) 7,6”
110-140 km/h (4η) 8,7”
110-140 km/h (5η) 11,9”
110-140 km/h (6η) 16,7”
Φρένα 100-0 km/h 40,9 m
Τελική ταχύτητα 181 km/hΕπειδή το swift είναι πολύ ελαφρύ κάτι που βοηθά και στην οδική συμπεριφορά και επειδή είναι ατμοσφαιρικό με ηλεκτρικό boostαρισμα μέσα στην πόλη είναι πιο ευχάριστο από το fiesta. Κινείσαι στα στενά με 3η σχέση χωρίς να κατεβάζεις ποτέ, διότι έχει ροπή παντού.
τα συγκεκριμένα τα εχω οδηγήσει εχω προσωπική απόψη δεν γραφω απο συγκριση με νουμερα
επίσης εχω οδηγήσει μόνο το fiesta με το Mild hybrid. (και με 125 και με 155hp)
to φιεστα μου έδινε πολύ πιο στιβαρή αίσθηση και ανταποκρινόταν αρκετά πιο γρήγορα με τρομερό τιμόνι και κρατήματα
επίσης παρα πολύ θορυβο το swift πάνω από 120
το swift το οδήγησα μου άρεσε και το πρότεινα και το αγόρασε η κουμπάρα μου. Σε κοκκινάκι μάλιστα που το πήρε είναι παρα πολύ όμορφο
το fiesta ήταν πολύ πιο ακριβο και δεν μπήκε καν στη συζήτηση
-
Όπως έγραψα το fiesta είναι πιο καλό στο ταξίδι, πιο αθόρυβο. Δεν έχει όμως την αίσθηση καρτ που έχει το swift. Είναι παντού πιο βαρύ και φαίνεται. Το τιμόνι του είναι πιο κοφτερό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το αμάξωμα στον ίδιο βαθμό, είναι μια ψευδαίσθηση που δίνει στον οδηγό του. Το swift όντως αλλάζει πιο άμεσα κατεύθυνση αλλά έχει πιο ιαπωνικό τιμόνι αυτοκινήτου πόλης.
Το swift πάσχει σε ηχομόνωση και απόσβεση σε εγκάρσιες ανωμαλίες. Σου υπενθυμίζει σε ποια κατηγορία ανήκει. Συ λες αν θες καλύτερα πάνε σε μεγαλύτερη κατηγορία
Αυτό το fiesta δεν το έχει. Είναι πιο ποιοτικό στην κύλιση του.
Όπως είπα ως καθημερινό αυτοκίνητο είναι καλύτερο το swift. Για ταξίδια είναι καλύτερο το fiesta.
Περιμένω να δω πως θα είναι το καινούργιο.
Το fiesta mild hybrid με 140 άλογα έπρεπε να το συγκρίνεις με το swift sport. Και εκεί πίστεψε με είναι πολύ δύσκολα για το fiesta. Μιλάμε για πολύ πιο σπορτίφ αυτοκίνητο από το απλό swift
-
@lap said in CarTalk.gr:
Όπως έγραψα το fiesta είναι πιο καλό στο ταξίδι, πιο αθόρυβο. Δεν έχει όμως την αίσθηση καρτ που έχει το swift. Είναι παντού πιο βαρύ και φαίνεται. Το τιμόνι του είναι πιο κοφτερό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το αμάξωμα στον ίδιο βαθμό, είναι μια ψευδαίσθηση που δίνει στον οδηγό του. Το swift όντως αλλάζει πιο άμεσα κατεύθυνση αλλά έχει πιο ιαπωνικό τιμόνι αυτοκινήτου πόλης.
Το swift πάσχει σε ηχομόνωση και απόσβεση σε εγκάρσιες ανωμαλίες.
Όπως είπα ως καθημερινό αυτοκίνητο είναι καλύτερο το swift. Για ταξίδια είναι καλύτερο το fiesta.
Περιμένω να δω πως θα είναι το καινούργιο.
Το fiesta mild hybrid με 140 άλογα έπρεπε να το συγκρίνεις με το swift sport. Και εκεί πίστεψε με είναι πολύ δύσκολα για το fiesta. Μιλάμε για πολύ πιο σπορτίφ αυτοκίνητο.
155 εχει οχι 140. και ειπα ότι οδηγησα και το 125 με την μικρότερη τουρμπίνα το οποίο είναι και αυτό υπεραρκετο και σβέλτο
Για ολα καλύτερο το fiesta είναι απλά είναι πιο ακριβο.
Αυτη είναι η γνωμη η δική μου. Δεν χρειαζεται να συμφωνείς. Πρεπει να οδηγησω κάποια στιγμη και το sport το swift να έχω αποψη γιατι η αλήθεια είναι ότι δεν έχω
-
Ε τότε συγκρίνεις ανομία πράγματα. Εγώ συγκρίνω το 100 αρι fiesta με το 90αρι swift. Δηλαδή ότι πιο κοντινό σε δύναμη και τιμή
Και εγώ που είχα οδηγήσει μια Μερσεντές με 650 άλογα, το fiesta st line μου φάνηκε ψοφιο...
Φυσικά είναι η γνώμη σου όπως και η δική μου.
-
@lap said in CarTalk.gr:
Ε τότε συγκρίνεις ανομία πράγματα.
Και εγώ που είχα οδηγήσει μια Μερσεντές με 650 άλογα, το fiesta st line μου φάνηκε ψοφιο...
Φυσικά είναι η γνώμη σου όπως και η δική μου.
γιατι συγκρίνω ανόμια. το swift με την μικρή εκδοση του fiesta 125 αλογα συγκρινα.
Ιδια κατηγορία δεν είναι? απλά είναι πολύ πιο ακριβο το fiesta και το καταλογίζω στα μειον του φυσικά
τεσπα οτι νομίζεις. Εγώ το Swift το έχω ψηλά στην λίστα να ξέρεις λόγω της τιμής του. Μάλλον 1ο έρχεται μη σου πω στις περισσότερες τον περιπτώσεων γιατι η τιμή είναι πολύ σημαντική
-
@cirus said in CarTalk.gr:
...155 εχει οχι 140. και ειπα ότι οδηγησα και το 125 με την μικρότερη τουρμπίνα το οποίο είναι και αυτό υπεραρκετο και σβέλτο
Αυτη είναι η γνωμη η δική μου. Δεν χρειαζεται να συμφωνείς. Πρεπει να οδηγησω κάποια στιγμη και το sport το swift να έχω αποψη γιατι η αλήθεια είναι ότι δεν έχω
Καλή τύχη εδώ μέσα.
-
Τσάμπα παλεύεις. Το fiesta μας άφησε πια.
-
Η πιο κοντινή έκδοση με αυτήν του fiesta που συγκρίνεις είναι το sport. Απλώς η ford κατήργησε τις μικρότερες εκδόσεις του fiesta όπως και η suzuki την 1.0 turbo mhev και έτσι υπάρχει κενό μεταξύ των δύο μοντέλων.
Το ατμοσφαιρικό swift αν δεν συγκρίνεται με το ατμοσφαιρικό fiesta τότε συγκρίνεται μοναχα με το 100 αρι turbo.
Ενώ αυτό που οδηγησες συγκρίνεται μονάχα με το swift sport
-
@antonakis said in CarTalk.gr:
Τσάμπα παλεύεις. Το fiesta μας άφησε πια.
πουλιέται ακόμα όμως εχουν ξεμεινει πολλά.
Από του χρόνου θα σταματήσω να το αναφέρω να σου πω καθοτι οπως σωστα λες δεν υπάρχει πια στην παραγωγη
-
@vagnar said in CarTalk.gr:
...155 εχει οχι 140. και ειπα ότι οδηγησα και το 125 με την μικρότερη τουρμπίνα το οποίο είναι και αυτό υπεραρκετο και σβέλτο
Καλή τύχη εδώ μέσα.
εσύ τα οδηγησες;
-
@lap said in CarTalk.gr:
@vagnar said in CarTalk.gr:
Καλή τύχη εδώ μέσα.
εσύ τα οδηγησες;
Το ήξερες ότι και τα δύο αυτοκίνητα τα οδηγώ συχνά;;;;
Εσύ ;;;;;
-
@lap said in CarTalk.gr:
Η πιο κοντινή έκδοση με αυτήν του fiesta που συγκρίνεις είναι το sport. Απλώς η ford κατήργησε τις μικρότερες εκδόσεις του fiesta όπως και η suzuki την 1.0 turbo mhev και έτσι υπάρχει κενό μεταξύ των δύο μοντέλων.
Το ατμοσφαιρικό swift αν δεν συγκρίνεται με το ατμοσφαιρικό fiesta τότε συγκρίνεται μοναχα με το 100 αρι turbo.
Ενώ αυτό που οδηγησες συγκρίνεται μονάχα με το swift sport
Εχεις δικιο σε αυτό και ειπα από την αρχη ότι δεν εχω οδηγησει το sport. Ομως εκει πάει και πιο ψηλά η τιμη στο suzuki και πλησιαζει το fiesta. Και το βλέπω πολύ δυσκολο να βγει πρώτο σε παρόμοια τιμή. Ενώ τώρα βγαινει πρώτο το Suzuki αν σε ενδιαφέρει η τιμή.
CarTalk.gr