-
Μιας και το budget έφτασε στα 30Κ, δε ρίχνεις μια ματια στο ηλεκτρικό το 2008? Χώροι ίδιοι, στον εξοπλισμό δες τι γίνεται σε αυτή τη τιμή.
-
Αγαπητέ το Μάιο ήμουν σε παρόμοια φάση, το Mokka δεν ήταν στα υποψήφια αλλά 2008 και διάφορα άλλα τα έκανα ένα test drive.
Αν και ψιλοασχετος από αυτοκίνητα , θα σου πρότεινα να κάνεις ένα test to Vitara. Πράγματι από εμφάνιση (μέσα έξω) είναι όπως τα λες , αλλά το αυτοκίνητο σου δίνει πολύ ωραία αίσθηση στην οδήγηση. Επισης στα συν αξιοπιστία και κατανάλωση σε πολύ ικανοποιητικα επίπεδα.
Δεν το πήρα τελικά, αλλά το αυτοκίνητο έχει ουσία, μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
-
Σε αυτό το budget έχεις πολλές επιλογές και όπου και να καταλήξεις θα έχεις ένα πολύ καλά εξοπλισμένο μοντέρνο αυτοκίνητο.
Τώρα , αν εγώ ήμουν στην θέση σου θα πήγαινα σε #vitara_mono_AT_awd , πραγματικά καλά εξοπλισμένο , αληθινό SUV για 1-2 περιπέτειες εκτός πόλης τον χρόνο , κορυφαίο στην άσφαλτο και οικονομικό σε κατανάλωση.
Αν με χάλαγε σε εμφάνιση το Vitara η επόμενη επιλογή μου θα ήταν το Xceed , σε αυτά τα χρήματα παίρνεις καλή έκδοση , οδηγικά και σε πάτημα είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τα B που κοιτάς και φυσικά σε χώρους είναι λίγο καλύτερο χωρίς να είναι αχρειαστα τεράστιο.
Αμέσως μετά θα ιεραρχουσα τα CHR και C4 , το πρώτο για την απόλυτη οικονομία εντός πόλης και ως ένα πολύ καλό εμφανισιακά και οδηγικά crossover , και το δεύτερο για την κορυφαία άνεση του, εξοπλισμό και φρεσκάδα που φέρνει στην κατηγορία. -
Με ένα Focus Active (X) θα ήσουν άρχοντας. Και αίσθηση αυτοκινήτου και λίγο πιο ψιλό να μη βρίσκεις... Άρχοντας.
Δυστυχώς όμως οι λεβέντες σταμάτησαν να το φέρνουν με 1.5... Αν από θαύμα βρεις κανένα used όρμα!
-
Πήγα να προτείνω Honda Crv αλλά είδα στο site ότι ξεκινάει από 37Κ.....Αντίο
-
Παντως αν σε bsuv ενδιάφερουν η ανεση και οι χωροι επιβατων μπροστά και κυρίως πισω θα ειναι παραληψη να μην δει υποψηφιος κάτοχος το kamiq που εχει τους κορυφαίους χωρους και ενα μο χωρο αποσκευων 400λτ. Και υπάρχει και το λίγο χαμηλότερο scala με ίδιους χώρους και με 467λτ που νικαει παντου σε χώρους όλα τα bsuv και δεν ξεφεύγει σε τιμες και με δυνατες καταναλώσεις ακομα και με τον 1.5 150.
https://www.spritmonitor.de/en/overview/45-Skoda/1746-Scala.html?fueltype=2&power_s=150&power_e=150&gearing=1&powerunit=2
https://www.spritmonitor.de/en/overview/45-Skoda/1773-Kamiq.html?fueltype=2&power_s=150&power_e=150&gearing=1&powerunit=2
edit: βεβαια βλεποντας ξανα τον τιμοκαταλογο διαπιστώνω οτι το χειροκινητο 1.5 εξαφανιστηκε και απο το καμικ και απο το σκαλα! οποτε πας υποχρεωτικα στο ακριβοτερο και γκριζο απο πλευρας αξιοπιστιας dsg...αν θελει καποιος τον καλο 1.5 150 σε χειροκινητο παει στην οκταβια ( με την φοβερα χαμηλη καταναλωση επιπέδου ντιζελ!).
https://www.spritmonitor.de/en/overview/45-Skoda/399-Octavia.html?fueltype=2&constyear_s=2021&constyear_e=2021&power_s=150&power_e=150&gearing=1&powerunit=2
αλλα φυσικα αυτη ξεφευγει σε μηκος πολυ... -
Δες και το μικρό volvo
-
@tsek said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Μιας και το budget έφτασε στα 30Κ, δε ρίχνεις μια ματια στο ηλεκτρικό το 2008? Χώροι ίδιοι, στον εξοπλισμό δες τι γίνεται σε αυτή τη τιμή.
Δυστυχώς δεν υπάρχει θέση στάθμευσης αλλιώς θα σκεφτόμουν σοβαρά ηλεκτρικό.
@dimitriscsd said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Με ένα Focus Active (X) θα ήσουν άρχοντας. Και αίσθηση αυτοκινήτου και λίγο πιο ψιλό να μη βρίσκεις... Άρχοντας.
Δυστυχώς όμως οι λεβέντες σταμάτησαν να το φέρνουν με 1.5... Αν από θαύμα βρεις κανένα used όρμα!
Αυτά τα Active γενικα δεν τα συμπαθώ. Αν ηταν για Focus, ειναι ξεκάθαρη η επιλογή αλλά λέω να πάω σε B-Suv.
@tkin73 said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Παντως αν σε bsuv ενδιάφερουν η ανεση και οι χωροι επιβατων μπροστά και κυρίως πισω θα ειναι παραληψη να μην δει υποψηφιος κάτοχος το kamiq που εχει τους κορυφαίους χωρους και ενα μο χωρο αποσκευων 400λτ. Και υπάρχει και το λίγο χαμηλότερο scala με ίδιους χώρους και με 467λτ που νικαει παντου σε χώρους όλα τα bsuv και δεν ξεφεύγει σε τιμες και με δυνατες καταναλώσεις ακομα και με τον 1.5 150.
Vag δεν θα έπαιρνα. Αν κοίταγα πάντως θα πήγαινα σε T-Roc που έχει και αξιοπρεπέστατο πορτ μπαγκαζ.
Δες και το μικρό volvo
Μήτσε πόσοοοο? Μια που μπήκα για πλάκα στο διαμορφωτή και έχει 36 μόνο με αναπτήρα!!!
Λοίπον, στα του θέματος, το Mokka μάλλον απορρίπτεται λόγο πορτ μπαγαζ. Πήγαμε σήμερα ξανά με ένα φίλο και έφερε μαζί του καρότσι. Μπήκε, αλλα δύσκολα μπαίνει κάτι άλλο. Με μια μικρή δόση υπερβολής.
Επειδή προτείνατε πολλοι το Vitara και πήγα σήμερα και το είδα. Κατ' αρχάς νομίζω η GLX δεν αξίζει σε καμία περίπτωση απέναντι στην GL+. Τιμές με διχρωμία+9'' οθόνη 29.050 η GLX, 4x4, AT και η αντίστοιχη GL+ 25.790. Θα πάω την τρίτη για Test Drive. Δυστυχώς όμως δεν βλέπω να γίνεται ο γάμος. Μέσα δεν μου αρέσει καθόλου. Προερχόμενος απο Fiesta τελευταίας γενιάς μου κακοφαίνεται πολύ το εσωτερικό. Αν ερχομουν απο το Fiesta του 06 που είχα πριν θα ήμουν χαρούμενος.
Χτες έκανα και test drive το 2008, ωραιότατο ήταν στο δρόμο και αρκετά άνετο. Χώροι φάνηκαν επαρκέστατοι και για τους πίσω και αρκετά ικανοποιητικό ήταν το πορτ μπαγκάζ. Με χαλάει αρκετά που όλα γίνονται μέσω touch. Δεν ξέρω πόσο έυκολο είναι να έχεις android auto, να αλλάξεις ένα σταθμό ή να απενεργοποιήσεις το start-stop.
Κάτι σχετικά με τα λίτρα του πορτ μπαγκαζ που με παραξένεψε σήμερα. Το φιεστα μου έχει 311, Mokka 350, Vitara 375, 2008 420 . Όταν τα είδα ο χώρος του Μοκκα μου φαίνεται σχεδόν ίδιος με του φιέστα, ενώ του Vitara πολύ κοντά στο 2008. Εννοώ ότι, βάση αριθμών ο χώρος του Μοκκα θα έπρεπε να είναι πιο κοντά στου Vitara που ονομαστικά έχουν 25 λίτρα διαφορά, αλλα καμία σχέση. Εκτός αν εγώ δεν βλέπω τα υπολογίζω καλά με το μάτι.
-
Χαχα για μεταχειρισμένο μιλάω
Οι τιμές που γράφεις για το vitara είναι ακόμα πιο εξωφρενικές απ αυτές που δώσανε σε μένα χαχαχα
Εγώ πάντως θεωρώ την καλύτερη επιλογή πραγματικά το Vitara (το 4x4). Κι ας τα έχει τα χρονάκια του.
Θα περιμένω κάποια καλή προσφορά ή έκπτωση πάντως. Δεν το πληρώνω full price το έχουν τρομερά overpriced.
-
Εγώ πάντως θεωρώ την καλύτερη επιλογή πραγματικά το Vitara (το 4x4). Κι ας τα έχει τα χρονάκια του.
Εννοείται είναι η καλύτερη επιλογή απο άποψη οχήματος και τι σου προσφέρει ανα ευρώ που δίνεις.
-
@m3rlin said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Εννοείται είναι η καλύτερη επιλογή απο άποψη οχήματος και τι σου προσφέρει ανα ευρώ που δίνεις.
Ειναι ρε παιδιά, ειναι αλλά εμφανισιακα το σουτζούκι είναι λιγο κάπως......
χαλια δεν είναι αλλά δεν το λες και όμορφο και συγχρονο σχεδιαστικά ούτε μεσα ούτε έξω. Νταξει είναι και πολλοί που δεν τους νoιάζει η εμφανιση καθόλου. Δεκτον. Αλλά αν σε νοιάζει όπως εμένα δεν παίρνεις το σουτζουκι ευκολα. just saying.....
-
Από κοντά με διχρωμία ή άσπρο περλέ και τις ζάντες του GLX δεν είναι καθόλου άσχημο Σε καμία περίπτωση το ομορφότερο αλλά σίγουρα στις φωτογραφίες χάνει.
Εντάξει μέσα είναι κάπως συντηριτικό με βάση τον σημερινό ανταγωνισμό...
-
ασχημο είπα και γω δεν είναι χαλια αλλά εγω και το εξω συντηρητικό το βρίσκω
-
This post is deleted! -
Έτσι για να βλέπετε και που κινούμαι απο άποψη χρωμάτων!!
Τρίτη έχω κλείσει Test Drive με το Vitara, αλλά χειροκίνητο γιατί σε αυτόματο δεν έχουν κάτι τώρα.
Λεω την δευτέρα να πάω να δώ και το xceed μια βόλτα. -
@m3rlin said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Έτσι για να βλέπετε και που κινούμαι απο άποψη χρωμάτων!!
Τρίτη έχω κλείσει Test Drive με το Vitara, αλλά χειροκίνητο γιατί σε αυτόματο δεν έχουν κάτι τώρα.
Λεω την δευτέρα να πάω να δώ και το xceed μια βόλτα.Καλησπέρα, έχω κλείσει το Mokka στην έκδοση ultimate (diesel) ακριβώς στο χρώμα που έχεις επιλέξει και εσύ αλλά μόνο η οροφή μαύρη (perla nera) ενώ το καπό είναι στο χρώμα του αμαξώματος.
Και εγώ ήμουν ανάμεσα σε αυτά τα 2 και επελεξα Mokka λόγω κυρίως intellilux led matrix, αισθητήρες μπροστά & πλαι αλλά κυριώς λόγω φυσικών χειριστηρίων για κλιματισμό, ραδιόφωνο και start stop (ένας βασικός λόγος που απέρριψα το 2008.)
Χώροι δε με απασχολούν και πολύ (μία φορά το χρόνο τους χρειάζομαι)και στην καθημερινότητα θα κινούμαι το 80% των ημερών μόνος, μόνο κανένα ΣΚ θα παιξει να μπει και η οικογένεια μέσα (4 άτομα σύνολο αλλά με παιδιά μεγάλα, όπου δεν υπάρχει ανάγκη για καρότσια κ.α.)
Συμβουλή μου να πάρεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο! -
@cirus said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
ασχημο είπα και γω δεν είναι χαλια αλλά εγω και το εξω συντηρητικό το βρίσκω
εσυ σιρε ειχες οκταβια, δεν εχεις πολιτικα δικαιωματα αποψης εμφανισης
-
@gatoz said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
εσυ σιρε ειχες οκταβια, δεν εχεις πολιτικα δικαιωματα αποψης εμφανισης
Γιατι ?? Η octavia δεν ήταν πανέμορφη? χαχαχαχαχχαχαχα
Μας αποκλείετε κυρ γάτε μας επειδή είχαμε ένα άσχημο αυτοκίνητο στο παρελθόν? Ε μεταχειρισμένο το είχα πάρει. Δεν θα έπαιρνα octavia καινούργια. Ήταν αυτοκίνητο για πρακτικότητα και χώρους και με έβγαλε και ασπροπρόσωπο. Αλλά όσο να πεις πάντα ήθελα να πάρω κάτι όμορφο. Ποτε δεν κοιτουσα έξω από το παράθυρο να δω την octavia να πω :
πω πω μια ταξάρα εεεε αυτοκινητάρα
ΥΓ O LAP θα έπαιρνε αυτό και θα έλεγε και ότι ειναι και πανέμορφο https://www.gocar.gr/news/feed/36731,XBUS_Otan_den_mporeis_na_apofasiseis_an_.html?fbclid=IwAR1cgr4sH4ctW_kukYc_MnzCDRhfpmRxWgyqb87nFhV4b0FxRDMrntgYwXo
-
Γιατί δε κοιτάς κάτι σε Dacia suv, εγώ γουσταρα το ΜΟΚΚΑ αλλά έχει φτωχούς χώρους.Βιαστικα και πήρα το Renault Clio grand tour αλλιώς θα πήγαινα για Dacia . Ευχαριστημένος από Renault αλλά προτιμώ τα suv .
-
@alexnoize said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Γιατί δε κοιτάς κάτι σε Dacia suv, εγώ γουσταρα το ΜΟΚΚΑ αλλά έχει φτωχούς χώρους.Βιαστικα και πήρα το Renault Clio grand tour αλλιώς θα πήγαινα για Dacia . Ευχαριστημένος από Renault αλλά προτιμώ τα suv .
Ισχύει. Όλα τα αμάξια μεγαλώνουν από γενιά σε γενιά και το μόκα έκανε την εξαίρεση! Πολλά τα λεφτά και λίγοι χώροι. Πρέπει κάποιος να μην τον νοιάζουν καθόλου οι χώροι για να καταλήξει σε αυτό. Κριμα γιατί έχουν κάνει πολύ ωραίο σχεδιασμό.
2008, Mokka ή κάτι άλλο?