-
Και εγώ αυτή την εντύπωση έχω, ότι πλέον είναι με μετατροπέα ροπής.
Έχουμε καθόλου δείγμα σχετικά με την αξιοπιστία τους; Το σκέφτομαι για αγορά, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν υπάρχει εξουσιοδοτημενο συνεργείο Ford στην Κέρκυρα που θα βρίσκομαι 6 μήνες το χρόνο λόγω δουλειάς.
-
Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω, το θέμα των τριγμών που είχε αρχικά όπως διαβάζω στην αρχή του thread, έχει λυθεί στις τελευταίες φουρνιές;
-
Γνωριζει κανεις εαν τα φωτα LED του εργοστασιου καταργουν την λειτουργια στατικων φωτων στροφης οπως συμβαινει στο ibiza;
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Γνωριζει κανεις εαν τα φωτα LED του εργοστασιου καταργουν την λειτουργια στατικων φωτων στροφης οπως συμβαινει στο ibiza;Όχι. Ξέρω Fiesta με εργοστασιακά LED που έχει και στατικό φωτισμό στροφής.. Έχω την εντύπωση ότι ειναι ξεχωριστά το ένα από το άλλο.. Δεν συνδέονται δηλαδή τα προβολακια με τους προβολείς από πάνω.. Ακόμα και στον εξοπλισμό αν δεις αναγράφονται ξεχωριστά.
Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εχει κανεις το 1100 των 85 ιππων να μας γραψει δυο λογια; Η εστω αν καποιος το εχει οδηγησει;
-
Ο χρήστης jpsih έγραψε:
Οχι. Ειμαι εξωτερικο και τα τελη για πετρελαιο ειναι 3 φορες πανω απο βενζινη αρα το πετρελαιο ειναι απαγορευτικο εφοσον δε θα κανω 'απειρα' χιλιομετραΠροσεχώς και στην χώρα μας ,αφού είναι κοινοτική οδηγία.Για τους αφελείς που αγοράζουν ακόμα τα πετρέλαια.....
-
Ο χρήστης swiftglx19 έγραψε:
Οχι. Ειμαι εξωτερικο και τα τελη για πετρελαιο ειναι 3 φορες πανω απο βενζινη αρα το πετρελαιο ειναι απαγορευτικο εφοσον δε θα κανω 'απειρα' χιλιομετρα
Προσεχώς και στην χώρα μας ,αφού είναι κοινοτική οδηγία.Για τους αφελείς που αγοράζουν ακόμα τα πετρέλαια.....
Link;
-
Ο χρήστης swiftglx19 έγραψε:
Οχι. Ειμαι εξωτερικο και τα τελη για πετρελαιο ειναι 3 φορες πανω απο βενζινη αρα το πετρελαιο ειναι απαγορευτικο εφοσον δε θα κανω 'απειρα' χιλιομετρα
Προσεχώς και στην χώρα μας ,αφού είναι κοινοτική οδηγία.Για τους αφελείς που αγοράζουν ακόμα τα πετρέλαια.....
Ευτυχώς που αυτό για τους 'αφελείς' το έγραψες σε thread που δεν έχει πολύ κίνηση...
-
Παράξενο...
Σε ποια χώρα γίνεται αυτό?
https://autotraveler.ru/en/spravka/fuel ... TVfuZMzY6g -
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Εχει κανεις το 1100 των 85 ιππων να μας γραψει δυο λογια; Η εστω αν καποιος το εχει οδηγησει;Δεν το εχω οδηγησει αλλα εχω διαβασει καλα λογια για τον 1100αρη.. κανενα παραπονο..
-
@petran17 ψαχνω ατμοσφαιρικο σουπερμινι.....δεν θελω τουρμπο λογω νησιου.....Και βλεπω το Φιεστα μσζι με το i20 να ειναι τα πιο δυνατα στα 85 αλογα.Τα υπολοιπα παιζουν 75-80 αλογα και υποδεεστερη ροπη.....
Υ.Γ. Ξεχναμε τα swift/baleno λογω κακης εμπειριας απο την suzuki.....οπως επισης και τα c3/208/yaris λογω σχεδιασμου.....εσω και εξω... -
@petran17 Απ οτι βλεπω εχεις fiesta.....απο χωρους επιβατων και αποσκευων τι λεει θα χωρεσει ενα ζευγαρι με ενα παιδι; Και επισης ειχα ακουσει για τριξιματα σε καποια αυτοκινητα,ισχυει κατι τετοιο;
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
@petran17 ψαχνω ατμοσφαιρικο σουπερμινι.....δεν θελω τουρμπο λογω νησιου.....Και βλεπω το Φιεστα μσζι με το i20 να ειναι τα πιο δυνατα στα 85 αλογα.Τα υπολοιπα παιζουν 75-80 αλογα και υποδεεστερη ροπη.....
Υ.Γ. Ξεχναμε τα swift/baleno λογω κακης εμπειριας απο την suzuki.....οπως επισης και τα c3/208/yaris λογω σχεδιασμου.....εσω και εξω...Τι εννοείς 'λόγω νησιού';
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Υ.Γ. Ξεχναμε τα swift/baleno λογω κακης εμπειριας απο την suzuki.....οπως επισης και τα c3/208/yaris λογω σχεδιασμου.....εσω και εξω...Καλες οι επιλογες σου... ωραιος κινητηρας ο 1.1 του Fiesta.. για της Hyundai δεν εχω αποψη.. αλλα θα σου ελεγα και εγω να μην αποκλισεις τον turbo κινητηρα λογω νησιου.. πολυ πιο ανετο το αυτοκινητο.
Εχεις οδηγησει (test drive) καποιο απο τα 2 που εχεις καταληξει?
@petran17 Απ οτι βλεπω εχεις fiesta.....απο χωρους επιβατων και αποσκευων τι λεει θα χωρεσει ενα ζευγαρι με ενα παιδι; Και επισης ειχα ακουσει για τριξιματα σε καποια αυτοκινητα,ισχυει κατι τετοιο;
Fiesta εχω ναι, φαινεται στην υπογραφη ποιο ακριβως.
Κοιταξε δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου για τους χωρους. Δεν εχω παιδι οποτε δεν γνωριζω απο χωρους πως θα σε βολεψει. Εγω ειμαι 1,92, καθομαι ανετα μπροστα και οταν παω απο πισω ακριβως χωραω να κατσω.. δεν ειναι οτι παιζω μπαλα, παντως στριμωχτα δεν ειμαι..
Γενικα δεν ειναι και απο τα πιο ευρυχωρα... αλλα ειναι πολυ περισσοτερο, πχ το Baleno ειναι κορυφαιο στους χωρους πισω.
Θα σου ελεγα να πας να τα δεις απο κοντα και να κρινεις μονος σου.. -
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
@petran17 Απ οτι βλεπω εχεις fiesta.....απο χωρους επιβατων και αποσκευων τι λεει θα χωρεσει ενα ζευγαρι με ενα παιδι; Και επισης ειχα ακουσει για τριξιματα σε καποια αυτοκινητα,ισχυει κατι τετοιο;Αν το παιδάκι σου είναι μικρό και χρειάζεσαι καθισματάκι παιδικό και χρησιμοποιείς ακόμα καρότσι, απαραίτητα πήγαινε στην έκθεση και δες αν χωράνε όλα αυτά. Το παιδικό κάθισμα τρώει πολύ χώρο (ειδικά στην ανάποδη θέση) και το μπροστινό κάθισμα πρέπει να είναι πολύ μπροστά. Στην κανονική θέση αν το παιδί είναι μεγάλο σχετικά, θα ρίχνει τρελό κλωτσίδι στην πλάτη σου
Στο φιέστα από ό,τι θυμάμαι, πίσω είχα θέμα να χωρέσω το ιγκλεσίνα.
Για χώρους πίσω δεν το συζητάμε.
Βέβαια αν δεν είστε μεγαλόσωμοι μπορεί να μην έχετε και πρόβλημα
Δες και πόλο, ίμπιζα. Πλέον είναι μισή κλάση πάνω από φιεστα σε χώρους -
Ευχαριστω παιδια για τις αποψεις σας......
1ον το παιδακι ερχεται τον Δεκεμβρη οποτε δεν μπορω να ξερω απο τωρα τι θα χρειαστουμε απο θεμα καροτσιων κ.α.(ειναι και το πρωτο μας)
2ον Εχω δει απο κοντα Πολο/Ιμπιζα τα οποια θεωρω ανετα αλλα θα ηθελα λιγη δυναμη παραπανω 80 αλογα/95 ροπη εναντι 85 αλογα/105 ροπη του fiesta.
3ονΔυστυχως λογω νησιου και περιορισμενων εκθεσεων δεν μπορω να βρω εκθεσιακα αυτοκινητα παρα μονο στην Αθηνα οποτε παω,εκει εχω δει τα Πολο/Ιμπιζα.
4ον Τα τουρμπο αποκλειονται γιατι εχουμε μικρες αποστασεις εδω στη Συρο οποτε το συνεχομενο αναψε σβησε θεωρω οτι επιβαρυνει τον κινητηρα,βεβαια χανω δυναμη αλλα θεωρω την αξιοπιστια μεγαλυτερο προσον.
5ον η επιλογη μου εξαρταται απο την τυχον ανταλαγη του αυτοκινητου μου (Γκολφ 5) οποτε ειναι σχετικο τι θα επιλεχθει εν τελει,εκτος κι αν πωληθει μεσω car.
Ενω φυσικα δεν βιαζομαι για την αγορα καθως υπαρχει χρονος μπροστα μεχρι να ρθει ο μπεμπης
Μεσα στο φθινοπωρο ερχονται τα καινουρια Κλιο και Κορσα οποτε ισως περιμενω να δω και αυτα,προς το παρον συλλεγω πληροφοριες,γι αυτο εγραψα κι εδω.
@Petran17 ειμαι 1,78 οποτε θεωρητικα δεν υπαρχει θεμα.Εντος του μηνα θα παω Αθηνα σε καποια εκθεση να το δω απο κοντα,δυστυχως η Συριανη αντιπροσωπεια δεν εχει καποιο δειγμα προς το παρον τουλαχιστον...Το ιδιο ισχυει και για την Χιουνται που φερνει αυτοκινητα μονο κατα παραγγελια.Εχω μια προτιμηση προς το Φιεστα λογω οδηγοκεντρικου χαρακτηρα.Εχω οδηγησει το προηγουμενο μοντελο και μου αρεσε.Ειχε πιο πολυ χαρακτηρα απο το δικο μου Γκολφ...... -
Δεν θα φοβόμουν το τούρμπο πάντως. Όλοι οι μηχανικοί των κατασκευαστών λένε ότι οι σύγχρονοι υπερσυμπιεσμένοι κινητήρες μπορούν να χρησιμοποιούνται όπως ένας ατμοσφαιρικός και ότι δεν χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Το ότι το τούρμπο είναι ένα παραπάνω εξάρτημα και άρα μπορεί όπως όλα τα εξαρτήματα να χαλάσει είναι αλήθεια, αλλά δεν τίθεται θέμα εγγενούς αναξιοπιστίας.
-
Εγώ αντίθετα θα φοβόμουν το τούρμπο στο νησί.
Με αποκλειστικά μικρές διαδρομές, η τουρμπίνα θα μαζέψει κάπνα και κατάλοιπα καύσης. Επίσης, τα λάδια που δεν θα ζεσταίνονται ποτέ, θα χαλάνε γρήγορα και μπορεί να χαλάσουν τα κουζινέτα του τούρμπο.
Καλύτερα χωρίς.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Σε κάποιο άλλο θέμα στο φόρουμ συζητούσαμε αν και κατά πόσο οι αντιπροσωπείες κάνουν προσφορές μέσω email.
Εκτός από την Peugeot που μου έκανε προσφορά πριν μερικές ημέρες, σήμερα έλαβα προσφορά και από τη Ford.
Πριν συνεχίσω, θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στις δυο αντιπροσωπείες του Αγρινίου, στην Peugeot και στη Ford. H πρώτη μού απάντησε την ίδια ημέρα στο αίτημά μου και μου έστειλε δύο προσφορές σε μία ημέρα. Η δεύτερη μού απάντησε 12 ώρες μετά με γραπτό μήνυμα, στη συνέχεια με πήρε η υπεύθυνη διαχείρισης από την Αθήνα, δύο ώρες μετά μιλούσα με την αντιπροσωπεία στο Αγρίνιο και στις 21:00, παρά το προχωρημένο της ώρας, είχα την προσφορά στο email μου.
Τ' αναφέρω όλα αυτά γιατί ο επαγγελματισμός πρέπει ν' αναγνωρίζεται, νομίζω.
Ζήτησα προσφορά για το fiesta titanium με την αυτόματη έκδοση. Τους είπα ότι η αγορά θα γίνει περίπου στις αρχές Δεκεμβρίου και αν εν τέλει επιλέξω τη ford, έχω σκοπό να δώσω προκαταβολή γύρω στα 8.000. Η προσφορά που μου έκανε ήταν 18.100 με μεταλλικό χρώμα, πινακίδες, τέλη ταξινόμησης, επιτόκια (3%), τα πάντα όλα (και τα κοάλα τίποτα!). Τα αμάξια είναι ετοιμοπαράδοτα, σε οποιοδήποτε χρώμα και το πολύ σε 10 ημέρες από την έγκριση του δανείου θα το έχω στα χέρια μου.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει αυτοκίνητο με επόπτευση τυφλού σημείου ή με φώτα led, θα πρέπει να γίνει παραγγελία. Επίσης, μου κόβουν 400 ευρώ και κάνουν δώρο τον συναγερμό. Ομολογώ ότι η προσφορά με δελέασε αρκετά και με βλέπω να καταλήγω στη ford.
Η μόνη περίπτωση που με βλέπω ν' αλλάζω γνώμη είναι η Opel. Η κυρά, λόγω εργασίας, έχει εταιρική έκπτωση. Οπότε, αν τα καινούρια Corsa και Astra έχουν κι αυτά την έκπτωση που μας δίνουν στα υπόλοιπα μοντέλα (~20%) προβλέπω ντέρμπι μεταξύ Ford και Opel.
-
Καλησπέρα σας.Είμαι νέο μέλος και σκέφτομαι την αγορά του Fiesta ST-Line 1.0 125ps και έχω μερικές απορίες.
Η εγγύηση είναι 8 έτη ακόμη και για πληρωμή τοις μετρητοίς ή μόνο σε συνδυασμό με χρηματοδοτικό;
Η πίσω πόρτες δεν έχουν ύφασμα ούτε στο σημείο που ακουμπάει ο αγκώνας σε αντίθεση με τις μπροστινές εκτός και αν επιλέξω το titanium,σωστά;
Ο χώρος αποσκευών πόσος είναι; Μία αντιπροσωπεία μου είπε 290 (τόσο λένε και στα βίντεο),άλλη 300 και το προσπέκτους λέει 311.
O συγκεκριμένος κινητήρας και το χειροκίνητο κιβώτιο απ'ότι διάβασα είναι αξιόπιστα.Υπάρχει κάποιο αδύνατο σημείο που ίσως χρειαστεί αργότερα προσοχή; Θα ήθελα γενικότερα μερικές εντυπώσεις από κατόχους.
Τέλος υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να ζητήσω σα δώρο; Του λείπει το υποβραχιόνιο και ο διπλός πάτος στο χώρο αποσκευών αλλά δε θέλω συναγερμό και το αυτοκίνητο έχει δικούς του αισθητήρες με κάμερα οπισθοπορείας.
Ford Fiesta 2017