-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εγώ αντίθετα καταλαβαίνω 100% τη φιλοσοφία της, και τη βρίσκω πολύ συνεπή. 'Οντας πίσω από τεράστια αθλητικά ιβέντς ως εξέχων χορηγός, όπως : τουρνουά τέννις, αγώνες ιστιοπλοίας, F1, ορειβασίες, ιπποδρομίες, κ.α.,Αυτό το καταλαβαίνω που λες dstou, δίκιο έχεις. Απλα, το σήμα της και η προώθηση της μαρκας ειναι τόσο 80zzz αφόρητα πολύ. Ιλουστρασιον οπισθόφυλλα και χαϊ-κλας εβεντς. Και τις ρεγκάτες ( ) ξέρω και τα καπσ και τα οπενζ. Αλλά πραγματικά μετά απο 30 χρονια διαφήμιση πια δε 'βλέπω' τη μαρκα. Σούπα μάρκα, προσωπικά και γι'αυτο την ειπα Μερσέντα και Μπέμπα του '80.
-
wantone
Απλα να πω ότι ακριβα ρολογια είναι μια από τις μεγαλύτερες φούσκες των τελευταίων ετων.
Δεν νομίζω.Τα ακριβά ρολόγια έχουν το κοινό τους και θα το έχουν για πάντα.Ενας ακριβός μηχανισμός ακριβείας έχει την ίδια αύρα για κάποιον που τα αγαπάει με έναν 12κύλινδρο Ιταλικό μοτέρ για κάποιον που έχει πάθος με τα αυτοκίνητα.
Δεν έχω πάψει να χαίρομαι σαν να το πήρα τώρα ένα AP ROYAL OAK που χρυσοπλήρωσα πριν χρόνια αν και ατσάλινο -
Έχετε ένα δίκιο ως προς την πλειοψηφία των αγοραστών των Rolex. Το 90% περίπου δεν έχει ιδέα τι είναι ένα Rolex (ακριβώς όπως και με τις ΜΒ & BMW, ειδικά την 10ετια του '80) και το αγοράζει μόνο και μόνο για το όνομα. Ομως για όσους γνωρίζουν, τα Rolex έχουν κάποια 'μοναδικα' χαρακτηριστικά για luxury ρολόγια:
- Απίστευτα ανθεκτικά
- Απλός και 'χοντροκομμένος' μηχανισμός, ο οποίος έχει απίστευτη αντοχή (σε κραδασμούς, έλλειψη συντήρησης, αλλαγή θερμοκρασίας κλπ) και είναι πολύ φτηνός στο service
- Διαχρονικό σχεδιασμό, οπότε κρατάνε (και για αυτό το λόγο) την τιμή τους
- Φτηνή και αρκετά αραιή συντήρηση
- Μπορούν να φορεθούν άνετα σε όλες τι περιστάσεις, δηλαδή στην θάλασσα και στα σπορ το πρωί και το βράδυ με ένα επίσημο ένδυμα, αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία τους. Θα τα παρομοίαζα με ένα Range Rover.
Φυσικά υπάρχουν (στην Ελλάδα, στην Ασία αλλά και σε αρκετές άλλες χώρες) και οι αγοραστές που αγνοούν (ή δεν ενδιαφέρονται) για όλα τα παραπάνω και απλά αγοράζουν Rolex για το όνομα και μόνο. Πάντως είναι απλά ρολόγια, χωρίς πολύπλοκους μηχανισμούς.
Ο χρήστης tsotsos έγραψε:
Δεν έχω πάψει να χαίρομαι σαν να το πήρα τώρα ένα AP ROYAL OAK που χρυσοπλήρωσα πριν χρόνια αν και ατσάλινο
Και καλά κάνεις...είναι φανταστικό ρολόι!!!
-
Φάνη, σωστά και πάλι. Οικονο/τεχνικά δε διαφωνώ καθόλου. Αλλωστε καπου διαβασα οτι το πρωτο σερβις οι κάτοχοι Ρολεξ το κανουν μετά απο 10 χρονια κατά μ.ο.
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Θα τα παρομοίαζα με ένα Range Rover.Αυτη την ανάλογη μάρκα σκεφτόμουν και εγώ. Αλλά δεν ειναι πια το Ρεϊντζ το παλιο του '80 το κλασσικό με το βελβετ κάθισμα, αλλά το Βελαρ και το Ζμπορ για μπράβους και τατουαζουχους ποδοσφαιριστές, όσο καλό και να ειναι..δεν. 'Ασχημα' αυτοκίνητα πια. Το προϊον μπορεί να ειναι καλό αλλά η μάρκα...
-
Πάντως τα τελευταία χρόνια ήταν ένα θέμα να κυκλοφορείς ιδιαίτερα τα καλοκαίρια έχοντας 5-10000 στο χέρι σου . Εγώ έτσι το αισθανόμουνα και ήταν και ο βασικός λόγος που το έδωσα...
-
Το '60ζ Ωμέγα Seamaster τελικά δουλευει!
Ανιδεος, πηρα θάρος μη σπασω τιποτα στο μηχανισμό, το κουρδισα και αρχισε να κινείται ο δεικτης δευτερολέπτων! Και πρωτη φορά άκουσα το 'τικτικτικτικ' απο το μηχανισμό ενός μηχανικού ρολογιου! ;D
Οποτε θα το πάω για ενα γενικό σερβις. Δε λειτουργεί η ενδειξη ημερομηνίας όμως (εκτος αν δεν έχω καταφέρει να βρω πως ρυθμίζεται). Φυσικά θα αλλάξω και λουράκι... -
Εκανε το σερβις του και του άλλαξα λουρακι σε κατι 'σπορ' για να φοριεται καθημερινά.
35μμ κάσα που μου φάινεται λίγο μικρή για τα γουστα μου ακόμα και για το πολύ μικρό καρπό μου. Δεν ειναι θέμα της πρόσφατης μόδας με τα μεγάλα ρολόγια αλλά θέλω να έχει καποιο όγκο-βάρος. Αν το αγοραζα πάντως, με τίποτα κατω από 37μμ.
-
Πολύ ωραίο! Οντως το 35mm είναι λίγο μικρό...και εγώ έχω 'γυναικείο' καρπό, αλλά προτιμώ 36-38χιλ διάμετρο.
Που το έκανες σέρβις τελικά?
-
Ευχαριστώ Φάνη! Το έκανα στη chronotechnica, στο Συνταγμα/Λέκκα - https://www.chronotechnica.gr/el/home.html μιας και κινούμαι στη περιοχή συχνά αυτές τις μέρες. Μια χαρά επικοινωνία. 1 βδομάδα το κράτησαν και μοιαζει να δουλεύει οκ. Του άλλαξαν hairspring και κάποιο άλλο εξάρτημα. Οσο για τη τιμή, ρωτησα φίλο που έχει κάποια παει 2-3 ρολογια για επισκευές σε άλλους και μου είπε 'μια χαρά'.
-
Ευχαριστώ για την απάντηση!
-
Πάντως είναι πολύ όμορφο ρολόι στα δικά μου μάτια. Και πως να μην είναι, εφόσον μπορώ να αυτοπροσδιορίστω ως θιασώτης της φίρμας όντας κάτοχος εδώ και χρόνια ενός AQUA TERRA 150M OMEGA MASTER CO‑AXIAL 38.5 MM
-
-
Βλεπω έπιασες και τον Μάρτη!!
-
Χαχα! Μου αρέσει αυτή τη παράδοση από το νηπιαγωγείο ακόμα. Και έξω που ήμουν το κρατούσα το έθιμο.
-
Πάντως alejandro μια χαρά δείχνει να ταιριάζει στον καρπό σου ενώ το λουράκι έρχεται 'όντας μοντέρνο' να ταιριάξει εξαιρετικά με το αναλλοίωτο κλασσικό ντιζάιν της φίρμας. Τολμηρή επιλογή που καθώς βλέπω σου βγήκε μια χαρά!!! Όσο για τον Μάρτη να πω πως κι εγώ λατρεύω το συγκεκριμένο έθιμο.
-
Μαρτης και αηδίες.. ολυμπιακοι είστε και το κρυβετε
Το παπουτσι ροναλντο βλέπω.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πάντως alejandro μια χαρά δείχνει να ταιριάζει στον καρπό σου ενώ το λουράκι έρχεται 'όντας μοντέρνο' να ταιριάξει εξαιρετικά με το αναλλοίωτο κλασσικό ντιζάιν της φίρμας. Τολμηρή επιλογή που καθώς βλέπω σου βγήκε μια χαρά!!!Ναι, έτσι μου λένε οτι το μέγεθος ειναι οκ για το κτηνώδη καρπό μου . Ξέρεις, πως ειναι, πιο πολύ η αισθηση που έχεις παρά πως το βλέπουν οι άλλοι.
Σπύρο, και ακόμα ειναι πολύ 'κυριλέ' το ρολόι για τα γούστα μου, αλλά το κάνει λίγο πιο ζμπορ. Για παράδειγμα το συγκεκριμένο, αμφιβάλω αν μπορεί να φορεθέι με κοντομάνικο (.... και δεν εννοω πουκάμισο!!! )Όσο για τον Μάρτη να πω πως κι εγώ λατρεύω το συγκεκριμένο έθιμο.
Μαρτης και αηδίες.. ολυμπιακοι είστε και το κρυβετε. Το παπουτσι ροναλντο βλέπω.
Χαχαχχαα! Λαπ, και έλεγα, δε θα βρεθεί ένας να πει κάτι τετοιο! ... Τετοια προσβολή, να με ταυτίζεις με το κλαρινογαμπρό.
Α! Και τον Μάρτη τον κόβουμε με ψαλίδι έ... όχι απλά τον βγάζουμε
Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.