Το Duster για τις ανάγκες του είναι η καλύτερη επιλογή.Έχει όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα.Δεν του αρέσει.Οπότε αποκλείεται αυτομάτως.Κατά την γνώμη μου για να βγάλει το σκάφος απο την θάλασσα η τετρακίνηση είναι χρησιμότατη.Έτσι απο τις προτιμήσεις που έχει βάλει λογικά Vitara 4X4.To χιλιάρι όμως θα μπορεί? Το 1400
αρι,ελάχιστα έξω απο την οικονομική οροφή του είναι,
-
Επίσης αν ναι δεν του αρέσει το duster εχει δυνατότητα έλξης 1.5 τόνο πολυ περισσότερο από vitara. Δεν είπε ότι θέλει αποκλειστικά βενζινη.
Εναλλακτικά tuscon, sportage, kadjar, kuga, karoq
Βρίσκεις κατω απο 20χιλ -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ναι αλλα λεει νησι, που συνηθως δεν πιανεις σοβαρες ταχυτητες.Δεν είναι θέμα υψηλής ταχύτητας, αλλά επιτάχυνσης. Σε ένα νησι, με τις μικρές ευθείες, εγώ θα ήθελα δύναμη, ώστε να προσπερνάω όσο πιο εύκολα γίνεται. Βέβαια ο ενδιαφερόμενος αποφασίζει. Το Duster είναι κτήνος εκτός δρόμου και προσωπικά μου αρέσει. Αλλά μάλλον του ταιριάζει το Vitara περισσότερο.
-
Εκείνο το duster 1.3 με 130 ή 150 άλογα που στο καλό είναι;
Σε 4x4 στα 18.000 με 19.000 με καλό εξοπλισμό πιστεύω πως θα ήταν η καλύτερη επιλογή για τον θεματοθέτη.
Μην το αποκλείσεις το duster αν μπορείς να περιμένεις ακόμη.Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Κρίμα με τόσα χρήματα να τραβήξεις λαχείο (μεταχειρισμένο) ενώ μπορείς να πας σε καινούργιο.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις γρήγορες απαντήσεις! Το Βιτάρα 1.4 σκέτο! όχι 4χ4, καθώς ανεβαίνουμε στην τιμή.
Άρα ουσιαστικά είναι το δίλημμα 1.4 2WD ή 1.0 4WD. -
Το 1.4 είναι πολύ γρήγορο, για μικρό SUV. Το 1.0 είναι σβέλτο. Προσωπικά θα έπαιρνα το τετρακίνητο 1000άρι.
-
SUV και 2WD δεν λέει......
-
Το 2019 δεν θα έπαιρνα αμάξι με 5άρι σαζμάν όπως το Βιτάρα. Ιδιαίτερα άμα είναι και δικίνητο σουβ που το θέλω να κάνει και έλξη.
Δες πάλι το Ντάστερ. Έχει εξάρι σαζμάν, με πρώτη που ξηλώνει πολυκατοικία εκ θεμελίων,καθώς και πλήθος άλλων προσόντων. -
Οντως το νεο νταστερ ειναι τοσο βελτιωμενο που δεν θα επρεπε να λεγεται νταστερ. Ειναι αλλο αυτοκινητο παρ ολο που καθεται στην ιδια πλατφορμα.
Ειναι επιτελους ενα συγχρονο αυτοκινητο, πανε δες το.
-
Το Duster για τις ανάγκες του είναι η καλύτερη επιλογή.Έχει όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα.Δεν του αρέσει.Οπότε αποκλείεται αυτομάτως.Κατά την γνώμη μου για να βγάλει το σκάφος απο την θάλασσα η τετρακίνηση είναι χρησιμότατη.Έτσι απο τις προτιμήσεις που έχει βάλει λογικά Vitara 4X4.To χιλιάρι όμως θα μπορεί? Το 1400
αρι,ελάχιστα έξω απο την οικονομική οροφή του είναι, -
Ο χρήστης geok έγραψε:
Σας ευχαριστώ όλους για τις γρήγορες απαντήσεις! Το Βιτάρα 1.4 σκέτο! όχι 4χ4, καθώς ανεβαίνουμε στην τιμή.
Άρα ουσιαστικά είναι το δίλημμα 1.4 2WD ή 1.0 4WD.Επειδή θα αγοράσεις αμάξι για πολλά χρόνια (έτσι όπως είναι τα οικονομικά γενικώς) ,αν μπορείς, περίμενε να μαζέψεις λίγα ακόμα λεφτά ή βάλε λίγες δόσεις για τη διαφορά τιμής από τα 20.000 ώστε να πάρεις το 1.4 4χ4.
-
Για την χρηση που θελει ο φιλος εννοειται οτι το duster diesel 4x4 με την κοντη πρωτη ειναι το ιδανικο και εντος budget. Αλλα απο την στιγμη που δεν του αρεσει τελειωνει η συζητηση. Οποτε παμε στην 2 επιλογη το vitara. Θεωρω και εγω την τετρακινηση απαραιτητη σε suv οποτε το 2wd για μενα απορριπτεται. Δεν ξερω ομως αν το 1.0 4χ4 vitara εχει επαρκη δυναμη για εκτος δρομου χρηση και ρυμουλκιση....
-
Ο χρήστης andreasg έγραψε:
Δεν ξερω ομως αν το 1.0 4χ4 vitara εχει επαρκη δυναμη για εκτος δρομου χρηση και ρυμουλκιση....Εκτός δρόμου δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δύναμη, απλά κοντή κλιμάκωση. Μια χαρά δυνατός είναι πάντως ο 1000άρης. https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... boosterjet
-
Στην ρυμουλκηση ομως? Η στην ρυμουλκηση εκτος δρομου (π.χ. τρειλερ με ξυλα στο βουνο) τι γινεται?
Οντως εκτος δρομου η κοντη κλιμακωση παιζει πολυ σημαντικο ρολο αλλα και τα περισσοτερα αλογα δεν βλαπτουν... -
Η δύναμη είναι ευπρόσδεκτη, αλλά κυρίως στην άσφαλτο. Εκτός δρόμου θέλεις δύναμη σε χαμηλές ΣΑΛ, δηλαδή κοντή κλιμάκωση ή/και χαμηλόροπο μοτέρ (το 1000άρι Vitara το έχει). Αν οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, τότε χρειάζεται κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού. Μόνο το Jimny έχει σε αυτά τα λεφτά.
-
Έχουμε μπλέξει τα suv με τα 2wd, μέχρι και με jimny. Το οποίο είναι καλό-χρυσό, αλλά μια φορά έκανα τη διαδρομή Χαλκιδική-Θεσσαλονίκη με ένα τέτοιο, και είπα ποτέ ξανά....
Δεν ξέρω αν σηκώνει η τσέπη σου 900€ τέλη, αλλά χαλαρά θα ξαναγόραζα το παλιό μου Grand Cherokee. Σε αυτά τα λεφτά βρίσκεις ένα σε σχετικά καλή κατάσταση του 2009. Προβλήματα το diesel της merc που φοράει δεν βγάζει προβλήματα. Κάνε ένα κόπο να οδηγήσεις ένα, και μετά οδήγησε τα καινούρια 'κουβαδάκια'.... Δεν θέλω να ανοίξω αντιπαράθεση με κανέναν που τα έχει αγοράσει. Το δέχομαι ότι το καινούριο είναι καινούριο.
Έχεις δύναμη στο δρόμο, ροπή παντού, και δυνατότητες εκτός. Οποιαδήποτε ρυμούλκηση σε οποιεσδήποτε συνθήκες την κάνει να φαίνεται εύκολη. -
Ευχαριστώ kyr80 αλλά προσωπικά δεν το σκέφτομαι για πολλούς λόγους.!
Πάντως διαβάζοντας όσα μου γράψατε και με από σκέψη έβαλα στην άκρη το ενδεχόμενο ρυμούλκησης, αφού για ελάχιστες φορές τον χρόνο μπορώ και με άλλο μέσο να το κάνω, οπότε πες ότι δεν το είπα καν. Για να πω την αλήθεια είμαι πολυ κοντά στο να αποφασίσω το 1.4 2WD , αφού διαβάζοντας κάποιες απόψεις ατόμων που οδήγησαν το 1.0 μου επιβεβαίωσαν το ότι νιώθεις τον μικρό κινητήρα και ότι δεν είναι για πολύ πίεση, φορτωμένο αμάξι για εκδρομές κλπ.
Το μόνο που έχω να αποδεχτώ πλέον - και για να πω την αλήθεια το μόνο αρνητικό που βρίσκω στο αμάξι- είναι η κατανάλωση του. Έχω διαβάσει για καταναλώσεις από 5,7(κατασκευαστής) έως και 8(χρήστες).
Πως ακούγεται σε εσάς? Με μία κατανάλωση περί τα 7-7,5 θεωρείτε είναι οκ για αυτα που σου προσφέρει αυτός ο κινητήρας? ξέρω οτι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
Πχ ξέρω από το swift 1.6 μου ότι τα 7,3 που είχα ήταν λιιιγο τσιμπημένα, απλά πίστευα ότι με τις νέες τεχνολογίες, ίσως και επειδή είχα σίγουρο ότι θα πάρω diesel θα έχω μία κατανάλωση 5,5-6 που θα ήταν σούπερ. -
Μιλας για οικογενειακο τουρμπο με 140 αλπγα και μεγαλη ροπη απο πολυ χαμηλα και 7,5 λιτρα.
Για να δεις ποσο χαμηλη ειναι για το ειδος του αυτοκινητου, οπως για παραδειγμα η αεροδυναμικη του, τοτε αν ειχε 90 αλογα η πραγματικη του καταναλωση θα ταν 4,8 λιτρα.
Μεθοδος των τριων.
Τετοιες τιμες εχει το μπαλενο των 900 κιλων, 1,2 ημι-υβριδικο.Αρα για 140 αλογα τα 7,5 ειναι κορυφαια τιμη για αυτο το αμαξωμα.
-
Lap δε νομίζω οτι έχει εφαρμογή η μέθοδος των τριών στο συγκεκριμένο θέμα.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Lap δε νομίζω οτι έχει εφαρμογή η μέθοδος των τριών στο συγκεκριμένο θέμα.Ε ναι.
Παντως το 7.5 ειναι λιγο γενικα. Ειναι πραγματικη τιμη ή οτι δηλωνει η εταιρια;