-
Ωραίο το μαγαζί θα το ψάξω το θέμα. Έχω κάποιες απορίες.
H κρέμα ξυρίσματος με το σαπούνι τι διαφορά έχουν;
Τι τύπου ξυραφάκι θα πρέπει να πάρω έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους;
Επίσης, με το πινέλο τι κάνεις; Φτιάχνεις ένα μίγμα σαπουνιού/νερού, κάνεις αφρό ανακατεύοντας με το πινέλο και μετά απλώνεις στο πρόσωπο;
Πάντως για τις μηχανές είναι και στον άνθρωπο. Προσωπικά με 1 φορά την εβδομάδα ή στις 2 εβδομάδες με κουρευτκή μηχανή σε χαμηλή σκάλα ή και χωρίς χτενάκι, μου ερεθίζει αρκετά το δέρμα. Το πως και πότε ξυρίζομαι είναι πολύ περίεργο λόγω διαφορετικών συνθηκών στη δουλειά.
-
μάι μαν καν = ξυραφακι μπικ τριπλο και φθηνο (...ειναι και πελατες μου), αφρος ότι νάναι έτοιμος, 30' και μουρη ετοιμη για παραγωγη εργασιας και οργασμων σε σιξτυ-νάιν
συνηθεια ειναι, ο μαν πρεπει να εχει και το φιλετο δερμα να λειπει γιατι ειχε νωτισει ο καθρεπτης.
σπυ, 100αρικο σε ξουριστικα? με αλλα 50 σιτι τουρ και τοτε να δεις σπυρο και σπυρακο... -
Πάνε χρόνια που χρησιμοποιούσα μια merkur. Ήταν σαν εμπειρία κάτι μοναδικό. Το πινέλο η μηχανή, η αλοιφή το after save έκαναν την διαδικασία του ξυρίσματος να μοιάζει με ιεροτελεστία! Δεν μπορούσα όμως να το συνεχίσω, ειδικά στον στρατό που έπρεπε στις 6:30 να είμαι μετά από ξενύχτι στην φρουρά... και έτσι υπέκυψα στην gillette. Επειτα τα πράγματα χειροτέρεψαν. Τα τελευταία 16 χρόνια καθημερινές μόνο ηλεκτρική μηχανή και ότι πιάσει...
Εχω όμως το μεράκι να είμαι πάντα φρεσκοξυρισμένος και ειδικά τα ΣΚ φχαριστιέμαι τον αφρό και τη Γαλλίδα. Η συζήτηση πάντως μου άνοιξε την όρεξη. Τα κάνω κάτι τέτοια που και που. Φαντάσου ότι ενώ έχω χρόνια με ψηφιακές, αυτές τις μέρες διασκέδασα με την nikon F80 έτσι για αλλαγή βρε παιδί μου. Βγάλε τον sigma 28-105, βάλε τον 50άρι 1,4 nikon και πάει λέγοντας... Ο Ντάσιμο τώρα με έβαλε να θυμηθώ ξανά τα καλά του μανιουαλ ξυρίσματος και δεν το κρύβω, μια βολτα μάλλον θα περάσω από το μαγαζί. Αρκεί να μη με δυσκολέψει το navi του duster γιατί από εκείνα τα μέρη δεν σκαμπάζω και πολύ. Τώρα για σιτι τουρ γιατί σκέφτομαι ότι θα είναι πιο γκάτο και από offroad με 4χ2 ντουστ? -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
μια βολτα μάλλον θα περάσω από το μαγαζί. Αρκεί να μη με δυσκολέψει το navi του duster γιατί από εκείνα τα μέρη δεν σκαμπάζω και πολύ.Όπως λέει και στο site Σπύρε, καλύτερα να πάς με ΗΣΑΠ...αλλιώς πολύ ταλαιπωρία με την κίνηση του Πειραιά και το παρκάρισμα.
Είχα 2 ηλεκτρικές ξυριστικές, αλλά ποτέ δεν τις συμπάθησα...δεν με ξύριζαν καλά. Ξυρίζομαι 2-3 φορές την εβδομάδα, με πινέλο, κρέμα αλλά ξυραφάκι Wilkinson με 3 λεπίδες. Σκέφτομαι να δοκιμάσω τα κλασσικά ξυραφάκια...κάποια στιγμή θα πάω στον Πειραιά να μιλήσω με τον κ. Wellshaved.
-
... Έχω κάποιες απορίες...
Για να ξυριστείς με άνεση και ασφάλεια θες σαπουνάδα, πέστο και αφρό άμα θες. Το παράγεις είτε με σαπούνι, είτε με κρέμα, είτε με τζελ, είτε με έτοιμο αφρό στο φιαλίδιο.
Το πρώτο είναι το πιο φθηνό και το πιο δύσκολο, το τελευταίο το πιο ακριβό αλλά και το πιο γλήγορο καθότι έτοιμο.
Θα σου πρότεινα κρέμα σε σωληνάριο, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσεις 2-3 μέχρι να βρεις την πλέον κατάλληλη στο δέρμα σου (βλέπε ευαισθησίες). Το σαπούνι είναι λίγο μπελάς, ιδιαίτερα άμα έχεις σκληρό νερό στο δίκτυο. Είναι όμως αυτό που επιλέγουν οι πάλιουρες και οι γουαναμπί τους.
Πάρε ένα κοινό ξυραφάκι σε μικρή συσκευασία. π.χ. 3 ή 5 τεμ. για αρχή, προσοχή στα ακριβά γιαπωνέζικα. Είναι ξυράφια, αλλά κόβουν σε άλλες μοίρες από τα υπόλοιπα και ορισμένοι δε βολεύονται.
Πινέλο κάνει και του 1 ευρώ. Μηχανή πάρε μία απλή, αλλά προτίμησε γνωστή μάρκα, ρώτα όμως και το μαγαζί που θα πας. -
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Με ξυριστικη μηχανή στα 60 σου θα φεύγουν οι πέτσες από το πρόσωπο σου.
Να ενημερώσω τότε τον 70χρονο πατέρα μου ότι θα πρέπει να του φύγουν οι πέτσες από το πρόσωπό του, αφού ξυρίζεται με ηλεκτρική κοντά 40 χρόνια τώρα...
Λογικό.....αγαπάς τόσο πολύ τον πατερα σου που δεν έχεις παρατηρήσει ποσό πολύ έχει ξεραθεί το πρόσωπο του.
Πέρα από την πλάκα , είναι γνωστό ότι η ηλεκτρική μηχανή είναι περισσότερο λύση ανάγκης και λιγότερο κάτι που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα. Τώρα , αν μιλάμε για ένα εβδομαδιαίο ξύρισμα , τότε ίσως είναι μια χαρά η ξυριστικη , αλλά και πάλι η αξία του να ξυρίσεις το πρόσωπο σου μ μια τέτοια μηχανή και να το ενυδατώσεις με εξιδανικευμένα after shave είναι πραγματικά αναντικατάστατη.Sent from my iPad using Tapatalk
Καθόλου λύση ανάγκης. Συνειδητή επιλογή είναι και μάλιστα αρκετά ακριβότερη από τον αφρό και τα ξυραφάκια. Όσο για τον πατέρα μου, τον κάνουν τουλάχιστον 10+ χρόνια νεώτερο, μόνο το άσπρο μαλλί τον προδίδει, όπως κι εμένα άλλωστε.
-
Μόλις τη δοκίμασα έτσι στη ψύχρα , ένα έχω να πω
Πωωωωωωωωωωωωωωωω τι εφεύρεση είναι αυτή!
Κάθεται πολύ καλά στο δέρμα μου, κανέναν ερεθισμό και δοκίμασα και δύσκολα σημεία. -
Welcome to the dark side!!!
-
Αγαπητοί μερακλήδες και ιδιαίτερα ο Spi_duster μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου είναι το Σάββατο το πρωί να μπω για ντουζακι και μετά με ανοικτούς πόρους να οπλίσω την Edwin Jagger (η Merkur είναι καλύτερη) με ένα Feather η Astra να φορτώσω τον ασβό με σαπούνι Crabtree and Evelyn και να κάνω ένα τριπλό πέρασμα . Στην συνέχεια να βάλω 444 και μετά από 10 λεπτά after shave floid ! Βάζω τα ωραία μου ρουχαλάκια και πάω στο αγαπημένο μου μαγαζί να αγοράσω μια πένα γραφής ! Όλα ψηφιακά ? Όχι βέβαια , επιμένω σε κάποια παραδοσιακά και αναλογικά !
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ένα καλό ξύρισμα όπως το περιγράφεις και με άνεση χρόνου είναι πράγματι απολαυση... δυστυχώς συνήθως τρέχω...
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου έπαιζε σε διπλό ταμπλό, και ηλεκτρική και ξυράφι... ανάλογα την περίπτωση. Αλλά εκείνος διατηρούσε μουστάκι. -
Ωραίο το τελετουργικό αλλά δεν είναι εγγύηση για κάθε μέρα εκεί που ετοιμάζεσαι για το γραφείο, τα παιδιά για το σχολείο κτλ...
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Αγαπητοί μερακλήδες και ιδιαίτερα ο Spi_duster μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου είναι το Σάββατο το πρωί να μπω για ντουζακι και μετά με ανοικτούς πόρους να οπλίσω την Edwin Jagger (η Merkur είναι καλύτερη) με ένα Feather η Astra να φορτώσω τον ασβό με σαπούνι Crabtree and Evelyn και να κάνω ένα τριπλό πέρασμα . Στην συνέχεια να βάλω 444 και μετά από 10 λεπτά after shave floid ! Βάζω τα ωραία μου ρουχαλάκια και πάω στο αγαπημένο μου μαγαζί να αγοράσω μια πένα γραφής ! Όλα ψηφιακά ? Όχι βέβαια , επιμένω σε κάποια παραδοσιακά και αναλογικά !Sent from my iPad using Tapatalk
Φίλε Dasimo να σαι καλά για την βοήθεια και τα καλά σου λόγια! Να πω επίσης πως συμφωνώ με την τελευταία σου φράση για τα παραδοσιακά και αναλογικά τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν χάνουν την αξία τους ενω αποτελούν το σημείο αναφοράς των λοιπών αυτοματισμών. Με την ηλεκτρική μηχανή (λύση ανάγκης) πετυχαίνουμε να φαινόμαστε ως να έχουμε ξυριστεί. Επ ουδενί όμως σχετίζεται σε πιστότητα με το αποτέλεσμα που μπορεί να δώσει το ξυράφι και η σαπουνάδα - αφρός κλπ. Παρόμοια συμβαίνουν χρόνια στον κόσμο του hi-fi και των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Το μέτρο στην μια περίπτωση είναι η καθαρότητα του λαμπάτου ήχου συνδυασμένου με βινύλιο και ως hi-end προσδιορίζονται τα τσιπάτα που αγγίζουν αυτή η ακριβώς την αρτιότητα. Παρόμοια και με τις φωτογραφικές κοκ. Την καλημέρα μου!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αγαπητοί μερακλήδες και ιδιαίτερα ο Spi_duster μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου είναι το Σάββατο το πρωί να μπω για ντουζακι και μετά με ανοικτούς πόρους να οπλίσω την Edwin Jagger (η Merkur είναι καλύτερη) με ένα Feather η Astra να φορτώσω τον ασβό με σαπούνι Crabtree and Evelyn και να κάνω ένα τριπλό πέρασμα . Στην συνέχεια να βάλω 444 και μετά από 10 λεπτά after shave floid ! Βάζω τα ωραία μου ρουχαλάκια και πάω στο αγαπημένο μου μαγαζί να αγοράσω μια πένα γραφής ! Όλα ψηφιακά ? Όχι βέβαια , επιμένω σε κάποια παραδοσιακά και αναλογικά !
Φίλε Dasimo να σαι καλά για την βοήθεια και τα καλά σου λόγια! Να πω επίσης πως συμφωνώ με την τελευταία σου φράση για τα παραδοσιακά και αναλογικά τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν χάνουν την αξία τους ενω αποτελούν το σημείο αναφοράς των λοιπών αυτοματισμών. Με την ηλεκτρική μηχανή (λύση ανάγκης) πετυχαίνουμε να φαινόμαστε ως να έχουμε ξυριστεί. Επ ουδενί όμως σχετίζεται σε πιστότητα με το αποτέλεσμα που μπορεί να δώσει το ξυράφι και η σαπουνάδα - αφρός κλπ. Παρόμοια συμβαίνουν χρόνια στον κόσμο του hi-fi και των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Το μέτρο στην μια περίπτωση είναι η καθαρότητα του λαμπάτου ήχου συνδυασμένου με βινύλιο και ως hi-end προσδιορίζονται τα τσιπάτα που αγγίζουν αυτή η ακριβώς την αρτιότητα. Παρόμοια και με τις φωτογραφικές κοκ. Την καλημέρα μου!
Καλημέρα αδερφέ ! Από την όμορφη Μύκονο !
-
Να περνάς καλά αδερφέ!!!!
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Μόλις τη δοκίμασα έτσι στη ψύχρα , ένα έχω να πωΠωωωωωωωωωωωωωωωω τι εφεύρεση είναι αυτή!
Κάθεται πολύ καλά στο δέρμα μου, κανέναν ερεθισμό και δοκίμασα και δύσκολα σημεία.Έπειτα από τεστ διαρκείας, δηλώνω πίστη και αφοσίωση στην ηλεκτρική. Τώρα που έμαθα και τις κινήσεις της καλά,, κάνει αρκετά βαθύ ξύρισμα.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Αγαπητοί μερακλήδες και ιδιαίτερα ο Spi_duster μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου είναι το Σάββατο το πρωί να μπω για ντουζακι και μετά με ανοικτούς πόρους να οπλίσω την Edwin Jagger (η Merkur είναι καλύτερη) με ένα Feather η Astra να φορτώσω τον ασβό με σαπούνι Crabtree and Evelyn και να κάνω ένα τριπλό πέρασμα . Στην συνέχεια να βάλω 444 και μετά από 10 λεπτά after shave floid ! Βάζω τα ωραία μου ρουχαλάκια και πάω στο αγαπημένο μου μαγαζί να αγοράσω μια πένα γραφής ! Όλα ψηφιακά ? Όχι βέβαια , επιμένω σε κάποια παραδοσιακά και αναλογικά !Sent from my iPad using Tapatalk
Dasimo, είσαι δικός μας! Όντως, είναι σα να πας από φαστφουντάδικα σε εστιατόριο γκουρμέ.
Πινέλο, κρέμα (είμαι σε ταξίδι κ δε θυμάμαι ονομα), κλασσικά ξυράφια astra ή Astor, & μια ωραία στιβαρή Edwin Jagger chrome χρησιμοποιώ & εγω. Πέρα από την ιεροτελεστία του πράγματος, πραγματικά δεν είναι υπερβολή το ότι το ξύρισμα που κάνει δε συγκρίνεται με καμμία άλλη μηχανή ή ξυραφι με όσες λεπίδες. Λόγω ερεθισμών στο δέρμα, εχω δοκιμαςει πολλά, δεν υπερβάλλω. Και ούτε ερεθισμοι ούτε τπτ πια. Απαλό, βαθύ ξύρισμα καθαρό, απόλαυση. Σε χρόνο σε σχέση με ξυράφι και αφρό, είναι μαξ 10’ παραπάνω μόλις τη συνηθίσεις (εύκολα). Πείτε το old school, vintage, όμως είναι άλλο level. Κάντε τη δώρο στον εαυτό σας ή σε αγαπημένο σας πρόσωπο, θα εκτιμηθεί δεόντως...Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Dasimo, είσαι δικός μας! Όντως, είναι σα να πας από φαστφουντάδικα σε εστιατόριο γκουρμέ.
Πινέλο, κρέμα (είμαι σε ταξίδι κ δε θυμάμαι ονομα), κλασσικά ξυράφια astra ή Astor, & μια ωραία στιβαρή Edwin Jagger chrome χρησιμοποιώ & εγω. Πέρα από την ιεροτελεστία του πράγματος, πραγματικά δεν είναι υπερβολή το ότι το ξύρισμα που κάνει δε συγκρίνεται με καμμία άλλη μηχανή ή ξυραφι με όσες λεπίδες. Λόγω ερεθισμών στο δέρμα, εχω δοκιμαςει πολλά, δεν υπερβάλλω. Και ούτε ερεθισμοι ούτε τπτ πια. Απαλό, βαθύ ξύρισμα καθαρό, απόλαυση. Σε χρόνο σε σχέση με ξυράφι και αφρό, είναι μαξ 10’ παραπάνω μόλις τη συνηθίσεις (εύκολα). Πείτε το old school, vintage, όμως είναι άλλο level. Κάντε τη δώρο στον εαυτό σας ή σε αγαπημένο σας πρόσωπο, θα εκτιμηθεί δεόντως...Sent from my iPhone using Tapatalk
Αγαπητέ Δούκα ! Δεν θα μπορούσες να μην είσαι μερακλής με τέτοιο nickname ! Η στροφή μου σε παραδοσιακό ξύρισμα μετέτρεψε μια αγγαρεία σε μια από τις πιο χαλαρωτικές ώρες της ημέρας. Φαντάσου ότι το Σάββατο ας πουμε αλλάζω ξυράφι (feather) και μηχανή (Rockrazor) παίρνω artigianale σαπούνι με γάλα από πρόβατο , το πινέλο από ασβό , το alum block μου (Osma) και μετά για τελείωμα το πορτογαλικό gel 444 και αφού τελειώσω την ιεροτελεστία με τις κομπρέσες και το μπάνιο μου ξυρίζομαι ευλαβικά.
Ντύνομαι όμορφα και στην συνέχεια απολαμβάνω τον Area 51 καφέ στην γειτονιά μου όπου θα βγω για ψώνια και χαλάρωμα για να φύγει η υπερένταση της τρελής και ψηφιακής μου εβδομάδας! Πάντα μετά από αυτά , τα κορίτσια στα μαγαζιά μαλώνουν για το ποια θα με εξυπηρετήσει !
Αυτές είναι οι μικρές , πάμφθηνες και ουσιαστικές αλλαγές στην ζωή που την ομορφαίνουν και μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα.
Δεν μπορώ να γυρίσω πίσω σε μιας χρήσης η οποιοδήποτε ξυράφι τύπου disposable , το δέρμα μου σε έξι μήνες πήρε μια άλλη εντελώς διάσταση και μου λένε όλοι ότι έλαμψε το πρόσωπο μου και ότι μάλλον έκανα Botox !
Που να ήξεραν ?
Την αδελφική μου καλημέρα και εύχομαι να τα πουμε από κοντά !Sent from my iPad using Tapatalk
-
Αυτό το 444 μου μυρίζει άσχημα, το έχω κόψει τελείως. Ξύρισμα με ξυραφάκια Άστρα και κρέμα Προσάρ ή σαπούνι/κρέμα Γκέλα, σπανίως αλουμπλόκ, και μετά άφτερ το κουκουνάρι Vidal (Pino Silvestre).
Πήγα και τον μικρό (16 χρονώνΕ) σε μαγαζί και πήραμε ένα ξυράφι Μερκούρ, ξυραφάκια Άστρα και άφτερ Προράσσο πράσινο, μπας και δει το φως το ανέσπερον και δεν ξαναπιάσει στα χέρια του τα πλαστικά ξυραφάκια με τις 15 λεπίδες. -
Ναι συμφωνώ αν δεν είσαι της μενθολης είναι δύσκολο να σου αρέσει αν και εγώ το βάζω για δέκα λεπτά για ενυδάτωση και μετά βάζω floid blue η Amber η κάποιο after shave της Christian Dior όπως το Fahrenheit η το Homme . Μακάρι ο μικρός να υιοθετήσει αυτή την υπέροχη συνήθεια ! Αδερφικες καλημέρες .
-
Dasimo, μπράβο σου που απολαμβάνεις αυτές τις μικρές αλλά τόσο ουσιώδεις χαρές...
Dstou, από τα 16 τον εμπασες στο κόλπο, απλά συγχαρητήρια!
Δυστυχώς αυτήν την περίοδο κυκλοφορώ με γενια 2,5 μηνών, απόρροια των διακοπών & της βαρεμαρας μου, το μόνο που κάνω είναι λίγο τριμαρισμα κ να ξυρίζομαι μόνο στο λαιμό. Ωστόσο σύντομα λέω να διώξω τα μούσια για να εφαρμόσω κ πάλι την αγαπημένη μου συνήθεια με τα κατάλληλα σύνεργα...(γκρινιάζει κ το έτερον ήμισυ που είμαι σα γορίλας)Sent from my iPhone using Tapatalk
΄Οποιος εχει τα γένια, εχει πάντα και τα κατάλληλα χτένια?