-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Αυτό πάντως που όλους οι γυναίκες σας αναγκάζουν να αγοράσετε suv με ξεπερνάει. Τόση παντόφλα πια?Λίγοι πια οι άντρες κακά τα ψέμματα....πανε οι παλιές εποχές που τις βάζαμε στο πίσω κάθισμα...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το αν κολλαν στο καθισμα οι επιβατες σε καθε βυθισμα του πενταλ του γκαζιου, ειναι σχετικο και εχει να κανει με πολλους παραγοντες περα απο το μοτερ.
Οπως π.χ ντιζα ή ηλεκτρονικο γκαζι
Μαζα του αυτοκινητου
Τροχοι και μεγεθος ελαστικου
ΚτλΠολλα αυτοκινητα που εχω οδηγησει δεν ειχαν το λεγομενο νευρο αλλα οι ρεπριζ τους ηταν πολυ καλες σε απολυτα νουμερα.
Τα ντιζελ δεν ειναι σπορ αυτοκινητα οσο και αν το τραβαει κανεις απο τα μαλλια, γενικα δεν το εχουν.
Αλλα ειναι αποτελεσματικα και ευκολα σε τραβηγμα απο χαμηλες ταχυτητες κυριως με αυτοματο κιβωτιο λογω του μικρου ευρους λειτουργιας και την αναγκη για συχνες αλλαγες
Ο λογος υπαρξης τους ειναι πως η πραγματικη οικονομια σε καυσιμο κατα 2-3 λιτρα σε καθε 100 χιλ. που προσφερουν αντιστοιχουν σε πολυ μικροτερης ισχυς και νευρου ξεσπασματος κινητηρες βενζινης.Παιζει ρολο και η υψηλη συμπιεση των ντιζελοκινητηρων που λειτουργουν με φτωχα μειγματα. (Λειτουργουν δηλαδη με περισσοτερα μερη αερα στο μειγμα καυσιμου:αερα, συγκριτικα με τη βενζινη. Συνεπως γεμιζουν το θαλαμο καυσης καταναλωνοντας λιγοτερο καυσιμο και περισσοτερο αερα.)
Αυτη ειναι ολη η υποθεση. Αν το κοιταξει κανεις υπο το πρισμα της οικονομιας και ποια η αντιστοιχη προταση σε βενζινη που θα καταναλωνει ιδια ποσοτητα καυσιμου, ειναι πιο δυνατα μοτερ.
Για να το κανω με παραδειγμα, θεωρω πως κολλα στο καθισμα περισσοτερο ενα ντιζελ με 30 κιλα ροπη εστω και σε μικρο ευρος και σε χαμηλες σ.α.λ, συγκριτικα με ενα χιλιαρακι βενζινης ατμοσφαιρικο με 10 κιλα ροπη, μεγαλυτερο ευρος και υψηλοτερες στροφες, στο ιδιο αμαξωμα. Και τα δυο χοντρικα ειναι κοντα στις καταναλωσεις. Αν η συγκριση γινοταν με τουρμπο βενζινης αλλαζει το πρισμα καθως κατα μεσο ορο καταναλωνουν 2-3 λιτρα παραπανω σε πραγματικες και γρηγορες συνθηκες οδηγησης.
Αν το κοιταξει κανεις υπο το πρισμα της ισχυς και βγαλει απ'εξω απο την συναρτηση την καταναλωση τοτε ειναι χειροτερα μοτερ απο τα βενζινης σχεδον παντου.
Τα ημι υβριδικα ισως λυσουν την αδυναμια αυτη της βενζινης, οπως επισης οι νεοι κινητηρες βενζινης με υψηλη συμπιεση και εξελιγμενα ηλεκτρονικα για καλυτερη συνεχη διαχειρηση του μειγματος (τα οποια αποτρεπουν την προαναφλεξη της)
-
Οδήγησες pre ή facelifted μοντέλο? Το προηγούμενο μοντέλο πολύ βάρκα-γιαλό, το νεότερο πιο ισορροπημένο. Μπορείς να δεις και το βενζίνης 1.2.
Αν σκέφτεσαι για leon, καλύτερα πάρε ibiza fr 1.5 τα πάντα όλα, θα σου μείνουν και ρέστα..
Μακριά από 1.6 thp, έχουν σημειωθεί αρκετά θέματα (τουλάχιστον τα πρώτα, κάτι με τα λάδια, ταίριαζαν-δε ταίριαζαν- το παίζαν κορώνα γράμματα)..
-
Από το γκόλφ σε μεγαλύτερους χώρους σημαίνει να πας σε σουβ κατηγορίας C . Σε ανάλογους χώρους πας σε κατηγορίας Β .
Η διαφορά βενζίνης ντίζελ σε σουβ με κακή λόγω σχήματος αεροδυναμική σημαίνει σε λεφτά 2πλάσια τιμή .
Αρα δεν μπαίνει σε σύγκριση . Εκτος αν πας σε βενζίνη που κερδίζεις λεφτά και πηγαίνεις με τα όρια που η διαφορά κατανάλωσης μειώνεται .
Δες λίγο το Γκράντλαντ με τον 1,2 130 .
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
...τον βασιλιά πωλήσεων της κατηγορίας με τον πολυδιαφημισμένο πασπαρτου πετρελαιοκινητήρα του 1.5 λίτρου και 110 αλόγων...Σοβαρά τώρα, τι ακριβώς περίμενες δηλαδή ?
Ισχύς (ίπποι): 110
Ροπή (Nm) σ.α.λ: 1750
Ροπή (Nm): 260.00
Τελική ταχύτητα: 182 χλμ.
Επιτάχυνση 0-100 (δλ.): 11.90Μην. Κοιτάτε. Diesel. Για. Επιδόσεις. Πόσες φορές να το πούμε δηλαδή ?
-
Ο λόγος που η ΡΟΠΑΚΛΑ του κινητήρα στα πετρέλαια δεν βγαίνει στο δρόμο όπως στα βενζινοκίνητα, αλλά αρκετά μειωμένη, είναι ο λόγος μετάδοσης που είναι πολύ μακρύς.
Η ροπή στους τροχούς επιταχύνει το κάθε αυτοκίνητο, όχι αυτή του κινητήρα. -
VAGKIRK το τρίπορτο Golf ποια έκδοση είναι, αν επιτρέπεται;
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ο λόγος που η ΡΟΠΑΚΛΑ του κινητήρα στα πετρέλαια δεν βγαίνει στο δρόμο όπως στα βενζινοκίνητα, αλλά αρκετά μειωμένη, είναι ο λόγος μετάδοσης που είναι πολύ μακρύς.
Η ροπή στους τροχούς επιταχύνει το κάθε αυτοκίνητο, όχι αυτή του κινητήρα.Τέσπα, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε από την αρχή τον τροχό. Σε οχήματα που 'γράφουν' πολλές (και συχνά σε σκληρές συνθήκες...) ώρες λειτουργίας το πετρέλαιο είναι must. Για την διασκέδαση, τα λίγα χλμ ετησίως κλπ. σαν την βενζίνη δεν έχει.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Η ροπή στους τροχούς επιταχύνει το κάθε αυτοκίνητο, όχι αυτή του κινητήρα.Οι μακριές σχέσεις είναι απαραίτητες, λόγω του αστείου εύρους απόδοσης, εκτός αν θες να αλλάζεις ταχύτητα κάθε 2 δευτερόλεπτα. Επίσης η ροπή στους τροχούς είναι συνάρτηση της ροπής χ ΣΑΛ στον στρόφαλο (δηλαδή της ισχύος του κινητήρα) και του λόγου μετάδοσης.
Οι πετρελαιοκινητήρες είναι θεμιτοί σε ορισμένες εφαρμογές (π.χ. στρατιωτικά οχήματα, επειδή δεν είναι εύφλεκτο το πετρέλαιο), αλλά γενικά υπάρχουν ισχυρότερες (βενζίνη-μεθανόλη-αιθανόλη), οικονομικότερες (υγραέριο-φυσικό αέριο) και οικολογικότερες (όλα τα προηγούμενα) εναλλακτικές.
-
Το pre facelift ήταν.
Το GT με τα 170 έχω.
Περί παντόφλας... η γυναίκα έχει λόγο στην αγορά καθώς θα συνδράμει σίγουρα το 50% και σε απόλυτο πόσο περισσότερα από εμένα καθώς στο δικό μου ποσοστό περιλαμβάνεται και η αξία πώλησης του γκολφ.Δεν είχα ιδέα από diesel και μάλλον τα είχα μπλέξει στο μυαλό μου.
Έβλεπα 250 ροπή στο δικό μου , 250 ροπή και στα μικρά diesel , ε... θα δίνουν την δύναμη τους όλη αν και μικρότερη με ωραίο τρόπο.Οκ δεν περίμενα τίποτα το φοβερό , αλλά όταν με ατμόσφαιρα με τα ίδια άλογα το νιώθω πολύ πιο ικανό ίσως και μόνο σαν αίσθηση λόγω του στροφαρίσματος, εκεί ήταν που απογοητεύτηκα πλήρως.
Πάντως η βόλτα αυτή με έβαλε σε κάποιες σκέψεις και πρώτη μου προτεραιότητα θα βάλω τις ικανοποιητικές επιδόσεις , μετά χώρους (αν είχα 2 πόρτες ακόμη δεν θα το άλλαζα ποτέ) και μετά εξοπλισμό.
Όσο για το ψηλά όσο και αν τα ζηλεύω πραγματικά είναι μια ιδέα και μόνο ... εκτός αν έχεις θέμα με την μέση σου και δεν μπορείς να σκύψεις.
(Μοναδική εξαίρεση ένα πανέμορφο CHR που είδα το πρωί σε λευκό κρεμ με μαύρη οροφή και τις ωραίες 18αρες που πέρασε δίπλα μου αθόρυβα και μου έπεσε το σαγόνι)Ένα όμορφο station (Megane , Leon , 308 ) ή ένα ωραίο sedan (civic ίσως) με καλες επιδόσεις είναι ίσως και πρακτικότερα.
Το Leon 1.5 DSG που φτιάχνω συνέχεια στον configurator με full led , acc ,traffic assist, seat sound system , full link , digital cockpit, και κάποια ακόμη μικροπραγματα δεν έχει αντίπαλο στο μυαλό μου. Λέτε να έχει και αυτό κάποια αδυναμία; Εκτός από την αντίρρηση της συζύγου μήπως πραγματικά δεν είναι αναβάθμιση εκτός από τα μπλιμπλικια τελικά;
Μήπως την πάρτιδα για τα ψηλά την σώσει ο 1.5 του γκρουπ με πιο VFM το Arona και τα Karoq , T-ROC με aftermarket ζάντες και προβολείς; Και τώρα που είπα T-Roc μήπως το experience σε καμία προσφορά ή ετοιμοπαραδοτο αν σου κάτσει στα 25.000 είναι η απόλυτη επιλογή;
Μήπως το πανέμορφο στα μάτια μου CHR με τις 18αρες και 1.2Τ κινείται αξιοπρεπώς τελικά ;
Μήπως να περιμένω κανένα Crossover hatch όπως το πανέμορφο V40 crosscountry , αλλά ... από Κορέα μεριά μέχρι τα 23.000 -24.000 με 140 αλογάκια και τίγκα σε εξοπλισμό ( βλέπε το νέο Kia Ceed που ειναι καλύτερο μέσα έξω από όλα τα ανταγωνιστικά μη premium και από το νέο focus κατά την άποψη μου)
Και αν το επόμενο golf είναι πραγματικά εντυπωσιακό ; ( Καλά αυτό έχει καταντήσει ανέκδοτο όπως τα iPhone κάθε χρόνο)Μου αρέσει πολύ και το νέο duster (το ίδιο και στην σύζυγο) αλλά ... σίγουρα με τον αναμενόμενο τούρμπο βενζίνη και σίγουρα 4Χ4 , αλλά κάπου άνοιξα το πορτμπαγκάζ σε ένα sportive 4x4 και χλωμιασα με το πόσο μικρό ηταν!!
Θέλω επίσης όπως είπα να οδηγήσω άμεσα το 1.4 turbo Scross για να δω πως παει και να δω πως συγκρίνεται σε χώρους.
Τέλος πάντων αν και δεν καίγομαι καθόλου άμεσα , βλέπω πως οι επιλογές είναι πολλές και με πολλά +- το καθένα μέχρι τα 23.000 ( και τώρα που το γράφω αυτό ξαναέρχεται στο μυαλό μου το t- roc experience και πως αξίζει την υπέρβαση στο budget , λες βρε συ; )
Στην προηγούμενη επιλογή μου υπήρχε μόνο το golf και το Astra H turbo , η Gullieta δεν είχε ακόμη την 170 έκδοση αν θυμάμαι , το ίδιο και το 308 thp , για άσο και φοκους ατμόσφαιρα δεν το συζητούσα , και κανενα κλικ από Ιαπωνία και Κορέα μεριά τότε, και δεν είχε ξεκινήσει και καθόλου η μόδα με τα SUV εκτός από τα γνωστά μεγάλα που ήταν απλησίαστα, ενεργοβορα και ανεβλυζαν το χυδαίο lifestyle ενός τρόπου ζωής που σε λίγο θα έφτανε στο τέλος του.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Εάν Leon τότε μόνο το 1.8FR. Πάει πάαααρα πολύ καλά και σε περίπτωση που το συνηθίσεις είναι και tuner friendly. Απλά δε θα μπορείς να προσθέσεις τα παραπάνω έξτρα χωρίς να εκτοξευτεί η τιμή. Νομίζω μόνο τον αισθητήρα φώτων/βροχής μπορεί να πάρει χωρίς να αλλάξει κλίμακα.
Επίσης το full link (2 θύρες usb + android auto/carplay) μπαίνει και εν των υστέρων με 250€.
-
Το Leon 1.5 DSG που φτιάχνω συνέχεια στον configurator με full led , acc ,traffic assist, seat sound system , full link , digital cockpit, και κάποια ακόμη μικροπραγματα δεν έχει αντίπαλο στο μυαλό μου. Λέτε να έχει και αυτό κάποια αδυναμία; Εκτός από την αντίρρηση της συζύγου μήπως πραγματικά δεν είναι αναβάθμιση εκτός από τα μπλιμπλικια τελικά;Εξαιρετικό αυτοκίνητο! Ταχύτερο από το GT σου, πιο καλοστημένο, με λυμένα πολλά προβλήματα της τότε VAG εποχής και 15 χρόνια νεότερο από το (πολύ καλό) Golf V. Αν σε καλύπτουν οι χώροι, δεν βλέπω για ποιον λόγο να πας σε περίπτερο.
-
Το Leon είναι το απόλυτο vfm αυτοκίνητο. Είναι όμως λίγο στενάχωρο το εσωτερικό του και θα αλλάξει του χρόνου. Το νέο Kia ceed θα περίμενα με ενδιαφέρον να το δω.
Οποίο suv πάντως και να πάρεις,λόγω χαμηλότερης ιπποδύναμης και χειρότερης αεροδυναμικής από το golf σου, αργό θα σου φαίνεται. Λίγο ζήτημα αυτό από την στιγμή που βάζεις τόσο ψηλά τις επιδόσεις. -
Το pre facelift ήταν.
Το GT με τα 170 έχω.Την λες και λίγο άδικη την σύγκριση, όταν πέφτεις από τα 170 άλογα στα 110. Καλή η ροπή, αλλά τι να σου κάνει και αυτή;
Θα ήταν πιο λογική μια σύγκριση βενζίνης πετρελαίου κινητήρων παρόμοιας ιπποδυναμης.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το pre facelift ήταν.
Το GT με τα 170 έχω.Την λες και λίγο άδικη την σύγκριση, όταν πέφτεις από τα 170 άλογα στα 110. Καλή η ροπή, αλλά τι να σου κάνει και αυτή;
Θα ήταν πιο λογική μια σύγκριση βενζίνης πετρελαίου κινητήρων παρόμοιας ιπποδυναμης.
Το βενζινοκίνητο θα ήταν και πάλι ταχύτερο και σίγουρα λιγότερο σπαστικό σε ήχο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το pre facelift ήταν.
Το βενζινοκίνητο θα ήταν και πάλι ταχύτερο και σίγουρα λιγότερο σπαστικό σε ήχο.
Το θέμα είναι πόσο ταχύτερο θα ήταν το βενζινοκίνητο, ώστε να αξίζεις να πληρώνεις τα διπλά λεφτά σε καύσιμα! Είναι τόσο πιο γρήγορο ένα QQ 1.2 με τα 115 άλογα από το 1.5 diesel; Γιατί για τέτοιου τύπου συγκρίσεις μιλάμε.
Για κάποιον που διαθέτει 20.000€ για ένα αυτοκίνητο, είναι τόσο καλύτερο το 1.2 βενζίνης ώστε να πληρώνεις 700-1000€ **επιπλέον **τον χρόνο για καύσιμα; Πολύ αμφιβάλλω...
ΥΓ. Σύμφωνα με το Drive, το 1.2 έχει 0-100: 11.3 και τελική 185, ενώ το 1.5 diesel 11.8 και 182 αντίστοιχα. Δυστυχώς δεν βρήκα ρεπρίζ για το 1.2.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το θέμα είναι πόσο ταχύτερο θα ήταν το βενζινοκίνητο, ώστε να αξίζεις να πληρώνεις τα διπλά λεφτά σε καύσιμα! Είναι τόσο πιο γρήγορο ένα QQ 1.2 με τα 115 άλογα από το 1.5 diesel; Γιατί για τέτοιου τύπου συγκρίσεις μιλάμε.Για κάποιον που διαθέτει 20.000€ για ένα αυτοκίνητο, είναι τόσο καλύτερο το 1.2 βενζίνης ώστε να πληρώνεις 700-1000€ **επιπλέον **τον χρόνο για καύσιμα; Πολύ αμφιβάλλω...
Για σένα όχι, για μένα ναι αξίζει
Δηλαδή ΠΟΣΕΣ φορές θα κάνουμε την ΙΔΙΑ ακριβώς συζήτηση ?
-
Άλλος επιλέγει γκάζι, άλλος ροπή, άλλος χώρους άλλος οικονομία άλλος εμφάνιση άλλος προσπαθεί να συνδυάσει όσο περισσότερα μπορεί με τα λεφτά που διαθέτει. Κριτήρια επιλογής πολλά και με επιχειρήματα όλα. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν και καλά κάποιοι θεωρούν ότι σε κάθε κουβέντα θα πρέπει να επιβάλουν την ΑΛΉΘΕΙΑ τους που θεωρούν ότι είναι πανανθρώπινη και πρέπει να την ασπαστούν όλοι! Δλδ σε αυτό το φόρουμ έχουμε διαβάσει από την γνωστή κλίκα που ποστάρει ο ένας πίσω από τον άλλο τόσες πολλές φορές για τις λαδιερες και τα περίπτερα suv και ποσό κουτοί είναι όλοι αυτοί που τρώνε παντόφλα και αγοράζουν ότι αρέσει στην γυναίκα τους που έχουν καταντήσει πιο γραφικοί και από τα σοκάκια της Μυκόνου....
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Το θέμα είναι πόσο ταχύτερο θα ήταν το βενζινοκίνητο, ώστε να αξίζεις να πληρώνεις τα διπλά λεφτά σε καύσιμα! Είναι τόσο πιο γρήγορο ένα QQ 1.2 με τα 115 άλογα από το 1.5 diesel; Γιατί για τέτοιου τύπου συγκρίσεις μιλάμε.
Για κάποιον που διαθέτει 20.000€ για ένα αυτοκίνητο, είναι τόσο καλύτερο το 1.2 βενζίνης ώστε να πληρώνεις 700-1000€ **επιπλέον **τον χρόνο για καύσιμα; Πολύ αμφιβάλλω...
Για σένα όχι, για μένα ναι αξίζει
Δηλαδή ΠΟΣΕΣ φορές θα κάνουμε την ΙΔΙΑ ακριβώς συζήτηση ?
Ξέρω και εγώ; Για να συμμετέχεις στην συζήτηση, μάλλον αρκετές!
-
Βάζω κάθε εβδομάδα 45 ευρώ πετρέλαιο premium και κάνω 650 χλμ. Βάζω στο βενζίνης άλλα τόσα για 300 χλμ (και βενζίνη 95άρα...). Αυτά που διαβάζω τα βρίσκω πολύ μα πάρα πολύ διασκεδαστικά! Το ντιζελοκίνητο είναι 1300 κιλών αμάξι ενώ το άλλο ούτε 700 κιλά αμαξάκι πόλης. Εάν έκανα το πολύ 100 χλμ την εβδομάδα δεν θα με πείραζε να επιλέξω βενζινοκίνητο για κύριο όχημα μεταφοράς - διασκέδασης ή ότι άλλο ...και μάλιστα άνω των 2000 κυβικών.
SUV/Crossovers Forum