-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
τα 2πλου συμπλέκτη δεν το κάνουν αυτόΜερικά το κάνουν. Θέμα προγραμματισμού είναι. Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτό το feature αν και όντως είναι χρήσιμο στις περιπτώσεις που ανέφερες.
-
Ισχύει το εκτός δρόμου Φάνη!
Το δοκίμασα 1-2 φορές και ήταν πραγματικά πολύ βοηθητικό! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μερικά το κάνουν. Θέμα προγραμματισμού είναι. Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτό το feature αν και όντως είναι χρήσιμο στις περιπτώσεις που ανέφερες.Δεν το ξέρω Αλέξανδρε (όσα έχω οδηγήσει δεν το είχαν) αλλά σε πιστεύω. Το θέμα είναι όμως, ότι εάν το κάνουν, τότε πατινάρουν τον συμπλέκτη και προκαλούν πρόωρη φθορά, ενώ ο μετατροπέας ροπής το κάνει εγγενώς, ως λειτουργία του χωρίς καμία φθορά (απλά επιβαρύνει την κατανάλωση).
-
Καλησπερα στην παρεα.
Ενδιαφερομαι για την μεταβαση απο f20 116d σε Χ1 sdrive 16d
Το τωρινο μου οχημα αν και πολυ καλο,δυστυχως ειναι ακαταλληλο εαν ειναι και οι δυο γονεις πανω απο 1,80
Γνωριζει κανεις εαν θα βγει το 1,5d αυτοματο καποια στιγμη το Χ1;
Ειναι το μονο αποτρεπτικο και ο μονος λογος που κοιταζω και αλλες μαρκες.
Επισης εχει κανεις εμπειρια οσο αφορα τη διαφορα χώρου στις πισω θεσεις της Χ1 σε σχεση με τη 116;
Δυστυχως η τοπικη αντιπροσωπεια δεν εχει προς το παρον Χ1 να κανω την συγκρισηSent from my iPhone using Tapatalk
-
Λογικά είσαι και στο X1 forum σωστά ;
Δυστυχώς δεν υπάρχουν νέα για αυτόματο κιβώτιο στο μικρό πετρέλαιο στο δικό μας παρότι στη σειρά 2 το δίνουν κανονικά. Η βενζίνη δεν σε εξυπηρετεί; Ποσα χιλιόμετρα κανείς ετησίως ; -
Ο χρήστης mitsos587 έγραψε:
Καλησπερα στην παρεα.
Το τωρινο μου οχημα αν και πολυ καλο,δυστυχως ειναι ακαταλληλο εαν ειναι και οι δυο γονεις πανω απο 1,80
Επισης εχει κανεις εμπειρια οσο αφορα τη διαφορα χώρου στις πισω θεσεις της Χ1 σε σχεση με τη 116;
Δυστυχως η τοπικη αντιπροσωπεια δεν εχει προς το παρον Χ1 να κανω την συγκρισηSent from my iPhone using Tapatalk
Δεν ξερω για την τρεχουσα 116, αλλα συγκριτικά με την πρωτη γενιά της 116 (που υπάρχει στην οικογένεια) η χ1 είναι πολύ πιο άνετη μπροστά και πίσω, ενώ στο χώρο αποσκευών η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και πίσω είναι πολύ πιο άνετη. Η πλατφόρμα της Χ1 είναι πρόσθιο κινητή και αφήνει πολλά περιθώρια χωρων
-
Τα χιλιομετρα που κανω ειναι περιπου 25000 αλλα και λιγοτερα να εκανα παλι σε πετρελαιο θα πηγαινα
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μερικά το κάνουν. Θέμα προγραμματισμού είναι. Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτό το feature αν και όντως είναι χρήσιμο στις περιπτώσεις που ανέφερες.
Δεν το ξέρω Αλέξανδρε (όσα έχω οδηγήσει δεν το είχαν) αλλά σε πιστεύω. Το θέμα είναι όμως, ότι εάν το κάνουν, τότε πατινάρουν τον συμπλέκτη και προκαλούν πρόωρη φθορά, ενώ ο μετατροπέας ροπής το κάνει εγγενώς, ως λειτουργία του χωρίς καμία φθορά (απλά επιβαρύνει την κατανάλωση).
Ισχύουν όλα όσα είπες φίλε μου.
Προσωπικά με ξενίζει απλά, αν και το έχω μάθει από άρματα μάχης (τα Leo έτσι λειτουργούν για παράδειγμα) μέχρι και ένα αυτόματο Τζογκάκι με φυγοκετρικό. -
Ο χρήστης mitsos587 έγραψε:
Καλησπερα στην παρεα.
Δυστυχως η τοπικη αντιπροσωπεια δεν εχει προς το παρον Χ1 να κανω την συγκρισηΕπειδή είχα την 116i F20 (αυτόματη), μπορώ να σου πώ με σιγουριά ότι η Χ1 F48 είναι πολύ πιο άνετη, καμία σχέση σε χώρους! Πίσω έχεις τουλάχιστον 10cm περισσότερο αέρα στα γόνατα.
Δίκιο έχεις για το αυτόματο κιβώτιο (που δεν διατίθεται) ως αποτρεπτικό παράγοντα...και εγώ BMW με χειροκίνητο κιβώτιο δεν θα αγόραζα. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το εάν και πότε θα διατεθεί αυτόματο κιβώτιο με τον μικρό ντίζελ. Υπάρχει μια περίπτωση αυτό να γίνει στο LCI (facelift), αλλά είναι απλά μια εικασία.
-
Καλημέρα και καλή χρόνια σε όλους. Λόγω άφιξη νέου μέλους στην οικογένεια είμαι έτοιμος γι αγορά αυτοκινήτου. Ύστερα από πολλά test drive κατέληξα ότι πάνω απ τα 30000€ αξίζει η αγορά για μια X1 (προσωπική εκτίμηση).. σκεφτόμουν για τα 1500 κυβικά με τα 140 άλογα και με το πακέτο X line advanced. Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία; Επίσης να υποθέσω ότι το apple carplay δεν υποστηρίζεται μιας και είμαι γκατζετακιας..
-
Ο iceman7 είναι ο άνθρωπός σου. Ρίξε μια ματιά στα κείμενα του και όλες σου οι απορίες θα λυθούν. Ακόμη και εκείνες που δεν ήξερες πως μπορεί να έχεις.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ο iceman7 είναι ο άνθρωπός σου. Ρίξε μια ματιά στα κείμενα του και όλες σου οι απορίες θα λυθούν. Ακόμη και εκείνες που δεν ήξερες πως μπορεί να έχεις.Σπύρο αν κάποιος δεν παρακολουθεί το φόρουμ καιρό, θα απορούσε σε βαθμό παρεξήγησης.
Αν το παρακολουθεί, σκέφτεται το πόσο δίκιο έχεις!!! -
Είδα μερικές του απαντήσεις αλλά χάνεσαι με τόσες δημοσιεύσεις! Ευχαριστώ πάντως!
-
Ο χρήστης gous84 έγραψε:
Είδα μερικές του απαντήσεις αλλά χάνεσαι με τόσες δημοσιεύσεις! Ευχαριστώ πάντως!Αpple car play εχει αλλα ειναι εξτρα και μαλλον πρεπει να παρεις και το ναβι.
-
Πριν μια βδομάδα που πήγα ο πωλητής μου είπε ότι αυτή η έκδοση λογισμικού που έχουν τα καινούργια δεν είναι συμβατό με Navi. Και ότι κάποια στιγμή περιμένουν update
-
Έχω ήδη απαντήσει στο pm σου.
Με ολίγοις για να βλέπουν όλοι.
Πολύ καλή επιλογή.
Το car play προϋποθέτει αγορά μεγαλύτερου μοντέλου οθόνης και Navi με επιβάρυνση πολλών χιλιάδων ευρώ λόγω φόρων. Λογικά το ξεχνάς. Βασικά δεν αγοράζεις αυτό το αμάξι για τις ηλεκτρονικές βλακείες των εταιρειών. Και εγώ σούπερ γκάτζετακιας αλλά στα ηλίθια πανάκριβα συστήματά ασφαλείας και infotainment δεν δίνω σεντ.
Δερμάτινη έχει ήδη η xline. Αν θες αυθεντικό δέρμα πας και βάζεις ότι θες μετά όπως σε κάθε αμάξι. Αν και με τη δερμάτινη θα είσαι μια χαρά.
Τρίτο infotainment με Android μπαίνει και το ψάχνουμε ήδη στο x1 forum.
Για περισσότερα σου είπα τι να κανείς.
Με το καλό η παραγγελία! Δεν θα το μετανιώσεις! -
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Μ έδωσες πολύ τροφή για διάβασμα!
-
Επειδή σιγά σιγά αντιμετωπίζουν και άλλοι θέματα που έχω δει νωρίτερα εγώ με την Χ1 - επειδή έχω πάρει το αμάξι από τους πρώτους και κάνω αρκετά χλμ - επαναλαμβάνω εδώ ότι αν σας βγάλει το αμάξι μήνυμα για αλλαγή τακάκια, κάντε πρώτα έλεγχο προτού πάτε και σας ζητήσουν 220 ευρώ από την αντιπροσωπεία. Δείτε τι μήνυμα μου βγάζει εμένα:
...ότι τα πίσω έπρεπε να τα αλλάξω εδώ και 11.000 χλμ και πλέον πρέπει να αλλάξω και τα μπροστά
Πριν λίγες μέρες ξαναπήγα στον μάστορα - είχα πάει και όταν πρωτοβγήκε το μήνυμα και είχαμε ελέγξει το αμάξι και μου είχε πει 'έχουν άλλο τόσο, δεν τα αλλάζουμε ακόμη'
Προχθές και μετά από 11.000 χλμ πήγα για έναν έλεγχο πάλι - αν και ήμουν σίγουρος ότι ΔΕΝ θα τα άλλαζα - τα είχε δει και ο μηχανικός αδερφός μου - και ο μάστορας μου είπε:
'Έλα μετά από άλλες 5.000 χλμ και βλέπουμε...'Παρεπιπτόντως έχω ήδη σχεδόν 48.000 χλμ...
Τα τακάκια τα 'μαμά' της bmw που είναι textar με σήμα bmw πάνε 220. ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο δωρεάν service!
Τα textar που είναι ολόιδια με της bmw αλλά δεν έχουν σήμα bmw πάνω, ο μάστορας μου είπε 110 με τοποθέτηση πριν κάποιους μήνες...
Ψαχτείτε! -
Δεν είναι 100% σίγουρο ότι είναι textar τα μαμά τακάκια. Συμφωνώ ότι το idrive βγάζει το μήνυμα για αλλαγή πολύ νωρίς, στο δικό μου αυτοκίνητο (f20 diesel) άλλαξα τα εμπρός και πίσω στα 80.000 χλμ. Αν άκουγα τον τεχνικό της αντιπροσωπείας έπρεπε να τα έχω αλλάξει από τα 50.000 χλμ (και καλά είχαν τελειώσει και θα φάω το δίσκο και ότι το idrive δεν υπολογίζει με τόση ακρίβεια). Η αντιπροσωπεία μου έδωσε προσφορά για textar μαζί με τους αισθητήρες φθοράς 220 ευρώ και για τα αντίστοιχα γνήσια 440 ευρώ. Τελικά παρήγγειλα από ebay.de τα γνήσια και μου κόστισαν μαζί με την τοποθέτηση και αλλαγή των υγρών φρένων σε εξειδικευμένο συνεργείο 280 ευρώ. Από την στιγμή που τα μαμά ήταν άψογα και σε απόδοση και σε αντοχή χωρίς σφυρίγματα και τριξίματα δεν ήθελα να πειραματιστώ με κάτι άλλο.
BMW X1 2016