Ο χρήστης referravag έγραψε:
Σαραντή αφού ήσουν ικανοποιημένος με τα Sachs και απ' ότι λες όχι από τα ΚYB γιατί το ψάχνεις; Το Peugeot μας έχει γίνει πιο καλό απ' ότι με τα εργοστασιακά του καινούρια σε κάθε τομέα. Εκτός αυτού επειδή ξέρω ότι κατά 99,9% τα γνήσια του Opel μου είναι Sachs (αφήνω ποσοστό λάθους 0.1% στην αντιπροσωπεία που μου το είπε) πλέον παρατηρώ παρόμοια συμπεριφορά στο δρόμο με το Opel μου όσον αφορά την απόσβεση ανωμαλιών. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα καινούρια που μπήκαν τώρα είναι σαφώς πιο άνετα από τα δικά μου που έχουν μαζέψει χιλιόμετρα.
Επίσης γενικά λόγια του τύπου τα ΚΥΒ είναι σκληρά, Sachs κρατάνε περισσότερο ξεχάστε τα... Το ότι δεν έκατσε καλά η μία μάρκα σε ένα αυτοκίνητο δεν σημαίνει ότι έτσι θα είναι και για τα υπόλοιπα... Πόσες αναφορές υπάρχουν και εδώ και σε άλλα φόρουμ ή από συγγενικά μας πρόσωπα που η ίδια σειρά αμορτισέρ στο ένα αυτοκίνητο της οικογένειας ήταν άψογη και στο άλλο 'κοπάναγε'...
Φιλικά
Να γράψω κάποιες λεπτομέρειες γιατί δεν έγινα κατανοητός. Πριν χρόνια είχα ένα Golf Gti II 16v. Το αγόρασα μεταχειρισμένο με 86.000χλμ και φορούσε χαμηλωμένα ελατήρια (δεν θυμάμαι μάρκα...) και Sachs σκληρά. Ήμουν ικανοποιημένος αλλά ήθελα κάτι σκληρότερο. Έτσι έβαλα τα τότε χρυσά αν θυμάμαι έτσι λεγόταν Kyb. Δεν έμεινα ευχαριστημένος όπως με τα Sachs.
Σήμερα έχω ένα Corsa c που από όσο ξέρω από το εργοστάσιο είναι Sachs και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Επειδή έχω και ένα Astra H 1.6 της δουλειάς με εργοστασιακή ανάρτηση (το παλικάρι που μου το πούλησε είπε ότι έχει εργοστασιακή σπορ), εικάζω και αυτή με Sachs είμαι και πάλι ευχαριστημένος, τη στιγμή που το τεστ που έκανε περιοδικό της εποχής την έβρισκε σκληρή.
Παλιότερα φίλος μου σε Rover 2.14 είχε βάλει KYB (δεν πρόσεξε ποιο μοντέλο, έδωσε 300 ευρώ), το μετάνιωσε γιατί ήταν σκληρότερα από τα εργοστασιακά.
Το θέμα για εμένα της ανάρτησης είναι και λίγο υποκειμενικό. Συμφωνώ ότι μία μάρκα αμορτισέρ μπορεί να κάτσει σε μία μάρκα και όχι σε μία άλλη.
Στο Peugeot έβαλες KYB και στο Οπελ κράτησες τα Sachs;