-
Προφανώς δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε έναν πόλεμο που μας επέβαλλαν , την στιγμή που ήδη οι Βούλγαροι ήταν μαζί με τον Αξονα . Ακόμα η Τουρκία είχε ακόμη το μέγεθος να διαπραγματευθεί και η Ισπανία δεν ήταν στρατηγικός στόχος , ενώ είχε ευμενή ουδετερότητα προς τον Αξονα .
Μην ξεχνάμε ότι ο Μουσολίνι απέκρυψε από τον Χίτλερ την επίθεση κατά της Ελλάδας και τον ενημέρωσε την ημέρα της επίθεσης και υπήρξε δυσφορία , γιατί αυτό που ήθελε ο Χίτλερ ήταν τα πετρέλαια της Ρουμανίας και όχι τα ρωμαικά όργια του Μπενίτο...
Τον χειμώνα του 40 που είχαν παγώσει οι επιχειρήσεις στην Αλβανία , υπήρξε προσπάθεια από τον Μεταξά έντιμης ανακωχής με τους Ιταλούς , αλλά προφανώς αυτό δεν το επέτρεπε το γόητρο του Μουσολίνι που έλεγε ότι με την εαρινή επίθεση θα καθάριζε το μέτωπο . Μετά την αποτυχία της , ενώ υπήρχε και κενό εξουσίας στην Αθήνα , μια και ούτε ο Γεώργιος , ούτε ο Κορυζής είχαν την δυνατότητα να ασκήσουν πολιτική , η γερμανική επίθεση κατέστη αυτονόητη .
Ας θυμηθούμε και το άρθρο του Βλάχου προς τον Χίτλερ .
Δεν είχαμε δυνατότητα να αρνηθούμε τον πόλεμο .
Για την αντίσταση , όντως τα όρια του εθνικού συμφέροντος ήταν δυσδιάκριτα .
Η καταστροφή των δικών μας υποδομών που προκαλούσε αντίποινα στον άμαχο πληθυσμό , πράγματι δεν ήταν και η εξυπνότερη κίνηση . Αλλά αυτή ήταν συχνά κίνηση που επιβαλλόταν από τους συμμάχους στους ντόπιους υπαλλήλους τους και οι χρυσές λίρες έπεφταν στα βουνά . Ακόμα υπήρχαν και πολιτικοί λόγοι που είχαν μεταπολεμική λογική .
Οταν κινδυνεύεις να σε σφάξουν σαν κατσίκι οι γερμανοί στην πόλη , εύκολα ανεβαίνεις στο βουνό ....
Τότε σε πείθουν να γίνεις στρατιώτης στον επερχόμενο εμφύλιο .
Μην ξεχνάμε ότι είχαμε περιπτώσεις επιθέσεις κατά των Γερμανών την ώρα που αποχωρούσαν από την χώρα , ή τέλος πάντων τις τελευταίες εβδομάδες , ενώ ο πόλεμος είχε κριθεί . Παράδειγμα το Κορωπί που υπήρξαν αντίποινα την τελευταία ώρα .
Αντίθετα αν είχαμε σοβαρούς πολιτικούς στις δύο παρατάξεις και όχι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ , θα μπορούσαμε να στείλουμε τον αξιόμαχο στόλο μας και τις στρατιωτικές δυνάμεις της Μ. Ανατολής και Ιταλίας , Ιερός Λόχος , Ρίμινι κλπ και μαζί με τις ντόπιες να δημιουργήσουν τουλάχιστον ένα ΣΣ το οποίο σε συμφωνία με τους Γερμανούς θα τους ακολουθούσε από απόσταση και θα έλυνε τα προβλήματα της Β. Ηπείρου , θα έθετε θέμα Βουλγαρικών αποζημιώσεων και γενικά μια Ελλάδα Νικήτρια θα καθόταν στην τράπεζα της Συμφωνίας Ειρήνης και θα απαιτούσε πολλά πράγματα .
Εννοείται ότι στα Δωδεκάνησα θα είχαμε κατάλληψη από το 1944 , αν δεν είχαμε την ανταρσία στο Στόλο το 1943 και το θέμα της Κύπρου θα ήταν τότε σε άλλη βάση με τον πόλεμο να συνεχίζεται .
Αντί για αυτά είχαμε τον Δεκέμβριο που από Νικητές μας μετέβαλλε σε Ηττημένους του Πολέμου .
Κάποια στιγμή θα πρέπει να ειπωθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ για την περίοδο εκείνη . Μας έπρηξαν τα @@ οι Προδότες που προσπαθούσαν να δικαιώσουν τους εαυτούς τους .
Εδώ θέλω να πω μια προσωπική ιστορία .
Ο πατέρας μου ήταν γιατρός και στην δουλειά του είχε έναν συνάδελφο και συνομήλικο περίπου , που πέρασε και αυτός την εφηβεία του στην Κατοχή .
Μου είχε πει λοιπόν την προσωπική του ιστορία . Τότε ήταν στο χωριό του κάπου στην Ανατολική Μακεδονία . Εκεί είχαν την Βουλγάρικη κατοχή . Τυπικά με την ανακωχή οι Βούλγαροι είχαν προσαρτήσει την Ανατολική Μακεδονία και την Ξάνθη και Κομοτηνή και μόνο ο Εβρος ήταν υπό Γερμανική κατοχή για ευνόητους λόγους .
Μου έλεγε λοιπόν ότι υπέφεραν τόσο πολύ από τους Βούλγαρους , ώστε αποκαλούσαν την πέραν του Στρυμώνα υπό γερμανοιταλική κατοχή Ελλάδα , ως Ελεύθερη Ελλάδα .
Υπήρξαν πολλά εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίες εκεί , αλλά επειδή ήρθε ο Ζούκωφ και ο Δημητρώφ , αυτά όλα ξεχάστηκαν και έμειναν ατιμώρητα .
Να σημειώσω ως τελευταίο σχόλιο στο κείμενο του Μεταξά , ότι αυτός θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα σημαντικότερα επιτελικά μυαλά της εποχής του . Υπήρξε άλλωστε στρατηγικός αξιωματικούς και στους Βαλκανικούς . Νομίζω η ανάλυση που κάνει , δείχνει και τις δυνατότητες του ανδρός .
Το ότι μας κυβέρνησε γέρος , είναι απλά αποτέλεσμα ότι μας θεωρούσε κάτι καλύτερο . Τότε άλλωστε και ο Κονδύλης είχε πει την ιστορική φράση . Αν ήξερα τι μλκες είναι οι Ελληνες , θα τους κυβερνούσα από λοχίας .
Το βλέπουμε και σήμερα , ποιοί μας κυβερνούν διαχρονικά...
-
Σε συ γράφε καλύτερα ιστορικά θέματα οχι για αυτοκίνητα. Καλύτερα τα γράφεις εδώ !
-
Και στα αμάξια καλά γράφω , αλλά έχουμε αυτή την διαφορά ηλικίας των 10 ετών...
Πήρα τα κλειδιά , τα πλήρωσα και έπαψα να τα πιστεύω . Ασε που στα επαγγελματικά δεν είχαν επίδραση ...
Αλλού όμως είχαν....
Ακόμα έχω και την επαγγελματική κατάσταση που με ενοχλεί να κάνω εγώ το παπί , όταν οι πελάτες μου κάνουν ζοριλίκια για το οτιδήποτε και καλά κάνουν .
Αλλά κοτούλες ταυτόχρονα στα αμάξια ,δεν το αντέχω...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έχω τις απόψεις μου, αλλά δεν πρόκειται να τις αναφέρω.Δεν χρειάζεται. Τις γνωρίζουμε.
Πάντως άδικα σκιάζεσαι. Οι δήθεν ριζοσπάστες αριστεροί ούτε κόντρα στους δανειστές δεν τόλμησαν να πάνε και έκαναν το 'όχι', 'ναι' στο δημοψήφισμα. Θα κάνουν πόλεμο νομίζεις; (προς αποφυγή παρεξηγήσεων, σε αυτούς πάει το emoticon, όχι σε εσένα).Τα καταφεραν βέβαια μόνοι τους επιλέγοντας κομμουνισμό αλλά και εδώ δεν θα μου σχολιάσεις εννοείται και το σέβομαι αυτό, άλλωστε αυτό δεν είναι επί του παρόντος
Επί Κομμουνισμού μεγαλούργησαν. Η διάλυση ήρθε όταν έπεσε το σύστημα.
Οτι εγκλήματα έκανε τα έκανε στον εμφύλιο μετά ήταν μια χούντα σαν τη δική μας.
Απλά μια χούντα; Business as usual?
Στα βουνά είχαμε την ανάγκη, ενώ για την αντίσταση ΟΚ πρέπει να πούμε και μπράβο; Να καταστρέφεις τις πενιχρές σου υποδομές για να σαμποτάρεις τον εχθρό ή να κανεις ανταρτοπόλεμο και να σκοτώνονται άμαχοι για αντίποινα!
Πολέμησαν στην Κρήτη και σε άλλα μέρη μέχρι την παράδοση της Ελλάδας. Είσαι κατά της αντίστασης επίσης;
Αντίθετα στρατηγικής σημασίας η Τουρκια και τα Δαρδανέλια αλλά ουδέτεροι την έβγαλαν
Σε αντίθεση με τον Α' ΠΠ, στον Β' δεν υπήρχε και μεγάλη ανάγκη για τα στενά. Οι Σοβιετικοί πολεμούσαν στην ξηρά και δεν είχαν ανάγκη να κατέβουν στη Μεσόγειο και οι λοιποί σύμμαχοι δεν έδιναν και καμία σημασία στην Βουλγαρία που ήταν το χέρι του Άξονα στην περιοχή. Για αυτό και την γλίτωσαν οι Τούρκοι.
Τα ξέρω αυτά Δια, το ένα από το μεταπτυχιακά μου είναι στο Διεθνες αλλά το Αιγαίο είναι μια περιέργη θάλασσα. Δεν μπορείς να έχεις και όλα τα νησιά και 12 μίλια! Το κλείνεις τον άλλο και δεν παίρνει ανάσα! Συνδιαχείριση θέλει το Αιγαίο... μπας και πάψει η αντιπαλότητα, αν και για εμένα το μεγαλύτερο προβλημα και εκεί θέλουν κυνήγι όλοι οι πολιτικοί είναι στη Θράκη! Θα μας τη φάνε χωρίς να το καταλάβουμε χωρίς ντουφεκιά... να προλάβω δηλαδή κιόλας να πάω σύντομα γιατί με μία διελευση Ξάνθη - Κομοτηνή πριν χρόνια δεν προλαβα
Ωραία, μπορούμε να συνεννοηθούμε δηλαδή. Θεωρείς εσύ σωστό μια χώρα να απειλεί μια άλλη με πόλεμο σε περίπτωση που η δεύτερη ασκήσει ένα νόμιμο δικαίωμά της; Το να προσφύγει σε διεθνή διαιτησία ας πούμε δεν παίζει; Βρίσκω επίσης τους φόβους σου για την Θράκη υπερβολικούς.
Πήρα τα κλειδιά , τα πλήρωσα και έπαψα να τα πιστεύω . Ασε που στα επαγγελματικά δεν είχαν επίδραση ...
Γιατί θα έπρεπε να έχουν επίδραση; Όποιος παίρνει αυτοκίνητα για τέτοιους λόγους είναι απλά χαζούλης. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ορισμένα τέτοια αυτοκίνητα δεν είναι πολύ καλά και δεν αξίζουν το καλό τους όνομα.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν θα καταστρέψω το μέλλον των παιδιών μου για ένα ξερονήσι και για power games.Στέφανε, εάν θες να έχουν μέλλον τα παιδιά σου, πρέπει να φύγεις (ή τουλάχιστον να φύγουν αυτά) από την χώρα...η Ελλάδα θα αργήσει πολλές δεκαετίες για να ξανα-αποκτήσει μέλλον.
-
Τα παιδιά θέλω να τα σπρώξω να πάνε έξω και αυτό προσπαθώ.
-
Τα παιδιά θέλω να τα σπρώξω να πάνε έξω και αυτό προσπαθώ.Δυστυχώς, το ίδιο και εγώ.
-
Φεύγω εγώ Γερμανία τη Δευτέρα.
Η οικογένεια μετά από 8 μήνες, να τελειώσει το σχολείο. Για τους λόγους που λέτε. -
Τι δουλεια βρηκες?
Αν φυγετε ολοι από Ελλαδα ποιος θα δουλεψει να στηριξη την χωρα? Θα μαραζωσουν τα παντα...
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Η οικογένεια μετά από 8 μήνες, να τελειώσει το σχολείο. Για τους λόγους που λέτε.Με το καλό!!
Η καλύτερη κίνηση....εννοείται η οικογένειά μετά για 2 λόγους:
- Σχολείο
- Να δείς ότι όλα θα είναι ΟΚ. Είχα γνωστό που έφυγε εξωτερικό (και πήρε οικογένεια μαζί από την 1η ημέρα) και τελικά μετά από 4 μήνες ναυάγησε η δουλειά και έπρεπε να επιστρέψουν όλοι...ζόρικα για το παιδί.
ΥΓ: Τι δουλειά, εάν επιτρέπεται?
-
Κανονικά το τοπικό πρέπει να μετονομαστεί:
Στην Γερμανία, στην Γερμανία χέστε τον αγώνα...(Παροπλισμοί) -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Η οικογένεια μετά από 8 μήνες, να τελειώσει το σχολείο. Για τους λόγους που λέτε.Με το καλό!!
Η καλύτερη κίνηση....εννοείται η οικογένειά μετά για 2 λόγους:
- Σχολείο
- Να δείς ότι όλα θα είναι ΟΚ. Είχα γνωστό που έφυγε εξωτερικό (και πήρε οικογένεια μαζί από την 1η ημέρα) και τελικά μετά από 4 μήνες ναυάγησε η δουλειά και έπρεπε να επιστρέψουν όλοι...ζόρικα για το παιδί.
ΥΓ: Τι δουλειά, εάν επιτρέπεται?
H εταιρία είναι αμερικάνικη κατασκευάζει μηχανές πλοίων όλων των ειδών, από τις μεγάλες του χώρου. Θα έχω ρόλο για Ευρώπη, Μ Ανατολή και Αφρική, υπεύθυνος υποστήριξης του δικτύου των αντιπροσώπων.
Προς το παρόν έχω εντυπωσιαστεί περισσότερο από όσο περίμενα από την ευκολία των πραγμάτων που πρέπει να κάνω στη Γερμανία. -
Ρε παιδιά και το 21 μουτι τα είχαμε κάνει και πάλι οι ξένοι καθάρισαν. Λαθρεπιβάτες της ιστορίας των προγόνων (;) μας είμαστε.
Το ότι δεν μας άφησαν να ψοφήσουμε λόγω κρίσης παρότι το αξίζαμε γιατί κανεις δεν ξεβολευεται έχει να κάνει με τη δύναμη της γαμημενης της εικόνας τυχόν σκηνών walking dead στο μνημείο της Ακρόπολης.
Τώρα για τον πόλεμο του 40 δεν έχει νόημα να σκυλευουμε τη μνήμη των προγόνων μας και συγνώμη αν διαβάστηκε έτσι ότι έγραψα, απλά in the long run και να τους αφήναμε να περάσουν διαφορά στο τέλος της ημέρας δεν θα είχαμε. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο λιμός του χειμώνα του 41 που αναφέρει ο Δίας προέκυψε επειδή την άνοιξη δεν είχε ασχοληθεί κανεις με τη γη λόγω πολέμου και διάλυσης της χώρας με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τρόφιμα πέραν όσων έπαιρναν οι κατακτητές που άλλωστε πάντα θα παίρνουν. Στο φιναλε ας είχαμε διαπραγματευθεί σωστά όρους παράδοσης (τα σημαδια προϋπήρχαν) να χρησιμοποιήσουν βάσεις ή κάτι άλλο και όχι να κερδίσουν με τα όπλα το δικαίωμα να σε έκμεταλλευονται (αφού αντιστάθηκες και προκάλεσες ζημιά θα υποφέρεις). Ειδικά από τη στιγμή που ο Εγγλέζος δεν έστειλε ούτε έναν να βοηθήσει. Γιατί να πολεμάς τους πολέμους άλλων ;
Για το σύγχρονο πεδίο μάχης στο Αιγαίο αστικός μύθος δεν είναι το ότι μπορούν να σου κλείσουν το gps και να βαράς στο γάμο του καραγκιόζη ούτε ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 90 που υπήρχαν εργαλεία υποκλοπής κινητών και στη χώρα μας, ούτε τι έγινε στα Ιμια ούτε ότι οι βασικοί μηχανισμοί μας για κατάδειξη στόχων (όπως λογικά και των απέναντι που αγοράζουν από το ίδιο μαγαζί) δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν (όταν δεν έχεις παρεμβολέα και παρακαλάς ένα δικηγόρο με χομπυ τους υπολογιστες και ένα τεχνικό Η/Υ ΤΕΙ να ρυθμίσουν το dos σύστημα ή όταν από τα ραδιογωνιομετρα λειτουργεί το 1,5 τι πόλεμο θα κανεις; )
Μας τα πουλάνε τζουφια χρόνια τώρα και των δυο και από κάτω καθόμαστε και τους πιστεύουμε.
Αυτά βλέπω και θα το γυρίσω διεθνιστής στα γεράματα!Πυραυλους με καθοδηγηση ρανταρ μπορουν να τους τζαμαρουν. Πυραυλους και πολυβολα με υπερυθρες και οπτικη καθοδηγηση (καμερες/ματι) προφανως δουλευουν συνεχως. Αεροπλανα χωρις ρανταρ προφανως θα δουλευαν μια χαρα. Ομως πολεμος χωρις ρανταρ αι επικοινωνιες θα ηταν δυσκολο να κανεις. θα ηταν χαος.
-
Οι Σοβιετικοί όταν τα είχαν βρει με τους Γερμανούς ομως ήταν καλά ;
Στην πραγματικότητα το αυτονόητο έκαναν οι Γερμανοί. Προσπάθησαν να διαλύσουν όπως και ο Ναπολέοντας τι μόνη πιθανή υπερδύναμη στην Ευρώπη. Απέτυχαν βέβαια και οι δυο αλλά ευτυχώς που είχαμε τους Αμερικανούς γιατί αυτά που περνάμε τώρα θα ήταν παιδική χαρά.Ο φρανκο κυβέρνησε μέχρι το 75 και δεν τον πείραξε κανεις. Είδα και την πολύ δημοκρατία είτε δυτικου είτε ανατολικού τύπου τι έφερε.
Από τους 100Κ πολέμησε κανεις στην Πίνδο ; στο ρουπελ; ή την είχαν στήσει στις θερμοπυλες come and get them φάση.
Μια χαρά ουδέτεροι μπορούσαμε να είχαμε μείνει. Και στο χιτλερ για μεσολάβηση γα μπορούσε να παει ο μεταξας γιατί ο μπενιτος είχε και έντολη από το δεκανέα. Αλλά οι δικοί μας ήταν και λόγω των ξενόφερτων βασιλέων τσατσονια είτε του Α είτε του Β νταβατζή. Εδώ είχαμε φτάσει να χωρίσουμε τη χώρα στα δυο για το με ποιανού το μέρος θα πολεμαγαμε.
Όταν πολεμάς πολέμους άλλων συνήθως δεν έχει καλό τέλος.
Ο τελευταίος δικός μας πόλεμος που ήταν και επιτυχημένος ήταν οι Βαλκανικοί.Μόνο οι Βαλκάνιοι πολέμησαν. Οι βορειοευρωπαίοι δεν ασχολήθηκαν. Στη Δανία δεν παραδόθηκαν στο μοτοσυκλετιστή;
Τους πείραξε κανεις ; σήμερα προοδεύουν ; εμείς μόνο πολεμαγαμε 10 χρόνια και είδαμε τι καταφέραμε.
Το μόνο θέμα που πραγματικά υπάρχει σήμερα είναι ο τούρκος που άνετα θα είχε λυθεί αν είχαμε και από μια βάση των αμερικανών ή ξένων σε κάθε επίφοβο νησί. Τώρα το αν πρέπει να έχουμε 10 ή 12 ή ) μίλια στο Αιγαίο λες και οι θάλασσες και τα ψάρια έχουν σύνορα είναι για γέλια και χαζές αιτίες να σκοτώνονται οι άνθρωποι.
Έχουν την απέναντι ενδοχώρα είναι δυνατόν να μην έχουν claim στο Αιγαίο ;Τα εχεις μπερδεψει πολυ τα πραγματα. Οι τουρκοι εχουν παρελθον αφομοιωσης γειτονικων πληθυσμων με πολεμους και αιμα. Γιαυτο σημερα ειναι ενα συνοθυλευμα εθνοτητων που εχουν την θρησκεια και γλωσσα να τους ενωνει. Ξεκινησαν απο μια φυλη με 40 χιλ ανθρωπους μονο. Αν δεν αντισταθουμε θα εξαφανιστουμε, δεν μπορεις να κρατησεις ειρηνικα 80-100 εκατ που θα πλημμυρυσουν τον τοπο σου. Εδω θελουν να καταλαβουν την Ευρωπη ολη. Οπως και οι Αραβες (που ειχαν καταλαβει μεγαλα τμηματα στο παρελθον).
Οι Βοριοευρωπαιοι δεν ενδιαφερονταν να εξαφανισουν τον γειτονα τους αλλα να δημιουργησουν οικονομικο χωρο για οικονομικα οφελη. βεβαια στην περιπτωση του Χιτλερ ηθελαν να ξεκαθαρισουν και κοσμο αλλα στον Α πολεμο Γερμανοι και Γερμανοεβραιοι πολεμουσαν σαν ενα (απεναντι σε Γαλλοεβραιους).Το ιδιο και τα νεοτερα εθνη οπως οι Αμερικανοι.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ρε παιδιά και το 21 μουτι τα είχαμε κάνει και πάλι οι ξένοι καθάρισαν. Λαθρεπιβάτες της ιστορίας των προγόνων (;) μας είμαστε.
Το ότι δεν μας άφησαν να ψοφήσουμε λόγω κρίσης παρότι το αξίζαμε γιατί κανεις δεν ξεβολευεται έχει να κάνει με τη δύναμη της γαμημενης της εικόνας τυχόν σκηνών walking dead στο μνημείο της Ακρόπολης.
Τώρα για τον πόλεμο του 40 δεν έχει νόημα να σκυλευουμε τη μνήμη των προγόνων μας και συγνώμη αν διαβάστηκε έτσι ότι έγραψα, απλά in the long run και να τους αφήναμε να περάσουν διαφορά στο τέλος της ημέρας δεν θα είχαμε. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο λιμός του χειμώνα του 41 που αναφέρει ο Δίας προέκυψε επειδή την άνοιξη δεν είχε ασχοληθεί κανεις με τη γη λόγω πολέμου και διάλυσης της χώρας με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τρόφιμα πέραν όσων έπαιρναν οι κατακτητές που άλλωστε πάντα θα παίρνουν. Στο φιναλε ας είχαμε διαπραγματευθεί σωστά όρους παράδοσης (τα σημαδια προϋπήρχαν) να χρησιμοποιήσουν βάσεις ή κάτι άλλο και όχι να κερδίσουν με τα όπλα το δικαίωμα να σε έκμεταλλευονται (αφού αντιστάθηκες και προκάλεσες ζημιά θα υποφέρεις). Ειδικά από τη στιγμή που ο Εγγλέζος δεν έστειλε ούτε έναν να βοηθήσει. Γιατί να πολεμάς τους πολέμους άλλων ;
Για το σύγχρονο πεδίο μάχης στο Αιγαίο αστικός μύθος δεν είναι το ότι μπορούν να σου κλείσουν το gps και να βαράς στο γάμο του καραγκιόζη ούτε ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 90 που υπήρχαν εργαλεία υποκλοπής κινητών και στη χώρα μας, ούτε τι έγινε στα Ιμια ούτε ότι οι βασικοί μηχανισμοί μας για κατάδειξη στόχων (όπως λογικά και των απέναντι που αγοράζουν από το ίδιο μαγαζί) δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν (όταν δεν έχεις παρεμβολέα και παρακαλάς ένα δικηγόρο με χομπυ τους υπολογιστες και ένα τεχνικό Η/Υ ΤΕΙ να ρυθμίσουν το dos σύστημα ή όταν από τα ραδιογωνιομετρα λειτουργεί το 1,5 τι πόλεμο θα κανεις; )
Μας τα πουλάνε τζουφια χρόνια τώρα και των δυο και από κάτω καθόμαστε και τους πιστεύουμε.
Αυτά βλέπω και θα το γυρίσω διεθνιστής στα γεράματα!Πυραυλους με καθοδηγηση ρανταρ μπορουν να τους τζαμαρουν. Πυραυλους και πολυβολα με υπερυθρες και οπτικη καθοδηγηση (καμερες/ματι) προφανως δουλευουν συνεχως. Αεροπλανα χωρις ρανταρ προφανως θα δουλευαν μια χαρα. Ομως πολεμος χωρις ρανταρ αι επικοινωνιες θα ηταν δυσκολο να κανεις. θα ηταν χαος.
Τα μόνα όπλα που μπορούν να σου 'κλείσουν' είναι όσα έχουν καθοδήγηση μέσω GPS. Βέβαια το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι (GLONASS), αν φυσικά υπάρχει συμβατότητα και οι Ρώσοι σου δώσουν πρόσβαση. Στα ραντάρ μόνο αν έχουν επιτόπου α/φ ή πλοία ηλεκτρονικού πολέμου μπορούν να προσπαθήσουν να παρέμβουν, αλλά και πάλι είναι υπερβολές ότι δήθεν σε τυφλώνουν εντελώς καθώς υπάρχουν μέτρα και αντίμετρα από όλες τις πλευρές.
-
Ναι αλλα οταν μιλαμε για αμερικανικα ρανταρ και ηλεκτρονικα σιγουρα μπορουν να τα κλεισουν με λογισμικο. Για ρωσικα θα τα τζαμαρουν αν ειναι παλια αν ειναι τελευταια τεχνολογια μπορει να αντεξουν.
Οποτε Δια, αν ολες οι πλευρες εχουν αμερικανονατοικα ηλεκτρονικα εγω το θεωρδω δεδομενο οτι τα ελεγχουν οι αμερικανοι. Οπως ελεγχουν το ιντερνετ, κινητα κλπ. -
Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει τέτοια διασύνδεση. Μόνο με επιτόπια μέσα μπορούν να κάνουν παρεμβολές. Επαναλαμβάνω δε ότι οι δυνατότητες των παρεμβολών δεν είναι τόσο μεγάλες όσο νομίζει ο κόσμος. Ένας από τους πολλούς αστικούς μύθους απλά.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Η οικογένεια μετά από 8 μήνες, να τελειώσει το σχολείο. Για τους λόγους που λέτε.Γνωστός μου, όταν ήταν σε ηλικία μικρή, ήρθε με τους γονείς του από την Γερμανία και έμεινε μέχρι τα 40 του στην Ελλάδα. Πριν καιρό με την οικογένειά του έφυγε Γερμανία και έμειναν στην Ελλάδα οι γονείς του.....Δεν περίμενε ότι θα ερχόταν στην Ελλάδα πιτσιρικάς και τώρα θα έφευγε με τα παιδιά του στην....Γερμανία, τεσπα οπουδήποτε εκτός Ελλάδας. Ο τόπος από ποιοτικό, ειδικευμένο, προσωπικό, από επιστήμονες ερημώνει και ενισχύεται από οικονομικούς μετανάστες χαμηλού εργατικού κόστους, σε μία οικονομία που παράγει......καφενεία. Στο μέλλον θα έρθουν επενδύσεις αναμφίβολα. Πολυεθνικές που με τις σημερινές ελαστικές μορφές εργασίας, θα εκμεταλλευτούν όσους θα θέλουν να εργαστούν για λίγα χρήματα. Σήμερα τα κράτη όπως η Ελλάδα είναι καταστήματα. Δεν πάει καλά, το εξαγοράζουν τα ξένα μεγαθήρια, με τους δικούς τους όρους μισθοδοσίας, εργατικών συνθηκών εργασίας κλπ. Αφού μόνοι μας δεν μπορέσαμε να πάμε μπροστά, θα μας πάνε οι ξένοι, με τους δικούς τους όρους. Αυτές οι μέθοδοι έχουν εφαρμοσθεί σε χώρες της Λατινικής Αμερικής όπου πήγαινε το ΔΝΤ και τις.....'έσωζε'.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει τέτοια διασύνδεση. Μόνο με επιτόπια μέσα μπορούν να κάνουν παρεμβολές. Επαναλαμβάνω δε ότι οι δυνατότητες των παρεμβολών δεν είναι τόσο μεγάλες όσο νομίζει ο κόσμος. Ένας από τους πολλούς αστικούς μύθους απλά.Σε πολύ πρόσφατη κουβέντα μου με Ευρωπαίο (...) ανώτατο αξιωματικό της αεροπορίας παρόντος και άλλου από ειδικές δυνάμεις άλλης χώρας, ξεκάθαρα λέγανε για τις σχεδόν τρομακτικές δυνατότητες των επίγειων παρεμβολέων των Ρώσων, που σίγουρα δεν τις έχει κανένα **Ευρωπαικό **κράτος. Το είδανε για περίπου 2 λεπτά σε μια άσκηση τους στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης...
-
F-22 + F-35 = [spoiler:3eyz6o67]SU-57[/spoiler:3eyz6o67]
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)