-
Το γνωρίζω ότι δεν πετάς απλά ένα τιμόνι με αερόσακο πάνω, γι'αυτό δεν θέλω να ασχοληθώ περαιτέρω.
Καλά, ασφάλεια και Civic EG δεν πάνε μαζί, το θέμα είναι να μην τρακάρεις με αυτό... -
'Τσάμπα' πήγαν 60 ευρώ στην SpotMechanic, άλλο ένα ρημάδι αυτοκίνητο.
Διαρροή κρεμαργιέρας, επιδιορθωμένο ράμφος, περιμετρικά χτυπήματα, χαλασμένη κλειδαριά είναι μόνο από τα μερικά προβλήματα του. Ασταθές ρελαντί, πρόβλημα λόγω αφαίρεσης καταλύτη, και και και... -
Με μπατζετ τα 2000€ που λες στην αρχη, δυσκολο πολυ να βρεις αυτοκινητο που να μην εχει θεματα. Αμα πουλαει ο εμπορος στις 2000 σημαίνει οτι θα το πηρε κανα χιλιαρικο οποτε σε τι κατάσταση θα ειναι αυτο; καποιο σαπακι!
Μονο απο ιδιωτη μπορεις να βρεις κατι και μονο στη περιπτωση που θελει να το ξεφορτωθει γρηγορα για διαφορους λογους, εκτος μηχανικων προβληματων. Αλλα ειναι σαν να ψαχνεις βελονα στα αχυρα και τετοιες ευκαιριες φευγουν εν ριπη οφθαλμου και συνηθως μεσω μιλητου και οχι μεσω διαφημισης. Γνωστος εδωσε σε μαντρα bmw για 1800 λογω σοβαρων θεμάτων και ηθελε τρεις και λιγο συνεργειο, δεν θυμαμαι ακριβως τι, και ο εμπορος το εβγαλε με αρχικη τιμη κοντα στα 5000 οποτε καταλαβαινεις τι γινεται.
Αν θελεις να παρεις αυτοκινητο και να μην εχει θεμα θα πρεπει να ανεβασεις το ποσο. Αν βλεπεις οτι για το χ μοντελο ζητανε γυρω πχ 4000€ και καποιος το δινει στα μισα κατι βρωμαει! Οποτε δες σε τι τιμες παιζει το καθε μοντελο και αυτα που τα βρισκεις πολυ πιο φτηνα απέρριψε τα γιατι βλεπω στο τελος οτι τζαμπα θα τρεχεις και να πληρωνεις μηχανικους για έλεγχο. Αν δεν μπορεις να ανεβασεις το μπάτζετ , ανέβαλέ το μεχρι να βρεις τα χρηματα γιατι δεν θα εχεις και χρηματα για τις συχνες επισκευές που θα θέλει.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Με τέτοιο μπάτζετ ψάχνεις αμάξι που έχει όσο γίνεται λιγότερα συμμαζέματα και προβλέπεις ότι θα βγάλει τις λιγότερες μελλοντικές βλάβες, θέματα συντηρήσεως. Δεν ξέρω αν σε συμφέρει να δώσεις 2000 και να πάρει αυτοκίνητο αυτής της αξίας, ή να αγοράσεις ένα με 1200 - 1500 ευρώ και να κρατήσεις τα υπόλοιπα για συμμάζεμα. Είναι δηλαδή μία κατάσταση που θέλει χρόνο, ψάξιμο και να κάνεις πολλούς συμβιβασμούς. Μπορεί να έχει θέματα με ταπετσαρίες, καθίσματα, εξωτερική εμφάνιση, ελαστικά, ανάρτηση κλπ λόγω παλαιότητας.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, έχω αρχίσει και βαριέμαι πια, έχω ήδη ξοδέψει αρκετά χρήματα και χρόνο σε σαπάκια, στο τέλος θα έχω ξοδέψει ένα σωρό λεφτά και αμάξι δεν θα έχω. Ανέβασα το Budget και κοίταξα και άλλο αυτοκίνητο, στα 2800, τρακαρισμένο, και οι δυο θόλοι έχουν πάρει, από Δευτέρα θα πάει σε συνεργείο ενός φίλου μου να του ρίξουν μια ματιά.
Άλλη μία επιλογή έχω, στα 2500 ένα Civic EK 1.5, μετατροπή σε Facelift μπροστά (Αν το αποφάσισε μετά από τρακάρισμα δεν το γνωρίζω) αλλά μου ζητάει να του πληρώσω το εισιτήριο για να το κατεβάσει από Αθήνα, Ηράκλειο, επειδή αλλιώς δεν θα το κατέβαζε. Μου έχει στείλει αρκετές φωτογραφίες και βίντεο από τον κινητήρα εν λειτουργία αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Το κακό είναι ότι έχει 325.000 χιλιόμετρα. -
Ο χρήστης kostask5 έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, έχω αρχίσει και βαριέμαι πια, έχω ήδη ξοδέψει αρκετά χρήματα και χρόνο σε σαπάκια, στο τέλος θα έχω ξοδέψει ένα σωρό λεφτά και αμάξι δεν θα έχω. Ανέβασα το Budget και κοίταξα και άλλο αυτοκίνητο, στα 2800, τρακαρισμένο, και οι δυο θόλοι έχουν πάρει, από Δευτέρα θα πάει σε συνεργείο ενός φίλου μου να του ρίξουν μια ματιά.
Άλλη μία επιλογή έχω, στα 2500 ένα Civic EK 1.5, μετατροπή σε Facelift μπροστά (Αν το αποφάσισε μετά από τρακάρισμα δεν το γνωρίζω) αλλά μου ζητάει να του πληρώσω το εισιτήριο για να το κατεβάσει από Αθήνα, Ηράκλειο, επειδή αλλιώς δεν θα το κατέβαζε. Μου έχει στείλει αρκετές φωτογραφίες και βίντεο από τον κινητήρα εν λειτουργία αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Το κακό είναι ότι έχει 325.000 χιλιόμετρα.325000;;;; πας γυρεύοντας για μπελάδες..
-
Μερικες φορες πραγματικα σκεφτομαι, τοσες γνωσεις δω μεσα, τοσα θεματα, τοσα παρομοια θεματα, τοσες συμβουλες και οτι και να γινει υπαρχουν ανθρωποι που οτι και να τους πεις οτι και να γραψεις οτι και να συμβουλεψεις θα κανουν οι περναει απο το χερι τους να μπλεξουνε χοντρα. Να βαλει αεροσακο σε αλλο αμαξι, να παρει αμαξι με 325 χιλιαρικα γραμμενα κτλπ κτλπ. Να μην παρεις ΤΙΠΟΤΑ φιλε. ΤΙΠΟΤΑ. Καλυτερα να μη κυκλοφορεις καν.
Φιλικα για σενα και για ολους τους υπολοιπους... -
Πριν 2 χρόνια πούλησα το 206 1.4 16V 90HP, σε πολύ καλή κατάσταση, με περίπου ~110Κ χλμ, στα 2800€. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορείς να βρεις κάτι τέτοιο -ή αντίστοιχο- και να αφήσεις τους πειραματισμούς και τα 'στοιχήματα'....
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Πριν 2 χρόνια πούλησα το 206 1.4 16V 90HP, σε πολύ καλή κατάσταση, με περίπου ~110Κ χλμ, στα 2800€. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορείς να βρεις κάτι τέτοιο -ή αντίστοιχο- και να αφήσεις τους πειραματισμούς και τα 'στοιχήματα'....- 1000
Δώσαμε Ford Fiesta 1.4 με 130.000Km, σε πραγματικά πολύ καλή κατάσταση, κάτω από 2500€. Ο λόγος ήταν ότι όλοι ζητούσαν μέχρι 1300cc, οπότε για το 1.4 δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον.
- 1000
-
Μερικες φορες πραγματικα σκεφτομαι, τοσες γνωσεις δω μεσα, τοσα θεματα, τοσα παρομοια θεματα, τοσες συμβουλες και οτι και να γινει υπαρχουν ανθρωποι που οτι και να τους πεις οτι και να γραψεις οτι και να συμβουλεψεις θα κανουν οι περναει απο το χερι τους να μπλεξουνε χοντρα. Να βαλει αεροσακο σε αλλο αμαξι, να παρει αμαξι με 325 χιλιαρικα γραμμενα κτλπ κτλπ. Να μην παρεις ΤΙΠΟΤΑ φιλε. ΤΙΠΟΤΑ. Καλυτερα να μη κυκλοφορεις καν.
Φιλικα για σενα και για ολους τους υπολοιπους...Δεν πας να δεις αν έρχομαι; Αν δεν έχεις πει τίποτα καλό μην πεις τίποτα απολύτως.
Δεν είπα ποτέ να έβαζα αερόσακο σε αμάξι, ούτε να αγόραζα αμάξι με 325κ χλμ. Έγινες γνώστης της κατάστασης απευθείας. Τραχανά. -
Για τα υπόλοιπα μέλη που σχολίασαν, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι στην Κρήτη δεν υπάρχουν πολλά αξιόλογα αυτοκίνητα που να μ'αρέσουν και εμένα και να είναι στο Budget μου. Fiesta Κανένα, 206 δεν τρελαίνομαι κιόλας, θα προτιμούσα κάτι σε Ιαπωνικό.
Έχω βρει Punto Mk2 1.2 Sporting, φίλος μηχανικός Citroen/Peugeot επιμένει μακριά λόγω βλαβών, ειδικά ηλεκτρικών.
Έχω δει και ένα Ibiza Mk3, θα πάω να το δω. -
Το civic με τα 325.000χμ που ανέφερες, όπως και τη προσθήκη του αερόσακου, εκτός αν η ερώτηση για το αν αξίζει η προσθήκη έστω αερόσακου οδηγού ήταν ρητορική... Είναι δυο περιπτώσεις που με βάση τη λογική όποιου έχει έστω λίγες γνώσεις για αυτοκίνητα δεν αξίζει καν να ασχοληθείς, εκτός αν θες να βρεθείς μπροστά σε μεγάλους μπελάδες που θα σου κοστίσουν άφθονο χρόνο και χρήμα... Αν θες όμως να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην αναθεματίσεις την ώρα και τη στιγμή για την επιλογή που έκανες, μη κοιτάς καν περιπτώσεις σαν τα αυτοκίνητα που ανέφερες λίγο παραπάνω...
Επίσης ούτε το punto ούτε το ibiza είναι Ιαπωνικά που δείχνεις προτίμηση, χωρίς να εννοώ πως δεν είναι καλά αυτοκίνητα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις εφόσον δεν βρίσκεις αυτό που θέλεις στην αγορά της Κρήτης, που προφανώς είναι μικρότερη από την αγορά της Αθήνας, είναι να αρχίσεις να ψάχνεις κάποιο αυτοκίνητο στην Αθήνα, όπως είπες πως ψάχνεις στο αρχικό σου ποστ. Δεύτερη επιλογή να αυξήσεις το μπάτζετ σου πχ αναβάλλοντας προσωρινά την αγορά μέχρι να μαζέψεις ένα ποσό ακόμα για να πάρεις κάτι άλλο.
Το μπάτζετ σου είναι σχετικά μικρό για κάτι όσο το δυνατόν πιο σύγχρονο και σε καλή κατάσταση και δε σου δίνει το περιθώριο να απορρίψεις αυτοκίνητα που δεν σου αρέσουν για λόγους πχ επειδή είναι 5πορτα και όχι 3πορτα. Να βάλεις πρώτη και μοναδική προτεραιότητα να βρεις κάποιο που να είναι σε όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση... -
Φιλικα για σενα και για ολους τους υπολοιπους...Δεν πας να δεις αν έρχομαι; Αν δεν έχεις πει τίποτα καλό μην πεις τίποτα απολύτως.
Δεν είπα ποτέ να έβαζα αερόσακο σε αμάξι, ούτε να αγόραζα αμάξι με 325κ χλμ. Έγινες γνώστης της κατάστασης απευθείας. Τραχανά.Βασικα εσυ μονος σου ανεφερες και την περιπτωση να βαλεις αεροσακο και την αγορα αυτοκινητου με 325k km . Αναρωτιεμαι λοιπον ποιος ειναι ο τραχανας? Μηπως να προσεχεις λιγο περισσοτερο πως μιλας παλικαρακι μου?
-
Το civic με τα 325.000χμ που ανέφερες, όπως και τη προσθήκη του αερόσακου, εκτός αν η ερώτηση για το αν αξίζει η προσθήκη έστω αερόσακου οδηγού ήταν ρητορική... Είναι δυο περιπτώσεις που με βάση τη λογική όποιου έχει έστω λίγες γνώσεις για αυτοκίνητα δεν αξίζει καν να ασχοληθείς, εκτός αν θες να βρεθείς μπροστά σε μεγάλους μπελάδες που θα σου κοστίσουν άφθονο χρόνο και χρήμα... Αν θες όμως να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην αναθεματίσεις την ώρα και τη στιγμή για την επιλογή που έκανες, μη κοιτάς καν περιπτώσεις σαν τα αυτοκίνητα που ανέφερες λίγο παραπάνω...
Επίσης ούτε το punto ούτε το ibiza είναι Ιαπωνικά που δείχνεις προτίμηση, χωρίς να εννοώ πως δεν είναι καλά αυτοκίνητα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις εφόσον δεν βρίσκεις αυτό που θέλεις στην αγορά της Κρήτης, που προφανώς είναι μικρότερη από την αγορά της Αθήνας, είναι να αρχίσεις να ψάχνεις κάποιο αυτοκίνητο στην Αθήνα, όπως είπες πως ψάχνεις στο αρχικό σου ποστ. Δεύτερη επιλογή να αυξήσεις το μπάτζετ σου πχ αναβάλλοντας προσωρινά την αγορά μέχρι να μαζέψεις ένα ποσό ακόμα για να πάρεις κάτι άλλο.
Το μπάτζετ σου είναι σχετικά μικρό για κάτι όσο το δυνατόν πιο σύγχρονο και σε καλή κατάσταση και δε σου δίνει το περιθώριο να απορρίψεις αυτοκίνητα που δεν σου αρέσουν για λόγους πχ επειδή είναι 5πορτα και όχι 3πορτα. Να βάλεις πρώτη και μοναδική προτεραιότητα να βρεις κάποιο που να είναι σε όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση...Όπως ανέφερες και ο ίδιος, οι επιλογές είναι περιορισμένες, είτε περιμένω εδώ να εμφανιστεί κάτι ή ψάχνω από Αθήνα. Το γνωρίζω ότι το Ibiza και το Punto δεν είναι Ιαπωνικά, εκεί είναι η προτίμηση μου, δεν κοιτάζω μόνο αυτά όμως. Το Civic με τα πολλά χιλιόμετρα, ήταν μια πρόταση που είχα λάβει μέσω Facebook, δεν ανέφερα ποτέ ότι είχα σκοπό να το πάρω. Ακόμα το EG χωρίς αερόσακο δεν είπα ότι το σκεφτόμουν, η να το έπαιρνα και να του έβαζα, αναφορά έκανα, (δεν αναφέρομαι για το δικό σου σχόλιο φυσικά). Έτσι και αλλιώς, το παραπάνω αυτοκίνητο ΕΙΧΕ αερόσακο πρωτού βάλει τα γνωστά 'Αγωνιστικά' τιμόνια. Να ανεβαίνω Αθήνα και να ψάχνω είναι δύσκολο, μεγάλες αποστάσεις ενώ να πληρώνω 60αρια σε SpotMechanic δεν με συμφέρει.
-
Δεν είπα ποτέ να έβαζα αερόσακο σε αμάξι, ούτε να αγόραζα αμάξι με 325κ χλμ. Έγινες γνώστης της κατάστασης απευθείας. Τραχανά.Ρε συ μια φορα απάντησε πολιτισμένα πέρα από σωστά ο νονός και θα τον πάρεις έτσι άσχημα από τα μούτρα ;
Συγνώμη δηλαδή αλλά δεν σέβεσαι έτσι το χώρο που σε φιλοξενεί ούτε τους ανθρώπους που μπαίνουν στον κόπο να γράψουν κάτι για αυτό που θες.
Άσε που στην τελικη έχει και δίκιο σε όσα λέει. Τι χρεπια είναι αυτά που κοιτάς;
Από το να δίνεις τσάμπα λεφτά στη σποτ μεκανικ για να διαπιστώνει τα αυτονόητα ανεβα καλύτερα 1-2 μέρες Αθήνα να δεις από κοντά και μεγαλύτερη ποικιλία -
Καταλαβατε ρε ποδια γιατι τους παω μονοτερμα και μη πολιτισμενα..? Αφου τα τραβαει ο οργανισμος τους...μπαμ κανει.
Παρε οτι γουσταρεις και ευχομαι να το λουστεις γιατι πρεπει να μενουν τα καλα και για μας.
Τραχανας -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καταλαβατε ρε ποδια γιατι τους παω μονοτερμα και μη πολιτισμενα..? Αφου τα τραβαει ο οργανισμος τους...μπαμ κανει.
Παρε οτι γουσταρεις και ευχομαι να το λουστεις γιατι πρεπει να μενουν τα καλα και για μας.
ΤραχαναςΟταν βρίζεις ή ειρωνεύεσαι χάνεις το δίκιο σου (αν εχεις [emoji13])
Εχεις γνώσεις για να απαντήσεις σωστα και πολιτισμένα! -
Ο χρήστης G-ATOS έγραψε:
Το μπάτζετ σου είναι σχετικά μικρό για κάτι όσο το δυνατόν πιο σύγχρονο και σε καλή κατάσταση...Το μπάτζετ δεν είναι σχετικά μικρό. Είναι αμελητέο.
Με τόσα χρήματα ούτε παπί ή σκούτερ σε καλή κατάσταση δεν μπορεί να βρει κάποιος.Δύο λύσεις υπάρχουν:
- Συγκέντρωση και άλλων χρημάτων.
- Ψάξιμο για αυτοκίνητο με 'σκοτωμένη τιμή' λόγω ειδικής περίπτωσης π.χ. από κάποιο στενό συγγενικό πρόσωπο ή από κάποιον σε προχωρημένη ηλικία ή κάποια κυρία που πλέον 'φοβάται' να οδηγά ή από αυτοκίνητο που ξέμεινε σε κάποιο σπίτι (δηλ. λόγω πένθους).
-
https://www.car.gr/10946800-fiat-punto
Aν δε πας να δεις αυτό τότε τι να πω...Δε θες να πάρεις κάτι που έχει πιθανότητες να είναι καλό. Βλέπω ότι Ηράκλειο με πινακίδες Ηρακλείου οπότε λογικά δεν ήρθε από κάπου αλλού. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να είναι ατρακάριστο και επίσης δεν καταλαβαίνω αυτό ''το μακρυά γιατί βγάζει προβλήματα''.
Από κει και πέρα άλλες προτάσεις:
fiat seicento
nissan almera
seat ibiza
peugeot 106
nissan micra
ford fiesta -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
ΤραχαναςΟταν βρίζεις ή ειρωνεύεσαι χάνεις το δίκιο σου (αν εχεις [emoji13])
Εχεις γνώσεις για να απαντήσεις σωστα και πολιτισμένα!Εσυ κατσε να στη λενε κι απο πανω, εγω εχω κι αλλο τροπο. Δε μ ενδιαφερει επισης να ειμαι αρεστος δω μεσα.
-
παρε λεωφορειο για λιγο ακομα και μαζεψε χρηματα ωστε να εχεις ενα λογικο μπατζετ να παρεις ενα αυτοκινητο κανονικο...
με 2 χιλιαρικα θα παρεις ενα αυτοκινητο που θα χρειαστει αλλα τοσα για να το φερεις σε κατασταση να ειναι ΑΣΦΑΛΕΣ...
Αγορά πρώτου αυτοκινήτου