-
Το βάζω εδώ ως φορολογικό θέμα.
Σε επισιτιστική επιχείρηση στην οποία είμαι εταίρος αποφασίστηκε λόγω ζήτησης να πουλάμε πούρα.
Πήγε υπάλληλος από το λογιστήριο στην αρμόδια ΔΟΥ και του απάντησαν πως πρέπει να επιβαρυνθεί η συναλλαγή με ΦΠΑ.
Και ρωτάω εγώ με ποια λογική θα πληρώσει ο πελάτης καπέλο 24% σε προιόν που ήδη γνωρίζει την τιμή πώλησης...? -
Ta πουρα από που τα αγοράζεις? ΦΠΑ θα πληρωσει καποιος αν αγορασει πουρα από οποιοδήποτε μαγαζι. Εσυ σαν επιχειρηση τα αγοράζεις χωρις ΦΠΑ.
-
Από χονδρέμπορο θέλω να αγοράσω και τιμολογούν χωρίς ΦΠΑ. Τα περίπτερα τα πουλάνε δίχως ΦΠΑ και δεν βρίσκω λογική να υπάρχουν 2 διαφορετικές τιμές πώλησης στην αγορά.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Εγω ξερω οτι αγοραζεις με φπα και πουλας με φπα.
Υπαρχεει τιμολογηση χωρις φπα; -
Ορισμένα περίεργα προϊόντα (π.χ. καπνικά και κάρτες καρτοκινητής) δεν έχουν ΦΠΑ. Καλό είναι να ρωτήσει ο φίλος σε λογιστάδες και στο ΥΠΟΙΚ.
-
Μου αρέσει που τα βάζετε με τον υδραυλικό / δικηγόρο / μπουγατσοπώλη ενώ δεν γνωρίζετε ότι οι εφοπλιστές έχουν ειδική φορολογική μεταχείριση (ουσιαστικά πλήρης απαλλαγή) η οποία έχει περάσει και στο ίδιο το σύνταγμα...
Κυνηγάτε τις δεκάρες και χαρίσετε εκατομμύρια, μετά ποιος σας φταίει; -
Ο χρήστης alej έγραψε:
Μου αρέσει που τα βάζετε με τον υδραυλικό / δικηγόρο / μπουγατσοπώλη ενώ δεν γνωρίζετε ότι οι εφοπλιστές έχουν ειδική φορολογική μεταχείριση (ουσιαστικά πλήρης απαλλαγή) η οποία έχει περάσει και στο ίδιο το σύνταγμα...
Κυνηγάτε τις δεκάρες και χαρίσετε εκατομμύρια, μετά ποιος σας φταίει;Εφοπλιστής ΔΕΝ είμαι, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Όντως οι εφοπλιστές έχουν φοροαπαλλαγή, για συγκεκριμένους λόγους όμως, κάποιοι εκ των οποίων:
- Προσφέρουν δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους
- Προσφέρουν συνάλλαγμα στην χώρα
- Προωθούν την Ελληνική ναυτιλία (πολύ σημαντικό μια τόσο μικρή χώρα να είναι μέσα στις 5 μεγαλύτερες δυνάμεις της εμπορική ναυτιλίας)
- Είναι πάρα πολύ εύκολο να μεταφέρουν τα καράβια και την έδρα των εταιρειών τους σε άλλη χώρα (φορολογικό παράδεισο) και έτσι η Ελλάδα και να μην έχει έσοδα και να σταματήσει να είναι υπερδύναμη στην ναυτιλία.
Θέλω να πώ ότι οι εφοπλιστές θα βρούν τον τρόπο να μην φορολογηθούν (αφού υπάρχουν πάρα πολλές χώρες που δίνουν φορολογικά κίνητρα στις ναυτιλιακές εταιρείες), οπότε δεν συμφέρει την χώρα να τους φορολογήσει και να χάσει τα όποια έσοδα.
-
Τα παραπανω ειναι αυτο που υποστηριζουν αυτοι. Φυσικα θα βρουν τροπο να μην πληρωσουν φορους αλλα το θεμα που θα εχουν ειναι οτι θα χασουν την φυσικη παρουσια στην Ελλαδα και δεν υπαρχει κανενα μα κανενα αξιολογο μερος στον κοσμο για να ζησουν που να μην πληρωνουν φορους.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Τα παραπανω ειναι αυτο που υποστηριζουν αυτοι. Φυσικα θα βρουν τροπο να μην πληρωσουν φορους αλλα το θεμα που θα εχουν ειναι οτι θα χασουν την φυσικη παρουσια στην Ελλαδα και δεν υπαρχει κανενα μα κανενα αξιολογο μερος στον κοσμο για να ζησουν που να μην πληρωνουν φορους.Άγη, οι περισσότεροι εφοπλιστές δεν ζουν καν στην Ελλάδα. Ζούν κυρίως Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Ποσώς τους ενδιαφέρει που είναι η έδρα της εταιρείας τους, αφού καμμία σχέση δεν έχει με την κατοικία τους. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα μέρη να ζήσουν χωρίς φόρους (Σιγκαπούρη, Μονακό, Καραϊβική κλπ.), άσχετα εάν δεν ζουν σε αυτά. Η φορολογική έδρα δεν έχει σχέση με την κατοικία τους.
Τέλος, αυτά που λέω δεν είναι το τι υποστηρίζουν οι εφοπλιστές αλλά η στυγνή αλήθεια, μας αρέσει η όχι. Είπαμε η ζωή (και ο καπιταλισμός) δεν είναι δίκαια. Ο εφοπλιστής για διάφορους λόγους έχει περισσότερα προνόμια από τον υδραυλικό και τον τραπεζικό....that's life.
-
Τα μερη που αναφερεις μονο αξιολογα δεν ειναι να ζησεις αν και φορολογικα συμφερον. Δεν εχω στατιστικα αλλα νομιζω οι περισσοτεροι Ελλαδα μενουν. Λιγοι ειναι πια Λονδινο και μερικοι ΝΥ οπου πληρωνουν 20% στα κερδη τους στους αμερικανους. Μονακο ειναι αξιολογο μερος αλλα τρυπα, ελαχιστοι ειναι εκει. Η κατοικια φυσικα παιζει τεραστιο ρολο γιατι αλλοιως δεν θα μπορεσουν να βγαλουν χρηματα απο τις εταιρειες για να ξοδεψουν. Καμμια αληθεια δεν ειναι οτι καποιος πρεπει να ζει αφορολογητος εις βαρος των πολλων. Οπως ειπα και στην Αμερικη ενα 20% το πληρωνουν.
-
- Άλλο 20% και άλλο 40%
- Πληρώνουν φόρο μόνο για τα εισοδήματά τους, όχι για την εταιρία. Εδώ είναι η διαφορά.
- Η πλειοψηφία (δεν μιλάω για τους 'μικρούς' των 3-5 καραβιών) ζεί στο εξωτερικό ή μεταξύ 2-3 χωρών.
- Αυτή είναι η αλήθεια της καπιταλιστικής οικονομίας, άσχετα εάν δεν μας αρέσει. Εάν εμείς φορολογήσουμε την υπερδύναμη που λέγεται εφοπλιστικός κόσμος, θα βρούν εύκολα να πάνε σε άλλη χώρα.
- Ξανα τονίζω: Μιλάω για την εταιρεία και τα καράβια (σημαία) και ΟΧΙ για την κατοικία του εφοπλιστή.
-
Η εταιρεια του εφοπλιστη δεν πληρωνει φορο για τα κερδη της (περα απο τον μικρο και σταθερο φορο στο μεγεθος των πλοιων). Και τα κερδη μπορουν να τα φερουν αφορολογητα στην Ελλαδα απο οτι ξερω.
Στην Αμερικη αν εφερνες τα κερδη εκει θα εχεις κανενα 40% φορο. βεβαια θα φερουν οσα χρειαζονται. Οσο τα κρατανε εξω δεν πρεπει να εχει φορο. Το 20% ειναι για εταιρικα σχηματα μεσα στην Αμερικη.
Για το 4 το εχω γραψει πολλες φορες, ας πανε. Δεν υπαρχει καλυτερο μερος για αυτους απο την Ελλαδα. Γιαυτο πιεζουν για να μεινουν εδω.Η οικονομια της Ελλαδα μικρη σχεση εχει με τον καπιταλισμο. Ειναι ενα συστημα κρατικο/κρατικοδιαιτο κυριως με πολλες εξαρτησεις και διαπλοκη με κρατικα σχηματα.
Καπιταλιστικο συστημα ειναι κλασσικα το Αμερικανικο και καποιες αλλες χωρες. Γενικα στην Ευρωπη το συστημα ειναι μικτο.
-
Μπήκατε να δείτε αν κερδισατε; Κλήρωσε σήμερα στις 7.30
http://www.aade.gr/menoy/meniaies-synal ... ai-lachnoi -
Πρέπει να χει πέσει η σελίδα.
-
Υπάρχει τρόπος να δει κανείς τους λαχνούς της συζύγου αν αυτή δεν έχει κωδικούς ΓΓΠΣ, ΑΑΔΕ ή όπως στο καλό λέγονται πια;
-
Καλημέρα φίλε, νομίζω πως αν κληρωθείς έχεις ειδοποίηση και δεν χρειάζεται να το τσεκάρεις απαραίτητα. Δεν είμαι 100% όμως.
-
Αν δεν έχεις κωδικούς, δεν έχεις και λογαριασμό στο taxis => δεν μπορείς να δεχτείς μηνύματα= σε 3 μήνες, αν έχεις κερδίσει, το κέρδος σου πάει στον επιλαχόντα.
-
Το φαντάστηκα... Ευχαριστώ.
-
Για να γίνει 2η αίτηση επιδόματος θέρμανσης πρέπει πρώτα να πληρωθεί η 1η; Μπαίνω στο TAXIS και μου δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης της υπάρχουσας, όχι δημιουργίας νέας.
-
Εμένα μου ανοίγει κανονικά για αίτηση...
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος