-
Φυσικά και κατάλαβα εξαρχής τι εννοείς...
-
-
Η αλλιώς συγκρίνοντας κινητήρες τεσσάρων διαφορετικών κατηγοριών....
Τελείως άκυρο συγκριτικό. -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Addictive Game
Battle : Qashqai II 1.6 dCi vs Renegade Sport 1.4 T 4x4 vs 3008 II 1.2 PureTech vs Vitara S vs Duster 1.2 TCe vs X1 xDrive 20d (F48)Οτι να ναι το συγκριτικό .....
-
http://www.caranddriver.gr/nea_montela/ ... v-7656412/
Audi RS Q5: Νέα δεδομένα στα γρήγορα SUV! 9/2
Με απόδοση που θα υπερβαίνει τους 450 ίππους!
Στο 87ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης θα παρουσιαστεί επίσημα το ανανεωμένο και «καυτό» RS Q5.
Aν και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως την παρουσία του, το αφεντικό της Audi Sport, Stephan Winkelmann, δήλωσε πρόσφατα ότι αυτό το μοντέλο θα κλέψει καρδιές στο ελβετικό σαλόνι.
«Η Γενεύη είναι μπροστά μας και είναι πολύ σημαντική για μας καθώς θα παρουσιάσουμε ένα μοντέλο που θα ορίσει μια νέα εποχή στην κατηγορία Β» δήλωσε.
Το RS Q5 θα διαθέτει κοινά στοιχεία με το SQ5 αλλά θα επωφελείται κυρίως από την υψηλή του απόδοση. Υπάρχει μια πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί μια βελτιωμένη έκδοση του V6 3.0 λίτρων βενζινοκινητήρα που φορά και το SQ5 καθώς και μια επίσης βελτιωμένη εκδοχή του V6 2,9 λίτρων που έχει εξελίξει η Porsche.
Όποια κι αν είναι η επιλογή θα υπερβαίνει σίγουρα τους 450 ίππους και θα δείχνει 0-100 κάτω από πέντε δευτερόλεπτα.
Με το που θα παρουσιαστεί, δε, το RS Q5, μια σειρά από άλλα SUV της Audi θα επωφεληθούν από το ίδιο μοτέρ. Ανάμεσά τους τα μελλοντικά RS Q2, Q4 RS και RS Q6. -
http://www.caroto.gr/2017/02/10/τ% ... olvo-xc40/
Το φθινόπωρο θα λανσαριστεί το Volvo XC40
Η σουηδική εταιρία ετοιμάζεται να επιστρέψει στις μικρότερες κατηγορίες με το ολοκαίνουργιο XC40 που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι…
Τα τελευταία χρόνια η Volvo είχε εστιάσει περισσότερο στα μεγάλα σαλόνια με το ενδιαφέρον της να έχει επικεντρωθεί στα XC90 και S90/V90. Στο εξής οι Σουηδοί θα αρχίσουν να… κατεβαίνουν σε νέα μοντέλα και κατηγορίες αφού σε ένα περίπου μήνα θα παρουσιάσουν το νέο XC60 και το φθινόπωρο θα λανσάρουν το XC40 που θα τοποθετείται απέναντι στα Audi Q3, BMW 1, Mercedes GLA, MINI Countryman κ.α. και που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMA.Μάλιστα, αυτό θα είναι το πρώτο μέλος της σειράς 40 και για την Volvo είναι σημαντική αφού θα λανσαριστεί και στις ΗΠΑ, ενώ το 2018 θα ακολουθήσε και το ολοκαίνουργιο V40. Προς το τέλος του 2018 θα ακολουθήσουν και τα νέα S60/V60, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα υπάρξει και ηλεκτροκίνητη έκδοση. Η Volvo θέλει να επενδύσει στα ηλεκτροϋβριδικά όπως και οι περισσότεροι κατασκευαστές, αλλά η αλήθεια είναι πως τα ντίζελ παίζουν γερά ακόμη στην αγορά και πως ένας μικρότερος (από τα δίλιτρα μοτέρ) θα ήταν ευπρόσδεκτος.
Ποιος ξέρει, τώρα που η PSA θα ανακοινώσει το νέο 1.5 DVR (που θα αντικαταστήσει τους 1.4 και 1.6), ίσως να υπάρξει μία νέα συνεργασία (ο 1.600άρης ντίζελ της Volvo προερχόταν από την Peugeot-Citroen). Από την άλλη, υπάρχει μία άποψη που θέλει τους Σουηδούς να τα κατασκευάζουν όλα in-house. «Πόσος χρόνος έχει απομείνει ακόμη στους ντίζελ είναι δύσκολο να πω. Πιστεύω στην υβριδοποίηση και πως θα υπάρχει χώρος για τα ντίζελ. Προς το παρόν θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε πετρελαιοκινητήρες» είπε ο διευθυντής στο R&D της μάρκας Henrik Green στο βρετανικό Autocar.
-
Ελπίζω να είναι ελαφρύτερο από τα υπάρχοντα Volvo και με καλύτερους χώρους από το V40.
-
-
Δεν ξέρω αν είμαι οντόπικ αλλά έχει δει κανείς αυτό το ανεκδιήγητο crossover Ford Ecosport στο δρόμο ?
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Έτσι... για σπάσιμο στο τόπικ....Έχω την εντύπωση ότι εδώ παρουσιάζεται καλύτερα
-
Ο χρήστης balex έγραψε:
Δεν ξέρω αν είμαι οντόπικ αλλά έχει δει κανείς αυτό το ανεκδιήγητο crossover Ford Ecosport στο δρόμο ?Έχω δει μερικά, αλλά πολύ λίγα. Αρέσει στον γιό μου (που είναι 2.5 ετών) επειδή αυτό που είδε στην έκθεση ήταν σε πορτοκαλί χρώμα!!
-
Ο χρήστης balex έγραψε:
Δεν ξέρω αν είμαι οντόπικ αλλά έχει δει κανείς αυτό το ανεκδιήγητο crossover Ford Ecosport στο δρόμο ?Eμένα μου αρέσει πάρα πολύ. Ήταν σοβαρός υποψήφιος. Βέβαια μου αρέσει επίσης το panda cross.
-
Εγώ δεν το έχω δει απλώς.
Το έχει πάρει και γνωστός μου και το έχω δει από πάρα πολύ κοντά. -
Εμένα με 'χαλάει' λίγο που είναι τόσο στενό. Κατά τα άλλα δεν είναι (στα δικά μου μάτια) άσχημο.
-
Δεν ξέρω αν είμαι οντόπικ αλλά έχει δει κανείς αυτό το ανεκδιήγητο crossover Ford Ecosport στο δρόμο ?
Το είχα δει κάποια στιγμη σε ενα promο στο Mall στο Μαρούσι.......δίπλα δίπλα....... με το Focus RS.....
(Soorry σε όποιον αρέσει , είναι υποκειμενικό εννοείται...αλλα πόνεσαν τα μάτια μου...ισως φταίει η άμεση συγκριση) -
Το Ecosport είναι πανάκριβο.
Στα λεφτά του υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα.Και αν κάποιος θέλει κροσόβερ στο όγκο του Ecosport μπορεί να βρει ποιο φτηνά σε άλλους κατασκευαστές π.χ. Captur
-
Δεν είναι ποιό ακριβό απο το captur σε diesel που σύγκρινα, απλα το captur εχει ποιο βασικές εκδόσεις ενω το ecosport μονο titanium. To captur με τον 1.5 110hp βγαίνει γύρω στα 22 χιλιάρικα οσο και το ecosport titanium
-
Το ecosport
Ps και ειμαι κάτοχος ford. -
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Δεν είναι ποιό ακριβό απο το captur σε diesel που σύγκρινα, απλα το captur εχει ποιο βασικές εκδόσεις ενω το ecosport μονο titanium. To captur με τον 1.5 110hp βγαίνει γύρω στα 22 χιλιάρικα οσο και το ecosport titaniumΔεν ξέρω τι ακριβώς είναι οι εκδόσεις titanium.
Αλλά βλέπω ότι η τιμή της ποιο φτηνής έκδοσης με βενζίνη και **125ps έχει 20000euro **και το πετρέλαιο στα 22000euro.Το θεωρώ αδικαιολόγητα πανάκριβο και μου θυμίζει έντονα τις τιμές της Opel (Mokka).
Το Captur με αξιοπρεπέστατο εξοπλισμό και με τον αξιοπρεπέστατο 0.9 κινητήρα και 90 αλογάκια ξεκινά από 15000euro. Θεωρώ ότι είναι τρελή τιμή, ειδικά π.χ. όταν το 'κουβαδάκι' Panda 4χ4 έχει 16500euro.
Πάντως 5 χιλιάρικα διαφορά με το Ecosport (για μένα) είναι χαοτική διαφορά.Και αν κάποια στιγμή μου δοθεί ευκαιρία (μάλλον ποτέ ) να πάω σε άλλο αυτοκίνητο κάπου εκεί θα κινηθώ.
Μέχρι 16000euro το πολύ. -
Η τitanium είναι η top έκδοση της ford. Για να το συγκρίνεις με το captur πρέπει να πας στον 1.2 στην έκδοση Dynamic που πάει στα 19920. Και πάλι πρέπει να βάλεις extra, πχ την κάμερα οπισθοπορείας. Το αν τα αξίζουν αυτά τα λεφτά έκαστο είναι άλλη συζήτηση. Το ότι υπάρχει και ποιο φθηνή έκδοση στο captur πάλι δεν λέει κάτι, όσον αφορά τη σύγκριση.
SUV/Crossovers Forum