-
Στην 4Χ4 έκδοση δε θα το λεγα αδιάφορο το αυτοκίνητο. Και τεχνολογικά ήταν άρτιο.
Όταν όμως θεωρείς τη βασική αγορά του μοντέλου την αμερικανική και η Suzuki αποχωρεί συνολικά από αυτήν, τότε λογικό να εξαφανιστεί το μοντέλο κι από την Ευρώπη. Μόνο στον Πακιστάν εξακολουθεί και παράγεται σε νέες εκδόσεις από ό,τι είδα στο διαδίκτυο -
Άμεσα συγκρίσιμο με τα αντίστοιχα Legacy μειονεκτούσε σε πολλά.
Μηχανικά βέβαια εξίσου αξιόπιστο. Ο φαγανός κινητήρας στο GVitara πνιγόταν από 4κινηση και βάρος και το ίδιο διάβαζα και σ'αυτο. Στην Ευρωπη είχε πολλούς λόγους να μην προχωρήσει πάντως και φαίνεται από το ότι δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης του.
-
Ήρθε στα χέρια μας το καινούργιο Jimny. Πέρασαν τα χρόνια. Πόσα και πόσα Jimny έχουν χρησιμοποιηθεί. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά το αμάξι παραμένει το ίδιο. Έχουν γίνει όμως αλλαγές, μικρές βέβαια, αλλά θεωρώ ότι έχουν ουσία, έστω και μικρή. Πρώτη αλλαγή είναι στο πίνακα οργάνων. Πλέον ο δείκτης καυσίμου και η θερμοκρασία είναι ψηφιακά. Επίσης η πρίζα έχει ένα καλαίσθητο καπάκι. Αν και μπήκα μέσα στα γρήγορα και δεν είμαι σίγουρος, έχει αφαιρεθεί ο κλασικός αναπτήρας. Εκτός και αν τον πήγαν κάπου αλλού και δεν το πρόσεξα. Τρίτη αλλαγή είναι ότι τα εργαλεία για την αλλαγή της ρεζέρβας βρίσκονται πλέον στο πόρτ παγκάζ σε μια θήκη. Παλιά ήταν κάτω από το κάθισμα του οδηγού.
Τέλος, είμαι πολύ περίεργος να δω την απόδοση στο δρόμο με τα λάστιχα που φοράει. Φοβάμαι ότι θα έχουμε τρελές ... γλύστρες.Επιτέλους βέβαια αίσθημα χαράς μου δίνει το ότι καταργήθηκε η έκδοση 'κάμπριο'. Κλειστά πλέον και τέρμα τα προβλήματα με τις σκεπές που έσπαγαν/ σκίζοταν κάθε τρεις και λίγο.
-
Καλημέρα, διάβασα χτες όλα τα σχόλια στο ενδιαφέρον αυτό post. Μια ερώτηση, είχε, έχει κανείς το swift 1.3 4x4, να μας πει εντυπώσεις, τυχόν ζημιές, ή ότι άλλο έχει να μας πει;
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ήρθε στα χέρια μας το καινούργιο Jimny. Πέρασαν τα χρόνια. Πόσα και πόσα Jimny έχουν χρησιμοποιηθεί. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά το αμάξι παραμένει το ίδιο. Έχουν γίνει όμως αλλαγές, μικρές βέβαια, αλλά θεωρώ ότι έχουν ουσία, έστω και μικρή. Πρώτη αλλαγή είναι στο πίνακα οργάνων. Πλέον ο δείκτης καυσίμου και η θερμοκρασία είναι ψηφιακά. Επίσης η πρίζα έχει ένα καλαίσθητο καπάκι. Αν και μπήκα μέσα στα γρήγορα και δεν είμαι σίγουρος, έχει αφαιρεθεί ο κλασικός αναπτήρας. Εκτός και αν τον πήγαν κάπου αλλού και δεν το πρόσεξα. Τρίτη αλλαγή είναι ότι τα εργαλεία για την αλλαγή της ρεζέρβας βρίσκονται πλέον στο πόρτ παγκάζ σε μια θήκη. Παλιά ήταν κάτω από το κάθισμα του οδηγού.
Τέλος, είμαι πολύ περίεργος να δω την απόδοση στο δρόμο με τα λάστιχα που φοράει. Φοβάμαι ότι θα έχουμε τρελές ... γλύστρες.Επιτέλους βέβαια αίσθημα χαράς μου δίνει το ότι καταργήθηκε η έκδοση 'κάμπριο'. Κλειστά πλέον και τέρμα τα προβλήματα με τις σκεπές που έσπαγαν/ σκίζοταν κάθε τρεις και λίγο.
Αν και είδα λίγο αργά το post σου καλοτάξιδο εύχομαι. Αν καταλαβαίνω καλά το πήρες για επαγγελματική χρήση; Εντυπώσεις so far;
-
καλησπέρα και από εμένα, εδώ και 3 μήνες περίπου είμαι ένας ευτυχής κάτοχος ενός swift 1.2 gl+
-
Το πρώτο βίντεο του νέου Suzuki Swift
All-New 2017 Suzuki Swift
Παρουσιαση του Suzuki Swift
-
Υπαρχει καποιος που να εχει κανει ερευνα αγορας για το υπαρχων swift σε Αττικη-Χαλκιδα? Θα γινει αμεσα παραγγελια απο φιλη της μητερας μου και αν γλιτωσει και 300e που λεει ο λογος καλα το λες!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Υπαρχει καποιος που να εχει κανει ερευνα αγορας για το υπαρχων swift σε Αττικη-Χαλκιδα? Θα γινει αμεσα παραγγελια απο φιλη της μητερας μου και αν γλιτωσει και 300e που λεει ο λογος καλα το λες!Το καινουριο ή το απερχομενο θελει? Αν παει για το παλιο ισως πετυχει καποια καλη εκπτωση
-
Το απερχομενο. Ναι το εχω υποψιν.
Αν καποιος το χει ψαξει ,ας γραψει. -
Εχω 2 ερωτήσεις για κατόχους Σουζούκι (η μια πιο γενική...)
α) Σχετικά με το ρανταρ φρεναρίσματος, RBS, οκ καλό αλλά μάλλον ευαίσθητο, μόλις γυρισα από διαδρομή για δουλειά και χτυπησε αλλες 2-3 φορες σε στενους δρόμους. Δε θελω να το απενεργοποιήσω αλλά αν γίνεται ο ήχος να μην ειναι τόσο δυνατός/οξυς.
β) Συνδεση iPhone με την οθόνη. Η γυναίκα μου και εγω εχουμε και οι 2 iPhone6 και ενω το δικό μου κάνει σύνδεση με την οθόνη, το δικό της δε κάνει. Εκείνη έχει κάνει τις τελευταίες ενημερώσεις, εγώ κλασσικά όχι . Μηπως αυτό ειναι ο λόγος; Ειχε κανείς άλλος αντιστοιχο πρόβλημα και πως το έλυσε;
Επίσης, αν δεν έχω κανει jailbreak το κινητό, μπορώ να έχω youtube, google maps στην οθόνη του αυτοκινητου; Αν όχι, τότε κάπως άχρηστο μου κάνει το όλο σύστημα και ενισχύει την άποψή μου οτι όλα αυτα τα συστήματα (για εμένα) φορτωνουν καπέλο στη τιμή τωνν αυτοκινήτων για εξοπλισμό που αν έιχα τη δυνατότητα δε θα έβαζα. Ενα απλό ραδιόφωνο και μια βαση για το κινητό-gps αρκουν για εμένα. -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Εχω 2 ερωτήσεις για κατόχους Σουζούκι (η μια πιο γενική...)α) Σχετικά με το ρανταρ φρεναρίσματος, RBS, οκ καλό αλλά μάλλον ευαίσθητο, μόλις γυρισα από διαδρομή για δουλειά και χτυπησε αλλες 2-3 φορες σε στενους δρόμους. Δε θελω να το απενεργοποιήσω αλλά αν γίνεται ο ήχος να μην ειναι τόσο δυνατός/οξυς.
β) Συνδεση iPhone με την οθόνη. Η γυναίκα μου και εγω εχουμε και οι 2 iPhone6 και ενω το δικό μου κάνει σύνδεση με την οθόνη, το δικό της δε κάνει. Εκείνη έχει κάνει τις τελευταίες ενημερώσεις, εγώ κλασσικά όχι . Μηπως αυτό ειναι ο λόγος; Ειχε κανείς άλλος αντιστοιχο πρόβλημα και πως το έλυσε;
Επίσης, αν δεν έχω κανει jailbreak το κινητό, μπορώ να έχω youtube, google maps στην οθόνη του αυτοκινητου; Αν όχι, τότε κάπως άχρηστο μου κάνει το όλο σύστημα και ενισχύει την άποψή μου οτι όλα αυτα τα συστήματα (για εμένα) φορτωνουν καπέλο στη τιμή τωνν αυτοκινήτων για εξοπλισμό που αν έιχα τη δυνατότητα δε θα έβαζα. Ενα απλό ραδιόφωνο και μια βαση για το κινητό-gps αρκουν για εμένα.Το rbs, τουλαχιστον στο s έχει κουμπι ευαισθησίας
Αν jailbreak, τοτε σύνδεση δεν...
Αν όχι, τότε πρεπει να ειναι ενημερωμενο αλλα και να κανεις πρωτα και συνδεση στο bluetooth
ΟΜΩΣ,
με το που κατεβαζεις το χειροφρενο, χανεις τα παντα...
εκει υπαρχει λύση, την εχω κανει στο δικο μου, για περισσότερες λεπτομέριαι, pmR.S.
Μαγκες σούζηδες και λοιποί, καλορίζικοι...R.S.
σουζ γυριστό 1.3, ντιζελάτο που εχω στο δουλειά, με 20k κμ, βγηκε off απο μια ντιζα στο σαζμάν...
Κοστος επισκευης 120, ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΩΣ 20 εργασιμες...δεν υπαρχει η ντιζα... -
μαλλον ετυχε να κοπει, αλλα σαν κατασκευαστης εχει εκπληκτικη αξιοπιστια με καλοσχεδιασμενους πολυ αθορυβους κ οικονομικους βενζινοκινητηρες
-
Γάτε όταν λες S εννοεις το S-cross ; Η κατι άλλο;
Ωστόσο δε θέλω να μειώσω την ευαισθησία του όσο τον ήχο...
Πρώτη φορά με Σουζουκι και μου αρέσει πολυ η σβέλτη του και σταθερή συμπεριφορά σε ελιγμούς μεσα στη πόλη. Το δε αυτόματο ωραιότατο στο σταματά ξεκινά αλλα λιγο που το πατήσα τωρα στη Συγγρου ακομα δε μου δείχνει οτι εχει 110 άλογα.. τελος πάντων θα περιμένω να ανοίξει ο κινητήρας.
Όσο για τις μπούρδες γκάτζετ τελικά car play και ανοησίες μάλλον δε θα ασχοληθώ άλλο. Η ζωή ειναι μικρή για να παλεύω με οθονες και καλώδια. Αναγκαστικός αυτός ο εξοπλισμός για να εχω τo αυτόματο που ήθελα. Τέλος -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Γάτε όταν λες S εννοεις το S-cross ; Η κατι άλλο;
Ωστόσο δε θέλω να μειώσω την ευαισθησία του όσο τον ήχο...
Πρώτη φορά με Σουζουκι και μου αρέσει πολυ η σβέλτη του και σταθερή συμπεριφορά σε ελιγμούς μεσα στη πόλη. Το δε αυτόματο ωραιότατο στο σταματά ξεκινά αλλα λιγο που το πατήσα τωρα στη Συγγρου ακομα δε μου δείχνει οτι εχει 110 άλογα.. τελος πάντων θα περιμένω να ανοίξει ο κινητήρας.
Όσο για τις μπούρδες γκάτζετ τελικά car play και ανοησίες μάλλον δε θα ασχοληθώ άλλο. Η ζωή ειναι μικρή για να παλεύω με οθονες και καλώδια. Αναγκαστικός αυτός ο εξοπλισμός για να εχω τη αυτόματο που ήθελα. ΤέλοςΝομίζω πως ο γάτος έχει το Vitara S, και αυτό εννοεί.
Όσον αφορά στο δικό μου (s-cross), η καρτούλα του GPS αγορασμένη από ebay,αναγνωρίστηκε κι έπαιξε αμέσως,χωρίς πρόβλημα. Eλέγχθηκαν νερά,λάδια -έχει μείνει η πίεση στα λάστιχα- όλα ο.κ. (όπως αντιλαμβάνεστε,δεν εμπιστεύομαι τυφλά το PDI κατά την παράδοση )
Επίσης,ήθελα να ρωτήσω τι λάδια βάζετε (κινητήρας 1.4 boosterjet);
Είδα στο manual, 5-30w και προδιαγραφές για ACEA,αλλά ρωτάω για μάρκα (από την αντιπροσωπεία είπαν Μotul,έχω ακούσει και για Eneos).Το ρωτώ,γιατί λέω να αγοράσω κανένα μπουκάλι,να'χω για πιθανό συμπλήρωμα. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πολλά πολλά καλά και ασφαλή χλμ και πάντα με υγεία!!!!
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Νομίζω πως ο γάτος έχει το Vitara S, και αυτό εννοείOk panormus! ευχαριστώ, θα πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω γιατι απο το μανουαλ δε βλέπω κάτι. Εμενα το gps δουλεψε αμέσως, βεβαια ηταν στο βασικό εξοπλισμο, δε ξέρω για το δικό σου αν αναφέρεσαι σε εκδοση που δεν ήταν.
Ωστόσο, ο αφελης (δε το έψαξα) νομιζα οτι βιζματώνω το κινητο και θα έχω google map με όλα τα Bookmarks αλλά τελικά, όπως ειπε και ο γάτος, τσου... Οποτε, το gps άλλο ενα πληρωμενο αξεσουαρ (στανταρ) που ειναι στα άχρηστα. -
Μέχρι προχτές, η συγκεκριμένη τοποθεσία που έδειχνε την διαθεσιμότητα του **Android Auto **στα αυτοκίνητα Suzuki, έλεγε
'Will be available soon'https://www.android.com/auto/suzuki/
Τώρα εμφανίστηκαν κάποια μοντέλα....Οπότε κάτι κινείται στο θέμα.
Άντε σύντομα και για S-Cross -
Suzuki Hustler?
-
Εχετε καταφέρει να κάνετε εγγραφή στο mysuzuki.gr? Εμένα μου βγαζει μηνυμα ερρορ σε κάθε προσπάθεια.
Εχει αρχίσει να μου λείπει πολύ η Καρέντα...Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Suzuki Hustler?ω ναι.. το πιο ενδιφέρον Σουζουκι έβερ. Οταν είμαι Ιαπωνία τρελαίνομαι οταν το βλέπω στο δρόμο. Θελω να πεταχτώ στο δρόμο και να το αγκαλιάσω..
SUZUKI FORUM