-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ποιο car ρε παιδιά τώρα; κραχτες είναι αυτά για να πας να ρωτήσεις. Ακόμα και να υπάρχει το αμάξι θα το δωσουν σε δικό τους...
Ρώτησα και εγώ προχθές για ένα και μου λέει.... 'Αν υπάρχει ακόμα'.....Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό...Εγώ έφτασα πολύ κοντά στο να πάρω τέτοια περίπτωση...
Αυτό στο Γιάννενα το 18δ ηταν ωραιο χρωμα και καλα εξοπλισμενο αμαξι. Ξερεις ποιος το πηρε;
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ποιο car ρε παιδιά τώρα; κραχτες είναι αυτά για να πας να ρωτήσεις. Ακόμα και να υπάρχει το αμάξι θα το δωσουν σε δικό τους...
Ρώτησα και εγώ προχθές για ένα και μου λέει.... 'Αν υπάρχει ακόμα'.....Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό...Εγώ έφτασα πολύ κοντά στο να πάρω τέτοια περίπτωση...
Βασίλη σε επαρχιακή πόλη ζεις, λιγο πολυ γνωριζεστε, όποτε ίσως εκει να έπαιζε.
Εδώ σπανίως εκτός αν μιλάμε για κάτι μη εμπορικό που φοβάται ο άλλος μην του μείνει.
Τις κυνηγάω και εγω τέτοιες φάσεις μιας και είχα πάρει αμάξι χαμηλότερα ετσι αλλα θες γνωριμία καλή ή να πετύχεις τον έμπορο σε κολοπιλαλα να πιάσει στόχο. -
Παιδιά, όταν μου το πρότειναν αυτό εδώ λίγο καιρό με ήξεραν...
Στην BMW πήγα για πρώτη φορά 2-3 μήνες πριν αγοράσω το Χ1. Είχα κάνει ήδη τεστ το QQ και ήμουν σε μεγάλο δίλημμα (πολύ ωραία εμφάνιση, αλλά κάπως μικρότεροι χώροι και κυρίως ένας κινητήρας που μεν είχε μεγάλη διαφορά με αυτό που οδηγούσα τότε, αλλά από την άλλη δεν μου έδινε όσα ήθελα...). Τότε κατάλαβα ότι χρειάζομαι αμάξι πάνω από 150 άλογα και πήγα στην Bmw και έκανα test drive 2 προηγούμενα Χ1 (το 2ο ήταν το 18d με τα 144 άλογα...). Όταν και εκεί είδα ότι θέλω περισσότερα κατάλαβα όχι θα πρέπει να πάω για το 20d. Μόλις όμως ανακοινώθηκαν οι τιμές για το καινούριο Χ1 που ήταν πολύ πάνω από το προηγούμενο άρχισα γερή γκρίνια για τα λεφτά και μου πρότειναν μόνοι τους το αμάξι test drive ή και το εκθεσιακό που θα έφερναν. Βέβαια μου είπαν ότι η BMW αποφασίζει τι αμάξια θα στείλει, αλλά ότι θα το έπαιρνα σε πραγματικά προνομιακή τιμή. Το είχα σχεδόν αποφασίσει για να πάρω και περισσότερο εξοπλισμό...αλλά η BMW αντί να τους στείλει ένα 18d και ένα 20d (ένα εκθεσιακό και ένα test drive) τελικά έστειλε 2 αμάξια 18d. Έκανα και από αυτά το ένα test drive, καλό ήταν δεν λέω, αλλά πάλι ήμουν στο 'ναι μεν αλλά'. Και έτσι παρήγγειλα το 20d.
Στέφανε σίγουρα σε μια επαρχιακή πόλη τα πράγματα είναι διαφορετικά, ίσως όχι μόνο λόγω των γνωριμιών, αλλά και λόγω του ότι θα είναι λιγότεροι οι ενδιαφερόμενοι από ότι σε μια μεγαλούπολη.
wantone δεν το συζητώ ότι το αμάξι ήταν ευκαιρία...Άλλωστε μπήκα μέσα και το οδήγησα. Είχε γαμάτο εξοπλισμό τον οποίο δοκίμασα κιόλας - π.χ. το σύστημα παρκαρίσματος ήταν απολαυστικό...και όποιος το πήρε είναι πολύ τυχερός! Εγώ ήθελα τα άλογα και δεν σου κρύβω ότι και την 25d να μου έδινες στην ίδια τιμή...με χαρά θα την έπαιρνα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η 20d δεν τραβάει όπως θέλω, απλά όσα παραπάνω έχεις, τόσο το καλύτερο...)
Πάντως μιας και ρωτήσατε θα ρωτήσω για το test drive αμάξι και θα σας πω... -
Επανέρχομαι με πληροφόρηση που υποσχέθηκα!
Δύο πλέον τα Χ1 που κυκλοφορούν στα Γιάννενα wantone, καθώς όντως πουλήθηκε και το 18d.
Μάλιστα, μαθαίνω ότι αναμένεται περαιτέρω αύξησή τους καθότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο! -
Λεφτά υπάρχουν......
Πάτα το ρε Κιμ να ησυχασουμε -
Εντελώς άκυρο και μνησίκακο σχόλιο το παραπάνω.
-
https://www.google.gr/search?q=π%C ... MrqYSUM%3A
Να στο δώσω και οπτικοποιημενο φίλε Zeus.... Πλάκα κάνουμε πάντα!!!
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7566420/ λευκό 20d 49000€ Θεσσαλονίκη..
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7473842/ μαυρο 16d Λάρισα 29900€..
-
Συγκριτικό F48 BMW X1 vs Mercedes-Benz GLA vs Audi Q3
για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται... -
μια χαρα το βρηκα το videoακι και βαζει τα πραγματα στη σωστη τους βαση.
-
Η GLA ειναι Crossover δεν ειναι SUV Τεσπα. Εξωτερικα ειναι δυσκολη η επιλογη αναμεσα σε GLA και X1. Εσωτερικα ομως αυτο το ταμπλο της merc ειναι για να μην το κοιτας. Για εμενα δλδ, ακυρο. Της bmw πολυ ομορφοτερο. Για το audi.....Για κανεναν παπου, συντηρητικο, δεν ξερω, δεν με νοιαζει με τετοια εμφανιση. Την bmw βγαλανε τελικα ποιο ολοκληρομενο αμαξι και καλυτερο για αγορα. Εκει 5 χρονια εγγυηση. Εδω γιατι 2;
-
Καλημέρα!
Και εγώ βρήκα το video αρκετά αντικειμενικό και το παρέθεσα για όποιον τυχόν αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στα 3 μοντέλα, αν και αφορά μόνο βενζίνη. Σε πετρέλαιο τα πράγματα αλλάζουν λίγο...Ομολογώ ότι προτού αποφασίσω εξέτασα και εγώ και τις 3 επιλογές και ένας βασικός λόγος που απέρριψα gla και q3 ήταν οι μικρότεροι χώροι μιας και με 2 μικρά παιδιά αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη καμπίνα και ο μεγαλύτερος χώρος αποσκευών αποτελεί βασική προτεραιότητα για μένα.
Συμφωνώ μαζί σου Sbr για την GLA ότι είναι περισσότερο Crossover και όχι SUV - και μάλιστα αρκετά μαζεμένο σε χώρους σε σημείο που να μου φαίνεται σαν ένα μεγάλο υπερυψωμένο hatch, αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου για το ταμπλό της. Αν και έχω την Χ1 ομολογώ ότι το ταμπλό και τα υλικά της GLA μου φάνηκαν πιο ωραία και πιο ποιοτικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι της Χ1 δεν είναι πολύ καλά. Απλά της merc είναι καλύτερα. Τέλος, να γράψω ότι σε αρκετά άλλα βιντεάκια-κρτικές έχω δει-διαβάσει ότι το πάτημα του Q3 αλλά και του Ford Kuga (το οποίο επίσης μελέτησα μετά και από προτροπή του φίλτατου Δία...) είναι ακόμη καλύτερο από της Χ1. Αλλά δεν τα επέλεξα κυρίως λόγω μικρότερων χώρων και λιγότερης - κατά τη γνώμη μου - ομορφιάς σε σχέση με το Χ1 -
Βασίλη πρόσεχε μη σου γίνει συνήθεια μόνο, να βάζεις δηλαδή συγκριτικά που είναι αυτονόητο ποιος θα είναι ο νικητής. Είναι ακριβώς όπως τα είπατε σε γενικές γραμμές. Η χ1 δηλαδή έχει πλουραλισμό στη χρήση, τις ικανότητες και τις ηλικίες και στυλ οδηγησης που απευθύνεται. Η GLA ενα κατα γενική ομολογία πολύ όμορφο αυτοκίνητο εντούτοις με χώρους και σουλούπι ενός υπερυψωμένου hatch. To Q3 δεν ξέρω αν έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά αλλά σίγουρα δεν είναι το πιο θελκτικό στη συγκριση και όχι μόνο λόγω εμφάνισης. Θιασώτες έχουν βέβαια και τα τρία ενώ εδώ στην Αθήνα η εμπορική επιτυχία της MERC GLA πραγματικά δεν έχει προηγούμενο.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Βασίλη πρόσεχε μη σου γίνει συνήθεια μόνο, να βάζεις δηλαδή συγκριτικά που είναι αυτονόητο ποιος θα είναι ο νικητής. Είναι ακριβώς όπως τα είπατε σε γενικές γραμμές. Η χ1 δηλαδή έχει πλουραλισμό στη χρήση, τις ικανότητες και τις ηλικίες και στυλ οδηγησης που απευθύνεται. Η GLA ενα κατα γενική ομολογία πολύ όμορφο αυτοκίνητο εντούτοις με χώρους και σουλούπι ενός υπερυψωμένου hatch. To Q3 δεν ξέρω αν έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά αλλά σίγουρα δεν είναι το πιο θελκτικό στη συγκριση και όχι μόνο λόγω εμφάνισης. Θιασώτες έχουν βέβαια και τα τρία ενώ εδώ στην Αθήνα η εμπορική επιτυχία της MERC GLA πραγματικά δεν έχει προηγούμενο.Σπύρο καλημέρα! Κάτσε βρε γιατί λες ότι έβαλα σικέ συγκριτικό!! χαχα!
1ον δεν το έκανα εγώ το συγκριτικό!
2ον οι 3 αυτές γερμανικές εταιρίες που θεωρούνται και καλά premium πάντα ήταν ανταγωνίστριες και συνήθως όποιος ψάχνεται για αμάξι τέτοιας κατηγορίας και δεν έχει αποφασίσει, κάνει βόλτα και από τις 3! Έχω τώρα φίλο μου που βρίσκεται σε αυτήν ακριβώς τη διαδικασία!
Απλά τώρα έτυχε σε αυτή τη σύγκριση να είναι ένα εντελώς φρέσκο μοντέλο (Χ1) απέναντι σε ένα όχι ακριβώς suv (gla) και σε ένα μοντέλο που πολύ σύντομα θα ανανεωθεί (Q3). Ίσως γι' αυτό η Χ1 θεωρήθηκε καλύτερη, αν και οι κριτές σημείωσαν αρκετούς τομείς όπου υπερτερούν τα άλλα μοντέλα έναντι της Χ1, και καλά έκαναν!
Σύντομα φαντάζομαι θα προκύψουν νέα συγκριτικά με το νέο Q3 και το νέο Tiguan και το νέο Kuga που θα είναι πολύ βελτιωμένα και σε χώρους και σε τεχνολογία και εκεί ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμη σκληρότερος, πράγμα θετικό για το κοινό που θα έχει πολλές επιλογές!
Και φυσικά μην ξεχνάμε και τις άλλες εταιρίες, όπως η Skoda, η Seat, η Hyundai που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν suv τα οποία προσωπικά δεν πιστεύω ότι απέχουν από το να είναι πραγματικά premium και αυτά... -
Βασίλη όπως λες και στο topic των ελαστικών το X1 φορά Bridgestone. Ποιο μοντέλο ; Είσαι ευχαριστημένος ; Πως είναι στο δρόμο ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Βασίλη όπως λες και στο topic των ελαστικών το X1 φορά Bridgestone. Ποιο μοντέλο ; Είσαι ευχαριστημένος ; Πως είναι στο δρόμο ;Sent from my iPhone using Tapatalk
spyrosK καλημέρα!
Το ερώτημά σου αφορά τα ελαστικά και μόνο, αν κατάλαβα σωστά; -
Σωστά για τα ελαστικα ρωτώ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Επειδή γερνάω και ξεχνάω και πρέπει να κατέβω στο αμάξι να τα ξαναδώ για σιγουριά κράτησε μια επιφύλαξη σε αυτό που θα σου γράψω, αλλά είμαι κατά 90% σίγουρος ότι το μοντέλο είναι αυτό : 225 / 55 R17 97W BRIDGESTONE T001 rft
Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το κράτημα που έχουν. Ξεψαρώνοντας σταδιακά με το αυτοκίνητο (έχω πλέον 5.500 χλμ) δοκιμάζω τα όριά τους όλο και περισσότερο, όπως κλειστές στροφές 90 μοιρών κόβοντας εντελώς απότομα το τιμόνι και το αμάξι στρίβει απόλυτα χωρίς να φεύγει εκατοστό από την πορεία του! Γενικότερα δεν έχω γλιστρήσει ποτέ έως τώρα, ό,τι και να έχω δοκιμάσει! (μη φανταστείς ότι συνεχώς σκίζω το αμάξι, αλλά π.χ. στο σημείο που περιέγραψα πριν όταν βρω ανοιχτό δρόμο (χωρίς αμάξια και με μια λωρίδα ακόμη στα δεξιά ελεύθερη, προκειμένου αν γίνει στραβή να έχω χώρο για να το ξαναισιώσω...) θα δοκιμάσω να κόψω απότομα τελείως το τιμόνι για να δω αν θα φύγει το αμάξι και να ξέρω για το μέλλον τι μπορώ και τι όχι να κάνω...
Πέρα από το κράτημα, σε ευθείες με μεγάλες ταχύτητες επίσης η ευστάθεια και η ασφάλεια είναι απόλυτη.
Αρνητικό θα έβρισκα στα run flat ότι κοπανάνε κάπως σε κακοτεχνίες του δρόμου και σε λακκούβες. Από αυτήν την άποψη δεν ξέρω αν ελαστικά που δεν θα είναι run flat θα προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση. Σε κουβέντες που έχω κάνει με χρήστες εδώ μέσα που εμπιστεύομαι τη γνώμη τους (π.χ. REALZEUS) μου προτείνουν όταν τα αλλάξω να μην ξαναβάλω run flat λέγοντας ότι θα βελτιωθεί πολύ και η συμπεριφορά του αυτοκινήτου και αυτή τη στιγμή εάν άλλαζα πιθανότατα θα άκουγα τις συμβουλές. Αλλά αυτό έχει να κάνει με το run flat και όχι με την Bridgestone με την οποία είμαι ξεκάθαρα πάρα πολύ ευχαριστημένος τις τελευταίες 2 φορές που τα έχω, ενώ όπως έγραψα και στο τοπικ για τα λάστιχα, με τα παλιότερα (προ 7-5ετίας...) bridgestone turanza δεν είχα μείνει ευχαριστημένος σε στεγνό δρόμο και ψαχνόμουν να αλλάξω εταιρία! Τελικά με έπεισε ο λαστιχάς να δοκιμάσω τα νέα τότε turanza λέγοντας ότι είναι πολύ βελτιωμένα και στο στεγνό δρόμο (καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες...) και ευτυχώς που τον άκουσα, γιατί είχε δίκιο...Ίδια ακριβώς γνώμη έχω και για τα τωρινά bridgestone που έχω στο Χ1. Νιώθω μεγάλη ασφάλεια με αυτά!
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα ή αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι άλλο που δεν ανέφερα... -
Προσωπικά την GLA την βρίσκω στα όρια της αδιάφορης προς το άσχημη! Δεν ξέρω πόσο καλό αυτοκίνητο είναι, αλλά και μόνο από εμφάνιση, δεν θα την αγόραζα ποτέ.
BMW X1 2016