-
Emperor καλοταξιδο κι απο μενα. Χαιρομαι που οι πρωτες εντυπωσεις σου ειναι εξαιρετικες, αν και με τετοια αμαξαρα που πηγες και πηρες, δε θα μπορουσε να γινει και διαφορετικα... Το ξαναειδα χτες απο κοντα που πηγα παλι στην εκθεση αυτοκινητου και επιβεβαιωσα οτι ειναι ο,τι ομορφοτερο και ποιοτικοτερο στην κατηγορια. Καλα και απροβληματιστα χιλιομετρα ευχομαι.
Υ.Γ1: Φιλε shopoyk, το θαβεις το X1 η ειναι ιδεα μου; Νομιζω εισαι λιγο υπερβολικος... Στα ματια τα δικα μου παντως η Χ1 ειναι η Μονικα Μπελουτσι της κατηγοριας και οχι καποια ξεδοντιαρα μιλφ.
Υ.Γ2: Τελος η αγωνια και για μενα. Χτες εδωσα την προκαταβολη και εκλεισα το τελευταιο μπροστοκινητο Honda CRV ντηζελ μοντελο 2015 σε χρωμα λευκη περλα. Παραλαμβανω σε 2 βδομαδες (προλαβα στο τσακ την αποσυρση ). -
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
Καλοτάξιδο και απο μένα.
Το ίδιο αυτοκίνητο έχει και ο αδερφός μου, αυτός με μηχανικό κιβώτιο και δερμάτινα καθίσματα.Το έχω οδηγήσει, το αδερφάκι μου έχει οδηγήσει το suzuki scross, οπότε αναπόφευκτα θα γράψω μερικές σκέψεις.
Με λίγα λόγια συγκρίνω μωρό 25 ετών , ΤΕΝΤΑ, τούμπανο κοινώς (S-CROSS) με milf 50-άρα, να λείπουν δόντια και με πολλάαα περιττά κιλά(BMW X1).
Φοβερή ηχομόνωση, πραγματικά δεν ακούς τίποτα.
Ποιότητα στα πλαστικά, χειρότερη από το μοντέλο που άλλαξε (X1 προηγούμενης γενιάς).Πάντως, για τα δικά μου πρότυπα, σε φοβερό επίπεδο.Κατανάλωση ΤΡΕΛΗ. Το έχει με 2800km, δεν έχει δει ποτέ κάτω από 7 λίτρα.
Κίνηση γενικά ελέφαντα. ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΟΧΗΜΑ. Τα πάντα συμβαίνουν με ένα δευτερόλεπτο καθυστέρηση. Βαρύ τιμόνι, και κραδασμοί μηχανής στο κιβώτιο (στο s-cross ο λεβιές είναι λες και η μηχανή είναι σβηστή).
Δε νιώθω άνετα στο τιμόνι αλλά ούτε και ως συνοδηγός...τι εννοώ...σαν να με κλείνουν όλα γύρω μου. Δεν έχω κλειστοφοβία, απλά νιώθω ότι κάθομαι σε έναν κινηματογράφο που όλες οι θέσεις είναι κατειλημμένες.
Σε κόντρα στην εθνική οδό, για περίπου 2 χιλιόμετρα και κάτι ήμασταν δίπλα-δίπλα (!!!!). Απίστευτο, μέχρι το σπίτι του τον είχα στο τηλέφωνο και του φώναζα: ουυυυυυυυυυυυ
Απο δω και πέρα του λέω, όποια ξεδοντιάρα γιαγιά κυκλοφορεί, φόρτωσέ την. Αν και είναι παντρεμένος με μικρό παιδί, του έχω κλείσει το σλόγκαν για πολλά χρόνια ακόμα.
Καλοτάξιδο σου εύχομαι, όπως και καλοτάξιδο στο καρντασάκι μου.
Με όλο όλο το σεβασμό στα στοιχεία που αποτελούν προσωπική γνώμη να απαντήσω για καποια πράγματα που αποτελούν ανακρίβειες. Το αμάξι στην Ελλάδα δεν έχει έρθει με μηχανικό κιβώτιο (μιλάω για το 20d, μήπως εσύ εννοείς κάποια μικρότερη ή παλαιότερη βερσιόν;). Έχοντας κανει test drive σε 3 προηγούμενες Χ1 διαφωνώ με όσα γραφείς για την ποιότητα. Όλες επίσης οι κριτικές μιλούν για ενα σαφως καλυτερο αμάξι σε ολους τους τομείς και ήδη συμφωνώ απόλυτα με αυτό.
Αναφορικά με τα σχόλια για την κόντρα απλά δεν παίζει αυτό που λες, εκτός και αν ο αδερφός σου ...δεν το έχει καθόλου... Τις επιδόσεις μονο να βάλεις δίπλα δίπλα δεν βγαίνουν με τιποτα τα νούμερα με το scross που μόνο το 0-100 να βάλεις έχουν περίπου 2,5 δεύτερα διαφορά (7,5 έχει το Χ1). Βαρύ όχημα είναι όντως, αλλά με πανω απο 40 κιλά ροπής το αμάξι έχει όλη τη δύναμη που χρειαζεσαι.
Και πάλι με κάθε σεβασμό! -
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Emperor καλοταξιδο κι απο μενα. Χαιρομαι που οι πρωτες εντυπωσεις σου ειναι εξαιρετικες, αν και με τετοια αμαξαρα που πηγες και πηρες, δε θα μπορουσε να γινει και διαφορετικα... Το ξαναειδα χτες απο κοντα που πηγα παλι στην εκθεση αυτοκινητου και επιβεβαιωσα οτι ειναι ο,τι ομορφοτερο και ποιοτικοτερο στην κατηγορια. Καλα και απροβληματιστα χιλιομετρα ευχομαι.
Υ.Γ1: Φιλε shopoyk, το θαβεις το X1 η ειναι ιδεα μου; Νομιζω εισαι λιγο υπερβολικος... Στα ματια τα δικα μου παντως η Χ1 ειναι η Μονικα Μπελουτσι της κατηγοριας και οχι καποια ξεδοντιαρα μιλφ.
Υ.Γ2: Τελος η αγωνια και για μενα. Χτες εδωσα την προκαταβολη και εκλεισα το τελευταιο μπροστοκινητο Honda CRV ντηζελ μοντελο 2015 σε χρωμα λευκη περλα. Παραλαμβανω σε 2 βδομαδες (προλαβα στο τσακ την αποσυρση ).Φίλε μου με το καλό να παραλαβεις κι εσύ. Απο όσα έγγραφες ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι το honda θα επαιρνες. Νομίζω ότι πήρες αμάξι μιας από τις πλεον αξιόπιστες μάρκες που υπάρχουν. Πήρες με τα 120 ή με τα 160 άλογα; Το δεύτερο αποτελεί κορυφαία επιλογή στην κατηγορία!! Με το καλό και παλι αγόρι μου!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Φίλε μου με το καλό να παραλαβεις κι εσύ. Απο όσα έγγραφες ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι το honda θα επαιρνες. Νομίζω ότι πήρες αμάξι μιας από τις πλεον αξιόπιστες μάρκες που υπάρχουν. Πήρες με τα 120 ή με τα 160 άλογα; Το δεύτερο αποτελεί κορυφαία επιλογή στην κατηγορία!! Με το καλό και παλι αγόρι μου!Ευχαριστω. Αν και θα προτιμουσα το 160αρι, πηρα τελικα το 120αρι για τους λογους που εξηγω εδω viewtopic.php?f=15&t=56161&start=525#p3128828. Αλλωστε οι επιδοσεις δεν ειναι η προτεραιοτητα μου (δε θα πηγαινα για SUV αν ειχα τετοιες προτεραιοτητες) και σε συνδυασμο με την σημαντικη διαφορα τιμης (πανω απο 7.000 ευρω) και καταναλωσης (πανω απο 1 lt/100 km) κατεληξα στη συγκεκριμενη επιλογη.
-
Φίλε The_Emperor καλοτάξιδο. Πολύ καλή επιλογή όπως και του φίλου geiasou. Φίλε shopoyk ένας δυνατός καφές βοηθά πάντα όταν νιώθουμε να θολώνει ο νους. Όλοι το έχουμε πάθει άλλος λίγο άλλος πολύ...
-
Πατριώτη αναμένουμε φωτό!!!
Με το καλο και εσυ geiasou..... Τρελό Value for money.....
Φιλε shopouk όμορφο να ειναι κάποιος τόσο ερωτευμένος με το αμάξι του (απο το ξενερωμενος όπως εγώ ας πούμε πολυ καλύτερα) αλλα ψυχραιμία.....
Α και πατριώτη μην τη βάζεις τη μόνικα πλέον στην εξίσωση ....... αδικείς το εργαλείο .... Αν είδες το σπεκτρ θα τρομάξεις απο το ποσο εχει σπάσει.... Μιλάμε για gilf πλέον και όχι για milf!!!!! Επίσης θεωρώ μύθο τα περι δερμάτινου.... Εδω και 8 χρονια εχω δέρμα στα οχήματα και ποτε δεν ειχα θέμα... Με μια σωστή μεμβράνη που ειναι απολύτως απαραίτητη στην Ελλάδα και μια Ηλιοπροστασία ποτε δεν ειχα θέμα... Στη χειρότερη βάζεις καλύμματα δερματινης με το 1/5 του κόστους και κανεις δουλειά. Εχω βάλει απο pancar που ειναι ιστορία στο χώρο στο Yaris και γλύτωσα απο τις άθλιες χρωματικές επιλογές των Ιαπώνων.... -
emperor δεν εχω λογια !! Μπραβο φιλε ! Αξιζεις να εχεις ενα τοσο ομορφο και καλο αυτοκινητο. Μπραβο και παλι μπραβο.
Καλοταξιδο και με πολλα χαμογελα μεσα σε αυτο.
Lleonidas τι μας λες ; σοβαρα περιμενες ενα τετοιο review απο τον emperor; Εμεις που περιμενουμε απο σενα εστω 5 γραμμες για τις εντυπωσεις σου εδω και 2 μηνες για το renegade αχνα !!! γκρρρρρρρρρρ.
-
Ευχαριστώ ειλικρινά όλους για τις θερμές ευχές! Νιώθω σαν να είμαστε κάπου όλοι μαζί παρέα και να τα λέμε! Μήπως άραγε πρέπει και να το οργανώσουμε αυτό κάποια στιγμή στην πρωτεύουσα;; Με κάποιους έχω ήδη ξεκινησει3 να τα λέμε και στο τηλέφωνο αλλά μπορεί να γινει και δια ζώσης!
-
Καλώς σας βρήκα στην όμορφη παρέα σας! Φίλε Emperor Καλορίζικη και καλοτάξιδο το Χ1 ! Πράγματι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για αυτό που ειναι. Είδα χθες ένα εκθεσιακό σε γνωστή Αντιπροσωπεία των ΒΠ στην Αθήνα και εντυπωσιάστηκα. Βέβαια και το αμάξι ήταν 'τούμπανο' αξίας 60.000 €! Ως κάτοχος της προηγούμενης Χ3 , πλέον 6μιση ετών και αθεράπευτος BMWδάκιας νομίζω θα το χαρείς το όχημα και συ και όσοι το παραγγείλουν. Για μενα άρχισαν οι πλανεύτρες σκέψεις για αλλαγή...ποιος ξέρει, δύσκολοι κάιροι, αλλα ένα downsizing δεν θα μου κακόπεφτε !
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Καλώς σας βρήκα στην όμορφη παρέα σας! Φίλε Emperor Καλορίζικη και καλοτάξιδο το Χ1 ! Πράγματι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για αυτό που ειναι. Είδα χθες ένα εκθεσιακό σε γνωστή Αντιπροσωπεία των ΒΠ στην Αθήνα και εντυπωσιάστηκα. Βέβαια και το αμάξι ήταν 'τούμπανο' αξίας 60.000 €! Ως κάτοχος της προηγούμενης Χ3 , πλέον 6μιση ετών και αθεράπευτος BMWδάκιας νομίζω θα το χαρείς το όχημα και συ και όσοι το παραγγείλουν. Για μενα άρχισαν οι πλανεύτρες σκέψεις για αλλαγή...ποιος ξέρει, δύσκολοι κάιροι, αλλα ένα downsizing δεν θα μου κακόπεφτε !Sent from my iPhone using Tapatalk
Ευχαριστώ πολύ φιλε μου! Ομολογώ ότι η Χ3 μεταχειρισμένη έπαιξε πολύ στο μυαλό μου πρωτου καταλήξω στην Χ1. Μου αρέσει πολύ ιδιως η τελευταία! Άλλωστε τα δυο αυτά αμάξια πλέον εχουν αρκετές ομοιότητες στην εμφάνιση. Ήθελα κάτι λιγο πιο μαζεμένο ενώ ασφαλώς καθοριστικό παράγοντα επαιξε το οτι το Χ1 θα το έπαιρνα καινούριο ενω την Χ3 μόνο μεταχειρισμένη. Η δική σου είναι βενζίνη αν θυμάμαι καλά;
-
Ειρηνη υμιν παιδες. Ειναι ωραιο ο καθενας μας να υπερασπιζεται την επιλογη αυτοκινητου που εκανε αναλογα με τα κριτηρια που ειχε θεσει για την αγορα του. Αλλωστε κουβεντα κανουμε.
Επισης η ομορφια ειναι κατι το υποκειμενικο. Ας πουμε εγω λατρευω τη σχεδιαση της Χ1, καποιος αλλος μπορει να τη θεωρει κακασχημη και να του αρεσει π.χ το Fiat Multipla.
Ομως οι αριθμοι ειναι αριθμοι και εκει δε χωρει 'αποψη'. Δε μπορει ας πουμε να υποστηριξει κανεις οτι το Suzuki SX4 Scross εχει καλυτερες επιδοσεις απο τη BMW X1 χdrive20d γιατι αυτο δεν υπαρχει... -
όχι ότι έχει μεγάλη σημασία αλλά εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμη εάν είναι το νέο ή το παλιό μοντέλο...
Πριν το Σεπτέμβριο του 2015 υπήρχε στην Ελλάδα μόνο το προηγούμενο. Το νέο έχει έρθει εδώ και ένα μήνα το πολύ και ακόμη ΜΟΝΟ με αυτόματο κιβώτιο. Το γνωρίζω καλά γιατί κι εγώ δεν ήθελα το αυτόματο, αλλά απλά ακόμη δεν εισάγεται τέτοιο. Υποθέτω ότι ή μιλάς για το προηγούμενο (το πιθανότερο...) ή ο αδερφός σου έφερε απέξω κάτι που δεν υπάρχει εδώ...τι να πω...
Αναφορικά με τη γνώμη σου είναι δικαίωμά σου να γράφεις ό,τι θέλεις και προφανώς όποιος γράφει σε φόρουμ κρίνεται και για τα γραφόμενά του και για το ύφος των λόγων του. Δεν ξέρω τι κάνει το αμάξι του αδερφού σου και τι το δικό σου αλλά τα δεδομένα λένε :
0-100
ΒΜW X1 : 7,6 (http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=21972)
SUZUKI SCROSS: 12 (http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=19219) diesel
11 (http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=19217) βενζίνηΌπως καταλαβαίνεις, στρωμένο...άστρωτο, η απόσταση είναι τουλάχιστον 3,5 δευτερόλεπτα με τη βενζίνη και 4,5 με το πετρέλαιο...Και δεν τα λέω εγώ αυτά, αλλά οι επίσημες μετρήσεις...
-
Καλοτάξιδο κι από εμένα Emperor. Πολλά, ξεκούραστα κι απολαυστικά χιλιόμετρα να έχεις απολαμβάνοντας την διαφορά που μόνο μια BMW μπορεί να κάνει. Αυτοκίνητα σαν και το δικό σου είναι πανέμορφα είτε στεκούμενα είτε εν κινήσει(αν προλάβεις να τα δεις)
-
Ευχαριστώ famas! Μακριά από κακοτοπιές και προβλήματα να είμαστε όλοι και το κυριότερο ασφαλείς!
shopoyk εύχομαι να χαίρεσαι το αμάξι σου πάντα! -
Καλώς σας βρήκα στην όμορφη παρέα σας! Φίλε Emperor Καλορίζικη και καλοτάξιδο το Χ1 ! Πράγματι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για αυτό που ειναι. Είδα χθες ένα εκθεσιακό σε γνωστή Αντιπροσωπεία των ΒΠ στην Αθήνα και εντυπωσιάστηκα. Βέβαια και το αμάξι ήταν 'τούμπανο' αξίας 60.000 €! Ως κάτοχος της προηγούμενης Χ3 , πλέον 6μιση ετών και αθεράπευτος BMWδάκιας νομίζω θα το χαρείς το όχημα και συ και όσοι το παραγγείλουν. Για μενα άρχισαν οι πλανεύτρες σκέψεις για αλλαγή...ποιος ξέρει, δύσκολοι κάιροι, αλλα ένα downsizing δεν θα μου κακόπεφτε !
Ευχαριστώ πολύ φιλε μου! Ομολογώ ότι η Χ3 μεταχειρισμένη έπαιξε πολύ στο μυαλό μου πρωτου καταλήξω στην Χ1. Μου αρέσει πολύ ιδιως η τελευταία! Άλλωστε τα δυο αυτά αμάξια πλέον εχουν αρκετές ομοιότητες στην εμφάνιση. Ήθελα κάτι λιγο πιο μαζεμένο ενώ ασφαλώς καθοριστικό παράγοντα επαιξε το οτι το Χ1 θα το έπαιρνα καινούριο ενω την Χ3 μόνο μεταχειρισμένη. Η δική σου είναι βενζίνη αν θυμάμαι καλά;
Βενζίνη και αέριο το εχω κανει (μιλάμε για την Ε83). Πολυ καλα έκανες και πήρες καινούριο. Καλα και απροβλημάτιστα χλμ να έχεις !
-
Shopoyk θα σου προτεινα να μην εισαι τοσο εριστικος...και δεν ειναι τωρα ειναι απο τα πρωτα σου ποστ στη κοινοτητα, νομιζοντας οτι καβαλας καποιο οπλο... (μεχρι που εχεις γραψει οτι εχεις παρατηρησει κομπλεξικους κατα τα λεγομενα σου να κοιτανε το s-cross στο δρομο... για να μη μιλησω για το κατα ποσο ειλικρινης εισαι τελικα απο τη στιγμη που για προηγουμενο αυτοκινητο σου αλλου γραφεις διθυραμβους αξιοπιστιας και αλλου ποσο σε ταλαιπωρησε,γραμμενα ειναι...) θα μπορουσε δε κανεις να πει οτι βγαζεις απο ζηλεια μεχρι μεμψιμοιρια για την X1.. και το λεω εγω που δε πιστευω καν σε γερμανικα υπερατου και βαρια ονοματα...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Shopoyk θα σου προτεινα να μην εισαι τοσο εριστικος...και δεν ειναι τωρα ειναι απο τα πρωτα σου ποστ στη κοινοτητα, νομιζοντας οτι καβαλας καποιο οπλο... (μεχρι που εχεις γραψει οτι εχεις παρατηρησει κομπλεξικους κατα τα λεγομενα σου να κοιτανε το s-cross στο δρομο... για να μη μιλησω για το κατα ποσο ειλικρινης εισαι τελικα απο τη στιγμη που για προηγουμενο αυτοκινητο σου αλλου γραφεις διθυραμβους αξιοπιστιας και αλλου ποσο σε ταλαιπωρησε,γραμμενα ειναι...) θα μπορουσε δε κανεις να πει οτι βγαζεις απο ζηλεια μεχρι μεμψιμοιρια για την X1.. και το λεω εγω που δε πιστευω καν σε γερμανικα υπερατου και βαρια ονοματα...+1
Αλλο λεω την αποψη μου και αλλο προκαλω με αυτα που λεω. Οταν προκαλεις να εισαι ετοιμος να ακουσεις τον αντιλογο στο ιδιο υφος και τονο. Και σε εμενα τα ιδια εκανε, με τα γερμανικα να τα βαφτιζει λαδιερες κλπ. Η προκαταληψη σε ολο το μεγαλειο της. -
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
Από την άλλη μάθε ότι Δεύτερα πρωί μπορώ με επιταγή στις 9 από τράπεζα να σκασω στην αντιπροσωπεία της Πόρσε και να αγοράσω 911 gt3.ούτε με νοιάζει αν το πιστεύεις,το πιστεύω όμως εγω. -
Emperor αγόρασες ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο!! Και θα δείς ότι μέρα με την μέρα θα το εκτιμάς και θα το αγαπήσεις ακόμα περισσότερο, γιατί θα ανακαλύπτεις είτε άτι καινούργιο είτε πόσο ικανό είναι σε συνθήκες που δεν το περίμενες (έχω 'οργώσει' αρκετά βουνά με X1 & X3 και όσοι μας έβλεπαν στα κατσάβραχα δεν πίστευαν με τίποτα ότι έχουμε καταφέρει να ανέβουμε!!).
Μόνο ένα μικρό στιγμιαίο lag έχω διαπιστώσει σε απότομες επιταχύνσεις, το οποίο έχοντας παντελή απειρία από αυτόματα κιβώτια δεν ξέρω αν είναι συνηθισμένο ή όχι. Αυτόματα μόνο bmw έχω οδηγήσει.Λογικό είναι και οφείλεται στην λειτουργία του κιβωτίου. Μετά το στρώσιμο (και ειδικά στο πρόγραμμα Sport) θα μειωθεί πάρα πολύ, αλλά δεν θα εξαφανιστεί ποτέ. Όμως, χρονικά είναι πολύ μικρότερο το lag από τον χρόνο που απαιτείται να αλλάξεις ταχύτητα στο χειροκίνητο. Για αυτό και τα αυτόματα 99% είναι πιο γρήγορα στις ρεπρίζ, εκεί δηλαδή που μετράει για την ενεργητική ασφάλεια.
Το μοτέρ είναι ακόμα άστρωτο...μετά τις 10.000χλμ θα δείς τις πραγματικές τους δυνατότητες. Θέματα αξιοπιστίας δεν θα έχεις λογικά, αρκεί να κάνεις τα σέρβις στην ώρα τους και (φιλική συμβουλή) τα λάδια να τα αλλάζεις κάθε 10-15.000 χλμ.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Emperor αγόρασες ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο!! Και θα δείς ότι μέρα με την μέρα θα το εκτιμάς και θα το αγαπήσεις ακόμα περισσότερο, γιατί θα ανακαλύπτεις είτε άτι καινούργιο είτε πόσο ικανό είναι σε συνθήκες που δεν το περίμενες (έχω 'οργώσει' αρκετά βουνά με X1 & X3 και όσοι μας έβλεπαν στα κατσάβραχα δεν πίστευαν με τίποτα ότι έχουμε καταφέρει να ανέβουμε!!).Μόνο ένα μικρό στιγμιαίο lag έχω διαπιστώσει σε απότομες επιταχύνσεις, το οποίο έχοντας παντελή απειρία από αυτόματα κιβώτια δεν ξέρω αν είναι συνηθισμένο ή όχι. Αυτόματα μόνο bmw έχω οδηγήσει.
Λογικό είναι και οφείλεται στην λειτουργία του κιβωτίου. Μετά το στρώσιμο (και ειδικά στο πρόγραμμα Sport) θα μειωθεί πάρα πολύ, αλλά δεν θα εξαφανιστεί ποτέ. Όμως, χρονικά είναι πολύ μικρότερο το lag από τον χρόνο που απαιτείται να αλλάξεις ταχύτητα στο χειροκίνητο. Για αυτό και τα αυτόματα 99% είναι πιο γρήγορα στις ρεπρίζ, εκεί δηλαδή που μετράει για την ενεργητική ασφάλεια.
Το μοτέρ είναι ακόμα άστρωτο...μετά τις 10.000χλμ θα δείς τις πραγματικές τους δυνατότητες. Θέματα αξιοπιστίας δεν θα έχεις λογικά, αρκεί να κάνεις τα σέρβις στην ώρα τους και (φιλική συμβουλή) τα λάδια να τα αλλάζεις κάθε 10-15.000 χλμ.
Ευχαριστώ πολύ! Ήδη διαπιστώνω αυτό που λες για το lag. Δοκίμασα το sport mode για πρώτη φορά και υπάρχει όντως διαφορά. Όχι ότι με ενοχλούσε για το πώς δούλευε νωρίτερα, απλά μου έκανε εντύπωση! Είναι τέτοια η αίσθηση όταν θέλεις επιτάχυνση και το αμάξι σου την δίνει 100% που πραγματικά απολαμβάνεις την οδήγηση. Η κύλιση επίσης είναι εξαιρετική και η ηχομόνωση υποδειγματική. Αυτό που με αγχώνει είναι το παρκάρισμα, γιατί δεν έχω ακόμη συνηθίσει τις διαστάσεις του αυτοκινήτου. Στο γκαράζ πάντως πλέον το βάζω πιο εύκολα, αν και περνά σε σημεία εκατοστά από τις πόρτες...
Fanis75 να αρπάξω την ευκαιρία και να σε ρωτήσω κάτι :Επειδή μένω Γιάννενα οι αλυσίδες θα χρειαστούν σίγουρα κάποιες φορές το χρόνο. Δεν πηγαίνω χιονοδρομικά, βουνά και τέτοια, αλλά χιονίζει και μέσα στην πόλη 1-2 φορές το χρόνο...Δεν μιλάμε συνήθως για χιόνι σε ύψος, αλλά ο δρόμος μπορεί να γεμίσει με χιόνι, λάσπες, γλίτσα κτλ. και μένω και σε μεγάλη ανηφόρα που δεν περνάνε συχνά αυτοκίνητα (είναι δρόμος αδιέξοδο...). Σκέφτηκα κάποιες απλές κουβέρτες τύπου :
http://www.praktiker.gr/p/antiolisthiti ... tg83-57344
http://www.pancarshop.gr/index.php?targ ... _id=907576
για 2 λόγους :- φοβάμαι ότι οι απλές αλυσίδες μπορεί να αφήσουν σημάδια στις ζάντες
- Αυτά φαίνονται να μπαίνουν πιο εύκολα...
Τι θα με συμβούλευες (και εσύ και όποιος άλλος ξέρει);
BMW X1 2016