308 1.6 e-HDI 115ps.
1500 χλμ. Εχουμε και λέμε.
Κατανάλωση: 5,4λτ/100. Δεν έχω ανεβάσει ακόμα πάνω από 3000σαλ.. Ακολουθώ ευλαβικό στρώσιμο σύμφωνα με όσα ξέρω για το στρώσιμο από τα αυτοκίνητα που είχα.
Το αυτοκίνητο είναι πολύ άνετο και ευθύβολο. Στις στροφές γέρνει παραπάνω το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να μπαίνεις διαφορετικά από ότι θα έμπαινες με ένα πιο ζμπορ αλλά έχει grip. Φαντάζομαι ότι με 17άρες θα είναι ακόμη καλύτερο αλλά δεν ξέρω ώς προς την άνεση. Η άνεση. Μαγικό χαλί. Πολύ άνετο, και σε μακρινά ταξίδια είσαι πραγματικά ατσαλάκωτος.
H λειτουργία του Stop Start είναι υποδειγματική. Επίσης απερνεργοποιείται, όπως και το ESP (δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα είναι νωρίς...).
Επιδόσεις. Δίνει την αίσθηση ότι τραβάει πολύ. Είναι ελαφρύ και η ροπή βοηθάει να έχεις καλή επιτάχυνση. Σε συνθήκες πόλης σε συνδυασμό με το καλό τιμονάκι σε βοηθάει να πας αρκετά γρήγορα. Σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου, δεν σε κρεμάει (μια αίσθηση κάπως πρώιμη καθώς δεν το δουλεύω σε όλο το φάσμα - κάτι που μπορεί να μην έχει και νόημα).
Φώτα Full LED. Κορυφαία φωτεινότητα τη νύχτα. Είναι κάτι που ήθελα ως εξοπλισμό καθώς θεωρώ τα φώτα από τα κυριότερα σημεία στο τομέα της ασφάλειας. Οι προβολείς επίσης.
@drdino. Είχες δίκιο είναι καλύτερα από τα xenon. Πιο λευκά, πιο φωτεινά, με μεγαλύτερη ακτίνα. Επίσης δεν χρειάζονται σύστημα πλύσης, οπότε είναι ευκολότερα στη κακιά στιγμή (μακρία από εμάς κλπ). (η σύγκριση γίνεται με GTI mkV, ελπίζω να είναι και εξίσου αξιόπιστα).
Επίσης, μας έχει βολέψει πολύ σε χώρους (επιβατών - αποσκευών). Η οθόνη είναι κάτι που τελικά συνηθίζεται, αν και πολλές φορές πρέπει να τραβήξεις το βλέμα σου από το δρόμο για όσα δεν μπορείς να κάνεις από το τιμόνι. AC πολύ καλό.
Αυτά για την ώρα.