Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επιμένω πάντως πως οι δύο πρώτοι δρόμοι είναι οι σωστοί. Η επεκτασιμότητα, είναι άχρηστο πράγμα, όταν την έχεις προπληρώσει, χωρίς ουσιαστικά να την χρειάζεσαι.
Το παραπάνω κάνει 480€, όταν μπορεί με 155€ να πάρει ένα τέτοιο:
http://www.you.gr/proionta/pc-printing- ... oxdc3217byΚαι να είναι κούκλος.
Μαζί σου για το HTPC (αυτό έχω κάνει εδώ και χρόνια), αλλά σχετικά με το κόστος νομίζω είναι το ανάποδο: το μικρό footprint, το fanless design, την 'ομορφιά' και το compactness τα έχεις προπληρώσει. Μην ξεχνάμε ότι ένα barebone NUC i3 θέλει minimum άλλο ένα 150αρι για να έρθει κομπλέ στα ίσα του, δηλαδή πάμε στα 300€ περίπου...με 300€ φτιάχνεις κομπλέ αντίστοιχο PC με περισσότερες δυνατότητες.
Το παραπάνω NUC θέλει δίσκο και μνήμη και τέρμα. Αυτό, με γνώμονα του τι ζητάει ο άνθρωπος. Αν βάλεις ένα μικρό SSD μέχρι 60GB και μνήμη, το κόστος είναι αρκετά κάτω από 100€ επιπλέον.
Δεν νομίζω πως έχεις προπληρώσει κάτι, γιατί το συνολικό σου κόστος είναι 250€, όταν για τα ίδια πράγματα, για ένα midi κουτί θα πληρώσεις τα ίδια, δεν θα είναι επώνυμο (άρα κινδυνεύεις με θόρυβο), θα έχει τις ίδιες επιδόσεις, αλλά θα καταναλώνει περισσότερο, και το μοναδικό του προσόν, θα είναι η επεκτασιμότητα, εννοώντας κυρίως δίσκους, αφού κάτι άλλο δύσκολο...Θελει και καρτα ασυρματου δικτυου και ο δισκος mSata. Και ενα ασυρματο πληκτρολογιο. Φαινεται ενδιαφερον σαν ιδεα ομως. Το βιντεο θα ειναι καλης ποιοτητας οπως απο νβιντια;
Wi-Fi έχει ενσωματωμένο, αν δεν είχε, θα ήταν +10€.
Το mSATA το υποστηρίζει, αλλά δέχεται και κανονικούς 2.5άρηδες δίσκους.
Η εικόνα σε FullHD θα είναι μια χαρά, γιατί να μην είναι δηλαδή; Πανεύκολο είναι όταν μιλάμε για ταινία και όχι για κάτι πιο δύσκολο.
Κοιτα ενα nuc build video sto utube να δεις ακριβως τι χρειαζεται. Για το βιντεο μιλαω για την ποιοτητα της εικονας (τουλαχιστον παλαιοτερα επαιζε απο κομπιουτερ σε κομπιουτερ και μερικα ηταν 'θαμπα' σε αντιθεση και χρωματα).