-
Μεγειές Βαγγέλη!!! Περιμένουμε εντυπώσεις.
-
Μεγειες , τζαμπα αμαξαρα τα rx8.. αλλα πολλα χιλιομετρα μου φαινονται αυτα που εχει...
-
Σας ευχαριστω πολυ !!
Απο συμπιεση ειναι στο 6.8 δηλ ακριβως στο οριο που δινει το εργοστασιο. Βεβαια με σωστη συντηρηση (= εγκαιρη και σε πολυ μικροτερα διαστηματα απ αυτα που δινει ο κατασκευαστης) μπορει να βγαλει αρκετα χλμ ακομα αλλα δεν αποκλειεται και να πεσει. Ουτως η αλλως αυτο θα γινει καποια στιγμη και το γνωριζω καλα. Δεν αποκλειω και καποιο rebuilt στο αμεσο μελλον μ αλλα λογια
Οδηγικες εντυπωσεις το σ/κ που θα χω χρονο να το κυκλοφορησω λιγο
-
Αμα το πηρες πραγματικα φτηνοτερα απο το μεσο ορο και γνωριζωντας οτι καποια στιγμη απλα θα βαλεις ενα καινουργιο μοτερ για αλλο τοσα νομιζα σωστα το σκεφτηκες..
-
Eτσι ακριβως ! Η διαρκεια ζωης ενος βανκελ δεν εχει καμια σχεση με αυτη των εμβολοφορων, ειτε το θελουμε ειτε οχι, αυτη ειναι η αληθεια. Εγω το rx8 το παιρνω με πληρη συνειδηση περι τινος προκειται ως μηχανικο συνολο
-
Aγαπητοι φιλοι συμφορουμιτες πρωτες εντυπωσεις
Συγκλονιστικα αμεσο !!!. Στριβεις το τιμονι με το νυχι και αυτο αλλαζει πορεια μονοκομματα !!! Απιστευτη αισθηση που μου θυμισε το παλιο καλο μου mr2. Σαν να εχει το μοτερ στο κεντρο ! Εχω χασει τη μιλια μου απ αυτο !!
Μοτερικα το αμαξι χαμηλα...σερνεται. Δεν εχει καμια σχεση με τη ροπη της slk, πατας γκαζι και απλα τσουλαει. Πρεπει να το δουλεψεις ψηλα για να νιωσεις την ωθηση και παλι ομως δεν δινει την εντυπωσει οτι εχει 231 αλογα. Ο ηχος βεβαια εκει ψηλα ειναι καταπληκτικος, καμια σχεση με ο,τι ειχα ως τωρα !!
Φρενα καλα, σωστα ρυθμισμενα αλλα μαλλον θελει κανα τακακι γιατι σφυριζουν απαλα καποιες στιγμες
Κιβωτιο αψογο, σαν του mx5 οποτε δεν χρειαζεται περαιτερω αναλυση
Θεση οδηγησης καλη με το καθισμα να ρυθμιζεται ηλεκτρικα αλλα θα ηθελα να πηγαινε πιο χαμηλα γιατι ακομα και με την ανωτερη ρυθμιση του τιμονιου (οπως μ αρεσει δηλ τερμα χαμηλο καθισμα και τερμα ψηλα τιμονι) νιωθω οτι καθομαι λιγο ψηλοτερα απ οτι πρεπει. Τα πενταλ στην ιδανικοτερη θεση για μυτη τακουνι τοσο που σε ''αναγκαζει'' να μαθεις αυτη την τοσο απαραιτητη τεχνικη για τα πισωκινητα θελοντας και μη !!
Εθεσα το dsc off στην πρωτη σκαλα που ξαναμπαινει μονο του (δεν τολμω ακομα να το θεσω τελειως εκτος) και εδω ερχεται το αλλο σοκ....Απιστευτα ζυγισμενο και ευκολο στη διορθωση...μιλαμε για πρωτογνωρη σε μενα αισθηση που ειχα την τελευταια 10ετια μικρα πισωκινητα 2θεσια με κοντα μεταξονια που παραηταν νευρικα και αποτομα. Τουτο εδω κανει την πλαγιολισθηση τοσο προοδευτικη που νιωθεις οτι εχεις γιαπωνεζικα χερια οδηγου αγωνων !!! Τιμονι με αμεση επαναφορα και πληροφοριακοτατο για το που πας με το πλαϊ, αλλο ενα θετικο γεγονος !!
Αυτα σε πρωτες γενικες γραμμες. Τωρα θελει ενα καλο σερβισακι να παρει τα πανω του γιατι ο προηγουμενος πηγαινε by the book. Το μονο που θα μου λειψει ειναι η ηλιοροφη που δεν εχει μια και ηθελα μετα απο τοσα χρονια στα roadsters μια χαραμαδιτσα να βλεπω τον ουρανο εστω και λιγο
-
Ωραιος, καλοταξιδο!!
-
Με γεια, να το χαρείς
-
Καλόστριφτο
-
Με υγεία να το χαρείς.
Όντως είναι κεντρομήχανο, το κέντρο βάρους είναι στην αρχή του τούνελ, όντως χαμηλά δεν είναι το δυνατό του σημείο και όντως δεν έχει 231 άλογα αλλά λίγο πάνω από 200. -
Πόσο χαίρομαι που κόντρα σε όλους που σου έλεγαν όχι εσύ το έκανες και μπράβο. Τώρα θα χαρείς πραγματικό εργαλείο κόντρα στις κασσάνδρες... Για τα τακάκια πρόσεχε γιατί το σφύριγμα μπορεί να σημαίνει ότι έχει κάποιο 'sport' τακάκι που λόγω υλικών σφυρίζει, να βάλεις κάποιο άλλο και να χάσεις σε φρενάρισμα.
Να θυμάσαι επίσης και όσο πιο καλή ποιότητα βενζίνης, το μοτέρ αυτό 'ακούει'!! -
Μπράβο Χερά και να συνεχίσεις τις εκτενείς αναφορές!
-
Νατος! Με 'γειές
-
Καλόστριφτος ο σχιστομάτης.
RX-8 231ps = από τους πιο συγκλονιστικούς ήχους που έχω ζήσει. Γούρλωσα τα μάτια μου κάποτε όταν έβλεπα το στροφόμετρο να φλερτάρει με τις 10.000σαλ... -
Θυμαμαι κι εγω καποτε ,τα πρωτα χρονια που βγηκε..που περπαταγα στο πεζοδρομιο εστριψε ενα απο ενα καθετο στενο μπροστα και περασε διπλα μου flat out.. ακομα θυμαμαι οτι περιμενα ν αλλαξει ταχυτητα κι αυτο συνεχισε να ουρλιαζει περνωντας διπλα μου στα τελειωματα της 1ης..
-
Eυχαριστω απαντες για τις ευχες !!
-
Μπράβο ρε Βαγγέλη! Επιτέλους και κάποιος που μέσα στην κρίση συνεχίζει (ο Θεός ξέρει με τι υποχωρήσεις και σφιχτά οικονομικά) να κάνει το κέφι του. Το 8άρι είναι πολύ αξιόλογο, καλά θα περάσεις μαζί του. Θεωρώ επίφοβο ότι αγοράζεις ένα μισοπεθαμένο μοτέρ, αλλά αφού έγινε εν γνώση σου (και προφανώς) σε καλά λεφτά, είσαι συνειδητοποιημένος και όλα θα πάνε καλά.
Άντε, καλά χιλιόμετρα και επιτέλους θα γλιτώσεις την καζούρα. Γιατί (όπως και να το κάνουμε) οι στιγμές αχαλίνωτης οδηγικής απόλαυσης που περιέγραφες για SLK πρώτης γενιάς είχαν ξεσηκώσει κάμποσα σχόλια.
ώρα, δε θα σου κουνιέται κανείς. -
μπραβο μπραβο μπραβο για την επιλογη σου!
Να σαι καλα να το χαρεις!
-
Ευχομε πολλα απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Σύσταση απο παλιοσειρά. Αλλαξε μπουζί, μπουζοκαλώδια, πολλαπλασιαστές -εαν εχουν >30.000 χλμ- (υπάρχουν πολλές και φθηνές επιλογές, απο net). Θα δείς , μεγάλη βελτίωση, στόν κινητήρα και επιδώσεις.
-
Ο χρήστης nam έγραψε:
Ευχομε πολλα απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Σύσταση απο παλιοσειρά. Αλλαξε μπουζί, μπουζοκαλώδια, πολλαπλασιαστές -εαν εχουν >30.000 χλμ- (υπάρχουν πολλές και φθηνές επιλογές, απο net). Θα δείς , μεγάλη βελτίωση, στόν κινητήρα και επιδώσεις.??
Συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο στο Μάζντα; Από τις 30.000 μου ακούγεται πάρα πολύ νωρίς! -
Eυχαριστω και παλι !!!
Το αμαξι ηταν παρατημενο πολυ καιρο και τωρα θελει ενα γερο σερβις. Τα μονα προσφατα που εχει ειναι πολλ/στες και μεταλλικο καταλυτη. Οποτε τωρα θα παω για λαδια, ολα τα φιλτρα και μπουζι-μπουζοκαλωδια
Το προοριζω μονο για βολτες το σ/κ σε δρομους με λιγη κινηση ωστε να μπορω σιγα σιγα να ''ξεκλειδωσω'' τα μυστικα του
Για τη δουλεια ανακαλυψα προσφατα ενα μεσο που λεγεται...μετρό οποτε ψιλοβολευει και δεν θα το ταλαιπωρω καθημερινα
Παντως σημερα δεν αντεξα και το πηρα μαζι μου για τα πρωτα χαζοκωλιδια...1η παρατηρηση: τι σου κανει ενα μεγαλο μεταξονιο και ενα μπλοκε τορσεν
2η παρατηρηση: αρχιζω και καταλαβαινω γιατι ολοι θελουν να το τουρμπισουν
3η παρατηρηση: ειναι μεγαλο το ρημαδι και με δυσκολευει στο παρκαρισμα...πρωτη φορα οδηγω τοσο μεγαλο αμαξι !!!
Αλλαγη της SLK για RX8. Ναι ή Οχι?