-
μήπως ξεφλούδισαν από τον ήλιο, αφού δεν βάλαν τα κοκκαλινα state of the art του iq & γιαρις ντε
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
μήπως ξεφλούδισαν από τον ήλιο, αφού δεν βάλαν τα κοκκαλινα state of the art του iq & γιαρις ντεΑυτό λέω κι εγώ Δεύτερος έρχεσαι......
-
Βρε τα πλαστικά είναι το θέμα; Ας ξεφλουδιζουν, ας ξεφτίζουν.
Το μεγαλο μειον για εμας εδω είναι τα 2 λιτρα σε συνδυασμό με την βενζίνη. Ας έβαζαν και εναν δυνατο 1.6-1.8 με κομπρέσσορα με καμμιά 180αρια αλογα... είναι υπεραρκετά για το σκοπό του και τους δρόμους μας
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Βρε τα πλαστικά είναι το θέμα; Ας ξεφλουδιζουν, ας ξεφτίζουν.Το μεγαλο μειον για εμας εδω είναι τα 2 λιτρα σε συνδυασμό με την βενζίνη. Ας έβαζαν και εναν δυνατο 1.6-1.8 με κομπρέσσορα με καμμιά 180αρια αλογα... είναι υπεραρκετά για το σκοπό του και τους δρόμους μας
ναι η toyota το ελλαδιστάν θα σκεφτόταν...
βέβαι έχει και ένα καταπληκτικό 1,8 αλλά ποιος ξέρει...
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Βρε τα πλαστικά είναι το θέμα; Ας ξεφλουδιζουν, ας ξεφτίζουν.Το μεγαλο μειον για εμας εδω είναι τα 2 λιτρα σε συνδυασμό με την βενζίνη. Ας έβαζαν και εναν δυνατο 1.6-1.8 με κομπρέσσορα με καμμιά 180αρια αλογα... είναι υπεραρκετά για το σκοπό του και τους δρόμους μας
Στο θεμα του κινητηρα, απ' οτι φαινεται τον πρωτο λογο εχει η Subaru με τον 4κυλινδρο boxer...
Προφανως, ο διλιτρος θα ηταν η ιδανικη επιλογη για αυτους. Υπαρχει καμμια πληροφορια σχετικα με το εαν
χρησιμοποιειται το μπλοκ πχ υπαρχον 2λιτρου της Subaru, ή ειναι εξολοκληρου νεος?
Σιγουρα παντως για την δικη μας αγορα, υπαρχει ενα...αυτογκολ απο τα αποδυτηρια (2 λιτρα)... -
Γρηγορη λένε πως είναι βασισμένος στον υπαρχον σουμπαρου μποξερ, φυσικά με αρκετές αλλαγές οπως πχ το σύστημα μεταβλητου χρονισμου της τογιοτα κ αμεσο ψεκασμό. Ψαχνοντας βρήκα τα εξής:
D-4S DI engine tech (direct injection pairs with secondary EFI)
1,998cc Displacement
200 HP
151.2 ft-lbs torque
7400rpm redline
12.5:1 Compression ratio
86mm x 86mm bore/strokeΣυμπιεση στο 12.5 υποδεικνύει και εσωτερικές αλλαγές τουλάχιστον στις αντοχές των υλικών. Επίσης, θα περίμενα υπερτετράγωνο κινητήρα για τις 7400σαλ αλλά φαίνεται πως ο μποξερ ξεπερνάει αυτό το πρόβλημα και το πιο πιθανόν θα έχει αρκετά απο τα 20.8 κιλά ροπής και στις μεσαίες!
Ενα άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι το secondary efi (τι ειναι αυτο?)
-
Ίσως έχει άμμεσο **και **έμμεσο ψεκασμό, όπως κάποια Lexus
-
Νομίζω ότι ο έμμεσος βοηθά στο να διατηρούνται οι βαλβίδες εξαγωγής καθαρές με το χρόνο...
-
Don't quote me αλλά άκουσα για νέο μπόξερ της Subaru με καδένα αντί για ιμάντα...
-
-
Πως τα κατάφερε και το έκανε έτσι αυτή η Σουμπαρου; ΜΠΛΙΑΧΧ
Καταρχάς πρέπει να είναι το μοναδικό σχέδιο που το κλασικό race blue της Σουμπαρού δεν ταιριάζει...
Οσο απο σχεδιασμό...
-
Τα φώτα και η μάσκα τώρα (σχέδιο, χαμηλό λιπ σποιλερ, ο'τι πρεπει για τους καροδρομους μας) θεωρούνται σχεδιασμός; Η ΚΙΑ τα κάνει πιο όμορφα
-
Το bodywork στο σημείο χαμηλά στην πόρτα που κάνει σκαλοπάτι και ανεβαίνει πάνω απο το πισω φτερο θεωρείται σπορ σχεδιασμός; Γιατί εμένα μου θυμίζει εκδοχή τζιποειδών και ουχί σπορτίφ γραμμής
-
Η αεροτομή σε ενα κουπέ θεωρείται σχεδιασμός ή απλα ενα καγκουρέ touch; Και για αλλη μια φορά (μετα το Ιμπρεζα) το τετράμπουκο τους μάρανε - μιλάμε για 200(+κατι;) ατμοσφαιρικά πονις...
Ακόμα και η γραμμή του παρμπριζ μεχρι πισω τόσο όρθια που είναι μου θυμίζει το γνωστο σκαραβαίο (καρρέρα)... εντάξει, άντε να δεχτώ οτι αυτό είναι αναγκαίος συμβιβασμός για να υπάρξει μέγιστη αξιοποίηση εσωτερικών χώρων επειδη η μηχανή είναι οσο πιο πισω γινεται κτλ κτλ..
Ακουω σχόλια!
-
-
Αν εξαιρέσεις την καγκουροαεροτομή, μια χαρά μου φαίνεται. Όντως όμως οι 4 εξατμίσεις είναι overkill. Με 2 θα ήταν καλύτερο.
-
Eμενα παντως μου αρεσε αρκετα!!!
-
Κι εμένα μια χαρά μου φαίνεται (με εξαίρεση τη λίγο υπερβολική αεροτομή - αλλά δε θα τα χαλάσουμε εκεί). Αλλά για να καταλάβω: αυτό είναι το μοντέλο της Subaru (εννοώ οι τελευταίες φώτο), σωστά; Το μοντέλο της Toyota θα είναι διαφορετικό (εμφανησιακά έστω);
-
Σήμερα έγινε εκδήλωση στην Ιαπωνία όπου και παρουσιάστηκε το αυτοκίνητο.
Ο πρόεδρος της Toyota , το οδήγησε μπροστά απο μερικά 'ποταπά' Lexus LFA και μίλησε προς το κοινό.
Έχουμε :
**Toyota GT 86 **final spec review, Autocar :
http://www.autocar.co.uk/CarReviews/Fir ... pe/260227/
video απο Japan μεριά
και επίσημο spot απο Ευρώπη ,driving scenes
-
και πολλές πολλές φωτό , χορηγία του toyobaru.net :
και πολλές ακόμα στο
http://toyobaru.net/forums/f9/toyota-gt ... rload-676/
ΥΓ γραμμές απο Supra,LFA,Celica όλες εδώ...
-
Φαίνεται εξαιρετικό από κάθε άποψη, καλύτερο από ότι περίμενα (και περίμενα πως θα είναι πολύ καλό). Και το BRZ αν και πιο συντηρητικό από εμφάνιση έχει το δικό του χαρακτήρα. Πιστεύω θα αφήσει εποχη.
Μη ξεχνάμε όμως πως ότι και να λέμε δε παύει να είναι αμερικανιά
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
1280 κιλά... πάει όλο το concept...
Ξεκάθαρη αμερικανιά.
Κρίμα -
Αποδεικνύεται τελικά περίτρανα, πως το σχέδιο της Supra 4ης γενιάς ήταν ΠΟΛΥ 'μπροστά', αν και εμφανίστηκε σχεδόν ...20 χρόνια πριν ...
-
Θα φανώ υπερβολικός αλλά το σχέδιο του έξω και** ιδιαίτερα μέσα **μου θυμίζει πολυ δεκαετία 80. Αν είχε στη μάσκα και τίποτα αναδιπλούμενα φώτα θα το νόμιζες μια υπερστρογγυλεμένη σέλικα της τότε εποχής.
(Πάντως επειδή γίνεται λόγος για κουπέ αυτό που θα θυμάμαι ως ωραίο αυτοκίνητο ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα είναι το παρακάτω: http://www.carsbase.com/photo/photo_full.php?id=51640 )
-
Eνα μεγαλο μπραβο στην Τoyota
Ειδικα αν οντως εχει 30Κ
Toyota GT-86 / Subaru BRZ