-
ολο και κατι παραπανω θα κοστιζε!!! απλα τωρα τελευταια ειναι παρα πολυ χαμηλες οι τιμες στα μεταχειρισμενα!!!!
τωρα μπορει ο καθενας να βρει σε παρα πολυ καλη τιμη, αυτοκινητο 3ετιας, με λιγα χιλιομετρα και να το αγορασει κατω απο 6.000 χιλιαρικα! -
Ο συμφορουμίτης σκεφτόταν να δώσει 7.500ευρώ για να πάρει το αυτοκίνητο μόνο για ΣΚ. Κοινώς θα πλήρωνε ασφάλεια, τέλη, service (αν ήθελε να είναι τυπικός στη συντήρηση) μία φορά τον χρόνο για να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο ελάχιστες φορές. Κάπου πήρε το μάτι μου ότι με το Clio κάνει τώρα 7.000χλμ τον χρόνο (και πληρώνει ασφάλεια, τέλη, service, βενζίνη, κτλ). Ερωτώ, μήπως τελικά του θα του έβγαινε φθηνότερα να έπαιρνε το Focus για καθημερινό αυτοκίνητο; Πολλοί ανέφεραν προηγουμένως ότι το ST δεν είναι ειδική κατασκευή (όπως το RS), οπότε υποθέτω - αφού δεν έχω ιδία άποψη - ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα ως καθημερινό.
Α σενάριο: Clio (τέλη-ασφάλεια-ετήσιο service-βενζίνη για 6500χλμ) + Civic (τέλη-ασφάλεια-ετήσιο service-βενζίνη για 500χλμ)
Β σενάριο: Civic (τέλη-ασφάλεια-ετήσιο service-βενζίνη για 7000χλμ)Εμένα γιατί μού φαίνεται το Β σενάριο πολύ καλύτερο από Α; Η έξτρα βενζίνη για 6.500χλμ, έστω +6lt/100km είναι 390lt, ήτοι γύρω στα 700 ευρώ (όσο το κόστος ασφάλειας+τελών του Clio). Τα service και στις δύο περιπτώσεις και για τα δύο αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι ετήσια αφού δε θα καλύπτονται πολλά χιλιόμετρα.
Υ.Γ.: Εγώ αγόρασα προ τετραμήνου ένα Type R. Σίγουρα δεν είναι η πιο φρόνιμη κίνηση σε μια τέτοια περίοδο αλλά δεν το έχω μετανοιώσει (προς το παρόν). Η βασική μας διαφορά είναι, βέβαια, ότι έχω δεν έχω υποχρεώσεις (βλ. οικογένεια). Το χρησιμοποιώ ως καθημερινό αυτοκίνητο με μια επιβάρυνση της τάξης των 3-4lt/100km σε σχέση με το Corolla που είχα συν διαφορά σε ασφάλεια και τέλη. Το αυτοκίνητο μια χαρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθημερινό και δε βλέπω το λόγο να το είχα για τα ΣΚ και να κρατούσα το Corolla για καθημερινό.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πάντως όποιος θέλει να πάρει καλό αυτοκίνητο πολλών κυβικών η ευκαιρία είναι ΤΩΡΑ !!!!!
Να αρχισουμε ενα θεμα με τις πραγματικες ευκαιριες που υπαρχουν. Σχετικα με το φοκους δεν βλεπω γιατι ηταν ευκαιρια, 7.5κ για 5 χρονων αυτοκινητο σειρας αυτη ειναι η κανονικη του τιμη. Τωρα να μιλουσαμε για 335 ενταξει.
Δεν νομίζω ότι κάτω από 'κανονικές' -προηγούμενων ετών- συνθήκες ένα ST θα κόστιζε ή και θα άξιζε να κοστίζει 7500€.
Aπο τοτε εχουν περασει αρκετα χρονια και ως γνωστο οι τιμες μεταχειρισμενων ειναι προσφορα και ζητηση. Οταν ειχαν πουληθει τοσα πολλα αμαξια τα τελευταια χρονια και τωρα η ζητηση εχει μειωθει οι τιμες εχουν λογικα μειωθει. Παντως οι τιμες θα ανεβουν στο μελλον αφου οι χαμηλες πωλησεις τωρα θα μειωσουν και τα προς πωληση αμαξια μελλοντικα. Φυσικα εξαρταται και αν θα βγει η χωρα απο την κριση και μειωθει η φορολογια.
Προφανως και ενα 1400 μπορει να κανει παραπανω απο ST στην αγορα μεταχειρισμενων αφου η ζητηση ειναι για μικρα αυτοκινητα αυτην την στιγμη.
-
Το πρόβλημα αυτών των αυτοκινήτων δε νομίζω οτι είναι τόσο η ασφάλιση και τα τέλη όσο η ακριβή τιμή της βενζίνης.
Και απόδειξη είναι το rx8 που ενώ έχει λιγότερα έξοδα συντήρησης είναι πολύ φτηνό σα μεταχειρησμένο γιατί καίει πολύ.
Επομένως καθώς η βενζίνη δε νομίζω να πέσει ποτέ και η τιμή τους δε θα ανέβει στο μέλλον. -
σωστα τα λες.....το ειπα και εγω νωριτερα οι βενζινες ελενχονται βαζεις καθε πσκ τριαντα ευρω και γουσταρεις ταπα συνεχεια θα πηγαινεις?? ΜΙζα χαρα θα βγαινοθν οι βενζινες με 15 -20 λιτρα θα βγαζεις κανα 150+ χλμ
-
η βενζίνη είναι μικρό πρόβλημα συγκριτικά με το μείγμα τέλη-έκτακτες εισφορές-τεκμήριο.
προσωπικά θεωρώ οτι έχει πολύ κάτω ακόμα και χωρίζω τις κατηγορίες των πωλητών σε αυτούς που έχουν πρόβλημα ρευστότητας και θα τα σκοτώσουν, και σε αυτούς που απλά δεν θα ανέχονται το χαράτσι και θα καταθέσουν πινακίδες με προοπτική να τα πουλήσουν χωρίς όμως να δίνουν πολύ χαμηλές τιμές. -
Ας κάνει στο φινάλε ο υποψήφιος αγοραστής ένα κρας τεστ μεταξύ δύο επιλογών. Της Φώκιας των 2.500 κυβικών και ενός άλλου, πιο συμμαζεμένου. Ας υπολογιστούν με ακρίβεια οι διαφορές σε ετήσια βάση, αυτές που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τέλη, ασφάλεια, κατανάλωση, σέρβις, και να ρωτήσει μετά την τσέπη του κατά πόσο το καπέλο που θα προκύψει τον πονάει ή όχι. Τζίζους δηλαδής, θα το κάνουμε διδακτορικό.
-
Αντίστοιχα αυτοκίνητα αλλά διαφορετικών κυβικών (ας πούμε 1800 και 2200) έχουν συνήθωςμ 3-5000 ευρώ διαφορά στην τιμή (υπέρ του μεγαλύτερου).
Αν υπολογίσεις πόσα χρόνια πρόκειται να κρατήσεις το αυτοκίνητο και σε πόσα χρόνια θα δώσεις σε πάγια τη διαφορά αυτή (και δε θα τα δώσεις και όλα μαζί αλλά σε κάποια μεγάλη σχετικά χρονική περίοδο), μάλλον συμφέρει.
Τώρα για τα τεκμήρια, έλεος... Εκτός αν το forum είναι γεμάτο υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και γιατρούς ας πούμε...
-
Είναι ευκαιρία για κάποιον που το σκεφτόταν από πλευράς τιμής αγοράς. Δηλαδή δεν είχε θέμα τεκμηρίου, συντήρησης κλπ και αυτό που τον ενοχλούσε ήταν η υπερτιμολόγηση και η παράλογη διατήρηση των τιμών των μτχ στην Ελλάδα. Πχ εγώ που ήδη έχω 2000 κυβικά που καίνε αρκετά θα πήγαινα εύκολα σε 2500-3000. Στην πράξη τα έξοδα για σε βενζίνη και συντήρηση είναι παρεμφερή και αλλάζει μόνο το ετήσιο σήμα αλλά θα είχα 'άλλο' αυτοκίνητο. Για μένα αξίζει (θα μου βρείτε μια σαν την δικιά μου τρίλιτρη και καθαρή σε τιμή ευκαιρίας;).
Κάποιος άλλος όμως που είχε τα 1200-1300 κυβικά του μπορεί λόγω της χαμηλής τιμής των πολλών κυβικών να του μπουν ιδέες. Όμως μπορεί να μην συνειδητοποιεί τις διαφορές και αν από 1200 πάει στα 3000 (με όσα αυτό συνεπάγεται) θα τον τσούξει πολύ περισσότερο και καλά θα κάνει να το υπολογίσει σωστά. Για αυτόν ίσως να μην αξίζει. -
Πήγαινε σε 545 άμα είναι...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Πήγαινε σε 545 άμα είναι...Αν το λες αστεία καλά. Αν το προτείνεις μισοσοβαρά σου λέω όχι και δικαιολογώ. Μια 540 (545 στη γενιά μου δεν νομίζω να υπήρχε) είναι 8κύλινδρη άρα πιο βαριά και πλέον χωρίς κρεμαγιέρα αλλά επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια. Θα έχω περισσότερα φίλτρα (και μπουζί και εξατμίσεις και άλλα), περισσότερο βάρος γενικά και ειδικά εμπρός, χειρότερο τιμόνι και πολύ χειρότερη κατανάλωση. Και δεν αναφέρω καν για τεκμήριο, ασφάλειες και τέλη. Όχι, για μένα η τρίλιτρη είναι ο σωστός συνδυασμός. Αρκετά γρήγορη και ομοιογενής χωρίς πολλές θυσίες.
Για την Μ5 που πάντα θαυμάζω ισχύει το ότι αν και είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο δεν έχω την δυνατότητα να το χαρώ όπως της αξίζει. Βασικά ξέρω τις δυνατότητές μου και οριοθετώ τις αγορές και τα εφικτά όνειρά μου ανάλογα. Αυτό που προτείνω δηλαδή. -
Αναφερόμενος (κατοπιν εορτης) στον Govus:
Τα πάγια έξοδα για αυτοκίνητο βόλτας είναι πολλά, καίει πάρα πολύ και στην κατηγορία του πλεον δεν είναι και κατι το εξαιρετικό. Η δελεαστική τιμή εξισώνεται αυτόματα με τη ψυχολογικη επιβαρυνση γιατί για ενα μπανακι 100χλμ μακρυά θα καις ~25ε μονο στις βενζίνες αν θες να το χαρείς. Και θα θες. Επειδη θα περιμένεις ολη την εβδομάδα για το ΣΚ, θα ψάχνεις ευκαιρία να ξεπορτίσεις για να το ξεζουμίζεις. Παθώς και μαθώς.
Απο την άλλη, εχει το καλό μικρή μεταπωλητική χασουρα για γρήγορο. Ποσο να χασει απο 7.5Κ ; Ολα; Ε, αν δεν σου λειπουν, τοτε δεν εγινε κ κανενα μεγαλο κακο. Παραδίδεις πινακίδες, κ ξεμπερδεψες. Αυτό δρα καπως εξισορροπιστικά στο οικονομικό. Επίσης, αν η δουλεια είναι σχετικά κοντά και αξιοποιείς λιγο το γκαζι του, τότε το παίρνεις ως μοναδικό αυτοκίνητο ομως. Βέβαια και πάλι το ταμείον είναι πολύ μειον αλλά τουλαχιστον αποφευγεις το ψυχολογικό της υπόθεσης κ το φχαριστιέσαι καθημερινά με λιγοτερο κοστος απο το να ειχες 2 αυτοκίνητα. Πες οτι πληρωνεις ενα μεγάλο ποσο για την ευχαρίστησή σου, ποσο που όμως είναι ελεγχόμενο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πήγαινε σε 545 άμα είναι...
Αν το λες αστεία καλά. Αν το προτείνεις μισοσοβαρά σου λέω όχι και δικαιολογώ. Μια 540 (545 στη γενιά μου δεν νομίζω να υπήρχε) είναι 8κύλινδρη άρα πιο βαριά και πλέον χωρίς κρεμαγιέρα αλλά επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια. Θα έχω περισσότερα φίλτρα (και μπουζί και εξατμίσεις και άλλα), περισσότερο βάρος γενικά και ειδικά εμπρός, χειρότερο τιμόνι και πολύ χειρότερη κατανάλωση. Και δεν αναφέρω καν για τεκμήριο, ασφάλειες και τέλη. Όχι, για μένα η τρίλιτρη είναι ο σωστός συνδυασμός. Αρκετά γρήγορη και ομοιογενής χωρίς πολλές θυσίες.
Για την Μ5 που πάντα θαυμάζω ισχύει το ότι αν και είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο δεν έχω την δυνατότητα να το χαρώ όπως της αξίζει. Βασικά ξέρω τις δυνατότητές μου και οριοθετώ τις αγορές και τα εφικτά όνειρά μου ανάλογα. Αυτό που προτείνω δηλαδή.λάθος το 545, μπερδεύτηκα απο την Ε60 και το γεγονός οτι είναι 4,4 ο V8.
εγώ θεωρώ την ροπή το 75% της αξίας ενός κινητήρα, ειδικά για βαριά αυτοκίνητα. οπότε μόνο ο V8 έχει κάποια αξία να μπεις στο μπελά της αλλαγής και του αυξημένου κόστους απο φόρους για εμένα.
βασικά η Μ5 έχει μόνο αξία αλλά δύσκολα να βρεις κάποια μη λιωμένη.στη πραγματικότητα το ιδανικό αυτοκίνητο για εσένα, με βάση αυτά που λες, είναι μια Ε90 335. αυτό καταλαβαίνω εγώ. (και πολύ θα ήθελα να έχω για να πω την αλήθεια)
-
Λοιπόν για να βάλουμε τα πραγματα στη θέση τους τα τεκμήρια εαν τα διαβάσει κανείς δεν είναι εκτός λογικής με δεδομένο το κυβισμό των αυτοκινήτων. Συνεπώς εαν κάποιος θέλει ενα 3λιτρο τι περιμένει να γίνει αποδεκτό ότι έχει δήλωση 6000ε το χρόνο?? μη τρελλαθούμε πια. Τα κάυσιμα για ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν έιναι τόσα κατ' έτος. Δυστυχώς αφού σα χώρα δεν αξιωθήκαμε τόσα χρόνια να φτιάξουμε ούτε μοτεράκι για φραπιεδέρα ή για να είμαι ακριβέστερος δεν ήθελαν να φτιάχνουμε, μη περιμένουμε να μας διευκολύνουν κιόλας για να έχουμε αυτοκίνηση γερμανικών προδιαγραφών.
-
Εντελώς λανθασμένη λογική. Μπορεί να έχεις 6λιτρο και να το κινείς 1 φορά το τρίμηνο. Το θέμα είναι να δικαιολογείς την αγορά (πόθεν έσχες). Όλα τα άλλα είναι της μπανανίας καμώματα. Καταθέτεις τις πινακίδες και τους διαολοστέλενις στην τελική!
-
την έκτακτη εισφορά δεν την βάζουν με βάση το τεκμήριο αλλά με βάση τα κυβικά. ομοίως τα τέλη. το τεκμήριο είναι απλά κερασάκι.
-
Δεν υπολογίζουν ''Δια'' το γκαράζ με τις αράχνες του γιατί ειναι πεπεισμένοι ότι έχεις λεφτά για το πρατήριο.Τώρα πως το κρίνουν αυτό δεν ξέρω.
-
Πόθεν έσχες ουτως η άλλως υφίσταται από ένα ποσό και μετά για αγορά. Το τεκμήριο σε μια χώρα που όλοι ληστεύουν λειτουργεί με τη λογική ότι δε μπορεί να κοροιδεύει ο κάθε σατιμπάγκος που παίρνει επίδομα ανεργίας και κυκλοφορεί με μ3
-
Τα τεκμήρια έτσι πως θα ξαναγίνουν δεν θα σε αφήνουν να έχεις καν 1400άρι 5ετίας αν δεν έχεις εισόδημα πάνω από το αφορολόγητο...
-
Βασικά να πω και γω μια γνώμη.
Δεν νομίζω σε λίγο καιρό με αυξημένους φόρους,τεκμήρια διαβίωσης,κάυσιμα,ασφάλειες κλπ να συμφέρει τέτοιο πράγμα(βέβαια εξαρτάται και το εισόδημα του καθενός αν και με 45% στις μεγάλες κλίμακες δεν νομίζω και πάλι να μένουν πολλά χρήματα για κάποιον με οικογένεια,παιδιά και λοιπές υποχρεώσεις να αντέξει μακροπρόθεσμα την συντήρηση ενός οχήματος πολλών κυβικών πόσο μάλλον σ' έναν με μικρότερο εισόδημα).Νομίζω ότι μάλλον την ποσότητα αυτοκινήτων με πολλά κυβικα που βλέπουμε σήμερα θα την θυμόμαστε και θα κλαίμε σε μερικά χρόνια .Κατ' επέκταση και μ' αυτό ως δεδομένο παρά την εξαιρετικά προκλητική τιμή που έχει ένα αυτοκίνητο με πάνω από 2.0 λίτρα κινητήρα σημερα δεν πρέπει να επιλεγεί έναντι ενός μικρότερου.Νομίζω παιδιά το ζητούμενο είναι το αυτοκίνητο εκτός από μέσο απόλαυσης όπως φυσιολογικά θα έπρεπε να θεωρείτε σ' ένα forum σαν αυτό να ανταποκρίνεται και στην οικονομική δυνατότητα αλλά και να βοηθάει έναν άνθρωπο να ζήσει με τις υπηρεσίες που προσφέρει σαν εργαλείο κί όχι να γινόμαστε δούλοι ενός μηχανήματος απλά και μόνο για την ευχαρίστηση.Γι αυτό το λόγο καλό θα ήταν η επιλογή να ισοροπεί λίγο μεταξύ αναγκών - οικονομικών δυνατοτήτων και ζητουμένου (αυτή είναι η ταπεινή μου αποψη.τώρα βαράτε ελέυθερα )
Θα αγοράζατε πολλά κυβικά σε τιμή ευκαιρίας;;!!