-
Kαλησπέρα!
Ετοιμάζομαι να αγοράσω ένα καινούριο αυτοκίνητο και είμαι ανάμεσα στο kia picanto και το hyundai i10.
Και τα δυο τα θέλω στη μεσαία έκδοση, 1.200 κυβικά και μηχανικό κιβώτιο. Η τιμή τους είναι σχεδόν η ιδία και γενικώς έχουν πολλά κοινά. Σήμερα επισκέφτηκα την Kia και έμαθα ότι πέρα από τα 7 χρόνια εγγύησης, έχουν και** 5 χρόνια δωρεάν σέρβις **(!!!). Επίσης, λόγω ενός λάθους που έκαναν, δε θα μου χρεώσουν έξτρα τους αισθητήρες παρκαρίσματος που θέλω να προσθέσω. Αυτό με τα 5 χρόνια δωρεάν σέρβις απ' όσο ξέρω η hyundai δεν το έχει (έχω κλείσει και εκεί ραντεβού και θα δω μεθαύριο το i10).
Είστε κάτοχος κάποιου αυτοκινήτου απ' τα παραπάνω; Τι γνώμη έχετε;
Τι θα μου προτείνατε;
-
Kαλησπέρα!
Ετοιμάζομαι να αγοράσω ένα καινούριο αυτοκίνητο και είμαι ανάμεσα στο kia picanto και το hyundai i10.
Και τα δυο τα θέλω στη μεσαία έκδοση, 1.200 κυβικά και μηχανικό κιβώτιο. Η τιμή τους είναι σχεδόν η ιδία και γενικώς έχουν πολλά κοινά. Σήμερα επισκέφτηκα την Kia και έμαθα ότι πέρα από τα 7 χρόνια εγγύησης, έχουν και** 5 χρόνια δωρεάν σέρβις **(!!!). Επίσης, λόγω ενός λάθους που έκαναν, δε θα μου χρεώσουν έξτρα τους αισθητήρες παρκαρίσματος που θέλω να προσθέσω. Αυτό με τα 5 χρόνια δωρεάν σέρβις απ' όσο ξέρω η hyundai δεν το έχει (έχω κλείσει και εκεί ραντεβού και θα δω μεθαύριο το i10).
Είστε κάτοχος κάποιου αυτοκινήτου απ' τα παραπάνω; Τι γνώμη έχετε;
Τι θα μου προτείνατε;
-
Ποια είναι η τιμή και τι εξοπλισμό περιλαμβάνει;
-
Η τιμή του πικάντο που με ενδιαφέρει να αγοράσω είναι στα 13.090 (έκδοση optimum). Στον εξοπλισμό περιλαμβάνει ό,τι η βασική έκδοση +οθόνη αφής 8'' με κάμερα οπισθοπορείας και μερικά άλλα έξτρα που δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία (π.χ. 6 ηχεία κλπ).
-
Μαρία τα δύο αυτοκινητάκια είναι από τα καλύτερα στην αγορα στην συγκεκριμένη κατηγορία.
Hyundai και KIA είναι αδερφές εταιρείες
Θα σου έλεγα ότι μεταξύ των δύο πήγαινε σαφώς στο i10 για τον εξης απλούστατο λόγο:
Το picando βασίζεται στο πάτωμα του προηγούμενου i10 που δεν βγαινει πια, όχι του τωρινού που είναι βελτιωμένο (είναι δηλαδή αδερφάκι με το προηγούμενης γενιάς i10). Οταν βγει το νέο picando θα βασίζεται στο τωρινό i10 με ότι αυτό σημαίνει.
Δεν σημαίνει αυτό οτι το PICANDO είναι άσχημο ή κακό βέβαια, είναι πολύ καλό αλλά νομίζω η καινουργια πλατφορμα που φέρει το i10 είναι προτιμητέα σαν βελτιωμενη στα σημεία και ποιο καινούργια
Αλλο στην κατηγορία που μπορείς να κοιτάξεις είναι και το TOYOTA AYGO αν σε ενδιαφέρει να το δεις
-
12.900 κοστίζει το Swift. Είναι μία κατηγορία πάνω, καίει λιγότερο γιατί είναι υβριδικό, έχει εξοπλισμό που τα αλλά δεν μπορούν ούτε να φανταστούν (adaptive cruise control και full led φώτα). Ο μόνος λόγος να μην το προτιμήσεις είναι να παρκάρεις σε τόσο δύσκολα σημεία, που οι λίγοι πόντοι διαφοράς να σε δυσκολέψουν.
-
Είμαι κάτοχος του Picanto στη πλούσια έκδοση με τον χιλιάρι κινητήρα. Αν και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (πάρα το ότι θα ήθελα λίγο καλύτερη κατανάλωση για ένα mini αυτοκίνητο πόλης), θα σου πρότεινα το i10 με το ίδιο σκεπτικό του cirus. Από την άλλη μεριά βέβαια, τα 7 χρόνια εγγύησης και τα 5 χρόνια δωρεάν service είναι αρκετά δελεαστικά... Οδήγησε τα και τα δύο και πάρε οποίο σου αρέσει περισσότερο.
-
Αν ενδιαφέρεσαι για λίγο καλύτερη αίσθηση οδήγησης -όσο μπορούμε να το λέμε για τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητα- πάρε το i10,οπως λεει κι ο cirus. Αλλιώς με τα 7 έτη εγγύηση και -σημαντικό αυτό- τα 5 έτη δωρεάν service,picanto.
Swift,όπως λέει κι ο dimsabas, για το κάτι περισσότερο ως αμάξι,ομως έχει 3ετη εγγύηση.
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Δε μου ενδιαφέρουν ούτε το swift ούτε το aygo, είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δυο αυτοκίνητα.
Πράγματι, κι εγώ προτιμούσα το i10 αλλά με δελέασαν πολύ τα 5 χρόνια δωρεάν σέρβις.
Θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω, ανάλογα με το ποιο θα υπερτερεί οδηγικά (πάντα με βάση τα δικά μου κριτήρια).
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Δε μου ενδιαφέρουν ούτε το swift ούτε το aygo, είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δυο αυτοκίνητα.
Πράγματι, κι εγώ προτιμούσα το i10 αλλά με δελέασαν πολύ τα 5 χρόνια δωρεάν σέρβις.
Θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω, ανάλογα με το ποιο θα υπερτερεί οδηγικά (πάντα με βάση τα δικά μου κριτήρια).
Εσυ είσαι το αφεντικό και ξέρεις απλά ότι μπορούμε να βοηθήσουμε λέμε εμείς.
Οτι και να πάρεις από τα 2 σου εύχομαι να το καταευχαριστηθείς και να είναι καλορίζικο και απροβλημάτιστο.
Οδηγικα να ξέρεις ψιλοίδια έιναι αφού τον ίδιο κινητηρα έχουν και όπως σου είπα είναι αδερφάκια (εστω και με το προηγούμενο i10)
Με το ΚΑΛΟ
-
Αν και θα τα γράψω και στο topic για το I10, τα γράφω και εδώ μήπως βοηθήσουν τον op.
Από Σεπτέμβριο του 2020 έχει πάρει η οικογένεια μου το i10 1.2 αυτόματο στην προτελευταία έκδοση.
Για να μη παρεξηγηθώ και για να είμαι ξεκάθαρος, επειδή η οικογένειά μου είναι φουλ Χιουνταιάκηδες, από κοντά, πριν αποφασίσουμε να πάρουμε αμάξι, ειδαμε ΜΟΝΟ το i10 και τίποτα άλλο.
Έπειτα από 1 χρόνο συμβίωσης ( και 3500 χιλιόμετρα ) έχω να πω τα ακόλουθα.
-Χώροι πάρα πολύ καλοί
-Άνεση ανάρτησης, αρκετά καλή. Σε ένα ιδανικό κόσμο θα την ήθελα πιο μαλακή.
-Ηχομόνωση, πολύ καλή ( Απείρως καλύτερη από Chevrolet Spark του 2010)
-Επιδόσεις, ικανοποιητικές.
-Κατανάλωση. Λόγω Covid έχω κάνει μόνο 3500 χιλιόμετρα. Κρατάω αρχείο excel με γεμίσματα βενζίνης και κόστη, αλλά ακόμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό το δείγμα., γιατί έχω βάλει περίπου 7 φορές βενζίνη.Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αμάξι.
Κρατάω μόνο 2 αρνητικά μέχρι στιγμής
-Δεν μας έδωσαν 2ο κλειδί με συναγερμό. Το 2ο που μας έδωσαν είναι απλό που στην ουσία είναι σχεδόν άχρηστο. Όσο και αν πιέσαμε τον αντιπρόσωπο σφυρούσε αδιάφορα.
- Έχοντας οδηγήσει κάποια μοντέλα με aircondition, είχα μάθει ότι, πατώντας το κουμπί για να ξεθολώσει το παρμπρίζ, ανάβει το aircondition και βγαίνει κρύος αέρας. Πάντα έτσι χρησιμοποιούσα το air condition.
Στο i10 δεν είναι έτσι. Αν πατήσεις τον ίδιο διακόπτη, βγαίνει αέρας στη θερμοκρασία που χρειάζεται για να ξεθολώσει το παρμπρίζ. Το καλοκαίρι είναι ζεστός και δεν ψύχει τη καμπίνα καθόλου. Για κρύο αέρα πρέπει να βάλω να βγαίνει από τους αεροαγωγούς της κεντρικής κονσόλας. Αυτό δεν είναι πρακτικό γιατί σου έρχεται κρύος αέρας σε πρόσωπο, λαιμό ή στήθος, που εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου.
Και εδώ η αντιπροσωπεία κάνει τον κινέζο και λέει ότι είναι έτσι σε όλα. Και εγώ και ο πατέρας μου έχουμε προσπαθήσει να βρούμε έναν κάτοχο να μας πει αν είναι έτσι και στο δικό του, αλλά δεν έχουμε βρει.
Τέλος, αν προχωρήσει ο op σε αγορά του i10, να προσέξει να πει για 5θέσια διάταξη ( αν φυσικά τον ενδιαφέρει ) γιατί εμείς δεν δώσαμε σημασία και το αμάξι είναι 4 θέσιο ( 2 προσκέφαλα και 2 ζώνες πίσω).
Ελπίζω να βοήθησα.
-
Τι καταναλωση έχεις;
-
@lap Κοίταξα τώρα το excel μου. 7.47 Lt/100km
-
Σε αυτη την κατηγορία βλέπεις τον απόλυτο παραλογισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Αυτά τα μικρα έπρεπε να είναι μόνο αυτόματα και φουλ υβριδικά. Πραγματική οικονομία και ευκολία στην καθημερινότητα.
Όταν είχα το 108 με το αθλιο ημιαυτόματο έκαιγα 6,8-7 το χειμώνα και 8-8,5 το καλοκαίρι.
Τραγικές καταναλώσεις για το μέγεθος του αυτοκινήτου.
Το i10 πάντως είναι όσο πρέπει για την πόλη και ελαφρύ ταξίδι και έχει και κάποιες εκδόσεις τουμπανες.
Είδα τις προαλλες ένα nline και το χάζευα.
Αλλά στην κατηγορία θα βγάλει του χρόνου suv Aygo η Τογιότα μόνη της (άρα θα βγει και υβριδικό) οπότε θα τους πάρει ναι εκεί τα σώβρακα -
#mono_swift_gl+
Στα panda καλυτερο
-
@lap said in Kia picanto vs Hyundai i10:
#mono_swift_gl+
Στα panda καλυτερο
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι το swift είναι καλύτερο αμάξι, αλλά σαν αυτόματο βλέπω τώρα πάει κοντά στα 3Κ παραπάνω από αυτόματο i10. Μεγάλη διαφορά για τη περίπτωσή μου (οικογένειας μου). Αν καλύπτει τον original poster τότε μια χαρά.
-
@iceman7 said in Kia picanto vs Hyundai i10:
Σε αυτη την κατηγορία βλέπεις τον απόλυτο παραλογισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Αυτά τα μικρα έπρεπε να είναι μόνο αυτόματα και φουλ υβριδικά. Πραγματική οικονομία και ευκολία στην καθημερινότητα.
Όταν είχα το 108 με το αθλιο ημιαυτόματο έκαιγα 6,8-7 το χειμώνα και 8-8,5 το καλοκαίρι.
Τραγικές καταναλώσεις για το μέγεθος του αυτοκινήτου.
Το i10 πάντως είναι όσο πρέπει για την πόλη και ελαφρύ ταξίδι και έχει και κάποιες εκδόσεις τουμπανες.
Είδα τις προαλλες ένα nline και το χάζευα.
Αλλά στην κατηγορία θα βγάλει του χρόνου suv Aygo η Τογιότα μόνη της (άρα θα βγει και υβριδικό) οπότε θα τους πάρει ναι εκεί τα σώβρακαΔεν διαφωνώ καθόλου σε όλα που γράφεις.
αλλά το aygo του χρόνου με hybrid και αυτόματο βλέπω να είναι πολύ ποιο ακριβό σε βαθμο που και κάποιοι να το θέλουν θα διστάζουν να πληρώσουν όσο θα κάνει. Παρολα αυτά θα πουλήσει πολύ εννοείται.
-
@cirus said in Kia picanto vs Hyundai i10:
Μαρία τα δύο αυτοκινητάκια είναι από τα καλύτερα στην αγορα στην συγκεκριμένη κατηγορία.
Θα σου έλεγα ότι μεταξύ των δύο πήγαινε σαφώς στο i10 για τον εξης απλούστατο λόγο:
Το picando βασίζεται στο πάτωμα του προηγούμενου i10 που δεν βγαινει πια, όχι του τωρινού που είναι βελτιωμένο (είναι δηλαδή αδερφάκι με το προηγούμενης γενιάς i10). Οταν βγει το νέο picando θα βασίζεται στο τωρινό i10 με ότι αυτό σημαίνει.
Δεν σημαίνει αυτό οτι το PICANDO είναι άσχημο ή κακό βέβαια, είναι πολύ καλό αλλά νομίζω η καινουργια πλατφορμα που φέρει το i10 είναι προτιμητέα σαν βελτιωμενη στα σημεία και ποιο καινούργια
Αλλο στην κατηγορία που μπορείς να κοιτάξεις είναι και το TOYOTA AYGO αν σε ενδιαφέρει να το δεις
Καλησπέρα σας, επειδη και εγω ταυτιζόμαι, σε αυτη τη φαση,με την υποθεση, με τα τωρινα δεδομενα που φανταζομαι οτι to picanto που θα αγορασω αν παω τωρα θα ειναι με το καινουργιο "πατωμα" τι προτεινετε?
-
@alexpap said in Kia picanto vs Hyundai i10:
@cirus said in Kia picanto vs Hyundai i10:
Καλησπέρα σας, επειδη και εγω ταυτιζόμαι, σε αυτη τη φαση,με την υποθεση, με τα τωρινα δεδομενα που φανταζομαι οτι to picanto που θα αγορασω αν παω τωρα θα ειναι με το καινουργιο "πατωμα" τι προτεινετε?
Οχι ακόμα το ίδιο ισχύει , δεν έχει αλλάξει εξόσον γνωρίζω όσον αφορά την "πλατφορμα"
Επειδή τα δύο έχουν κάπιες μικροδιαφορές στον εξοπλισμό αυτό που προτείνω είναι να πάτε να τα οδηγήσετε και τα 2 και να πάρετε προσφορές και για τα 2
Θα συγκρίνετε τις διαφορές και θα πάρετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο και είναι με τον εξοπλισμό που είναι κοντα στις ανάγκες σας.
και τα 2 είναι πάνω κάτω το ίδιο αυτοκίνητο απλά διαλέψτε εμφανισιακά και με εξοπλισμο. Εξάλου ότι και να πάρετε από τα 2 είναι πολύ καλό σαν μικρό αυτοκινητάκι.
Kia picanto vs Hyundai i10