-
Gatoz μια παράκληση, μια θερμή παράκληση και ερώτηση Παράκληση βάζε καμία παράγραφο γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον να σε διαβάζουμε αλλά κουράζει η μονοκοντιλιά. Θερμή παράκληση όταν με το καλό έρθει η Γαλλίδα και την δουλέψεις γράψε μας κάπου ένα 'συγκριτικό' γιατί αυτό το debate θα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Τέλος το Tiguan χωρίς την σπορ ανάρτηση του R-Line και τις 19' θεωρείς ότι θα έπαυε να κοπανάει τόσο;
γραφω αναμεσα σε κομπαιλέισον οτι προλαβω, συνταΧτικο και γραμματικη, υπηρξα το καμαρι της μαμας και ο καημος του μπαμπα. η αναρτηση του αρ λάιν ειναι μια χαρα. οι ζαντες ειναι το προβλημα. με 18αρα θα ειναι μια χαρα. αλλα δεν το πουλανε ετσι.
ειναι αληθεια οτι το φαου εχει εμφανιση ψυγειου διπορτου με μεγαλη καταψυξη αλλα ειναι καλο αυτοκινητο και το αρ λάιν το λες και εξαιρετικο στο δρομο πλην των κοπανηματων.
-
1.5 TSI 150PS ναι αλλά όχι δεν ασχολήθηκα καθόλου με κατανάλωση. Θεωρητικά ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι από τους οικονομικότερους αλλά δεν ασχολήθηκα με αυτό. Απολάμβανα οδήγηση. Τι να κάτσω να ασχοληθώ με κατανάλωση σε τέτοιο σκάφος 4,7m και μάλιστα SW! Πες ότι οδηγάς Tiguan, πόσο οικονομικό να είναι;...
Ούτε εγώ ασχολούμαι! Πατάω το κουμπί πριν ξεκινήσω και κοιτάζω τι γράφει όταν φτάνω! Και απολαμβάνω την βόλτα! Δεν χάνω κάτι πίστεψέ με!
-
Προλαβαίνεις πάντως, πες τους ότι δεν περίμενες την καθυστέρηση, και συγνώμη, δεν θα πάρω.. κρίμα να πάρεις κάτι που δεν σε γεμίζει.
εγω παντως πιστευω οτι ο γατος θα ενθουσιαστει με το σαλονι και με το τιμονακι του 3008 και θα ξεχασει γρηγορα το τιγκ. Παιρνει και το phev, οποτε ο ενθουσιασμος με την καινοτομια θα ειναι ακομα μεγαλυτερος. Εδω και εγω πολλες φορες, μετανιωνω που δεν κοιταξα το 3008 με μεγαλυτερη προσοχη, αλλα να 'ναι καλα οι πωλητες της πεζω και το μπλαζε τους υφος
-
1.5 TSI 150PS ναι αλλά όχι δεν ασχολήθηκα καθόλου με κατανάλωση. Θεωρητικά ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι από τους οικονομικότερους αλλά δεν ασχολήθηκα με αυτό. Απολάμβανα οδήγηση. Τι να κάτσω να ασχοληθώ με κατανάλωση σε τέτοιο σκάφος 4,7m και μάλιστα SW! Πες ότι οδηγάς Tiguan, πόσο οικονομικό να είναι;...
Μερικούς τους σόκαρες τώρα που δεν ασχολήθηκες με κατανάλωση. Η φάση είναι:
-
https://www.gocar.gr/cars/VOLKSWAGEN/TIGUAN/1.5_TSI_150PS_ACT_EVO_Life/
Συγνώμη εδώ προκύπτει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Τι ημιακαπτο, έχασα κάτι;...
-
Συγνώμη εδώ προκύπτει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Τι ημιακαπτο, έχασα κάτι;...
τιποτα δεν εχεις χασει. Μπερδευτηκε ο φιλος.
-
Sabas_Thess wrote:
τιποτα δεν εχεις χασει. Μπερδευτηκε ο φιλος.
Ο φίλος μπορεί να μπερδεύτηκε, αλλά μ' αυτούς τους σπαγκοραμμενους, τίποτα δεν είναι σίγουρο! Μην τους βάζετε ιδέες λέμε !
-
Παιδιά να τα λέμε λίγο με προσοχή αυτά μην έχουμε παραγγείλει κάτι και μας έρθει διαφορετικό και ψαχνομαστε ....
-
Λάθος όντως! Συγνώμη! Αλλάζω το post Μην μπερδευτεί κανείς!!
Το 'μη χαλί' που έγραψα πήγαινε στην αίσθηση σε ανωμαλίες στον δρόμο μέσα στην αθήνα, μπορεί λόγω ύψους του οχήματος σε σχέση με ότι άλλο έχω οδηγήσει.
Τα στοιχεία κατανάλωσης είναι σωστά... έχω φωτό.
1000 συγνώμη
-
Καλησπέρα σας,
Κατανάλωση Tiguan 150PS DSG7 τελευταία κομμάτια εδώ πριν βγει facelift:
2064km, μέση ταχύτητα 22km/h, 94:34h, 8.6λ/100km
(Δεν μου είναι προφανές πώς κάνω upload φωτό...)
2K km συνολικά έχει το αμάξι, το 80% κατέβα-ανέβα κηφισίας (μελίσσια-κάνιγκος). Δεν έχει βγεί εκτός Αττικής ακόμα λόγω κόβιντ.
Το DSG7 το βρίσκω εξαιρετικό (DQ381 υγρός συμπλέκτης)
Δεν επιλέχτηκε R λόγω φόβου με τα χαμηλοπρόφιλα για κίνηση εντός αθήνας....
Την ανάρτηση δεν θα την χαρακτήριζα 'χαλί' αλλά δεν έχω και εμπειρία από τέτοια οχήματα
Σε εθνικές οδόυς πρέπει να είναι εξαιρετικό, αλλά δεν έχω data..
Φιλικά
(Έγινε edit λόγω τραγικού λάθους στα περί ανάρτησης)
-
Και μιλας για τις 17 αρες σωστα ; και δεν ειναι τοσο ''χαλι'' ....με το test drive (Life) εχω πει μου ειχε φανει αρκετα ικανοποιητικό μεσα απο στους δρομους κεντρο Αθηνα που το οδηγησα γι αυτο το λογο κιολας σε σχεση με το R , βεβαια αλλο ενα test drive 1 ωρας και αλλο εσυ που εχεις κανει και 2km...
-
Εξαιρετικός ο γάτος αλλά επιτρέπεται το βιτάρα να μην έχει κάνει την διαδρομή Σέτα--> Μετόχι;
Με εξοχικό στην Ερέτρια. Μόνο παιδάκια στο Ελάτο και κανένα Θαψά μόνο;
γατος εβαρεθηκε κλεισουρα. ειχε και κατι εκκρεμοτητες με μαστορια στο εξοχικο. ηθελε να ερθει και η κορακλα. εκτος της γατας. οποτες τιγκουαν. χθες το απογευματακι και μετα απο καλο πλυσιμο του τιγκ εξεκινησαμε για τη παρανομια. ευβιοα μερια, προς ερετρια. οποτε απο κρυονερι στο παλια γκουντις και παραδρομο και μετα εισοδο απο την εξοδο της αυλωνας σε εο. στη χαλκιδα αμεσως τη ψηλη γεφυρα δεξια και απο κεντρο, ληλαντιων προς φυλλα και κατεβασμα στη γεφυρα πριν το βασιλικο. απο εκει σπιτακι. ουδετερη η διαδρομη και στο μεγαλυτερο μερος της εγινε με ανταπτιβ και το πραμα για τις λωριδες. μια χαρα. με παρατηρησεις. αν εισαι σε δεξιοτερο στοιχο στην εο και κινεισαι γρηγοροτερα απο τον αριστερο, στην προκειμενη ημουν στη πιο δεξια λωριδα - οχι στη λεα - με 120 στο acc (ενω γενικα οι περισσοτεροι πηγαινανε με 150αρες αριστεροτερα) και στη κεντρικη πηγαινε γουικεντερ με 80 το πολυ, δεν περναει. μονο απο αριστερα. φαουλτ. επισης συνεχιζει να ειναι κολημενο παντα στη δεξια χαραξη. και μολις αφησεις τα χερια να δειξεις στη γατα τι μαγκα αντρα εχει που οδηγαει και γαμω τα αυτοκινητα που στριβει μονο του - σαν εκεινο το δονητη ενα πραμα-,βγαζει ηχους και σηματα να παρεις λεει τον ελεγχο του αυτοκινητου. στα πολυ καλα να σημειωσω την οθοναρα που δειχνει γαματα τους γκουγκλοχαρτες. ΑΛΛΑ, ακουγονται τα λαστιχα και κοπαναει ακομη και στην εθνικη. ενω πραγματικα παταει αρχοντικα, μιλαμε πας με οσα και στριβει οπως ναναι, κοπαναει στο παραμικρο ψεγαδι της ασφαλτου. και πρεπει να κανεις και κουπι με το λεβιε, με 6η δεν μπορει. δεν μπορει λεμε. εχει ομως καλη 4η. και μια και αρχισαμε διαπιστωσεις, αρχιζει και τραβαει καλα απο 1500 μεχρι 5100. μετα τελος. και πριν τιποτε. εκει μεσα βεβαια παει οκ. δεν ειναι βιταρα που παει αερας αλλα δεν ειναι και πεθαμενο. στη κατηφορα στο σχηματαρι το τελικιασα επισης, 193 στο τζι πι ες. με πεμπτη. στο ιδιο σημειο το βιταρακι με τα λατιτιουντ να ουρλιαζουν εχει γραψει 225. κλάιν μαιν η διαφορα παντως. μια χαρα παει. και κυριως παταει ακομη και στα 200+. μεση μαζι με τα επομενα εβγαλε 8.5. επισης μια χαρα. χωροι το ξεραμε, ειναι πολλοι, οτι και να θες να κουβαλησεις χωραει. αν και υπαρχει θεμα με τις ποτηροθηκες. ειναι μολις 2 και η πισω μαλιστα δυσκολη στη προσβαση. στις πορτες εχει χαος και δεν μπορεις να βαλεις μπουκαλακια νερο. θα επρεπε. στο κυριως ομως θεμα. ας ξεκινησουμε απο το σημειο που λεει οτι ο γατος ειναι φαουβε νοτ. εντελως νοτ. οποτε θα επρεπε να θαψω. ομως. το πουρνο σημερα επρεπε να ξεκινησουμε νωρις να παμε για περπατημα που αρεζει σε κορη και γατα και να γυρισουμε νωρις, αυτο το κειμενο επρεπε να εχει γραφτει ωρες 5 πριν. σηκωθηκαμε λοιπον, καφεδες απο τη ρωσιδα κοντα στα φερυ μπωτ και ξεκινημα για ανεβαζμα προς σεττα. δεν ειμαι και κανενας ειδικος στους δρομοι, αλλα ας πουμε οτι εχω κατι καβατζες να περνανε ολοι καλα. μετα λοιπον τη στρογγυλη πλατεια της ερετριας εχει ενα δρομο αριστερα πριν το πρωτο πρατηριο που λεει προς χτημα μπουρνελη. αν πας απο εκειθε και στη μικρη πινακιδα προς συνεταιριζμο ολυμπιακης κανενα χιλιομετρο πανω δεξια, βγαινεις γυμνο σε παρα πολυ μικρο χρονο. ο δρομακος ειναι ασφαλτος στενος αλλα με κυριολεκτικα μηδενικη κινηση. κερδας πολυ χρονο σε σχεση με το να πας απο αμαρυνθο. και ειπαμε να δοκιμασουμε και το χοντρο εκει. που πραγματικα πεταει. πεταει λεμε. δεν κολωνει πουθενα, στριβεις με οσα, ουρλιαζουν λαστιχα αλλα αυτο ακλονητο. στο χωριο κανανε εργα για πεζοδρομο, αυτος πρεπει να ηταν ο λογος που καηκανε οι 3 φουκαραδες μεσα στην εβδομαδα. μετα συνεχαει ο δρομος για σεττα ή/και μανικια-κυμη. κριου στον συστηνω, ολος ασφαλτος και με τρομερα τοπια. εγω στη διασταυρωση πηγα αερα για σεττα. καπου 15 χιλιομετρα αν θυμαμαι καλα, το τιγκ με τρελλανε. εμπαινε με οσα και αν και κοπαναγε ειχα απολυτη εμπιστοσυνη, μου την εδινε. ανεβηκα γ-α-μ-α-τ-α. σκεφτειτε στενο επαρχιακο δρομος με καθολου αυτοκινητα, ανηφορικος, με καθολου φουρκετες, αρκετες κλειστες και λιγες ανοιχτες. και χωρις γκρεμια αν και ανεβαινεις πολυ ψηλα. περασμα λοιπον απο τη σεττα, φυσικα τπτ ανοιχτο, και συνεχεια για κατω σεττα και αριστερα για αμπουδιωτισσα. ο δρομος προς αμπουδιωτισσα οταν στριβεις αριστερα ειναι τρατζικ. το φτιαχνουν καθε χρονο αλλα πιανει πολυ χιονι και τον καταστρεφει. το τιγκ υπεφερε. περναγε μεν, ενα σιβικι ή ενα φοκους δεν, αλλα κοπαναγε και δεν εχει τις λακουβες. καθολου. ακομη και στην ασφαλτος οπως στη διαδρομη αυτη. ειναι ομως μικρη η αποσταση μεχρι το Εκκλησακι, στη διαδρομη στεναχωρηθηκα γιατι εχει στην ερετρια ενα πολυ καλο οφ ροαντ κλαμπ 'φεττες κλαμπ' που δεν εχω προλαβει να γραφτω και τους βρηκα να παιζουν εκει ενω ημουν με το γκέικο, αλλα φτασαμε, αναψαμε κερακι και λιγο παρακατω εχει ενα δρομακι που σκας δεξια και εχει ποταμι με νερο πολυ, εχει σημειο να το περασεις πολυ ευκολα, παρκαρεις και ειναι και γαμω τα μερη. εκει καναμε βολταρα στο ποταμι. μιλαμε βολταρα. εκοψα με το ματι και το φετες κλαμπ που ανεβαινε απο εκει στη λιμνη της σεττας. μετα ξαναμπηκαμε στο τιγκ και συνεχισαμε την ασφαλτο, το δρομακι ειναι χωμα αλλα το σημειο με το ποταμι ειναι στα 30 μετρα, εχουν φτιαξει ασφαλτο σε μια προσπαθεια να ενωσουν την σεττα με το μετοχι που φτανει μεχρι τη κορυφη του βουνου και μετα κατηφοριζεις με πολυ πατημενο χωμα. καθως ανεβαιναμε χιονια. ουί. χιονια. και καμποσα μεσα στο δρομο. απεραστα με το δικουνητο, προσπαθησα λιγο, κοντεψα να μεινω, οποσθεν ολοταχως. ηρθε και ενα παλι ες εξ 4 και περασε αερας. αχχχχχχχ. τετρα. τετρα. τετρα. κατεβηκαμε ομως και χωθηκαμε αλλα 1-2 ωριτσες μεσα στο πολυ πυκνο εκει δασος με τεραστια ελατα και χωρις χαμηλη βλαστηση αλλα καμποσο χιονακι στρωμενο. ξεπαγιασαμε και κατεβαζμα. αλλα στη κατω σεττα στροφη αριστερα κεταβαινοντας, βγαινει απο εκει μακρυχωρι και μετα παλι μανικια. ο δρομος εκει και αν εχει ερημια. αλλα καλο οδοστρωμα. με χιλια το τιγκ. χωσιματα παντου. βρεθηκε και ενα ντοπιος με ενα πολο τζι-τι και παιξαμε, το τιγκ τον ειχε παντου αλλα δεν υπηρχε ουτε χωρος ουτε δυναμη να τον περασω. στματησε στο χωριο, συνεχισαμε την υπεροχη διαδρομη πανω απο τον μανικιωτη, μονοδρυ και μαλιστα μεσα απο το χωριο που ειχα χρονια να περασω τη τεραστι αναηφορα, κονιστρες, κυμη. κριου. κυμη. οπου επισης ολα κλειστα. και ουτε σταση για καφε, κανενας δεν φοραγε μασκα. στο κατεβασμα για παραλια παλι ντοπιος, με γαλλικο καραφτιαγμενο με εξατμισεις, λαστιχα, πολυς θυρυβος, ουσια τιποτε, το τιγκ τον εσβησε. οκ δεν εκλανα και πολυ γιατι εχει λαστιχα στις στροφες κληρονομι απο τον αγωνα. μετα στομιο και μουρτερη. στο γυρισμο πριν το οριο - χωριο που λεγεται οριο - ειχε μια βαθεια λακουβα που δεν την πολυειδα. τραγικο γκαπ. νομισα οτι εσπασε. αλλα δεν ειχε παθει τιποτε. τιπ να εχετε, υποθετω τη λακουβα αυτη που επεσα θα τη φτιαξουν αλλα να θυμαστε οταν κατεβαινεται μουρτερη α πηγαινετε σεμνα, εχει λιγο μετα το οριο ενα ποταμι που περναει ο δρομος και εχει μεγαλη λακουβα και επισης αφου περασατε το ποταμι απο τη γεφυρα, οπου δειτε σπιτι πανω στο δρομο κοψτε να πηγαινετε με 10. εκει εχει χασιμο. εχω πεσει παλι με το γκραντ βιταρα με 40 και αν δεν ειχε σασι να ειχε τελειωσει εκει. η επιστροφη εγινε απο τον νορμαλ δρομο απο λεπουρα, αερας το τιγκ, εκει ειναι το στοιχειο του. επαρχιακος καλος, φαρδυς με ομορφες στροφουλες. απο μουρτερη μεχρι τη ρωσσιδα στο λιμανι ερετρια κριου, ειναι καλα 32 λεπτα? ειδικα στις στροφες στο αλιβερι αρχισα να μετανοιωνω το τριοοχτω για ενα τιγκ τετρα με 245. πολυ αργα.
-
Καλησπέρα σας,
Κατανάλωση Tiguan 150PS DSG7 τελευταία κομμάτια εδώ πριν βγει facelift:
2064km, μέση ταχύτητα 22km/h, 94:34h, 8.6λ/100km
(Δεν μου είναι προφανές πώς κάνω upload φωτό...)
2K km συνολικά έχει το αμάξι, το 80% κατέβα-ανέβα κηφισίας (μελίσσια-κάνιγκος). Δεν έχει βγεί εκτός Αττικής ακόμα λόγω κόβιντ.
Το DSG7 το βρίσκω εξαιρετικό (DQ381 υγρός συμπλέκτης)
Δεν επιλέχτηκε R λόγω φόβου με τα χαμηλοπρόφιλα για κίνηση εντός αθήνας....
Την ανάρτηση δεν θα την χαρακτήριζα 'χαλί' αλλά δεν έχω και εμπειρία από τέτοια οχήματα
Σε εθνικές οδόυς πρέπει να είναι εξαιρετικό, αλλά δεν έχω data..
Φιλικά
(Έγινε edit λόγω τραγικού λάθους στα περί ανάρτησης)
8.6 κατανάλωση για τον όγκο/βάρος με 22 χλμ μο που σημαίνει πολύ σταμάτα/ξεκίνα το θεωρώ καλό νούμερο
-
καλε ζωρζ, ολο το δασος εκειθε τοχω... αλλα με το βιταρα, με το δικουνητο δεν μπαινεις μεσα στα καλα κομματια. βρωμονερα και επταο να σε παω και με ποδια ακομη, μετοχι ειναι διπλα και ευκολακι εκτος και εαν πας, που δεν εχεις παει, απο το συντομι, μετα το υψωμα που βλεπεις το αιγαιο, στη παρατημενη στανη αριστερα, απεναντι στο χορταριασμενο μονοπατι. στα τελειωματα εχουν φαει το βουνο για την ασφαλτοστρωση απο κατω και κατεβαινεις με εργατη και το αμαξι κρεμασμενο στα δεντρα.και μια που εμιλησες για θαψα, εκει αξιζει να πας απο τον κανονικο το δρομο και οχι απο τον γκέικο απο τσιλαρο...
για τωρα, αφου εχεις παει, σκεψου μολις βγαινεις πανω εκει που ισιωνει απο κλιση και καραφλιαζει το βουνο αριστερα, εχει μια κοντη κατηφορα με μια αριστρερη σχετικα κλειστη, μια δεξια ανοιχτη και ανεβαινει στον μυχο που σταματαει η ασφαλτος. που λες στη κατηφορα ειχε καπου 40-50 εκατοστα χιονι απατητο πεσει μεσα στο δρομο. για καπου 30 μετρα μηκος. με φορα και βιταρα περναγα. αλλα με το δικουνητο καταφερα 10-15 μετρα και ουτε μπρος, ουτε πισω. μονο προς το χαντακι. και πες οτι περναγα και απο εκει. στη δεξια τη στροφη ειχε πανω απο ενα μετρο παγοχιονο και για μηκος 100 μετρα. περναγα μονο με το θηριο, εργατη και δεσιμο στα ελατα στα 100 μετρα.
τι λες, να δωσουμε ραντεβουδακι στον Αγιο Κωνσταντινο, στο εκκλησακι για ψησιμο το μάη?
ΑρΕς
βλεπω για καταναλώσεις, οπως εγραψα 8.5 με ελαχιστοτατη πολη, λογικες ταχυτητες εο και καποιες παραλογες εξαρσεις και πολυ 4η για να μην ειναι ψοφιο, και πολυ επαρχιακο που πας με φορα. στη πολη καθαρα πανω απο 10, 11 και κατι, σε μικτη φαση που ειχα βαλει με νομιζω επισης 22 μεση ταχυτης, 10 λιτρα. αλλα με γατο που δεν στρωνει - σεβεται μηχαναι.
-
Μερικές διευκρινήσεις γιατί πρωτογράφω εδώ αν και παρακολουθώ από τον Σεπτέμβριο το thread, διόρθωσα και λάθος που είχα παραπάνω.
To tig ειναι μοντέλο 2020 (AD13BZ), κινητήρας DPCA 1.5 150hp, κιβώτιο DSG7 (UBC), από τα data είναι wet DQ381. Προ facelift
Προσωπική άποψη: το DSG ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σε λειτουργία και χρηστικότητα. Αγοράστηκε διστακτικά με DSG (τελευταία κομμάτια τότε) λόγω πίεσης χρόνου χωρίς testdrive. Αξίζει την διαφορά τιμής. Πως θα είναι σε βάθος χρόνου σε αξιοπιστία δεν ξέρω εννοείται.
Σε ήρεμη οδήγηση D mode το κιβώτιο παίζει τον κινητήρα 1500-2500. Για πιο κολπατζήδες έχει S mode, και M mode με paddles.
Απενεργοποίηση κυλίνδρων και 'eco' mode αυτόματα που κάνει, δεν καταλαβαίνω τίποτα, μόνο οτι το δείχνει το καντράν.
Δεν αγοράστηκε R με DSG7 λόγω φόβου για ζάντες και λάστιχα, είμαστε απρόσεχτοι... Δεν είπα αρνητικά για το R, προσωπική επιλογή ξεκάθαρα. Εννοείτε οτι μ'αρέσε το R αλλά έχω καρουμπαλιάσει αρκετά λάστιχα στο παρελθόν.
Το ότι δεν είναι 'χαλί' (τόνος στο ί, carpet) πάει στο οτι καταλαβαίνω σπασίματα στους διαλυμένους μας δρόμους. ΔΕΝ εννοώ οτι 'κοπανάει' ή ότι δεν είναι άνετο. Μπορεί να έχει να κάνει με λάστιχα για χαμηλή κατανάλωση? πίεση? δεν ξέρω. Μπορεί να κάνω σύγκριση με A4 με multilink μπρος-πίσω και να είναι άδικο για το Tig. Παρατήρηση ήταν όχι παράπονο, νομίζω το παρατήρησε και ο κ.Γάτος παραπάνω.
Lane assist μου έκανε εντύπωση πόσο καλά κ διακριτικά υποβοηθάει (είχα οδηγήσει 4ετίας άλλης μάρκας που δεν ήταν τόσο διακριτικό). Στην αττική οδό 'ακολουθάει' καμπές μόνο του (και σφυράει αν δεν κρατάς το τιμόνι για να ακολουθάει τις καμπές μόνο του για δοκιμή....).
Για το ACC ότι λέει ο κ.Γάτος σχετικά με προσπέρασμα από δεξιά (δεν επιτρέπει προσπέρασμα από δεξιά).
Το autodim κάποιες φορές μπερδεύεται με αντανακλάσεις από πινακίδες όπως γράφουν και παραπάνω, αλλά τα φώτα είναι στο auto παραυτα.
Πιστεύω σε εθνική θα ναι απίστευτα ξεκούραστο και οικονομικό για τα δεδομένα. Με το DSG Αθήνα λύνει χέρια.
Το αμάξι το θεωρώ απίστευτο, αλλά είναι προσωπική άποψη και εξαρτάται από τα γούστα, πρότερες εμπειρίες και διαθέσιμα euro του καθενός. Το DSG μακράν το καλύτερο μέρος της συνολικής αίσθησης, τα γράφουν και παραπάνω.
Θα ήθελα να έχει blind spot assist
Κάμερα πίσω δεν έχει, επίσης θα ήθελα.
Άνοιγμα-κλείσιμο προτπαγκάζ με κουμπί θα ήθελα
Προβολείς LED δεν έχει, στο facelift είναι στάνταρντ νομίζω. Πόσο καλύτερα φωτίζουν δεν ξέρω, σίγουρα πιο cool.
Θα θελά να χω υβριδικό αλλά not enough euros
Αυτά και συγνώμη πάλι για το μπουρδούκλωμα παραπάνω.. διορθώθηκε.
-
Μερικές διευκρινήσεις γιατί πρωτογράφω εδώ αν και παρακολουθώ από τον Σεπτέμβριο το thread, διόρθωσα και λάθος που είχα παραπάνω.
To tig ειναι μοντέλο 2020 (AD13BZ), κινητήρας DPCA 1.5 150hp, κιβώτιο DSG7 (UBC), από τα data είναι wet DQ381. Προ facelift
Προσωπική άποψη: το DSG ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σε λειτουργία και χρηστικότητα. Αγοράστηκε διστακτικά με DSG (τελευταία κομμάτια τότε) λόγω πίεσης χρόνου χωρίς testdrive. Αξίζει την διαφορά τιμής. Πως θα είναι σε βάθος χρόνου σε αξιοπιστία δεν ξέρω εννοείται.
Σε ήρεμη οδήγηση D mode το κιβώτιο παίζει τον κινητήρα 1500-2500. Για πιο κολπατζήδες έχει S mode, και M mode με paddles.
Απενεργοποίηση κυλίνδρων και 'eco' mode αυτόματα που κάνει, δεν καταλαβαίνω τίποτα, μόνο οτι το δείχνει το καντράν.
Δεν αγοράστηκε R με DSG7 λόγω φόβου για ζάντες και λάστιχα, είμαστε απρόσεχτοι... Δεν είπα αρνητικά για το R, προσωπική επιλογή ξεκάθαρα. Εννοείτε οτι μ'αρέσε το R αλλά έχω καρουμπαλιάσει αρκετά λάστιχα στο παρελθόν.
Το ότι δεν είναι 'χαλί' (τόνος στο ί, carpet) πάει στο οτι καταλαβαίνω σπασίματα στους διαλυμένους μας δρόμους. ΔΕΝ εννοώ οτι 'κοπανάει' ή ότι δεν είναι άνετο. Μπορεί να έχει να κάνει με λάστιχα για χαμηλή κατανάλωση? πίεση? δεν ξέρω. Μπορεί να κάνω σύγκριση με A4 με multilink μπρος-πίσω και να είναι άδικο για το Tig. Παρατήρηση ήταν όχι παράπονο, νομίζω το παρατήρησε και ο κ.Γάτος παραπάνω.
Lane assist μου έκανε εντύπωση πόσο καλά κ διακριτικά υποβοηθάει (είχα οδηγήσει 4ετίας άλλης μάρκας που δεν ήταν τόσο διακριτικό). Στην αττική οδό 'ακολουθάει' καμπές μόνο του (και σφυράει αν δεν κρατάς το τιμόνι για να ακολουθάει τις καμπές μόνο του για δοκιμή....).
Για το ACC ότι λέει ο κ.Γάτος σχετικά με προσπέρασμα από δεξιά (δεν επιτρέπει προσπέρασμα από δεξιά).
Το autodim κάποιες φορές μπερδεύεται με αντανακλάσεις από πινακίδες όπως γράφουν και παραπάνω, αλλά τα φώτα είναι στο auto παραυτα.
Πιστεύω σε εθνική θα ναι απίστευτα ξεκούραστο και οικονομικό για τα δεδομένα. Με το DSG Αθήνα λύνει χέρια.
Το αμάξι το θεωρώ απίστευτο, αλλά είναι προσωπική άποψη και εξαρτάται από τα γούστα, πρότερες εμπειρίες και διαθέσιμα euro του καθενός. Το DSG μακράν το καλύτερο μέρος της συνολικής αίσθησης, τα γράφουν και παραπάνω.
Θα ήθελα να έχει blind spot assist
Κάμερα πίσω δεν έχει, επίσης θα ήθελα.
Άνοιγμα-κλείσιμο προτπαγκάζ με κουμπί θα ήθελα
Προβολείς LED δεν έχει, στο facelift είναι στάνταρντ νομίζω. Πόσο καλύτερα φωτίζουν δεν ξέρω, σίγουρα πιο cool.
Θα θελά να χω υβριδικό αλλά not enough euros
Αυτά και συγνώμη πάλι για το μπουρδούκλωμα παραπάνω.. διορθώθηκε.
Καλοταξιδο και να το χαρειτε ολη η οικογενεια!
Αφου δεν ειναι R και αν δεν ειχαν βαλει μεγαλες ζαντες ως εξτρα, θεωρητικα εισαι με 17αρες, οπως και εγω. Δες την πιεση των ελαστικων. Αν εισαι στο 38psi, ριξε την λιγο, πχ στο 35 ωστε να γινει πιο ανετο στις ανωμαλιες του δρομου.
Τα πραγματα που αναφερεις που σου λειπουν ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτα που εβαλα ως εξτρα (εξαιρεση το blind spot monitor), οποτε σε καταλαβαινω απολυτα.
Σχετικα με το lane assist. Χρησιμο, αλλα ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ μου εχει κανει σε 2-3 περιπτωσεις κατι κουφα στην εθνικη και εχω χεστει πανω μου. Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι ηταν μεσημερι στην ΕΟ αθηνας - πατρας και επεφτε σκια απο εναν στυλο πανω στο οδοστρωμα. Το lane assist το ερμηνευσε ως ακρη του δρομου και πηγε να με στριψει. Αυτη ηταν η πιο τρομακτικη εμπειρια. Αλλη μια φορα εχει συμβει σε οδοστρωμα στο οποιο υπηρχαν διαφορετικα 'στρωματα' τα οποια ειχαν διαφορετικο χρωμα το ενα απο το αλλο. Εκει ομως το ψιλοπεριμενα οποτε ημουν ετοιμοπολεμος.
-
Ο Άγιος Κωνσταντίνος είναι τρομερή ιδέα. Την καλύτερη εποχή .
Θα σκάσω από Κύμη καθώς ειναι εύκολο το κομμάτι από εκεί, πάρε τα κρεάτα από Σέττα (;)Εννοείτε έχω κατέβει στο Θαψά από τον παλίο πριν άκομη γίνει το κομμάτι Τσίλαρο-Θαψά που έκανε τον Θαψα την Λούτσα του 4Χ4. Τα καλά τα χρόνια κατεβαίνες ή με καλό 4Χ4 ή με τρακτέρ και καρότσα.
καλε ζωρζ, ολο το δασος εκειθε τοχω... αλλα με το βιταρα, με το δικουνητο δεν μπαινεις μεσα στα καλα κομματια. βρωμονερα και επταο να σε παω και με ποδια ακομη, μετοχι ειναι διπλα και ευκολακι εκτος και εαν πας, που δεν εχεις παει, απο το συντομι, μετα το υψωμα που βλεπεις το αιγαιο, στη παρατημενη στανη αριστερα, απεναντι στο χορταριασμενο μονοπατι. στα τελειωματα εχουν φαει το βουνο για την ασφαλτοστρωση απο κατω και κατεβαινεις με εργατη και το αμαξι κρεμασμενο στα δεντρα.και μια που εμιλησες για θαψα, εκει αξιζει να πας απο τον κανονικο το δρομο και οχι απο τον γκέικο απο τσιλαρο...
για τωρα, αφου εχεις παει, σκεψου μολις βγαινεις πανω εκει που ισιωνει απο κλιση και καραφλιαζει το βουνο αριστερα, εχει μια κοντη κατηφορα με μια αριστρερη σχετικα κλειστη, μια δεξια ανοιχτη και ανεβαινει στον μυχο που σταματαει η ασφαλτος. που λες στη κατηφορα ειχε καπου 40-50 εκατοστα χιονι απατητο πεσει μεσα στο δρομο. για καπου 30 μετρα μηκος. με φορα και βιταρα περναγα. αλλα με το δικουνητο καταφερα 10-15 μετρα και ουτε μπρος, ουτε πισω. μονο προς το χαντακι. και πες οτι περναγα και απο εκει. στη δεξια τη στροφη ειχε πανω απο ενα μετρο παγοχιονο και για μηκος 100 μετρα. περναγα μονο με το θηριο, εργατη και δεσιμο στα ελατα στα 100 μετρα.
τι λες, να δωσουμε ραντεβουδακι στον Αγιο Κωνσταντινο, στο εκκλησακι για ψησιμο το μάη?
ΑρΕς
βλεπω για καταναλώσεις, οπως εγραψα 8.5 με ελαχιστοτατη πολη, λογικες ταχυτητες εο και καποιες παραλογες εξαρσεις και πολυ 4η για να μην ειναι ψοφιο, και πολυ επαρχιακο που πας με φορα. στη πολη καθαρα πανω απο 10, 11 και κατι, σε μικτη φαση που ειχα βαλει με νομιζω επισης 22 μεση ταχυτης, 10 λιτρα. αλλα με γατο που δεν στρωνει - σεβεται μηχαναι.
-
Ωραίο αυτό που λές για το lane assist.. εγώ το έχω απενεργοποιήσει day one στο δικό μου (όχι τιγκουάν) γιατί είχε διαφορετική άποψη από εμένα όταν οδηγώ με γραμμές και χρησιμοποιώ όλο το πλάτος του δρόμου.. επίσης 'ξεχασμένο' cruise control να δίνει γκάζι σε ανηφορά που ακολουθεί δύσκολη καμπή το οποιό καλά έκανε μιας και αυτή είναι η δουλειά του προσπαθώντας να διατηρήσει την επιθυμητή ταχύτητα που του είχα ορίσει με αποτέλεσμα να με ξαφνιάσει η ταχύτητα εισόδου στην στροφή και να βγώ από το ράθυμο mood που βρισκόμουν.
Καλά τα ηλεκτρονικά όμως πάντα πρέπει να έχουμε την προσοχή μας στο δρόμο και να μη χαλαρώνουμε υπερβολικά.
-
επίσης 'ξεχασμένο' cruise control να δίνει γκάζι σε ανηφορά που ακολουθεί δύσκολη καμπή το οποιό καλά έκανε μιας και αυτή είναι η δουλειά του προσπαθώντας να διατηρήσει την επιθυμητή ταχύτητα που του είχα ορίσει με αποτέλεσμα να με ξαφνιάσει η ταχύτητα εισόδου στην στροφή και να βγώ από το ράθυμο mood που βρισκόμουν.
Καλά τα ηλεκτρονικά όμως πάντα πρέπει να έχουμε την προσοχή μας στο δρόμο και να μη χαλαρώνουμε υπερβολικά.
Οταν λες 'ξεχασμενο' εννοεις οτι οταν το ενεργοποιησες θυμοταν την προηγουμενη ρυθμιση ταχυτητας που το ειχες βαλει και για αυτο γκαζωσε αποτομα χωρις να το περιμενεις;
Στα VAG δουλευει με τον εξης τροπος, πρωτα το ενεργοποιεις και μετα ειτε πατας κουμπακι (το set ειναι νομιζω) το οποιο διατηρει την τρεχουσα ταχυτητα, ειτε πατας το res που ρυθμιζει την προηγουμενη ταχυτητα του cruise control που θυμαται . Δεν ξερω για ποσο καιρο το 'θυμαται' ομως. Προσωπικα παντα βαζω το set ωστε να μην βρεθω προ εκπληξεων και παντα το ενεργοποιω στην εθνικη οταν εχω βγει απο αθηνα και ειμαι ανετος. Απο εκει και περα, συνηθως παιζω με τα κουμπακι ρυθμισης ταχυτητας οταν βλεπω καμπες στον δρομο ή οταν θελω να προσπερασω.
Σε γενικες γραμμες, θα ελεγα οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την υλοποιηση της VAG στο ACC. Στο lane assist εκτος απο τα θεματα που ανεφερα υπαρχει και οτι δεν σε κεντραρει στην λωριδα. Το ανεφερε και ο Γατος αυτο.Δηλαδη αφηνει περιθωριο στο αμαξι να κινειται μεταξυ τωνδυο ακρων της λωριδας, το οποιο καποιες φορες οδηγει σε 'ταλαντωση'. Αλλα πιο προηγμενα lane assist (ισως και μεσα στον ιδιο ομιλο;) πανε το αμαξι 'τρενο πανω σε ραγες' κρατωντας το στην μεση της λωριδας.
Οπως ειπες, ειναι απαραιτητη παντα η προσοχη, αλλα ειναι εργαλεια τα οποια οταν χρησιμοποιηθουν σωστα, επιτρεπουν να κανεις με ασφαλεια και ξεκουραστα, τα ταξιδια.
-
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του lane assist είναι η διπλο-τριπλοσήμανση στους δρόμους. Πχ πριν φτάσεις σε διόδια. Εκεί θέλει χέρια στο τιμόνι γιατί σε πάει αλλού το αυτοκίνητο.
VW Tiguan 2016