- 

@Criuser αν και ξαναλέω, δεν ασχολούμαι έντονα με τα κοινά και την πολιτική δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με όσα γράφεις. Εγώ αυτό που του 'έδωσα' είναι ότι κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση αν και σαφώς θα μπορούσε να τα κάνει 'καλύτερα'. Μοιραζόμαστε και την ίδια αλλεργία/άποψη περί δημοσίου τομέα. Εγώ στο σπίτι μου έχω πατέρα συνταξιούχο δημοσίου και αδερφό αστυνομικό, το 'στόλισμα' που τρώνε όταν παραπονιούνται ξεπερνάει και αυτό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.. @Piliou δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί οι σκεπτόμενοι. Ίσως να έχουμε απογοητευτεί τόσο πολύ με την στυγνή πραγματικότητα που να έχουμε παρατήσει την ελπίδα. Για αυτό και βολευόμαστε και λέμε μη χείρον βέλτιστο. Το κακό με την αριστερά είναι ότι πάντα την καπηλεύονται και την εκφράζουν ακατάλληλοι πολιτικοί νάνοι για να εξυπηρετήσουν την προσωπική τους ατζέντα και τη μάσα τους. Μπορεί να μη με πιστέψεις, η ψυχή μου είναι αναρχοαριστερή αλλά το μυαλό μου με επαναφέρει στην ελαφροδεξιά πραγματικότητα. Κάποτε ήθελα να αλλάξω και εγώ τον πολύπλοκο τούτο κόσμο. Μικρός πάντα αντιδραστικό στοιχείο ήμουν, με θυμάμαι να τσακώνομαι με μπάτσους και να υπερασπίζομαι τους αδύνατους σε κάθε ευκαιρία. Να αρνούμαι να μπώ σε κουτί να κάνω 'αποχή' απο τον καθωσπρεπισμό και όλοι να λένε γιατί αυτό το παιδί δε διαβάζει αφού είναι έξυπνο, γιατί τους 'κατουράει' όλους και όλα ? Τελικά άργησα, αλλά με καταφέρανε.. Κατάλαβα ότι η οργή είναι μοναχική και δεν οδηγούμαι πουθενά. Δεν υπάρχει αρκετή ανιδιοτέλια εκεί έξω, οι άνθρωποι την πάρτη τους κοιτάνε, μπορεί και εγώ ο ίδιος στην τελική, γι'αυτό και ο κόσμος είναι αυτό που είναι.. Ο επαναστάτης μέσα μου 'φωνάζει' ότι πρέπει να αναθεωρηθούν όλα μέσω μιάς Mad Maxικής ουτοπίας, όμως ο μελλοντικός σύζυγος/πατέρας/προστάτης ηλικιωμένων με επαναφέρει στην τάξη και το συντηριτισμό.. Επειδή όμως βαθιά μέσα μου θα υποβόσκει πάντα ο απροσάρμοστος σκεπτόμενος αλήτης, τη μουσική μου δε θα μου την πάρουνε ποτέ. Έχω 'περίεργο' αυτί μάλλον μιας και βρίσκω μελωδικούς μέχρι και τους Slayer. Μεγάλωσα με Ratm και Maiden και πάντα αυτά θα παίζουν στις μοναχικές λίγες πια βόλτες με το αυτοκίνητο.. Αφιερωμένο στίχο και είκονα το παρακάτω.. 
- 

Επειδή αναφέρθηκαν οι πολιτικοί των άλλων ευρωπαϊκών χωρών , ως κάτι το σοβαρό , έχω μια απορία . Γιατί τους θεωρείτε σοβαρούς ? Απλά ζούν σε χώρες που υπήρξαν αυτοκρατορίες σχετικά πρόσφατα , ή τμήματα τέτοιων αυτοκρατοριών και έχουν νόμους και δημόσια διοίκηση που δουλεύει . Εχουν και γείτονες το Λουξεμβούργο , οπότε η κυβέρνηση τους είναι απλούστερη από αυτή ενός διαχειριστή πολυκατοικίας στην Ελλάδα , που ψάχνει να βρει λεφτά για τα κοινόχρηστα από τους άλλους κατοίκους του κτιρίου . Αν εξαιρέσεις κάποιους λίγους που ήταν ηγέτες , οι άλλοι είναι ίδιο επίπεδο με τους δικούς μας . 
- 

Καλα εσυ μαστορα το alter ego του fanis75 εισαι. Χτυπιεσται μεσα στα αμαξια. 
- 

@Criuser αν και ξαναλέω, δεν ασχολούμαι έντονα με τα κοινά και την πολιτική δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με όσα γράφεις. Εγώ αυτό που του 'έδωσα' είναι ότι κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση αν και σαφώς θα μπορούσε να τα κάνει 'καλύτερα'. Μοιραζόμαστε και την ίδια αλλεργία/άποψη περί δημοσίου τομέα. Εγώ στο σπίτι μου έχω πατέρα συνταξιούχο δημοσίου και αδερφό αστυνομικό, το 'στόλισμα' που τρώνε όταν παραπονιούνται ξεπερνάει και αυτό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.. @Piliou δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί οι σκεπτόμενοι. Ίσως να έχουμε απογοητευτεί τόσο πολύ με την στυγνή πραγματικότητα που να έχουμε παρατήσει την ελπίδα. Για αυτό και βολευόμαστε και λέμε μη χείρον βέλτιστο. Το κακό με την αριστερά είναι ότι πάντα την καπηλεύονται και την εκφράζουν ακατάλληλοι πολιτικοί νάνοι για να εξυπηρετήσουν την προσωπική τους ατζέντα και τη μάσα τους. Μπορεί να μη με πιστέψεις, η ψυχή μου είναι αναρχοαριστερή αλλά το μυαλό μου με επαναφέρει στην ελαφροδεξιά πραγματικότητα.. ........................................ Έχω 'περίεργο' αυτί μάλλον μιας και βρίσκω μελωδικούς μέχρι και τους Slayer. Μεγάλωσα με Ratm και Maiden και πάντα αυτά θα παίζουν στις μοναχικές λίγες πια βόλτες με το αυτοκίνητο.. Αφιερωμένο στίχο και είκονα το παρακάτω.. Δεν το κάνω όλο quote λόγω χώρου, αλλά εξαιρετικό κείμενο! Και ακόμα καλυτερο γούστο στην μουσική (και ναι είναι μελωδικοί οι Slayer!). 
- 

Λες και πήγε ποτέ κανένας στο Μπαλαούρο για να μπει και τώρα... https://www.iefimerida.gr/politiki/otan-o-makis-mpalaoyras-organone-bazaar-folli-follie-zaharo 
- 

Ξεχάσατε τον Γιάνη που ήταν κάθε μα κάθε μέρα στον Παπαδάκη? Οι περισσότεροι από όλους τους χώρους για αυτό βγαίνουν στα κανάλια,να εξαργυρώσουν την οποία αναγνωρισιμότητα και να μας κάτσουν στον σβέρκο μετά.... 
- 

Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα και να επαναληφθούν ρεβανσιστικά τα όσα έγιναν ενάντια σε πολιτικούς αντιπάλους της προηγούμενης κυβέρνησης στην υπόθεση Νοβαρτις . Η διαφορά βέβαια είναι πως στην προηγούμενη περίπτωση, ξαφνικά προστατευόμενοι μάρτυρες μετά από ανάκριση πολλών μηνών, άλλαζαν καταθέσεις ή ξαφνικά θυμόντουσαν πολιτικά πρόσωπα λίγο πριν κλείσουν οι ανακρίσεις. Τώρα αν υπάρχουν email με ονόματα, με βέβαιη ημερομηνία δύο χρόνια πίσω, σίγουρα υπάρχει θέμα και δεν μπορούμε να πούμε για ''στήσιμο''. Το σίγουρο είναι-και θα μιλήσω από προσωπική εμπειρία-ότι κάτι δεν πάει καλά με την όλη ιστορία. Έτυχε να έχω καθηγητή στο μεταπτυχιακό, τον επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που όρισε ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις έγινε κυβέρνηση. Ο συγκεκριμένος κύριος 1-2 έτη πριν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάθε μέρα στα πρωινά ενημέρωσης, σαν τον μαϊντανό και συνέχεια έκανε προπαγάνδα υπέρ της αντιπολίτευσης. Το ίδιο έκανε και μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Μόλις έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαργύρωσε τις υπηρεσίες του με την θέση αυτή. Επί προεδρίας του λοιπόν έχουν προκύψει πολύ σοβαρά ζητήματα, με το τεράστιο σκάνδαλο Follie Follie, όλη η αγορά ψιθύριζε πως γνώριζε ότι κάτι σοβαρό παίζει με την ιστορία αυτή και ο κύριος καθηγητής δεν είπε ποτέ λέξη για το θέμα . Και φυσικά ούτε εμφανίστηκε ξανά στα κανάλια. 
- 

Αξίζει διεθνή συχαρίκια για άλλη μια φορά η Κυβέρνησις μας... 
- 

Ξεχάσατε τον Γιάνη που ήταν κάθε μα κάθε μέρα στον Παπαδάκη? Οι περισσότεροι από όλους τους χώρους για αυτό βγαίνουν στα κανάλια,να εξαργυρώσουν την οποία αναγνωρισιμότητα και να μας κάτσουν στον σβέρκο μετά.... μα τι λες τώρα, αφού είναι γνωστό ότι τα βοθροκάναλα της διαπλοκής πολεμούσαν την αριστερά με νύχια και με δόντια μην πάρει την εξουσία  . Λαμπάδα έπρεπε να ανάψουν για να εμφανιστούν σε πρωινάδικο μια στο τρίμηνο... . Λαμπάδα έπρεπε να ανάψουν για να εμφανιστούν σε πρωινάδικο μια στο τρίμηνο...
- 

Η καφρίλα των ΜΜΕ... https://www.enimerosi24.gr/230042/είναι-ικανοποιημένοι-διευθυντές-και/ Ένα ιδιωτικό κανάλι στον Τσίπρα και αυτό επειδή είναι του Σαββίδη. Αν ήταν Μητσοτάκης θα υπήρχε συνωστισμός μικροφώνων και καμερών και εννοείται και σκηνοθέτης για να βγει ατσαλάκωτος. Διάγγελμα πότε θα κάνει; Το εμβόλιο πάντως είναι πιασάρικο θέμα. Φέρνει ψήφους. 
- 

Πάντως οι ζαίοι γλύτωσαν τον νταλκά εύρεσης δώρου για τη συμβία τους....τα πανέρια της folie να είναι καλά....φρόντισε ο Μπαλαούρας.....  
- 

Εγω νομιζα τοσα χρονια οτι ηταν μαρκα με αρωμα....τελικα ηταν αλυσίδα...  Το αλλο....τι εγινε παλι με τα κολλέγια; 
- 

Με τα κολλέγια, ΙΕΚ κλπ ετοιμάζονται να κάνουν μέγιστη π@π@ριά...... 
- 

Με τα κολλέγια, ΙΕΚ κλπ ετοιμάζονται να κάνουν μέγιστη π@π@ριά...... Σιγά ρε παιδιά, απλά ως καλοί καπιταλιστές αυγατίζουν τον πλούτο, μέχρι τώρα πλήρωναν μόνο 6 χρόνια φροντιστήρια οι γονείς επειδή έχουμε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, αυτά τα χρόνια θα τα κάνουν 10! Έτσι κι αλλιώς, όλοι άνεργοι θα βγαίνουν! 
- 

Ενώ οι πιστοί 'αριστεροί' που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό?  Κάποια στιγμή θα καταλάβουμε ότι όλοι αγαπάνε το χρήμα και οι ιδεολογίες είναι φούμαρα για το πόπολο. 
- 

Ενώ οι πιστοί 'αριστεροί' που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό?  Κάποια στιγμή θα καταλάβουμε ότι όλοι αγαπάνε το χρήμα και οι ιδεολογίες είναι φούμαρα για το πόπολο. Καλά τα λες φίλε! Αριστεροί και Δεξιοί αγαπάνε το χρήμα, στέλνουν τα παιδιά σε ιδιωτικό και ζούνε πολυτελή ζωή... ΑΡΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΕΞΙΣΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΙ ΕΝΑ ΚΟΛΕΓΙΟ! αν το δεις έτσι, βγάζει νόημα... 
- 

Πως γίνεται σε ένα 20λεπτο να ειπωθούν όλα όσα δεν καταφέρνουν να πουν και να γράψουν αναρίθμητοι δημοσιογράφοι κανάλια και ΜΜΕ... 
- 

kkostask wrote: Με τα κολλέγια, ΙΕΚ κλπ ετοιμάζονται να κάνουν μέγιστη π@π@ριά...... Σιγά ρε παιδιά, απλά ως καλοί καπιταλιστές αυγατίζουν τον πλούτο, μέχρι τώρα πλήρωναν μόνο 6 χρόνια φροντιστήρια οι γονείς επειδή έχουμε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, αυτά τα χρόνια θα τα κάνουν 10! Έτσι κι αλλιώς, όλοι άνεργοι θα βγαίνουν! Πράγματι, το να 'σπουδάσεις' ή σπουδάσεις σε ένα 'κολέγιο' δίπλα στο σπίτι σου είναι με χρέωση ενώ το να 'σπουδάσεις' (εδώ χωρίς εισαγωγικά) σε ένα 'ΑΕΙ' (πρώην ΤΕΙ) στην Κολοπετεινίτσα είναι τσάμπα... Το έχουν καταλάβει (ευτυχώς) και οι φοιτητές το μέγεθος της (με κρατική βούλα) απάτης και δεν πατάνε αν δεν είναι ντόπιοι. Συνεπώς αν δεν περάσεις σε ΑΕΙ που αξίζει (κεντρο) και θες να σπουδάσεις ή θα πας έξω ή δεν θα σπουδάσεις. Αυτό λέει η ελληνική πραγματικότητα. 
- 

Ολοι λιγο ως πολυ λενε ενα δυο καλα που λες οκ συμφωνείς ως σχεδιο αναπτυξης μιας χωρας, και στα αλλα σκατα αποσκατα! Γενικα απο οτι καταλαβαινω ετσι ειναι η πολιτικη. Το μη χειρον βέλτιστο. Καλυτερα να μαλωνουμε για τα αυτοκινητακια μας! Στα ιδιωτικα κολέγια (συναντησα πολλους στην εργασια μου, αλλα και στις παρεες μου,) το βλεπουν ως απλα ενα χαρτι. Οχι οτι και στα δημοσια δεν συμβαινει αυτο, αλλα τουλαχιστον στα δημοσια εχω την αισθηση υπαρχουν και αυτοι που προωθουν και ενισχύουν την επιστήμη τους. Παλευουν απο την εφηβια τους κιολας, με σκληρο διαβασμα για αυτην. Αλλα ενταξει στα ανθρωπιστικα επαγγελματα, δεν ειναι τεραστια η ζημια. Π.χ οικονομικα. Υπαρχουν διαφορες αλλα οχι φανταζομαι οπως στους μηχανικούς. Δεν θα ζητησεις σε εναν αποφητο κολεγιου να κανει μακροοικονομικο σχεδιασμο με μαθηματικη θεωρεία. Ουτε στα αει συμβαινει αυτο, απλα απο χόμπι οτι διαβαζει κανεις και τελοσπαντων υπαρχουν ειδικα μεταπτυχιακα. Για τα τει μη το λετε, γνωριζω υποθεση τςραστιων διαστασεων κεφαλαια οχι μικρομεσαια επιχειρηση δηλαδη, να εχει υπευθυνο γενικο σε κομβικο τομεα τ.ε. Και μαλιστα λογω γνώσεων,! Απο κατω του, ως υφιστάμενοι οχι μονο κολεγια αλλα και εγχωρια αει αλλα και ξενα αει. Υπαρχουν τει και τει οπως και αει και αει 
- 

Lap, το 'παράρτημα' του X επαρχιακού ΤΕΙ που δημιουργληθηκε στην Υ επαρχιακή πόλη (δεν τα γράφω για ευνόητους λόγους) έγινε μόνο και μόνο γιατί ο πασόκος γνωστός μου δεν ήθελε να κάνει τα Ζ χλμ κάθε μέρα να πηγαίνει από το σπίτι του στην Υ στην πόλη Χ. Και έπαιρνε και φοιτητές με πανελλήνιες αυτό το πράγμα. Μιλάμε για κρατική απάτη τεραστίων διαστάσεων. Προφανώς υπάρχουν ΤΕΙ και 'ΤΕΙ', ΑΕΙ και 'ΑΕΙ' (τώρα όλα είναι ΑΕΙ) αλλά όταν φτανουμε να μιλάμε γα την εκπαίδευση στην Ελλάδα καλό είναι να βλέπουμε όχι το τι νομίζουμε ότι έχουμε αλλά το τι έχουμε με διαχρονική κρατικη σφραγιδα, δεξιά, σοσιαλιστική και αριστερή. Παραπαιδεία σε γυμνάσιο/Λύκειο που ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν έχει προγραμματικό στόχο να εξαλείψει. Να βλεπα ρε παιδί μου σε κάποιον μια προγραμματική δέσμευση 'παιδιά όταν τελειώσει η 4ετία δεν θα υπάρχουν φροντιστήρια...'. 'ΑΕΙ' της πλάκας που δεν υπάρχουν σε κανέναν κατάλογο της διεθνούς κοινότητας και λόγω της στρεβλής τους δομής (αποκέντρωση) δεν μπορούν και να εξελιχθούν σε κάτι καλύτερο. Όποτε συζητάμε για κολέγια καταλήγουμε να μιλάμε για το χαμηλό τους επίπεδο. Αν κάποιος δηλαδή θέλει ντε και καλά να σπουδάσει σε κάτι τέτοιου επιπέδου γιατί πρέπει να το κάνει ντε και καλά σε ένα κρατικό επαρχιακό ίδρυμα της πλάκας ή σε ένα αγγλικό 'πανεπιστήμιο' επίσης της πλάκας και όχι με μικρότερο κόστος δίπλα στο σπίτι του; 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2

. Λαμπάδα έπρεπε να ανάψουν για να εμφανιστούν σε πρωινάδικο μια στο τρίμηνο...
. Λαμπάδα έπρεπε να ανάψουν για να εμφανιστούν σε πρωινάδικο μια στο τρίμηνο...