Nα θυμίσω κάτι που ξεχνάμε.
Υποτίθεται λόγω Ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναγκάστηκε η Ελλάδα να ανοίξει την αγορά ενέργειας.
Η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων είχε συμφωνήσει την ''Μικρή ΔΕΗ'' που ήταν ένα σχέδιο πώλησης μικρών μονάδων σε ιδιώτες, κυρίως μονάδες Λιγνίτη παλιάς τεχνολογίας που αναγκαστικά αργά ή γρήγορα χωρίς νέες επενδύσεις θα έπρεπε να αποσυρθούν λόγω ρύπων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν βγήκε, λειτούργησε Πασοκικά και δεν ήθελε να έχει απέναντί της την ΓΕΝΟΠ και τα σκληροπυρηνικά συνδικάτα των Λιγνιτικών μονάδων. Για αυτό αν θυμάστε υπήρχε και η απέραντη αγάπη με Φωτόπουλο κτλπ ενω μέσω μάλιστα ανοιχτών σκανδάλων-δικαστικών υποθέσεων για τα λεφτά που έφαγαν από τα ταμεία του σωματείου.
Άλλαξε λοιπόν τον νόμο και δεν πούλησε τις μονάδες που αρχικά ήταν να φύγουν με το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ και πέρασε έναν άλλο νόμο (ΝΟΜΕ), με τον οποίο ήταν υποχρεωμένη για να ανοίξει η αγορά αφού δεν πουλήθηκαν μονάδες, να πουλάει το ρεύμα σε ιδιώτες με μεγάλη ζημιά μάλιστα... https://www.capital.gr/epixeiriseis/3385177/stamatoun-oi-zimies-tis-dei-apo-tis-dimoprasies-nome
Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία μάζεψε ζημιές τα τελευταία χρόνια.
Τώρα για τα προνόμια των ΔΕΗτζηδων εγώ είχα ένα φίλο από αυτοκινητιστικό φόρουμ, ιδιοκτήτης evo, ο οποίος που έλεγε έχοντας γονέα στην ΔΕΗ ότι έπαιρναν συνέχεια επιδόματα τύπου, μπήκε το παιδί στο πανεπιστήμιο; Πάρε αυτά τα χρήματα. Πήγε το παιδί φαντάρος; Πάρε αυτό το βοήθημα. Laptop για το παιδί κτλπ κτλπ. Δεν τα έχω δει με τα μάτια μου, αλλά γιατί να μου πει και ψέμματα και να δυσφημεί την δουλειά του γονέα του...;;;