-
Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε!!!
-
Απ όσα θυμάμαι, ο Μυτιληναίος είναι φραγκάτος, δεν είναι μαλ@κας σαν εμάς, αγοράζει ρεύμα με ειδικά τιμολόγια που ζημιώνουν τη ΔΕΗ και πουλάει στη ΔΕΗ σε προνομιακές για τον ίδιο τιμές, σιγά μη κάνει ιδιόχρηση...
Νεοφιλελεύθερος Καπιταλισμός, μη τα πιστεύετε ότι τους μάγκες τους πάτησε το τρένο, μεγαλύτερη μαγκιά δεν υπάρχει...
-
αγοράζει ρεύμα με ειδικά τιμολόγια που ζημιώνουν τη ΔΕΗ και πουλάει στη ΔΕΗ σε προνομιακές για τον ίδιο τιμές, σιγά μη κάνει ιδιόχρηση..
Α γεια σου!!! σπουδαίος επιχειρηματιας. Γιατί να πάω σε μία τέτοια αναξιόπιστη εταιρία που θα με χρεώνει ΟΤΣ με κάτι περίεργους αλγορίθμους?
-
Tα προνομιακά τιμολόγια υπήρχαν γιατί το Αλουμινιο της Ελλάδος παίρνει το 5% μπορεί και παραπάνω της παραγωγής της Δεη.Χωρίς αυτά δεν μπορεί να είναι βιωσιμο.Η ιστορία αυτή αρχίζει από τη δεκαετία του 60 και τη Pechiney.
Μετά το 2008 αρχισε ο γνωστός χαμούλης και τα δωράκια.
Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι κανείς δε πρόκειται να χρεωθεί το κλείσιμο του τελευταίου μεγάλου εργοστασίου του νομού Βοιωτίας και ενός από τα μεγαλύτερα της χώρας.
-
Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι κανείς δε πρόκειται να χρεωθεί το κλείσιμο του τελευταίου μεγάλου εργοστασίου του νομού Βοιωτίας και ενός από τα μεγαλύτερα της χώρας.
Εφόσον δεν είναι βιώσιμο στην ουσιά όλοι μας επιδωτούμε την λειτουργία ενός εργοστασίου που βρίσκεται στα χέρια ιδιώτη, άρα συμβάλουμε εν μέρει στην κερδοφορία του, ενώ αυτός το παίζει καμπόσος κ σοβαρός επιχειρηματίας κτλ. που αντλέι μεγάλα κεφάλαια απο τα χρηματιστήρια. Αν το κράτος θέλει να συνεχίσει την λειτουργία του εργοστασίου για του χ πολιτκούς λόγους, αποδεκτό, γιατί πρέπει όμως να ενισχύω εναν ιδιώτη, δεν μπορώ να το καταλάβω
-
Δεν έχεις καταλάβει ότι ζούμε σε μια τραγική χώρα που τα τελευταία 40 χρόνια γίνετε χαμός?
Εγω τα λέω απο μικρό παιδί και εδω μέσα περίπου 20 χρόνια πλέον.Αλλά δεν έχει νόημα.
Στο θέμα μας τώρα ,αυτό που γράφεις συμβαίνει .Αλλά έτσι και κλείσει το Αλουμίνιο στα Άσπρα Σπίτια όλος ο νομός Βοιωτίας έχει τελειώσει ουσιαστικά.Είναι που είναι ήδη χάλια με τόσους ανέργους που θα προστεθούν θα είναι τραγική η κατάσταση...
Που να αρχίσω να μιλάω και για τη Λαρκο...
-
Ναι αλλά για τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που βάζουν ηλεκτρική ψησταριά και ψήνουν αντί για κάρβουνα, επειδή έχουν μεγάλη έκπτωση στο ρεύμα, δε λέτε τίποτα... Ο Μυτιληναίος σας πείραξε, που δίνει ψωμί σε τόσους ανθρώπους...
-
Αυτο να πω την αληθεια μου ακουγεται σαν να λεμε ενας γιατρος που δουλευει στο ΕΣΥ να εχει προτεραιότητα (λογω συμβασης) εναντι οποιουδηποτε αρρωστου.
Και ομως το ιδιο ειναι.... το ρευμα ειναι ανθρωπινο αγαθο οπως και η υγεια.
-
Και εγώ δε το πολυκαταλαβαίνω το σκεπτικό να πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αλλά οκ.Απο ότι θυμάμαι επίσης και οι μισθοί τους ήταν από τους υψηλότερους.Γενικά ήταν από τους περιζήτητους ρουσφετοδιορισμούς στις χρυσές δεκαετίες.
-
Και εγώ δε το πολυκαταλαβαίνω το σκεπτικό να πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αλλά οκ.Απο ότι θυμάμαι επίσης και οι μισθοί τους ήταν από τους υψηλότερους.Γενικά ήταν από τους περιζήτητους ρουσφετοδιορισμούς στις χρυσές δεκαετίες.
Επειδή η μητέρα μου είνάι συνταξιούχος της ΔΕΗ κ έχω δει την συγεκκριμένη έκπτωση, γνωρίζετε οτι πλέον (από πέρσυ τον Σεπτέμβριο) έχει ταβάνι ενώ έχει περιοριστή δραματικα της τάξεως των 10 ευρώ το μήνα σε έναν λογαριασμό των 70 ευρώ. Δεν λέω, έκπτωση ειναι, αλλά δεν βάζει κ την ΔΕΗ μεσα...
-
Ενα ενα τα αμολας πουλακι μου.... χεχε
Σε πειραζω.
Στο ρευμα ήταν περίπου 60% η έκπτωση ίσως κ παραπάνω. Συμφωνώ οτι ήταν άδικο για τους αλλους.
-
Ενα ενα τα αμολας πουλακι μου.... χεχε
Σε πειραζω.
Παλια ποσο ηταν η εκπτωση;
Καλα η δεη ΔΕΝ μπηκε μεσα απο αυτα.
Κατι μη εξαιρεσεις, οπως κερδισαν αλλες χωρες απο τα περιβαλλοντικα προστιμα, δεν πηρε και λογω λιγνίτη και προστιμων 'μπηκε μεσα'. Γιατι αραγε δεν το παλεψε η ελληνικη κυβερνηση να παρει εξαίρεση λογω μνημονιων, οταν μοίραζαν εξαιρεσεις στην ευρωπη;;; ελα ντε;;;
-
60+% εκπτωση. Τι λες τωρα;
Να βαλεις θερμοσυσσωρευτες ολη μερα να τραβουν ρευμα.
Οντως το πηγαν στο αλλο ακρο.
Φανταζομαι πιο συμφερουσα επιλογη θα ηταν και για τη Δεη. Αλλο να πλερω υπερωριες χ κόστους αλλο να δινεις πλεοναζον ρευμα που ουτως ή άλλως σε μαζικη γραμμη παραγωγής και συνεχόμενη δεν θα κοστιζε πολυ.
Αλλα και μισθους καλους ειχαν.....
Οποτε ακυρο, .......ωραιες εποχες.
-
Οντως το πηγαν στο αλλο ακρο.
Ωραίες εποχές δεν το συζητάμε, έφυγαν όμως. Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ θέρμανση με ρεύμα, δεν ήταν διαδεδομένες τότε οι αντλειες θερμότητας.
-
Αμάν, γιναμε 2, τώρα εξηγούνται όλα.
Μόνο που η έκπτωση ήταν 30% σε ένα ρολόι. Ήταν και επι των μη ανταγωνιστικών χρεώσεων και αυτό καταργήθηκε. Ισχύει το 30% στο ρεύμα, όπως και στους εργαζόμενους στις ιδιωτικές, τα έχουμε ξαναπει
Παιδί συνταξιούχου της ΔΕΗ; Τα πιτάνεις...
(Τουλάχιστον βρέθηκε η πορωση για τα ηλεκτρικά)
-
Ωραίες εποχές, ε Lap; Με ωραία λεφτόδεντρα..
Mε τον τυχοδιώκτη,τυχάρπαστο πρωθυπουργό του 1981, σπουδαγμένο εξ' USA (τελικά και σ'αυτό λάνσαρε μόδα) που έδινε 60% έκπτωση στους ΔΕΗτζήδες και μισθάρες. Αλλά κατά τ'άλλα ήταν ο 'σωτήρας' της Ελλάδας...
Επίσης προς ενημέρωση, έκπτωση -δεν ξέρω πόση,αλλά υπαρκτή- δικαιούνται ακόμη και τώρα οι κληρονόμοι π.χ. σύζυγος του εργαζόμενου στη ΔΕΗ.Έχω πολύ γνωστή συνάδελφο -το'χω ξαναγράψει- που ο πατέρας της ήταν στη ΔΕΗ,ζει η μητέρα της,έχει και χώρο στο σπίτι και θέλει να πάρει ηλεκτρικό αμάξι και γι αυτό το λόγο..
Μαζί σου Αντρέα, γ@μησε τα όλα!
-
Γιατρέ, όσο ζει και η χηρα η έκπτωση θα υπάρχει, όπως και η δυνατότητα αγορών (ρούχα κυρίως, διατακτικές σε συμβεβλημένα καταστήματα) στον προμηθευτικο συνεταιρισμό -ο οποίος σκοπίμως υπολειτουργει-. Μετά τέλος. Απλό.
Όσο για τις μισθαρες, προ ευρώ σιιιγουρα. Και το εφάπαξ ολάκερο, κόφτης; Ποιος κόφτης;...
Στο 'πα bekiaris. Καλά ξεμπερδεματα...φαντάσου να ήσουν και αντιδεξιος κιόλας.
Το έχουμε ξαναπεί η ΔΕΗ πέραν της μονιμότητας (που ΚΑΙ αυτή έχει καταργηθει) ανά δεκαετία και ειδικά μετά το '93 'είχε άλλο θεό'. Το να πιστεύουν κάποιοι οτι ΚΑΙ μισθαρα υπήρχε ΚΑΙ συνταξαρα ΚΑΙ εφαπαξαρα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ είναι λάθος. Ένα από αυτά ανάλογα με τη περίοδο δουλειάς, ναι. Όλα μαζί, όχι. Και δόξα τω θεώ 'fringe benefits' υπαρχουν και σε άλλους κλάδους του δημοσίου, αλλά δε τρέχει κάστανο. Δε βολεύει την μπλε προπαγάνδα. Μόνο ο,τι είναι για πούλημα καθυβριζεται. Όλα με τη σειρά τους...
Δεν είμαι χαιρεκακος όμως σε ένα πράγμα κάνω εξαιρεση. Να πουληθεί η ΔΕΗ και να μείνουν όσοι τη βριζουν έρμαιο στα χέρια των ιδιωτών. Τότε να τους δω τι θα λένε.
-
Nα θυμίσω κάτι που ξεχνάμε.
Υποτίθεται λόγω Ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναγκάστηκε η Ελλάδα να ανοίξει την αγορά ενέργειας.
Η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων είχε συμφωνήσει την ''Μικρή ΔΕΗ'' που ήταν ένα σχέδιο πώλησης μικρών μονάδων σε ιδιώτες, κυρίως μονάδες Λιγνίτη παλιάς τεχνολογίας που αναγκαστικά αργά ή γρήγορα χωρίς νέες επενδύσεις θα έπρεπε να αποσυρθούν λόγω ρύπων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν βγήκε, λειτούργησε Πασοκικά και δεν ήθελε να έχει απέναντί της την ΓΕΝΟΠ και τα σκληροπυρηνικά συνδικάτα των Λιγνιτικών μονάδων. Για αυτό αν θυμάστε υπήρχε και η απέραντη αγάπη με Φωτόπουλο κτλπ ενω μέσω μάλιστα ανοιχτών σκανδάλων-δικαστικών υποθέσεων για τα λεφτά που έφαγαν από τα ταμεία του σωματείου.
Άλλαξε λοιπόν τον νόμο και δεν πούλησε τις μονάδες που αρχικά ήταν να φύγουν με το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ και πέρασε έναν άλλο νόμο (ΝΟΜΕ), με τον οποίο ήταν υποχρεωμένη για να ανοίξει η αγορά αφού δεν πουλήθηκαν μονάδες, να πουλάει το ρεύμα σε ιδιώτες με μεγάλη ζημιά μάλιστα... https://www.capital.gr/epixeiriseis/3385177/stamatoun-oi-zimies-tis-dei-apo-tis-dimoprasies-nome
Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία μάζεψε ζημιές τα τελευταία χρόνια.
Τώρα για τα προνόμια των ΔΕΗτζηδων εγώ είχα ένα φίλο από αυτοκινητιστικό φόρουμ, ιδιοκτήτης evo, ο οποίος που έλεγε έχοντας γονέα στην ΔΕΗ ότι έπαιρναν συνέχεια επιδόματα τύπου, μπήκε το παιδί στο πανεπιστήμιο; Πάρε αυτά τα χρήματα. Πήγε το παιδί φαντάρος; Πάρε αυτό το βοήθημα. Laptop για το παιδί κτλπ κτλπ. Δεν τα έχω δει με τα μάτια μου, αλλά γιατί να μου πει και ψέμματα και να δυσφημεί την δουλειά του γονέα του...;;;
-
εχω δεη. απο επιλογη. με δεσμευση μαλιστα 24 μηνους. ετσι, γιατι γουσταρω και ας ειναι ακριβοτερη.
πλην ομως.
σ.λ.
συνταξιουχος καταμετρητης ΔΕΗ. στις περιοχες του νυν δημου ιστορικοτατης ευβοϊκης πολης συνορευουσα με τον δημο που ο ιανις φροντιστηριον ασκει. εργασια, τοτες, 06:00-08:00 και 20:00-22:00. Τις υπαδελοιπες τις ωρες ειχε μαγαζι κεντρικον στον ιδιο δημο. σημερα 59 ετων, στην συνταξις απο το 2009, επι χονδρου. εθελουσια λεγανε. λαμβανει ρευμα φυσικα με εκπτωσις. και πλεον μολις 2000 καθαρα. αποφοιτος βασικης εκπαιδευσεως. οταν βγηκε τοτες, επαιρνε 3900. καθαρα. και 140000 εφαπαξ. καθαρα. αναθεματιζει φυσικα πλεον τη συνταξη πεινας. καλα που παιρνει την εκπτωσις, δεν θα εβγαινε.
-
Το λέω, υπήρξαμε εξαιρετικώς άτυχοι. Οι μισθοί στα 70s-80s-90s ήταν χαμηλοί. ΟΜΩΣ, οι κρατήσεις δυσθεωρητες ώστε να βγει μεγάλη σύνταξη όπως λειτουργούσε ο τότε ΟΑΠ-ΔΕΗ. Το εφάπαξ με κόφτη το 2001.
ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οφελημα, πλην του μισθού. Απολύτως κανένα. Πότε. Τίποτα.
Η συνταξαρα; Ναι, για 9 χρόνια. Η 'αλλαγή πίστας' έγινε λοιπόν με τη σύνταξη. Μέχρι τότε, τυπικά πράγματα. Διαβίωση στη Μενιδαρα στο νοικι αφού με τις σχολές στην Άνοιξη που να τολμήσεις να νοικιάσεις και ένα καινούργιο αμάξι το '93.
Προφανώς η ΕΕ έχει τις νόρμες που έχει. Εμείς δεν ανήκουμε πια ουσιαστικά στην ΕΕ, ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ. Πρέπει να έχουμε δικλείδες ασφαλείας για τα βασικά. Άρα στα βασικά ΠΡΕΠΕΙ να δεσπόζει το (υγιές) δημόσιο.
Παροχος Ηλεκτρικης Ενεργειας