-
εχω δεη. απο επιλογη. με δεσμευση μαλιστα 24 μηνους. ετσι, γιατι γουσταρω και ας ειναι ακριβοτερη.
...λαμβανει ρευμα φυσικα με εκπτωσις. και πλεον μολις 2000 καθαρα. αποφοιτος βασικης εκπαιδευσεως....
Δεν είναι η ακριβότερη, αυτή την αίσθηση σου δίνουν οι εναλλακτικοί. Εχεςι βάλει ακριβώς κάτω λογαριασμόύς με ίδαι κατανάλωση να συγκρίνεις? κ μην μου πεις την τιμή της Kwh που σου αναφέρει * την κατανάλωση...αστο, δεν βγαίνει έτσι. Ψάξε κ ποιος βγαίνει η ΟΤΣ (με κάπους φουσκωμένους αλγορίθμους). Δεν υπάρχει σήμερα συνταξιούχος ΔΕη με αυτά τα λεφτά που αναφέρεις, εκτός από στελέχη κ άν, τα χρήματα είναι πανω από 1500 κ κάτω από 1800 εξαρτάται την περίπτωση... Αυτά ίσχυαν σε όλες τις ΔΕΚΟ, λίγο η πολύ, τώρα τη πιάνεται, στον ΟΤΕ δεν είχαν έκπτωση στα κινητά/σταθερα? δεν έχει νόημα μια κουβέντα για ένα κράτος που τάιζε ανέκαθεν δημοσίους κ ΔΕΚΟ, αυτή ήταν η νοοτροπία, αυτούς ψηφίζαμε, δεν φταίνε αυτοί, εμείς φταίμε (οχι προσωπικά ολος ο ελληνικός λαος) που ψήφιζε με συγκεκριμένα κριτήρια.
-
Δηλ. johan με την απειλή να μην πουληθεί σε ιδιώτες,πρέπει να θεωρούμε δίκαια τα προνόμια που είχαν στη ΔΕΗ -και ειδικά όπως λες τη μαύρη περίοδο 1981-1993- ? Καταλαβαίνω ότι τους γονείς μας τους αγαπάμε κι όποιος τους βοήθησε στη ζωή τους θεωρείται αρεστός,αλλά τι θα έλεγες αν και για τους υγειονομικούς υπήρχαν κάποια προνόμια π.χ. μικρότερη συμμετοχή στα φάρμακα,στις εξετάσεις και μάλιστα να συνεχίσουν να ισχύουν -έστω εν μέρει- και για τους κληρονόμους τους; Αντ'αυτού ο 'ηγέταρος' -και οι μετ'επειτα 'μαθητές' του βεβαίως,βεβαίως- κάποιες κοινωνικές ομάδες τις έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.. Αλλού ήταν το πολιτικό τους όφελος φαίνεται...
-
Αντ'αυτού ο 'ηγέταρος' -και οι μετ'επειτα 'μαθητές' του βεβαίως,βεβαίως- κάποιες κοινωνικές ομάδες τις έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.. Αλλού ήταν το πολιτικό τους όφελος φαίνεται...
Ενδιαφέρον panormous, μπορεις τοτε να μου πεις τον μαγικό τρόπο που έβγαιναν τα κόμματα κ έδιναν τα συγκεκριμένα προνόμια τύπου ΔΕΗ κτλ? ποιος τους ψήφιζε? στην Ελλαδα σε κάθε οικογένεια αντιστοιχεί ένας δημόσιος υπάλληλος, οι περισσότεροι τρώνε με τον χ ψ τρόπο απο τον κρατικό κορβανά, κ για αυτό έβγαινε ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Οταν η σούπα χάλασε ο κόσμος πήγε στον Τσιπρα για να διατηρήσει τα κεκτημένα, αλλά δεν του βγήκε με την μαγευτική κωλοτουμπα που έκανε ο ψευτο-αριστερός αυτάρεσκος που τρελένεται για την πρωθυπουργική θέση. Μην κατηγορείτε τους άλλους, οι περισσότεροι στην Ελλάδα έφαγαν με οποιοδήποτε τρόπο από το κράτος κ όλοι φέρουν ευθύνη. Ακόμα κ οι μη δημόσιοι, πόσοι έκαναν σωστές αντικειμενικές δηλώσεις κ δεν έκλεβαν το κράτος? έχω ένα φιλο που η μητέρα του είναι φαρμακοποιός, αυτή κ καλά δεν έχει κανένα αλισβερίσι με το κράτος όταν το ίδιο το κράτος της είχε προ κρίσης εγγυημένο κέρδος στα φάρμακα? αφήστε το, πάμε μπροστά, οι παθογένειες πολλές κ όλοι φέρουμε ευθύνη, λίγο ή πολύ...
-
Ετσι ακριβώς.Μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι.Αλλα μικρότερο απο τα 2 κόμματα που κυβερνούσαν επι τόσες δεκαετίες.Την κύρια ευθυνη την εχουν αυτοί οι δύο.
-
Ετσι ακριβώς.Μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι.Αλλα μικρότερο απο τα 2 κόμματα που κυβερνούσαν επι τόσες δεκαετίες.Την κύρια ευθυνη την εχουν αυτοί οι δύο.
Φίλε, συμφωνούμε, κάποιος τους ψήφιζε όμως...μην πάμε σε αυτές τις λογικές. Η ΔΕΗ αλλαξε τα προνόμια χάθηκαν οι παιλιόι φωτόπουλοι κτλ έχουν φύγει, η ενέργεια αλλάζει, κ εμείς κοιτάμε την τσέπη μας από εδώ κ πέρα ειδικά τώρα που θα κινούμαστε ηλεκτρικά...
-
panormus772 wrote:
Αντ'αυτού ο 'ηγέταρος' -και οι μετ'επειτα 'μαθητές' του βεβαίως,βεβαίως- κάποιες κοινωνικές ομάδες τις έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.. Αλλού ήταν το πολιτικό τους όφελος φαίνεται...
Ενδιαφέρον panormous, μπορεις τοτε να μου πεις τον μαγικό τρόπο που έβγαιναν τα κόμματα κ έδιναν τα συγκεκριμένα προνόμια τύπου ΔΕΗ κτλ? ποιος τους ψήφιζε? στην Ελλαδα σε κάθε οικογένεια αντιστοιχεί ένας δημόσιος υπάλληλος, οι περισσότεροι τρώνε με τον χ ψ τρόπο απο τον κρατικό κορβανά, κ για αυτό έβγαινε ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Οταν η σούπα χάλασε ο κόσμος πήγε στον Τσιπρα για να διατηρήσει τα κεκτημένα, αλλά δεν του βγήκε με την μαγευτική κωλοτουμπα που έκανε ο ψευτο-αριστερός αυτάρεσκος που τρελένεται για την πρωθυπουργική θέση. Μην κατηγορείτε τους άλλους, οι περισσότεροι στην Ελλάδα έφαγαν με οποιοδήποτε τρόπο από το κράτος κ όλοι φέρουν ευθύνη. Ακόμα κ οι μη δημόσιοι, πόσοι έκαναν σωστές αντικειμενικές δηλώσεις κ δεν έκλεβαν το κράτος? έχω ένα φιλο που η μητέρα του είναι φαρμακοποιός, αυτή κ καλά δεν έχει κανένα αλισβερίσι με το κράτος όταν το ίδιο το κράτος της είχε προ κρίσης εγγυημένο κέρδος στα φάρμακα? αφήστε το, πάμε μπροστά, οι παθογένειες πολλές κ όλοι φέρουμε ευθύνη, λίγο ή πολύ...
Δεν διαφωνώ καθόλου σε ότι λες.Οι πολιτικοί τη δουλειά τους έκαναν και κάνουν κι εμείς ψάχνουμε να βρούμε το 'σωτήρα' κι ασχολούμαστε μαζί τους,φανατισμένα σαν να είμαστε σε ποδοσφαιρικό αγώνα.
Όσον αφορά εφ'άπαξ και συντάξεις.Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου,πολ.μηχανικός από το ΤΣΜΕΔΕ, το 2005 πήρε 1800 ευρώ σύνταξη (τώρα στο θείο μου έχουν γίνει 1400) και εφ'άπαξ 10.000 ευρώ.Και με ετήσιες ασφαλ.εισφορές 38 χρόνια,επ'ουδενί αμελητέες (το ΤΣΜΕΔΕ ήταν από τα πιο εύρωστα ταμεία).
-
Για όλους τους υγειονομικούς λέω και φυσικά οι νοσηλευτές είναι πιο ζορισμένοι.Αλλά αυτό που έχουν περάσει στο μυαλό της πλειοψηφίας του κόσμου ότι κι όλοι οι γιατροί είναι λεφτάδες από τη στιγμή που πήραν το πτυχίο,δεν είναι κι έτσι.Και στον ιδιωτικό τομέα ξέρεις πόσοι νέοι αμοίβονται με 800 ευρώ μηνιαίο μισθό και με 3 ευρώ/ώρα την εφημερία; Και πόσοι ιδιώτες-ελεύθ.επαγγ/τίες κάνουμε 3 δουλειές για να τα φέρουμε πέρα,ειδικά με οικογένεια από πίσω; Δεν είναι όλοι τα μεγάλα ψάρια.. Νομίζω και η σύζυγος μπορεί να στο επιβεβαιώσει.
Συγγνώμη αν φάνηκα κάπως οξύς,αλλά όπως λες κλείδωσα γιατί άκουσα κι αυτά των προηγούμενων για 3000+ σύνταξη και συνατξιοδότηση από τα 45-50 και εφ'άπαξ 100.000+ και φούντωσα κάπως,σκεπτόμενο και τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου τι τράβηξε μέσα σε χιόνια,λάσπες για να προλάβει για μόλις 6 χρόνια, εφ'άπαξ 10.000 ευρώ... Και πάλι συγγνώμη και τέλος και το offtopic από μένα.
-
Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα γιατρέ, δεν λέω κάτι τέτοιο, εσύ θες να το πω. Και επειδή έχεις κλειδώσει, σου λέω πως ειδικά τότε δεν υπήρχε το σκαλί που λες. Όλα αυτά τα μισθολογικά στις ΔΕΚΟ όλως περιέργως έγιναν επί του Βούδα, αλλά που να δεχτουν τον δικό τους μπλε Αντρέα;
Όσο για τους υγειονομικούς, να διαχωρίσουμε λίγο τα πράγματα: Υπαρχουν οι νοσηλευτές και οι γιατροί...ελπίζω να το πιάσαμε το υπονοούμενο για κάποιους εκ των γιατρών.
Τα δάκρυα λοιπόν κυρίως για τους νοσηλευτές. Του ιδιωτικού τομέα πρωτιστως που δουλεύουν με μισθούς πείνας (οι νέοι) στο Metropolitan για παράδειγμα, και μετά του δημοσίου που είναι χωρίς βαρέα.
Όντας παντρεμένος με νοσηλευτρια ξέρω καλά την κατάσταση και τι μπορείς να κάνεις και τι οχι.
ΥΓ: Και όμως bekiaris έχει κάτω από 1500 έστω και οριακά. Ο δικός μου ήταν τεχνικός και εκπαιδευτής απ'οταν ήρθαμε από τη Σύρο, με 36 χρόνια και παίρνει 1450 μαζί με την επικουρική. Η ζωή θα ήταν αλλιώς βέβαια αν είχε προσκυνήσει τον εκσυγχρονισμό (2 μύρια μισθό ως διευθυντής σχολής κάτι που το δικαιούταν βάσει προϋπηρεσίας λίγο πριν το τέλος) αλλά καλύτερα να μπζοφησουμε παρά να τουρλωσουμε στο κάθαρμα. Τέτοιοι πασοκοι ειμασταν εμείς.
-
Είμαι κι εγώ στην ΔΕΗ από επιλογή. Και ας μου υπόσχονται κανά δεκάρικο-εικοσάρικο τον μηνα φτηνότερο ρεύμα οι πάροχοι. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει κρατικός πυλώνας στην ενέργεια. Το θέμα όμως είναι ο πυλώνας να δουλεύει για το κοινωνικό σύνολο και όχι για 'την πάρτη του' (για να μασουλάνε οι πάνω-πανω και να έχουν προνόμια ώστε να μην μιλάνε οι από κάτω) ή για τις ψηφοθηρικές ανάγκες των κυβερνώντων. Αυτά όμως είναι πολύ δύσκολα στην Ελλάδα. Ας δει κάποιος τι έκανε η ΔΕΗ μετά το 50 και πόσο πρόσφερε στην χώρα (ήταν ο κινητήριος και πρωτοπόρος μοχλός ανάπτυξης) και ας δει πως είχε καταντήσει προς το 2000 (δεν μιλάω μόνο για κομματισμό, ρεμούλες, προνόμια, μιλάω κυρίως για το ότι πλέον έτρεχε πίσω από τις εξελίξεις και δεν τις καθόριζε...).
Τώρα αν νομίζει κάποιος ότι μια ελληνική κυβέρνηση κακιά και νεοφιλελέ παρ' ελπίδα θα πουλήσει την ΔΕΗ (θα ήμουνα αναφανδόν κατά...) και θα απωλέσει αυτό το 'μαγαζί γωνία' πελατειακών σχέσεων, μπίζνας και βολέματος μάλλον δεν έχει καταλάβει τι είδους δεξιά έχουμε στην χώρα. Να θυμήσω πχ ότι η Ρουμανία όταν μπήκε στο ΔΝΤ κάπου στο 2000(;) απέλυσε με την μία 100000 δημόσιους υπαλλήλους και μείωσε την φορολογία της. Δεν θέλω να πω ότι αυτό θα ήταν το σωστό για εμάς, επισημαίνω απλά την διαφορά των κυβερνήσεων. -
Μα σου είπα 'κάποιοι' εκ των γιατρών. Το τι μαρτύριο είναι για κάποιον να βλέπει τη ζωή του να περνά και αυτός να ξεκινά στα 35 ουσιαστικά, δε σηκώνει κουβέντα. Χώρια το αγροτικό. Θες να φτιάξεις ιατρείο και δεν το βρήκες έτοιμο από γονιο σε αυτή την εποχη; Καληνύχτα...
Έχουμε 2020. Μη τα ρίχνουμε όλα δολιως στο '80...
-
Είμαι κι εγώ στην ΔΕΗ από επιλογή. Και ας μου υπόσχονται κανά δεκάρικο-εικοσάρικο τον μηνα φτηνότερο ρεύμα οι πάροχοι. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει κρατικός πυλώνας στην ενέργεια.
Υπάρχουν παραδείγματα από εταιρίες ενέργειας που έγιναν ιδιωτικές κ μετά τις αγόρασε πτωχευμένες πίσω το δημόσιο. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση κ δεν υπάρχει μαγική συνταγή, αυτό εμένα που μου αρέσει ειναι οτι το προφίλ της ΔΕΗ αλλάζει, κάνει φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια σε ΑΠΕ, βάζει φωτοβολταικά/αντλίες θερμότητας σε ιδιώτες, θα βγάλει σύντομα πρόγραμμα επιβράβευσης καλών πελατών, δίνει ηλεκτρονικό λογαριαμό ανα μήνα (χωρίς ακόμα όμως καταχώρηση ένδειξης στην ιδια την ΔΕΗ μέσω εφαρμογής), έχει σταθερές τιμές χωρίς ΟΤΣ, απορροφά το έκτακτο τελος ΑΠΕ, αποσύρει τις λιγνιτικές μονάδες που ειναι επιβλαβείς για το περιβάλλον, επενδύει σε νέες τεχνολογίες οπως δίκτυα οπτικών ινών/5G κεραίες. Φιλοδοξα ολα αυτά, δεν το συζητάμε, μακάρι να βγουν όλα, εγώ θα υποστηρίξω πάντως.
-
Την ίδια απορία έχω και εγώ. Προς τι η οποία επιχορήγηση αν κοιτάς μια μισθοδοσία και βλεπεις ότι οι κρατήσεις είναι τα 3/4;
-
Eγώ αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι πως οι ''τεράστιες'' κρατήσεις των ΔΕΚΟτζηδων για τις συντάξεις τους δεν έφταναν για τα ταμεία, τα οποία έπαιρναν και παίρνουν παλαβές επιχορηγήσεις από το κράτος σε σχέση με τον αριθμό ασφαλισμένων.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε συζητήσεις το 2015 ότι το ταμείο της ΔΕΗ με 100.000 συνταξιούχους πχ έπαιρνε επιδότηση όσο ή και περισσότερο του ΟΑΕΕ με 1.000.000 συνταξιούχους.
Αντίστοιχα του ΤΑΠ ΟΤΕ.
-
ξεχνάτε τι εγιναν τα αποθεματικά των ταμείων
-
χρηματιστηριο 1999
-
κουρεμα 2012
-
-
Οι επιχορήγηση του ταμειου της ΔΕΗ έγινε γιατί πήρε η εταιρεία τα αποθεματικά του για να τα χρησιμοποιήσει για δικούς της (αναπτυξιακούς;) σκοπούς. Αυτή νομίζω ήταν η συμφωνία. Ας βάλει κάποιος στην ζυγαριά του τι έδωσε το ταμείο (συν τόκους κλπ) και τι πήρε αυτά τα χρόνια για να δούμε που είναι το ζύγι.
-
Όποτε διαβάζω για ΔΕΚΟ και παροχές/απολαβές μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι... Βρε γίνεται να γίνουν τα πάντα όλα ιδιωτικά μπας και σταματήσει ποτέ η σχέση κόμματος/πελάτη ? Λίγη αξιοκρατία μήπως και γίνουμε ποτέ κράτος..
Πέρυσι ένα γνωστός μου αστυνομικός πήρε λέει άδεια γέννας κάνα χρόνο. Τον κοίταγα καλά καλά και προσπαθούσα να καταλάβω τι εννοεί. Την κοιλιά του δε την είχα δεί ποτέ φουσκωμένη και ήμουν σίγουρος οτι ήταν άντρας.. Μετά μου ξεφούρνισε ότι έτσι λέει γίνεται όταν γεννάει η γυναίκα σου.. και κάπως έτσι μου υπενθύμισε ότι λάθος δουλειά κάνω...
-
εχω δεη. απο επιλογη. με δεσμευση μαλιστα 24 μηνους. ετσι, γιατι γουσταρω και ας ειναι ακριβοτερη.
πλην ομως.
σ.λ.
συνταξιουχος καταμετρητης ΔΕΗ. στις περιοχες του νυν δημου ιστορικοτατης ευβοϊκης πολης συνορευουσα με τον δημο που ο ιανις φροντιστηριον ασκει. εργασια, τοτες, 06:00-08:00 και 20:00-22:00. Τις υπαδελοιπες τις ωρες ειχε μαγαζι κεντρικον στον ιδιο δημο. σημερα 59 ετων, στην συνταξις απο το 2009, επι χονδρου. εθελουσια λεγανε. λαμβανει ρευμα φυσικα με εκπτωσις. και πλεον μολις 2000 καθαρα. αποφοιτος βασικης εκπαιδευσεως. οταν βγηκε τοτες, επαιρνε 3900. καθαρα. και 140000 εφαπαξ. καθαρα. αναθεματιζει φυσικα πλεον τη συνταξη πεινας. καλα που παιρνει την εκπτωσις, δεν θα εβγαινε.
Kαπως ετσι κτιστηκε και η Τριπολη. Απο αυτους που δουλευαν στην ΔΕΗ με μισθους 3500 ε καθαρα στην αρχη της κρισης. Υπηρχε βεβαια κοσμος που φτιαριζε λιγνιτη που δεν ειναι και η καθαροτερη δουλεια.
-
Δεν εχουν ολοι μεριδιο ευθυνης. Μεριδιο ευθυνης εχουν οσοι αμεσα ή εμμεσα τροφοδοτουνταν απο το δημοσιο ειτε ηταν στην εκαστοτε τοπικη οργανωση ειτε διαπλεκομενοι επιχειρηματιες ή ΕΕ/ιδιωτικοι υπαλληλοι που δουλευαν με το κρατος. Βεβαια μιλαμε για το μεγαλυτερο μερος το πληθυσμου.
-
Οι επιχορήγηση του ταμειου της ΔΕΗ έγινε γιατί πήρε η εταιρεία τα αποθεματικά του για να τα χρησιμοποιήσει για δικούς της (αναπτυξιακούς;) σκοπούς. Αυτή νομίζω ήταν η συμφωνία. Ας βάλει κάποιος στην ζυγαριά του τι έδωσε το ταμείο (συν τόκους κλπ) και τι πήρε αυτά τα χρόνια για να δούμε που είναι το ζύγι.
Τετοιες μελετες δεν τις θελει κανενας για ευνοητους λογους.
-
Αν η αλλαγή παρόχου πρόσφερε καλύτερες υπηρεσίες όσο αφορά το παρεχόμενο προϊόν τότε ίσως και να το σκεφτόμουν.
Αφού όμως το δίκτυο ανήκει στον ΔΕΔΔΗΕ και δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγω τις συχνότατες και πολύωρες διακοπές ρεύματος τότε στην ουσία δεν υπάρχει λόγος αλλαγής παρόχου.
Παροχος Ηλεκτρικης Ενεργειας