-
Σφακιανάκης. Δεν ήθελα να την αναφέρω για να μη φανεί οτι κακολογώ. Απλά θα ένιωθα λίγο καλύτερα αν μου έδιναν κάποιο χαρτί που να γράφει πάνω το αμάξι, το χρώμα και τα έξτρα που συμφωνήσαμε. Ειδικά τώρα που πρόκειται να καταθέσω μεγάλο ποσό, δεν πρέπει να έχω κάποια απόδειξη είσπραξης που να λέει για 'τι πράγμα' πληρώνω ?
Πες οτι πάω και το αυτοκίνητο είναι κόκκινο και όχι άσπρο όπως συμφωνήσαμε πχ. Δεν θα πρέπει να έχω ένα χαρτί στα χέρια μου που να λέει οτι συμφωνήσαμε πχ άσπρο χρώμα ? Εικασίες κάνω το ξέρω, απλά καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να το φυσάς και να μη κρυώνει
Δεν χρειαζεται χαρτι αν σου δωσουν το VIN. Ναι βασικα θα επρεπε να εχεις ενα χαρτι παραγγελιας που να περιγραφει το αμαξι η στην λιγοτερη να αναφερει το VIN (απο την στιγμη που φτιαχτηκε ο εξοπλισμος ειναι δεδομενος ετσι και αλλοιως). Εννοειται δεν εξοφλεις αν δεν το δεις το αμαξι και εισαι ικανοποιημενος οτι αυτο ειναι που συμφωνησατε.
Και εγω αγορασα απο Σφακιανακη, κανενα θεμα με καταθεσεις κλπ. Αρκει να καταθεσεις στους εταιρικους λογαριασμους του (ρωτα στην τραπεζα σε ποιον ανηκει ο λογαριασμος). Ειναι μεγαλη εταιρεια απιθανο να σε κοροιδεψουν. Εγω το ξεπληρωσα ολο ενω ηταν ακομα στο τελωνειο (αν και ηδη το ειχαν μεταβιβασει στο ονομα μου). Ρισκαρα βεβαια να ερθει με ζημιες αλλα σπανιο να συμβει κατι τετοιο οποτε το προχωρησα.
-
Αχαχαχαχα....όλοι οι Παρθένοι με τα OCD μαζευτήκαμε εδώ!
-
-
Έχω ζήσει παρόμοιο άγχος όταν παρήγγειλα λευκό Qashqai, είχα το χαρτί της παραγγελίας με το VIN, αλλά όταν πήγα να το παραλάβω ήταν 5-6 ίδια αυτοκίνητα (λευκά με την ίδια ζάντα) δίπλα δίπλα, έτοιμα προς παράδοση. Σκεφτόμουν 'κι αν έχουν βάλει λάθος πινακίδες', 'κι αν έχουν κάνει λάθος στην άδεια', 'κι αν το VIN δε συμβαδίζει με την έκδοση εξοπλισμού'; Ευτυχώς πήγαν όλα καλά.
Με την ευκαιρία, ξέρω ότι θα είσαι μέσα στην τρελή χαρά, αλλά κάνε ένα γύρο το αυτοκίνητο και δες για τυχόν χτυπήματα ή σημάδια επισκευής. Δυστυχώς γίνονται και αυτά σε ολοκαίνουρια αυτοκίνητα. Όταν είσαι μέσα στην τρελή χαρά που παραλαμβάνεις αυτοκίνητο, ξεχνάς να ελέγξεις τα τυπικά. Βεβαιώσου ότι θα σου δώσουν τη σωστή άδεια, έλεγξε εάν έχει αρκετά καύσιμα για να φτάσεις στο σπίτι (έχω παραλάβει αυτοκίνητο με λαμπάκι, 3.500 κυβικά, με το ζόρι έφτασα σε βενζινάδικο). Και μόλις φτάσεις στο σπίτι, παρά τις διαβεβαιώσεις που θα σου δώσουν, βάλε τη σωστή ποσότητα αέρα στα λάστιχα. Είναι σχεδόν πάντα λάθος και πάντα λένε ότι έχουν ελέγξει τον αέρα.
Καλές βόλτες σου εύχομαι
-
Υπάρχει ακόμα κόσμος που προτιμάει να αγοράζει αυτοκίνητο και όχι να το αποκτάει μέσω leasing???...
Εδώ παρακαλάμε να δείχνουμε έξοδα στην εφορία!
-
Υπάρχει ακόμα κόσμος που προτιμάει να αγοράζει αυτοκίνητο και όχι να το αποκτάει μέσω leasing???...
Εδώ παρακαλάμε να δείχνουμε έξοδα στην εφορία!
Σαν ιδιωτης δεν συμφερει το leasing
-
Το θέμα των εξόδων με το leasing αφορά όσους ελεύθερους επαγγελματίες δεν υπάγονται φορολογικά στις κλίμακες των μισθοτών. Ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού, είτε είναι μισθωτοί, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες 'μπλοκάκηδες' για τους οποίους τα μόνα έξοδα που εκπίπτουν είναι οι εισφορές εργαζομένου καθός δεν φορολογούνται από το πρώτο ευρώ αλλά έχουν αφορολόγητο.
Έπειτα δεν είναι καλό να δείχνεις πάρα πολλά έξοδα γιατί να θυμάσαι οτι κάποια στιγμή αν χρειαστεί να επικαλεστείς ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών για μια αγορά, τα τεκμήρια σε συνδιασμό με το χαμηλό φορολογητέο εισόδημα, θα ροκανίσουν το ποσό που μπορείς να επικαλεστείς.
Προσωπικά, για να μπορέσω να αγοράσω αυτοκίνητο (το πρώτο μου) του κουτιού, έπρεπε να γίνω 30 χρονών. Είναι πολύ αστείο αμα το σκεφτείς. Ένας άνθρωπος ο οποίος π.χ. εργάζεται από τα 23-24 τελειώνοντας την τριτοβάθμια εκπαίδευση με το καλημέρα πέφτει στην παγήδα των τεκμηρίων. Για ένα μικρό σπίτι - γκαρσονιέρα, έχει κανείς σε ετήσια βάση τεκμήριο 3000 + 1500 = 4500. Αν βγαζει 8000 το χρόνο τα πρώτα χρόνια, μαζεύει λογιστικό κεφάλαιο περίπου 3500 το χρόνο. Άρα τυπικά θα μπορέσει να επικαλεστεί ανάλωση από παρελθονικά έτη για ένα αυτοκίνητο 16.000 ευρώ μετά από 4-5 χρόνια. Άρα κοντά στα 30 του.
Τραγικό πόσο λάθος είναι σχεδιασμένο το σύστημα και αναγκάζει κόσμο να πηγαίνει σε leasing ή σε μεταχειρισμένο 10ετίας.
-
Εκτος απο Παρθενος εισαι και λογιστης?
-
Χαχαχαχαχα. Όχι. Αλλά γενικά πρέπει κάποια βασικά πράγματα να τα γνωρίζουμε στα λογιστικά. Το αυτοκίνητο δεν το παντρεύεσαι μόνο εσύ όταν το παίρνεις, αλλά και το Ε1 για αρκετά χρόνια
Ξέρω κόσμο που πήγε και πήρε ατμοσφαιρικό 1600 και μετά κατάλαβε οτι έχει τεκμήριο 6400 ευρώ και δεν το κάλυπτε φορολογικά. Αποτέλεσμα να πληρώσει φόρο με βάση τα τεκμήρια, από το πρώτο ευρώ + 100% προκαταβολή.
-
Εντάξει δεν είμαστε όλοι τόσο πιεσμένοι . Αφού μπορούμε να τα οργανώνουμε πριν και να μην έχουμε το άγχος της τελευταίας στιγμής . Το έχουμε μόνο για το απρόβλεπτο . Του τύπου περιμένω να έρθει αύριο το τάδε συνεργείο . Θα έρθει ?
Σήμερα το πρωί ένα που με έστησε 3 μέρες , είχε βάλει σε λάθος θέση κάτι υλικά και με άκουσε όλο το τετράγωνο , γιατί με είχαν ήδη φτιάξει ...
-
Εντάξει δεν είμαστε όλοι τόσο πιεσμένοι . Αφού μπορούμε να τα οργανώνουμε πριν και να μην έχουμε το άγχος της τελευταίας στιγμής . Το έχουμε μόνο για το απρόβλεπτο . Του τύπου περιμένω να έρθει αύριο το τάδε συνεργείο . Θα έρθει ?
Σήμερα το πρωί ένα που με έστησε 3 μέρες , είχε βάλει σε λάθος θέση κάτι υλικά και με άκουσε όλο το τετράγωνο , γιατί με είχαν ήδη φτιάξει ...
Αυτά τα άτιμα τα αυτοκίνητα των συνεργείων πρέπει να είναι τα πιο 'ζημιάρικα' που υπάρχουν, με βάση το πόσο συχνά επικαλούνται βλάβες τους τα συνεργεία για να δικαιολογούν την απουσία τους, ακόμη και σε ραντεβού που έχεις κλείσει το προηγούμενο απόγευμα!
Το πιο εξοργιστικό από όλα όμως είναι ότι όλοι αυτοί οι μ@λ@κες, εκτός από το ότι πρέπει να μας θεωρούν ηλίθιους με τις δικαιολογίες που μας σερβίρουν, σχεδόν ποτέ δεν κάνουν τον κόπο να σε ενημερώσουν τηλεφωνικά για την απουσία τους. Έχω κάνει κάτι 'ματσάκια' έτσι... Ρε μπαγλαμά, χθες το απόγευμα επιβεβαιώσαμε το ραντεβού και σήμερα το πρωί εξαφανίζεσαι και δεν κάνεις τον κόπο να πάρεις ούτε ένα τηλέφωνο να μου πεις έστω μια δικαιολογία του κ@λου; Άντε γα...ργαλήσου!
-
Δεν καταλαβα τι σχεση εχουν αυτα με τα υπολοιπα που συζηταμε
-
Ζωδιακή...
-
Α ετσι βγαινει νοημα....Δεν καταλαβαινα τι θες να πεις. Κι εσυ βαρεμένος Παρθενος εισαι?
-
Αχαχαχαχα....όλοι οι Παρθένοι με τα OCD μαζευτήκαμε εδώ!
Δηλαδή εγώ που αγόρασα μετρητοίς δι αλληλογραφίας, δεν πιάνομαι;
-
Δηλαδή εγώ που αγόρασα μετρητοίς δι αλληλογραφίας, δεν πιάνομαι;
Πιάνεσαι....αχαχα!!
- Υπάρχουν και εξαιρέσεις.
- Σε έχουν αλλοτριώσει τα ξένα
- Έχεις άλλα ocd.
Προκαταβολή και παραλαβή ετοιμοπαράδοτου μετρητοίς