Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!
Μετά από 14 χρόνια με την BMW 316ti Ε46 μου ήρθε η ώρα για οικογενειακό σιγά σιγά.. Κοιτάω μερικά μοντέλα ανάμεσα από τα οποία το Focus και το Puma. Επισκέφτηκα προχθές την αντιπροσωπεία και είδα από κοντά και τα 2 μοντέλα, το Focus μπορώ να πω με κέρδισε, ειδικά η θέση οδήγησής του που είναι χαμηλά και 'μέσα' στο αυτοκίνητο, όπως έχω συνηθίσει. Στο Puma η ψηλή θέση με ξένισε. Έξυπνο πολύ το Megabox του Puma, αλλά οι χώροι για τους πίσω περιορισμένοι. Στο Focus ακόμα και πίσω από την θέση του οδηγού που την ρύθμισα για μένα, (1.86cm) όταν κάθισα ήμουν πολύ άνετα.
Μου αρέσει επίσης και η ύπαρξη αναλογικών οργάνων στο Focus, καλές οι οθόνες αλλά οι βελόνες έχουν άλλη χάρη..! 
Ζήτησα προσφορά για το ST Line με ηλιοροφή και μεταλλικό χρώμα, το 1.0 125hp mHEV βγαίνει 23600. Για το 155hp η τιμή είναι +1700 ευρώ απ' ότι μου είπαν. Εν τω μεταξύ σε ερώτησή μου για το αν η μόνη διαφορά είναι στο πρόγραμμα του κινητήρα η απάντηση ήταν ναι και μάλιστα υπάρχει και πρόγραμμα από τον πωλητή για 160-165hp όταν θελήσω. Με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ κατάλαβα ότι μιλάμε για αυτό της RICA
https://rica.nl/producten/chiptuning/?make=11&model=964&variant=5365
Έχω μερικές απορίες λοιπόν που χρειάζομαι την βοήθειά σας:
-
Είναι όντως η μόνη διαφορά το πρόγραμμα, ή αλλάζουν και άλλα? Τουρμπίνα, εισαγωγή κλπ. Το λέω γιατί αν είναι μόνο ο προγραμματισμός η δαιφορά τιμής των 1700 ευρώ μου φαίνεται αρκετή.
-
Το αυτοκίνητο απ' ότι καταλαβαίνω φοράει ημιάκαμπτο άξονα πίσω, σωστά; Διαβάζοντας και αυτό https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/pollaploi-syndesmoi-vs-imiakamptoy-oli-i-alitheia καταλήγω ότι ίσως για τον μέσο οδηγό η διαφορά να μην είναι και πολύ αντιληπτή, σίγουρα όχι χαοτική πάντως.
-
Είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτώ να τοποθετήσω τώρα στην παραγγελία που δεν θα μπορώ εύκολα να βάλω μετά αν το θελήσω; Πχ η ηλιοροφή για μένα είναι δεδομένη, πιάνει και όλη την οροφή (Panorama). Δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω τα έξτρα χρήματα για τα Full LED φανάρια πχ ή το HUD.
-
Το ηχοσύστημα της B&O θα το ήθελα, αλλά τα +1600 ευρώ της ST Line X έκδοσης μου φαίνονται αρκετά επίσης. Μόνο του ως έξτρα πόσο κοστίζει? Στο Configurator της For το ICE Pack αναφέρει τιμή 434 ευρώ, ισχύει; Ξέχασα να το ρωτήσω και στον πωλητή.
-
Το 6αρι κιβώτιο μου φάνηκε καλό, αλλά και πάλι δεν είναι το 'καλό' της Getrag, σωστά;
Οποιαδήποτε συμβουλή/σχόλιο για το αυτοκίνητο ευπρόσδεκτη! Τα άλλα που κοιτάω είναι το Mazda 3 και το Nissan Juke. Είπα να δω και την νέα σειρά 1, ως φυσική συνέχεια, αλλά στο Sportline η 118 με τα 140 άλογα πάει 34Κ και από εξοπλισμό είναι μέτρια..