-
Για θερμοσυσσωρευτής μοιάζει.
Δουλεύουν με ρεύμα και μέσα έχουν πυρότουβλα. 'Φορτίζουν' με νυχτερινό ρεύμα, δηλαδή ζεσταίνονται το βράδυ (και βγάζουν ζέστη) και κατά την διάρκεια της ημέρας απελευθερώνεται σταδιακά η θερμότητα. Κάποια έχουν και ανεμιστήρα για ακόμα μεγαλύτερη απελευθέρωση ζέστης.
-
Όπως το λέει ο Φάνης...θερμοσυσσωρευτής είναι....
-
Οι οποιοι οντως κοστιζουν τονκατι παραπανω απο τις αλλες πηγες θερμανσης αλλα εχουν πραγμστικα ζεστη 24 ωρες το 24 ωρο.
Τωρα το βασικο ειναι να εχουν εξωτερικη συσκευη ανοχνευσης ιοντων στην ατμοσφαιρα. (Οσοι λενε δεν χρειαζεται.....μακρυα ειναι ασχετοι)
Με αυτην την συσκευη μπορει να καταλαβει το συστημα τους τι καιρο θα κανει 12 ωρες νωριτερα και αναλογως τραβαει περισσοτερη ωρα ρευμα το βραδυ, αν εχει λιακαδες τοτε το βραδυ φορτιζουν λιγοτερο. Στην πραξη αυτο κανει μεγαλη διαφορα στο κοστος θερμανσης.
Στην κεντρικη ευρωπη πανω απο 60 ετη εχουν τετοιους με τετοιο συστημα ιοντων. Σχεδον μηδεν συντηρηση, παρα μονο μια μονωση στο πανω μερος τους σε οσους περνουν τα 35 ετη, και ενα σκουπισμα με ηλεκτρικη κατω εκει που φυσα ο ανεμιστήρας για να παρει τα χνουδια της σκονης.
Ουτε καυστηρες, ουτε σωληνες, ουτε συντήρηση ουτε τιποτα. Το σπιτι το κανεις ανακαινηση δυο φορες μεσα στις δεκαετιες...αυτους τους ξεχνας απο γενια σε γενια.
-
Ευχαριστώ ρε παιδιά!!
LAP ήσουν κατατοπιστικότατος!!!
Είχα ακούσει για αυτά αλλά νόμιζα ότι είναι ποιo compact. Αυτά έχουν αρκετό όγκο. Θεωρητικά θα βολεύει περισσότερο όσους μένουν πολλές ώρες την ημέρα στο σπίτι, αν αποβάλλουν θερμότητα κατά την διάρκεια της ημέρας. Μάλλον. Ούτε που ξέρω ποιους βολεύει περισσότερο αυτού του τύπου η θέρμανση.
Πολύ μπλέξιμο. Ότι σπίτι κοιτάω, τρώει άκυρο.
-
Τιποτα ρε storm...
Παντως οι θερμοσυσσωρευτες ζεσταινουν ολοι μερα. 24 ωρες. Οποτε πας σπιτι ειναι ζεστο.
Οι περισσοτεροι δεν βαζουν αυτον τον εξτρα αισθητηρα ο οποιος κοστιζει σχεδον οσο ενα ακομα σωμα, αλλα στις δεκαετιες βγαζει τα λεφτα του και μεγαλο κερδος απο την οικονομια στο ρευμα.
Στις αλπεις ειναι η μονη σχεδον θερμανση η οποια κρατα ζεστα τα σπιτια ολη μερα.
Οντως ειναι ογκωδη λογω των πυροτουβλων. Περα απο τον εγκεφαλο που εχουν που ειναι ψηλο απλος στην λειτουργια του. εχει καποια πυροτουβλα και ποιοτικη αντισταση αναμεσα τους. Τι να χαλασει απο αυτο. Δεν υπαρχουν ουτε νερα, ουτε καυση, ουτε κινητα μερη, ουτε σκουρια, ουτε φρεον, ουτε φιλτρα....τιποτα.
Αν θες του ανοιγεις το ανεμιστήρα και κανει τον χωρο φουρνο, αλλα τελειωνει γρηγοροτερα η αποθηκευμενη θερμοτητα στα πυροτουβλα, διοτι παιρνει τον κρυο αερα απο το δωματιο και τον περνα μεσα απο τα πυροτουβλα, γινεται ανταλλαγη θερμοτητας και κρυωνει σταδιακα τα πυροτουβλα, το βραδυ ξανα φορτιζουν στο 100% και παει λεγοντας.. Ειδαλώς το αφηνεις και ζεματαει σαν καλοριφερ και κρατα ολο το 24 ωρο. Και γεμιζει λιγοτερο το βραδυ διοτι οντας ακομα ζεστα τα πυροτουβλα φτανουν γρηγοροτερα στην επιθυμητη θερμοκρασια και τονκυκλωμα που τραβαει ρευμα το βραδυ κλεινει. Οποτε γινεται ξανα οικονομια ρευματος( εκτος του συστηματος που ανεφερα πιο πανω)
Για παραδειγμα οταν εχει πολυ κρυο εξω αυτοι μονοι τους αλλαζουν ενταση και αποθηκευση της θερμοτητας (λογω του συστηματος που ειπα) και αν τους αγγιξεις καιγεσαι. Πανω απο ενα δευτεροπλεπτο δεν μπορεις να τους αγγιξεις.
Τους ειχα δει σε ενα σπιτι και επαθα πλακα.
-
Ποιος ξέρει τι ρεύμα καίνε αυτά τα μαραφέτια. Πάντως δεν μπλέκεις με πετρέλαια, καυστήρες, συντηρήσεις κλπ...
-
Θελει:
1 τριφασικο οπως και δηποτε.
- Για παραδειγμα για ενα σαλονι διαμερισματος 30-35τ.μ θελεις 5 kw την ωρα για να γεμισει. Γεμιζει με 2-3 ωρες αναλογα τις εποχες. Οποτε 15 kw για ενα σαλονι...και πες αλλα 30 για το υπολοιπο σπιτι τα αλλα σωματα μικτροτερα σε καθε δωμστιο και χωλ.
Αντε πες 50 kw δηλαδη, και νυχτερινο πες 150-200 ....αντε πες 250 ευρω με φουλ γκαζια.
Μια ή αλλη με πετρελαιο...αλλα εχεις θερμανση ολο το 24 ωρο
Και η ζεστη ειναι αυτη που ζαλιζει σαν του καλοριφερ. Οχι σαν του aircodition
Το εψαχνα παλια.....αλλα δεν ειχα λεφτα να τα αγορασω μουχαχαζα.....ειναι ακριβα στην αγορα.
-
Εγώ λείπω όλη την ημέρα από το σπίτι και γυρίζω μετά τις 6. Δεν ξέρω αν με συμφέρει να έχω ανοιχτά αυτά τα μαραφέτια όλη την ημέρα ανοιχτά.
Πάντως η παραπάνω φωτό είναι από αγγελία σπιτιού και μου έκανε εντύπωση. Ήμουν έτοιμος να πάρω τηλέφωνο να πάω να το δω, αλλά ξενέρωσα με αυτά τα μαραφέτια.
-
Κάτι 1500ρια kwh που έρχονται το χειμώνα ανά δίμηνο λόγω θερμοσ/των, θα σε κάνουν αν αλλάξεις άρδην τη γνώμη για αυτούς.
Και ναι, όλο το 24ωρο έχει ζεστό σπίτι....
-
Δεν ειναι ανοιχτο...απλα καθετε στον χωρο
Μονο το βραδυ ανοιγει για 2 ωρες, οπου πραγματικα θα αναψει το σπιτι.... Μετα ολη μερα απλα καιει σαν .....πυροτουβλο...αν θες εχε ανοιχτα τα παραθυρα ολη μερα....δεν καιει ρευμα ουτως ή αλλως. Απλα καθετε στον χωρο και ζεμεταει.
Αν θες τα πουλας και βαζεςι αλλη θερμανση.
-
Δουλεύει με το νυχτερινό μόνο, αλλά σίγουρα όχι μόνο για δύο ώρες, εκτός αν είσαι εντάξει με 17 βαθμούς. Βέβαια μιλάω για σπίτι 100 τμ με παλιά κουφώματα και ανοιχτό πάνω κάτω, μπρος πίσω. Και φυσικά αν καις θερμ/τες ξεπερνάς και το όριο του ΚΟΤ Β με αποτέλεσμα η λυπητερή να μην είναι καθόλου αμελητέα.
-
Πάντως η εμπειρία δείχνει ότι ούτε απροβλημάτιστοι είναι οι θερμοσσσωρευτές όσον αφορά την αξιοπιστία τους ούτε ιδιαίτερα οικονομικοί. Και κανείς από όσους τους έβαλαν (τη δεκαετία του 80 κυρίως, φαντάζομαι οι παλιότεροι θυμάστε τη διαφήμιση της Stiebel Eltron με το σλόγκαν 'και ο παππούς με το φανελάκι') δεν τους ξανάβαλε!
-
Πολύ χώρο πιάνουν αυτά ρε παιδιά. Εγώ νόμιζα ότι ήταν ντουλάπια και μετά που έψαχνα για τα σώματα του καλοριφέρ υποψιάστηκα ότι κάτι δεν πάει καλά. Μετά είδα ένα 'διακόπτη' πάνω στο 'ντουλάπι' και εκεί κατάλαβα ότι μάλλον είναι σώμα θέρμανσης.
-
Οχι εγω γνωριζω σπιτια που δεν εβγαλαν κανενα προβλημα εδω και δεκαετιες. Απλ το 80 λογικα οπως λες. ΚΑΜΙΑ συντηρηση.
Οντως η μονωση του σπιτιου παιζει σημαντικοτατο ρολο. Οταν σε ενα χωρις μινωση εισαι στο 17 σε ενα αναβαθμισμενο με καλα κουφωματα θα εισαι στο 20-21. Οκ βαλτε 4 ωρες φορτωση οχι 3
Μα ποιος να τους ξαναβαλει αφου λειτουργουν ακομη...
Πλεον αλλα συστηματα προωθούνται. Εδω σκαβονται οι πολεις για φυσικο αεριο. Επενδύονται χρηματα στους αγωγους....ποιος θα μιλησει για θερμοσυσσωρευτες;
Το μονο προβλημα που βγαζουν οι παλιοι μετα τα 35 -40 ετη εινακ η μονωση η οποια απλα κρατα κατα μια ωρα λιγοτερο την θερμοτητα μεσα στο σωμα. Οι νεοι λενε το ελυσαν και αυτο με καλυτερα και πιο σύγχρονα υλικα.
Για εμενα μια καλη μονωση του σπιτιου και συστημα θερμοσυσσωρευτων ειναι μια πρωτης ταξεως λυση. Εχουν μεγαλο κοστο κατα την αγορα και κατασκευη του σπιτιου και ποτε ξανα.....
-
Χαχα οντως ειναι μεγαλουτσικο. Αλλα σκεψου τι χωρο πιανει ενας καυστηρας, ενα τεποζιτο, κυκλωμα κτλ, Απλα αυτα τα εχεις μεσα στο διαμερισμα. Θελει ψηλοανοιχτο χωρο.
Παντως αυτα που εβαλες φαινονται πολυ παλια.
Τα γερμανικα απο οσο μου ειπαν ειναι τα καλυτερα,
Βασικα στα βουνα τους ετσι θερμαίνονται απο το '70 διοτι νερα και κυκλωμστα, πετρελαια κτλ παγωνουν. Αυτοι νομιζω εχουν και πυρ εργοστασια ενεργειας και εχουν απειρο ρευμα.
Οταν γινουν πραξη τα εργοστασια συντηξης και παραγωγης απειρου ρευμστος, αυτη θα ναι η θερμανση του μελλοντος...να τον ακουτε τον λαπ
-
Τα Σουζούκι αρέσουν και σ'αλλους, για τους θερμοσυσσωρευτές πρέπει να είσαι ο μοναδικός στην Ελλάδα πλέον...
-
Αντε στα πεδινα να πω....αλλα ιδιαιτερα στα υψωματα ειναι τελειος τροπος θερμανσης. Ολοι οι αλλοι ειναι δυσκολοι και εχουν βαβουρα και εννοιες.
Απλα οπως ειπωθηκε χρηζει να εχεις και καπως καλη θερμομονωση στους τοιχους, οπως και για καθε θερμανση, και εχεις 24 ωρες καλοριφερ ανοιχτο....πας και ερχεσαι στο σπιτι αυρ εκει ζεματανε μονα τους.
Ουτε πετρελαια, ουτε αντλιες, ουτε κυκλωματα, ουτε φιλτρα, ουτε διαρροές, ουτε καυσαερια, ουτε τιποτα, ουτε συντήρηση.
Κατι ξερουν οι Γερμανοι που τα εχουν ακομα και σημερα, εμεις εχουμε σκαψει ολη τη χωρα τρυπαμε πλακες, γεμιζουμε πετρελαια τα υπογεια, αγοραζουμε καθε 10-15 ετη καυστηρες κτλ
-
Ούτε δωρεάν δεν θα έβαζα θερμοσυσσωρευτές. Εκτός αν τους συνδυάσεις με ιδιοπαραγωγή ρεύματος. Το 95% των σύγχρονων σπιτιών στη χώρα μας ζεσταίνεται με κάποιου είδους λέβητα. Τυχαίο? Δε νομίζω.
-
Υπερβολες.......εγω ξερω καποιους που εχουν και εχουν κανει καλη εγκατασταση (παιζει σημαντικο ρολο) και λενε το αντιθετο.
Ιδιαιτεεα συγκριτικα με το πετρελαιο...ειναι αστειο το να εχεις πετρελαιο. Μιλαμε για 24 ωρη ζεστη...σε πετρελαιο αυτο σημαινει χιλιαρικα.
-
Aπο πετρελαιο σε φυσικο αεριο με προφανως καινουριο καυστηρα που αλλαξαμε στην πολυκατοικια μεγαλη διαφορα. Ρευμα στην Ελλαδα μονο βοηθητικα θα εβαζα.
Σε χωρες με υδροηλεκτρικα και πυρηνικα ρευμα ειναι πολυ απλη εγκατασταση, εχει θεμα βεβαια με υπερβολικη ξηροτητα στο σπιτι αλλα μιλαμε για μερικους αεραγωγους και τελειωσες.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!