-
Σεβαστή η άποψη σου, αλλά βλέπεις ότι όσοι διαφωνούν μαζί σου αυξάνονται
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι κάτι σαν το αυτόματο κιβώτιο. Όταν το δοκιμάσει δεν θέλει να φανταστεί τη ζωή του χωρίς αυτό.
Προσωπικά, όταν επέλεξα αυτοκίνητο και έξτρα, δεν έδωσα απολύτως καμμία σημασία σε πράγματα που παραδοσιακά απασχολούν τους αγοραστές (χρώμα, ζάντες, διάμετρος ελαστικών, εξωτερική εμφάνιση αυτοκινήτου).
Ήθελα Android auto, adaptive cc, περιμετρικές κάμερες, κοτσαδορο (εδώ απέτυχα), φώτα led ότι χώρους. Όλα τα υπόλοιπα ήταν διαπραγματευσιμα.
-
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι κάτι σαν το αυτόματο κιβώτιο. Όταν το δοκιμάσει δεν θέλει να φανταστεί τη ζωή του χωρίς αυτό.
Μα δεν διεκδικώ το αλάθητο! Απλά λέω την δικιά μου άποψη. Πέρα του ότι το βρίσκω λίγο επικίνδυνο, λόγω επανάπαυσης του οδηγού, εμένα δεν μου λέει πολλά σαν εξοπλισμός. Φυσικα το θέλω όπως θέλω ΟΛΑ τα έξτρα σε ένα αυτοκίνητο, λόγω ιδιοσυγκρασίας, πάντα ήθελα (ποτέ δεν το κατάφερνα) το αυτοκίνητό μου να έχει ΟΛΑ τα έξτρα.
Όμως μεταξύ ενός καλοστημένου αυτοκινήτου και ενός μέτριου με ACC το 2ο, θα προτιμήσω το καλοστημένο. Μεταξύ φώτων LED και ACC προτιμώ τα φώτα, πιστεύω ότι προσφέρουν περισσότερο στην ασφάλεια. Λέω δηλαδή ότι είναι nice to have αλλά όχι λόγος επιλογής η απόρριψης. Προτιμώ π.χ. ένα Focus από ένα Baleno και ας έχει ACC το Baleno.
Για το αυτόματο κιβώτιο συμφωνώ 100%, τα αγαπώ και εγώ! Εαν είχα την οικονομική δυνατότητα αυτή τη στιγμή, μόνο αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο, το χειροκίνητο είναι συμβιβασμός για εμένα.
-
dettol wrote:
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι κάτι σαν το αυτόματο κιβώτιο. Όταν το δοκιμάσει δεν θέλει να φανταστεί τη ζωή του χωρίς αυτό.Μα δεν διεκδικώ το αλάθητο! Απλά λέω την δικιά μου άποψη. Πέρα του ότι το βρίσκω λίγο επικίνδυνο, λόγω επανάπαυσης του οδηγού, εμένα δεν μου λέει πολλά σαν εξοπλισμός. Φυσικα το θέλω όπως θέλω ΟΛΑ τα έξτρα σε ένα αυτοκίνητο, λόγω ιδιοσυγκρασίας, πάντα ήθελα (ποτέ δεν το κατάφερνα) το αυτοκίνητό μου να έχει ΟΛΑ τα έξτρα.
Όμως μεταξύ ενός καλοστημένου αυτοκινήτου και ενός μέτριου με ACC το 2ο, θα προτιμήσω το καλοστημένο. Μεταξύ φώτων LED και ACC προτιμώ τα φώτα, πιστεύω ότι προσφέρουν περισσότερο στην ασφάλεια. Λέω δηλαδή ότι είναι nice to have αλλά όχι λόγος επιλογής η απόρριψης. Προτιμώ π.χ. ένα Focus από ένα Baleno και ας έχει ACC το Baleno.
Για το αυτόματο κιβώτιο συμφωνώ 100%, τα αγαπώ και εγώ! Εαν είχα την οικονομική δυνατότητα αυτή τη στιγμή, μόνο αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο, το χειροκίνητο είναι συμβιβασμός για εμένα.
Και εγώ μαζί σου πάντως. 2 - 2 είμαστε..
Ούτε όμως το αυτόματο με τρελαίνει, μου αρέσει να κουμπωνω. Ακόμη και σε δίκυκλα δεν έχω αγοράσει ποτέ αυτόματο που είναι τόσο συνηθισμένο.
Μάλλον θα τα πάρω όλα μαζί στο επόμενο αυτοκίνητο. Θα με πηγαίνει και εγώ θα βλέπω Netflix.
-
Νομίζω πάντως ότι ανάλογα με την κατηγορία και τη χρήση του κάθε οχήματος οι προτεραιότητες μας αλλάζουν. Πχ σε ένα hot hatch και γενικά σπόρ αυτοκίνητο ζητάμε οδηγική συμπεριφορά και ικανοποίηση, απόδοση αντί οικονομία, κοφτερή συμπεριφορά αντί άνεση και manual αλλαγές(συμμετοχικότητα) αντί για αυτόματο.
Αντιθέτως σε οικογενειακά ανυψωμένα 'περίπτερα' 1μιση τόνου για καθημερινή χρήση οι προτεραιότητες μας αντιστρέφονται.. και λέω συνήθως γιατί υπάρχουν και συμφορουμίτες που βρίσκουν (προς μεγάλη μου έκπληξη είναι η αλήθεια αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα) οδηγική απόλαυση και σε τέτοια... Εγώ πάντως είμαι της λογικής του κατάλληλου εργαλείου για την ανάλογη χρήση.
Σόρυ για το off topic..Με βάση τα παραπάνω θεωρώ το Tiguan ένα εξαιρετικό οικογενειακό αυτοκίνητο από τα καλύτερα στην κατηγορία του.
-
Πάντως αυτό για τα 'περίπτερα' νομίζω αντικατοπτρίζει πλήρως το σχεδιασμό του συγκεκριμένου, όπως και σε κάποιες BMW που βλέπω να κυκλοφορούν.
Ακόμη και τα ομοσταβλα Skoda προσφερουν μια αισθητική γραμμή στο μάτι και μπορώ να πω και ελκυστική μέσα στην αυστηρή Δωρικοτητα που τα διαπνεει (από Karoq και πάνω, Kamiq πάνε περίπατο και αυτοί..).
Λόγω του νήματος πρόσεξα πολύ αυτές τις μέρες τα διάφορα Tiguan και πραγματικά θα προτιμούσα Duster σχεδιαστικά. Και το Kadjar ψιλο-χάλια.
Προσωπική γνώμη φυσικά και ακραίως υποκειμενική.
-
Ο μάστορας θεωρώ ότι έθεσε το θέμα πολύ σωστά. Από την άλλη, καταλαβαίνω απόλυτα τους ανθρώπους όπου λόγω οικογενειακών αναγκών έχουν αγοράσει περίπτερο, αλλά θέλουν να αντλούν και οδηγική ευχαρίστηση από αυτό. Προσωπικά, δεν ανήκω σε αυτούς.
Όσο για το θέμα της αισθητικής, θεωρώ το Tiguan χάλι μαύρο. Kodiaq επίσης το σιχαίνομαι, αλλά το kamiq και το karoq μου αρέσουν πολύ. Επίσης μου αρέσει πολύ και το tarraco!
-
Σόρρυ για το off topic αλλά θα ήθελα τα φώτα από κάποιον που ξέρει. Κάποιος χτύπησε μια γατα και γέμισαν πιτσιλιές με αίμα οι πόρτες του tiguan. Δυστυχώς το αντιλήφθηκε 2 ημέρες μετά και μόλις πήγα το αυτοκίνητο για πλύσιμο είδα ότι οι λεκέδες δεν βγήκαν (σαν να έχουν εμποτιστει). Έχει κανείς κάποια αντίστοιχη εμπειρία και πως μπορώ να τους αφαιρέσω;
-
Θα πάρεις ένα κομμάτι βαμβάκι ποτισμένο σε ελαιόλαδο,θα το βάλεις πάνω στις πιτσιλιές απαλά και θα το αφήσεις λίγες ώρες....λογικά μετά θα βγαίνουν με το νύχι. Σε πίσσα το έκανα και δούλεψε,ελπίζω και στο αίμα.
-
Το αίμα δεν ποτίζει. Μήπως είναι μπογιά;
-
To ξεραμμένο αίμα φεύγει πανεύκολα με οξυζενέ (των φαρμακείων το απλό όχι το δυνατό των κομμωτηρίων). Εαν είναι όντως αίμα με ένα βαμβάκι με οξυζενέ θα φύγει σε δευτερόλεπτα.
-
Ευχαριστώ πολύ. Θα δοκιμάσω με προσοχή
-
Δοκίμασε και μωρομαντηλο.
-
Αν δε φύγουν οι λεκέδες με κάποιον από τους τρόπους που είπαν οι συνφορουμίτες, όπως επισήμανε ο Δίας κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι αίμα. Μπορείς να δοκιμάσεις με κάποια αλοιφή. Στο αίμα ρίχνουμε πρώτα νερό, αν πέσει πάνω του πρώτα κάποιο αλκοολούχο διάλυμα τα κύτταρα του αίματος κολλούν πάνω στην μεταλλική επιφάνεια.
-
Καλημερα,καλο μηνα...
Το σου κου μιλουσα με vagιτη και με αγχωσε γιατι μου ειπε οτι τρεις φορες αλλαξε τα μπεκ ψεκασμου με μεγαλο κοστος μαλιστα μετα την πενταετια για πετρελαιο....
Και μου ελεγε επισης οτι τη φθορα αυτη την παρουσιαζουν και ως φυσιολογικη...
Εμενα δυο πραγματα με φοβιζουν.....η ποιοτητα καυσιμου και το φιλτρο dpf
Γι'αυτο το λογο βαzω την crystal και σε δυο μονο πρατηρια ενα Λαρισα ,ενα Αθηνα.
Βεβαια το αμαξι ειναι ενος ετους και δεν πιστευω να εχουμε θεμα ακομα τουλαχιστον....
Για τα καθαριστικα που βαζουν στο ρεζερβουαρ τι γνωμη εχετε....
-
Καλημερα σας...
Θα ηθελα παρακαλω τα φωτα σας....
Εχω θεμα με το android auto απο την αρχη ,αλλα δεν ειχα βρει το χρονο να ασχοληθω....
Προσφατα πηρα καινουριο κινητο με android 10(Redmi note 9 pro) το οποιο εχει ενσωματωμενο το android auto...
Δεν το ηξερα,και εγκατεστησα την πιο προσφατη με καταληξη 3434.(το επισημανω,δεν το λεω ως αρνητικο)
Σε καθε περιπτωση,το android auto με εξυπηρετει μονο στους χαρτες με το gps.
Εχω δει στο yt βιντεακια με φωνητικες εντολες,μηνυματα,ανοιγμα ιστοσελιδων κτλ...(ελληνικα βιντεο)
Τιποτα απο αυτα δεν κανει και με το καινουριο κινητο.
Στην αρχη με το παλιο κατι εκανε στην αρχη...ελεγες καιρος αθηνα και σου ελεγε...
Στα περισσοτερα ομως.... 'δεν γνωριζω..' η κατι τετοιο....
Ειδικα στις φωνητικες και απο το τιμονι η απο την οθονη ...παταω και μου λεει κατι αλαμπουρνεζικα ..αντι να περιμενει να δωσω φωνητικη εντολη...
Μπηκα στις ρυθμισεις, εκανα την διαδικασια με ok google,Hey google ktl...
Πειραζω γενικα μονο τις ρυθμισεις....απενεργοποιησα τις φωνητικες, παω να ενεργοποιησω εκ νεου και μου βγαζει σφαλμα στην ενεργοποιηση της φωνητικης....δεν με αφηνει...
Ουτε μηνυματα εμφανιζει,ουτε διαβαζει,τιποτα......ενα τιποτα.....
Γενικως μονο οι χαρτες...
Εχετε να προτεινετε κατι....???
Οι αλλοι κατοχοι το χρησιμοποιουν πληρως...?????
Ευχαριστω προκαταβολικα...
-
Όταν ανοίγεις τους χάρτες Google... πήγαινε στο μενού αναζήτησης σημείου και εκεί πατα τι μικρόφωνο. Πες πχ Ταβέρνα.... Σταμάτα.... Θα σου πει λυπάμαι δεν μπορώ Να σας βοηθήσω στο αίτημα ταβέρνα.... Σταμάτα. Μετά από 3 δευτερα σου προβάλει τα αποτελέσματα που βρίσκει και κατά 99% έχει βρει αυτό που θέλεις... Επιλέγεις και έφυγες.
Νομίζω οι άλλες φωνητικές δεν είναι ενεργοποιημένα, είναι κάτι extra
-
Δεν εχω προβλημα με τις φωνητικες εντολες του google assistant (μεσω android auto ή και γενικοτερα). Υποψιν ομως οτι χρησιμοποιω αγγλικα, δεν νομιζω οτι δουλευει στα ελληνικα. Βαζω κανονικα reminders, calendar events, του εχω ζητησει να μου ανοιξει το μποιλερ κτλπ κτλπ
-
review του plug in hybrid Tiguan που αναμενεται συντομα. Δεν εχω ιδεα για τιμες, αλλα υποθετω γυρω στο 50αρικο. Το καλο σε σχεση με τις ιαπωνικες λυσεις ειναι οτι εχει βενζινοκινητηρα 1.4 , οποτε δεν μπλεκουμε με εφορια.
-
Καλησπέρα σας,
νεος σχετικά χρήστης ,έχω το δίλιτρο για 6 μήνες κ 16000 χλμ
επιβεβαιωνω όσα έχουν ειπωθεί παραπάνω για το acc , δε θα μπορέσω να ξαναοδηγησω άλλο όχημα σε ταξίδι χωρίς αυτό.
το αυτοκίνητο καταπίνει αποστάσεις με μεγάλη άνεση κ σε κρατάει ξεκούραστο, το μοτέρ δυνατό αρκετά, εκεί που μου τα χαλάει ειναι το αυτόματο, νιώθω πως αργεί στο να βγάλει τη δύναμη είναι μακρύ, αν ήταν χειροκίνητο το αυτοκίνητο θα ήταν πιο άμεσο κ γρήγορο, λεπτομέρειες όμως.
Εκεί που δεν έχει αναφερθεί κανείς είναι στις εκτός δρόμου δυνατοτητες, προερχόμενος από Duster είχα μεγάλη επιφύλαξη για τον αν μπορεί να πάει σε κάπως πιο απαιτητικό χώμα. Έχω μια χωμάτινη παράκαμψη που περνάω περίπου 2 φορές την εβδομάδα για να αποφύγω το πρωινό μποτιλιάρισμα , εύκολο εκτός από μια δύσκολη ανηφόρα 80 μέτρων περίπου με μεγάλη κλίση, βαθιά νεροφαγώματα και σαθρό έδαφος (πέτρες κ χώμα μαζί). Εκεί έχουν μείνει αρκετα δικινητα που ξεγελιούνται και δε γυρνάνε πίσω.Τη πρώτη φορά ίδρωσα αλλά τις επόμενες φορές που έμαθα τα ηλεκτρονικά ανέβηκε σχετικά άνετα, όχι ξένοιαστα όπως το Duster αλλά ανέβηκε, όποτε ανέβηκε κ η εκτίμηση μου στο αμάξι. Και με τα λάστιχα τα μαμά με 38 psi. Όποτε θεωρώ πως το αμάξι βγάζει άνετα χωματόδρομους νορμαλ κ πιο δύσκολους.
στο πρόγραμμα είναι η αλλαγή ελαστικών με λίγο πιο off ώστε να έχει καλύτερη πρόσφυση σε χώμα κ χιόνι, δεν θα πάω αντιπυρική όπως με το duster αλλά περίεργες παραλίες σίγουρα! -
Καλησπερα σε ολους
Εχω μια γραπτη προσφορα για ενα Tiguan MY19 Advance 1,5 150 αλογα σε μεταλλικο χρωμα ετοιμοπαραδοτο στις 24900.
Θεωρειτε πως ειναι μια καλη τιμη η να περιμενω το facelift ?
Επισης κατι που ρωτησα τον αντιπροσωπο και δεν ηταν σιγουρος... η συνδεση με iphone carplay γινεται ασυρματα πλεον αν γνωριζει καποιος ?
VW Tiguan 2016