-
Είναι που δεν εισάγεται η Κούλα , οπότε τι να σχολιάσεις....
-
Εμ, δεν εχεις και αδικο.
-
Αυτός ο έρωτας θα μείνει ανεκπλήρωτος δυστυχώς. Έτσι είναι η ζωή, 'άλλες θέλουμε, με άλλες καταλήγουμε στο τέλος' (άτιμο wltp).
-
Κυκλοφορεί στο Facebook:
ΜΕ ενοχλεί το δούλεμα, βρε αδερφέ. Η Πρωτοψάλτη δεν είναι το πρόβλημα. Αν έδωσε έστω και για 5 λεπτά λίγη ελπίδα και κουράγιο στους ανθρώπους που κατοικούν στο κέντρο, καλώς έγινε και μακάρι να γινόταν κάθε μέρα. Δεν είναι αυτό που με ενοχλεί.
• Με ενοχλεί που το μετέτρεψαν σε επικοινωνιακή φιέστα.
•Με ενοχλεί που μας κλείνουν τις παραλίες μας και εκεί συνωστίστηκαν καμία εκατοστή άτομα για να βγει ο σύγχρονος 'Μωυσής' φωτογραφία.
•Με ενοχλεί που ο Χαρδαλιάς εδώ και δύο μήνες με αντιμετωπίζει a priori ως ανεύθυνο φορέα του ιού και εν δυνάμει δολοφόνο.
•Με ενοχλεί που μου κουνάει το δάχτυλο ο Νικ Χαρντ λέγοντας μου να μην ετοιμάζομαι για εκδρομές την Πρωτομαγιά (δεν είναι αργία Νίκο μου, είναι απεργία) γιατί θα με ελέγξει αυστηρά, αλλα από 4 Μαΐου θα μπορώ να πάω όπου θέλω. 1η Μαΐου θα έχουμε κορωνοϊό, στις 4 θα αναληφθεί στους ουρανούς.
•Με ενοχλεί που 2 μηνες μετά την έναρξη της καραντινας έχουμε νεα κρούσματα σε ιδιωτικές κλινικές.
•Με ενοχλεί που δεν μπορούν να αποφασίσουν αν πρέπει να φοραμε μάσκα ή όχι.
•Με ενοχλεί που δεν έχουν κάνει τεστ στον πληθυσμό και δεν έχουν ιδέα ούτε πόσα κρούσματα έχουμε ούτε πού τα έχουμε.
•Με ενοχλεί που τη δική μου υπευθυνότητα και φιλότιμο, τα θεωρούν δική τους επιτυχία.
•Με ενοχλεί που υπάρχει οικογένεια με δύο γονείς ανέργους και δύο παιδιά, που μένουν σε ημιυπόγειο των 30 τετραγωνικών, χωρίς φαΐ Και η γυναίκα του εξαφανισμενου Προέδρου του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) χορεύει στην κουζιναρα της περιχαρής, κουνώντας μας το δάχτυλο για να μας πείσει να μείνουμε σπίτι.
•Με ενοχλει που έδωσαν 30 εκατομμύρια σε ιδιωτικές κλινικες για τεστ που δεν έγιναν.
•Με ενοχλεί που εδωσαν 11+9+21 (and counting) στα ΜΜΕ για να τους λιβανίζουν.
•Με ενοχλεί που έδωσαν 11 εκατομμύρια σε μεγαλοεργολαβο γιατί δεν έχουν κίνηση τα διόδια του.
•Με ενοχλεί που ο Βρούτσης έδωσε 30 εκατομμύρια στους κολλητούς του για να δώσει στους επιστήμονες της χώρας 600 ευρώ. (Τα οποία ακόμα δεν τα έχουμε δει, ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ)
•Με ενοχλεί που ανοίγουν 'συμβολικα' τη δικαιοσυνη, αλλα μονο τις διαδικασίες που αφορούν τις Τράπεζες κατά κύριο λόγο.
•Με ενοχλεί που 3 μέρες πριν τη λήξη της προστασίας Α κατοικίας, δεν μας έχουν πει τι σκοπεύουν να κάνουν.
•Με ενοχλεί που ακόμα υπάρχουν πάρα πολλοί που ακόμα δεν έχουν λάβει την πενιχρή βοήθεια που έχουν εξαγγείλει.
•Με ενοχλεί που σιωπηρώς έχουν καταργήσει τη Δημοκρατία, έχοντας πλήρως απαξιώσει το κοινοβουλευτικό έργο.
•ΜΕ ενοχλεί η αλαζονεία, η παντελής απουσία ενσυναίσθησης, η αποκλειστικά επικοινωνιακή διαχείριση που κάνουν και η αντίληψη ότι η χώρα ΜΑΣ είναι τσιφλίκι τους. ΜΕ ενοχλεί το δούλεμα, βρε αδερφέ.
-
Με ενοχλούν και μένα κάποια από τα παραπάνω .
Με ενοχλεί όμως και ο Κουτσούμπας και οι άλλοι αριστερούληδες που θέλουν ντε και καλά να κάνουν πορεία σε 3 μέρες , όταν θα πρέπει να είμαστε ακόμα κλεισμένοι .
Γελάω που του κάνουν πλάκα του Κούλη οι παπάδες , τώρα που συζητάει τέτοια πράγματα με τους Κουτσούμπες .
Από την άλλη γίνεται χαμός στις λαικές γενικά και εκεί στο κέντρο που μένουν οι μετανάστες ο χαμός του χαμού , αλλά κανένας δεν μιλάει ...
-
Με ενοχλεί που ο κάθε πικραμένος γράφει στο φατσοβιβλίο ότι μπούρδα του κατέβει στο κεφάλι και κάποιοι άλλοι τα πέρνουν και τα αναμεταδίδουν δεξιά και αρειστερά θεωρώντας τα ευφυολογήματα χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι μας ανεβάζουν την πίεση χωρίς λόγο.
-
Κυκλοφορεί στο Facebook:
•Με ενοχλεί που μας κλείνουν τις παραλίες μας και εκεί συνωστίστηκαν καμία εκατοστή άτομα για να βγει ο σύγχρονος 'Μωυσής' φωτογραφία.
•Με ενοχλεί που ο Χαρδαλιάς εδώ και δύο μήνες με αντιμετωπίζει a priori ως ανεύθυνο φορέα του ιού και εν δυνάμει δολοφόνο.
•Με ενοχλεί που μου κουνάει το δάχτυλο ο Νικ Χαρντ λέγοντας μου να μην ετοιμάζομαι για εκδρομές την Πρωτομαγιά (δεν είναι αργία Νίκο μου, είναι απεργία) γιατί θα με ελέγξει αυστηρά, αλλα από 4 Μαΐου θα μπορώ να πάω όπου θέλω. 1η Μαΐου θα έχουμε κορωνοϊό, στις 4 θα αναληφθεί στους ουρανούς.
•Με ενοχλεί που 2 μηνες μετά την έναρξη της καραντινας έχουμε νεα κρούσματα σε ιδιωτικές κλινικές.
•Με ενοχλεί που δεν έχουν κάνει τεστ στον πληθυσμό και δεν έχουν ιδέα ούτε πόσα κρούσματα έχουμε ούτε πού τα έχουμε.
•Με ενοχλεί που τη δική μου υπευθυνότητα και φιλότιμο, τα θεωρούν δική τους επιτυχία.
Συμφωνώ και με τα δύο χέρια για τα 11 'με ενοχλεί' -κι ας δείχνει ότι το ποστ του facebook έχει συγκεκριμένο πολιτικό χρωματισμό-, αλλά διαφωνώ με τα 7 παραπάνω, γιατί ακριβώς μέσα από αυτά φαίνεται ότι ο καθένας μας αν δε γράψει κάτι με βάση τις κομματικές του πεποιθήσεις δεν το αντέχει.
-
Διαφωνώ με το 1ο μέρος και συμφωνώ με το 2ο.Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το να ανοίξουν τις παραλίες είναι σωστό.Μου θυμίζει όταν κάνεις αποδεδειγμένα μια παράβαση,παίρνεις κλήση και διαμαρτύρεσαι στον τροχαίο γιατί δεν γράφει και τον άλλον που παρανομεί.
-
Ο οποιοσδήποτε Χαρδαλιάς θα μας αντιμετωπίζει έτσι,γιατί έτσι δείχνουμε να συμπεριφερόμαστε.Δεν χαλάρωσαν επίσημα τα μέτρα κι εδώ και 10 μέρες οι περισσότεροι είναι στην κοσμάρα τους.
-
Αφού λοιπόν -όπως σωστά γράφει- στις 4/5 δεν θα εξαφανιστεί ο ιός,τι προτείνεται; Nα καταργήσουμε τα μέτρα από σήμερα ή να τα παρατείνουμε μέχρι το 2021; Γιατί καλά είναι να κάνουμε κριτική,αλλά να λέμε και καμιά λύση κι όχι από την απ'έξω να κρίνουμε εκ του ασφαλούς, είτε πάει η κατάσταση έτσι είτε αλλιώς.
-
Ενώ δεν έχουμε κρούσματα στο ΕΣΥ. Μάλιστα... δηλ. καμιά 150-200 (ή και περισσότεροι ανεπίσημα) γιατροί/νοσηλευτές που μπήκαν σε καραντίνες ήταν ο.κ. κι είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόλαβαν να μεταδώσουν τον ιο; Κι εγώ λέω ότι είναι έτσι και να κλείσουν όλες οι μονάδες αιμοκάθαρσης (στη συγκεκριμένη πάντως λένε πως και το ΕΚΑΒ πήγε να παραλάβει τον ασθενή χωρίς προστασία,παρά την ενημέρωση που είχε για το περιστατικό),όλες οι ιδιωτικές κλινικές με τις έστω λίγες ΜΕΘ τους,με τους νοσηλευόμενους τους,το ΕΣΥ θα αντέξει να τους υποδεχθεί; Ολοι οι γιατροί,νοσηλευτές προσφέρουν και μάχονται παντού,όπως μπορούν κι είναι πολύτιμοι,δεν είναι η ώρα να τους χωρίζουμε σε 'καλούς' δημόσιους και 'κακούς' ιδιώτες.
-
Μάσκα παντού (ίσως σε πολύ ανοικτούς χώρους όχι,αν και στις πιο πολλές χώρες τείνει να ισχύει με το που βγαίνεις από το σπίτι υποχρεωτικό).Το ότι στην αρχή τα μασάγανε,φάνηκε πως έγινε για λόγους φόβου ότι δεν θα έφθαναν για το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό.
-
Σωστή παρατήρηση, αλλά εδώ η κραταιά Γερμανία και δεν έχει πετύχει τον απόλυτο αριθμό τεστ.Προϋποθέτει άφθονα χρήματα για την αγορά τεστ (που δεν είναι μια κι έξω,θα πρέπει να επαναλαμβάνονται στο ίδιο άτομο περιοδικά),διαθεσιμότητα από την αγορά του εξωτερικού και πρόσληψη προσωπικού για να κάνει τα τεστ. Δηλ. no money,no honey.
και τέλος
- Υπευθυνότητα;; Σε όλο τον κόσμο (και σε μερικούς λαούς πιο τραλαλά),αν δεν υπήρχε ο φόβος του προστίμου και της ποινής θα έκανε πανηγύρι ο ιός. Καλό το φιλότιμο,αλλά τέτοιες καταστάσεις δεν αντιμετωπίζονται μόνο με αυτό.Οπότε δεν είναι επιτυχία λόγω της υπευθυνότητας,αλλά λόγω συμμόρφωσης (την βλέπουμε καθημερινά την υπευθύνοτητα της πλειοψηφίας σε αρκετά ζητήματα της ζωής μας).
-
-
Δεν μου αρέσει που στη Γερμανία αυξήθηκαν τα κρούσματα μετά την μερική άρση των μέτρων, και δεν μου α΄έσει γιατί ακούω φωνές που ζητάνε την άρση των μέτρων και εδώ σύντομα και θα αρχίσουμε και εμείς να μετράμε κρούσματα και απώλειες, βέβαια η αυτοσυγκράτηση και η λογική δεν είναι ίδιον του Έλληνα, ειδικά αν αυτοί ακούνε τα κόμματα τι λένε που αυτά αντιπολιτεύονται ακόμα και τη μάνα τους για τα ψηφαλάκια, όπως οι Αμερικανοί τον πρόεδρο τους και βλέπουμε τα αποτελέσματα και εκεί.
-
- Μάσκα παντού (ίσως σε πολύ ανοικτούς χώρους όχι,αν και στις πιο πολλές χώρες τείνει να ισχύει με το που βγαίνεις από το σπίτι υποχρεωτικό).Το ότι στην αρχή τα μασάγανε,φάνηκε πως έγινε για λόγους φόβου ότι δεν θα έφθαναν για το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό.
Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει εαν α) πρέπει να φοράμε μάσκα (κάθε μέρα λένε και κάτι διαφορετικό) και εαν ναι, τότε β) τι είδους μάσκα? Απλή, χειρουργική, με φίλτρα? Χτές στο σούπερ μαρκετ μια κυρία φόραγε μάσκα βιολογικού πολέμου!!! Σε μια απλή πάνινη μάσκα, εαν ο άλλος βήξει πάνω μου και γεμίσει σταγονίδια η μάσκα, τότε ο ιός δεν περνάει απο την μάσκα, αφού είναι απλό πανί?
Και τέλος, ΟΚ να φοράω μάσκα, ΠΟΥ θα την βρώ?
-
piliourits wrote:
Κυκλοφορεί στο Facebook:
Συμφωνώ και με τα δύο χέρια για τα 11 'με ενοχλεί' -κι ας δείχνει ότι το ποστ του facebook έχει συγκεκριμένο πολιτικό χρωματισμό-, αλλά διαφωνώ με τα 7 παραπάνω, γιατί ακριβώς μέσα από αυτά φαίνεται ότι ο καθένας μας αν δε γράψει κάτι με βάση τις κομματικές του πεποιθήσεις δεν το αντέχει.
- Διαφωνώ με το 1ο μέρος και συμφωνώ με το 2ο.Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το να ανοίξουν τις παραλίες είναι σωστό.Μου θυμίζει όταν κάνεις αποδεδειγμένα μια παράβαση,παίρνεις κλήση και διαμαρτύρεσαι στον τροχαίο γιατί δεν γράφει και τον άλλον που παρανομεί.
- Ο οποιοσδήποτε Χαρδαλιάς θα μας αντιμετωπίζει έτσι,γιατί έτσι δείχνουμε να συμπεριφερόμαστε.Δεν χαλάρωσαν επίσημα τα μέτρα κι εδώ και 10 μέρες οι περισσότεροι είναι στην κοσμάρα τους.
- Αφού λοιπόν -όπως σωστά γράφει- στις 4/5 δεν θα εξαφανιστεί ο ιός,τι προτείνεται; Nα καταργήσουμε τα μέτρα από σήμερα ή να τα παρατείνουμε μέχρι το 2021; Γιατί καλά είναι να κάνουμε κριτική,αλλά να λέμε και καμιά λύση κι όχι από την απ'έξω να κρίνουμε εκ του ασφαλούς, είτε πάει η κατάσταση έτσι είτε αλλιώς.
- Ενώ δεν έχουμε κρούσματα στο ΕΣΥ. Μάλιστα... δηλ. καμιά 150-200 (ή και περισσότεροι ανεπίσημα) γιατροί/νοσηλευτές που μπήκαν σε καραντίνες ήταν ο.κ. κι είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόλαβαν να μεταδώσουν τον ιο; Κι εγώ λέω ότι είναι έτσι και να κλείσουν όλες οι μονάδες αιμοκάθαρσης (στη συγκεκριμένη πάντως λένε πως και το ΕΚΑΒ πήγε να παραλάβει τον ασθενή χωρίς προστασία,παρά την ενημέρωση που είχε για το περιστατικό),όλες οι ιδιωτικές κλινικές με τις έστω λίγες ΜΕΘ τους,με τους νοσηλευόμενους τους,το ΕΣΥ θα αντέξει να τους υποδεχθεί; Ολοι οι γιατροί,νοσηλευτές προσφέρουν και μάχονται παντού,όπως μπορούν κι είναι πολύτιμοι,δεν είναι η ώρα να τους χωρίζουμε σε 'καλούς' δημόσιους και 'κακούς' ιδιώτες.
- Μάσκα παντού (ίσως σε πολύ ανοικτούς χώρους όχι,αν και στις πιο πολλές χώρες τείνει να ισχύει με το που βγαίνεις από το σπίτι υποχρεωτικό).Το ότι στην αρχή τα μασάγανε,φάνηκε πως έγινε για λόγους φόβου ότι δεν θα έφθαναν για το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό.
- Σωστή παρατήρηση, αλλά εδώ η κραταιά Γερμανία και δεν έχει πετύχει τον απόλυτο αριθμό τεστ.Προϋποθέτει άφθονα χρήματα για την αγορά τεστ (που δεν είναι μια κι έξω,θα πρέπει να επαναλαμβάνονται στο ίδιο άτομο περιοδικά),διαθεσιμότητα από την αγορά του εξωτερικού και πρόσληψη προσωπικού για να κάνει τα τεστ. Δηλ. no money,no honey.
και τέλος
- Υπευθυνότητα;; Σε όλο τον κόσμο (και σε μερικούς λαούς πιο τραλαλά),αν δεν υπήρχε ο φόβος του προστίμου και της ποινής θα έκανε πανηγύρι ο ιός. Καλό το φιλότιμο,αλλά τέτοιες καταστάσεις δεν αντιμετωπίζονται μόνο με αυτό.Οπότε δεν είναι επιτυχία λόγω της υπευθυνότητας,αλλά λόγω συμμόρφωσης (την βλέπουμε καθημερινά την υπευθύνοτητα της πλειοψηφίας σε αρκετά ζητήματα της ζωής μας).
Εξ αυτού και το 'Με ενοχλεί που τη δική μου υπευθυνότητα και φιλότιμο, τα θεωρούν δική τους επιτυχία.'. Κόψε κάτι ρε μεγάλε. Κάτι έκαναν και αυτοί στις καρέκλες. Ίνχηλάτησαν με μέθοδο (η Ελλάδα είναι από τις πρώτες στον κόσμο σε τεστ περί επιβεβαιωμένο κρούσμα), ανέλυσαν, έτρεξαν... Δεν είναι η βασική δουλειά του Τσιόδρα να λέει το δελτίο κάθε απόγευμα, άλλο πράγμα κάνει ο άνθρωπος... Αλλά άμα είσαι πολωμένος νομίζεις ότι ο Τσιόδρας είναι απλά μια Κοσιώνη της λοιμωξιολογίας. Και βέβαια θα ήταν 'καλύτερα' να είχαμε από τους (α)δέξιους καμιά 10ριά χιλιάδες νεκρούς με διαλυμένο ΕΣΥ μόνο και μόνο για να μην είναι αναγκασμένος σε ένα τέτοιο θέμα να εξαντλήσει την αντιπολιτευτική κριτική του με το 'σκόιλ ελικίκου'.
Προσωπικά με ενοχλεί σφόδρα που μου λένε να κάτσω μέσα την Πρωτομαγιά την στιγμή που δεξιοί (παπαδαριό) και αριστεροί φανατικοί θέλουν να ξεσαλώσουν ντε και καλά με ¨θρησκευτικό' φανατισμό και ζήλο ωσάν ο ιός να έχει εξατμιστεί ή δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία να 'εορτάσουν'. Το κωδικό μετακίνησης θα στείλουν άραγε όλοι αυτοί που θα μπουκάρουν στις εκκλησίες ή θα κατέβουν για την εργατική πρωτομαγιά; 6, άθληση και βόλτα για κατοικίδιο; Αν πάρουν πάλι τα κρούσματα την άγουσα ποιος θα είναι υπεύθυνος; (βεβαίως η κυβέρνηση που δεν τους μαζεύει...).
-
Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει εαν α) πρέπει να φοράμε μάσκα (κάθε μέρα λένε και κάτι διαφορετικό) και εαν ναι, τότε β) τι είδους μάσκα? Απλή, χειρουργική, με φίλτρα? Χτές στο σούπερ μαρκετ μια κυρία φόραγε μάσκα βιολογικού πολέμου!!! Σε μια απλή πάνινη μάσκα, εαν ο άλλος βήξει πάνω μου και γεμίσει σταγονίδια η μάσκα, τότε ο ιός δεν περνάει απο την μάσκα, αφού είναι απλό πανί?
Το πρωϊ πήγα στη λαϊκή στην Αγ.Παρασκευή και είχε γάντια, Ελληνικές μάσκες πάνινες πλενόμενες, μαύρες και λευκές και απολυμαντικά..Πήρα 2 μα΄τρες για να τις δω αν και η γυναίκα μου ( μοδίστρα ) έχει φτιάξει καμμιά δεκαριά, ακόμα δεν φοράμε μάσκα, ετοιμαζόμαστε αν την κάνουν υποχρεωτική, η μάσκα είναι περισσότερο επικίνδυνη αν δεν προσέχει κανείς ότυαν την φοράει και πως θα την βγάζει, βλέπω πολλούς που φοράνε και έχουν τη μύτη έξω, μια οδηγούσε με γάντια και μάσκα λες και περίμενε επίθεση, ότι νάναι.
-
Επειδή έχω περάσει σοβαρό οικογενειακό περιστατικό υγείας, οποτεδήποτε πηγαίναμε τον προσβληθέντα σε εσωτερικό χώρο με άλλο κόσμο, μας ζητούσαν να φοράει μάσκα (για να μην κολλήσει κάτι από τους άλλους). Η μάσκα λοιπόν λογικά προστατεύει. Αρκεί βέβαια να έχει κάποιες προδιαγραφές (όχι ένα απλό τουλπάνι που πήζανε το τυρί οι τσομπάνηδες ή τούλι από κουφέτα...) και να προσέχεις πως να την φοράς (μην πας να την βγάλεις πιάνοντάς την από την εμπρός επιφάνεια, να καλύπτει στόμα και μύτη κ.λ.π.). Νομίζω ότι οι Ταιβανέζοι (ή οι Κορεάτες;) την είχαν υποχρεωτική και κάπως έτσι περιόρισαν και τα κρούσματα.
Η αρχική οδηγία περί μη χρήσης της μάσκας είχε μάλλον να κάνει με το αν θα φτάσουν ή δεν θα φτάσουν για το ιατρικό προσωπικό (τις πρώτες μέρες είχαν γίνει άφαντες μαζί με τα αντισηπτικά). Και ο τωρινος δισταγμός υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με οικονομικούς λόγους και μόνο (καλοκαίρι μπαίνει, πως να αισθανθείς 'ξεγνοιασιά' για να καταναλώσεις φορώντας μάσκα;).
Γενικώς καθόλου δεν μου αρέσει που πλέον η υπόθεση φεύγει σιγά σιγά από τα χέρια των γιατρών και των υγειονομικών και επανέρχεται στα χέρια των πολιτικών και των οικονομολόγων.
-
Με ενοχλεί που ο κάθε πικραμένος γράφει στο φατσοβιβλίο ότι μπούρδα του κατέβει στο κεφάλι και κάποιοι άλλοι τα πέρνουν και τα αναμεταδίδουν δεξιά και αρειστερά θεωρώντας τα ευφυολογήματα χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι μας ανεβάζουν την πίεση χωρίς λόγο.
και που μιλαει για ημιυπογεια 30τμ απο τη μαιζωνετ που χρησιμοποιει και για ορμητηριο του τιμιου ροζαλεφτ αγωνα εναντια στα αφεντικα που εχουν την αλλη μαιζωνετ με τη μπλε τη μαντρα απεναντι
-
Έτσι ακριβώς, αν η Ελληνική κοινωνία λειτουργούσε αλλιώς δεν θα είχαμε φτώχια, μιζέρια, πρόσφυγες, μνημόνια, και χρέη, το πολιτικό μας σύστημα είναι δικό μας δημιούργημα και όπως βλέπεις το διατηρούμε υπερηφάνως και σε όλους τους τόνους αγνόωντας, ή μη δεχόμενοι καμμία συνυπευθυνότητα ούτε στο χειροκρότημα κ'άτω από τα μπαλκόνια, ότι γίνεται σε αυτή τη χώρα φταίνε άλλοι, έρχονται εξωγήινοι και πετάνε τα σκουπίδια στους δρόμους και στις παραλίες, εξωγήινοι σπρώχνονται στις ουρές στα λεωφορεία, εξωγήινοι είναι όλοι αυτοί που ψηφίζουν ότι πιο αποτυχημένους επιστήμονες και μη έχουν βγεί από τα πανεπιστήμια με 2-5, εμείς δεν κάναμε τίποτα, άλλοι τα έκαναν.
-
α) Ναι β) τουλάχιστον τις χειρουργικές κι ακόμη καλύτερα τις FFP2 ή FFP3. Με τα φίλτρα -αν εννοείς τις βαλβίδες εκπνοής- δεν συνιστώνται, γιατί ενώ σε βοηθάνε στην αναπνοή η εκπνοή μένει ελεύθερη στο περιβάλλον.
Όσον αφορά την πάνινη μάσκα έχεις ένα δίκιο,αλλά πάλι κάτι θα συγκρατήσουν και θα μειώσουν κάπως το ιικό φορτίο (όχι βέβαια όπως οι ιατρικές,σε μικρότερο ποσοστό),από το να το δεχθείς κατ'ευθείαν στη μύτη και το στόμα.
-
Φάνη, κατ' αρχάς μάσκα βρίσκεις πλέον σε όλα τα φαρμακεία. Θα την πληρώσεις βέβαια κάτιτις παραπάνω από τις τιμές προ κρίσης...
Για τα υπόλοιπα ερωτήματα που θέτεις παραπάνω, κατά την άποψη μου δυο πράγματα είναι προφανή: πλήρη προστασία καμία μάσκα δεν πρόκειται να σου προσφέρει, αλλά σίγουρα η σωστή χρήση μάσκας βελτιώνει σημαντικά τα ποσοστά προστασίας σου. Σε τελική ανάλυση όλη η ζωή μας βασίζεται στη καθημερινή λήψη υπολογισμένων ρίσκων.
Υ.Γ.: Ο γιατρός άνωθεν έδωσε και την επιστημονική ερμηνεία όσων έγραφα, την ώρα που έγραφα.
-
Κυκλοφορεί στο Facebook:
ΜΕ ενοχλεί το δούλεμα, βρε αδερφέ. Η Πρωτοψάλτη δεν είναι το πρόβλημα. Αν έδωσε έστω και για 5 λεπτά λίγη ελπίδα και κουράγιο στους ανθρώπους που κατοικούν στο κέντρο, καλώς έγινε και μακάρι να γινόταν κάθε μέρα. Δεν είναι αυτό που με ενοχλεί.
• Με ενοχλεί που το μετέτρεψαν σε επικοινωνιακή φιέστα.
•Με ενοχλεί που υπάρχει οικογένεια με δύο γονείς ανέργους και δύο παιδιά, που μένουν σε ημιυπόγειο των 30 τετραγωνικών, χωρίς φαΐ Και η γυναίκα του εξαφανισμενου Προέδρου του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) χορεύει στην κουζιναρα της περιχαρής, κουνώντας μας το δάχτυλο για να μας πείσει να μείνουμε σπίτι.
•Με ενοχλει που έδωσαν 30 εκατομμύρια σε ιδιωτικές κλινικες για τεστ που δεν έγιναν.
•Με ενοχλεί που εδωσαν 11+9+21 (and counting) στα ΜΜΕ για να τους λιβανίζουν.
•Με ενοχλεί που έδωσαν 11 εκατομμύρια σε μεγαλοεργολαβο γιατί δεν έχουν κίνηση τα διόδια του.
•Με ενοχλεί που ο Βρούτσης έδωσε 30 εκατομμύρια στους κολλητούς του για να δώσει στους επιστήμονες της χώρας 600 ευρώ. (Τα οποία ακόμα δεν τα έχουμε δει, ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ)
•Με ενοχλεί που ανοίγουν 'συμβολικα' τη δικαιοσυνη, αλλα μονο τις διαδικασίες που αφορούν τις Τράπεζες κατά κύριο λόγο.
•Με ενοχλεί που 3 μέρες πριν τη λήξη της προστασίας Α κατοικίας, δεν μας έχουν πει τι σκοπεύουν να κάνουν.
•Με ενοχλεί που ακόμα υπάρχουν πάρα πολλοί που ακόμα δεν έχουν λάβει την πενιχρή βοήθεια που έχουν εξαγγείλει.
•Με ενοχλεί που σιωπηρώς έχουν καταργήσει τη Δημοκρατία, έχοντας πλήρως απαξιώσει το κοινοβουλευτικό έργο.
•ΜΕ ενοχλεί η αλαζονεία, η παντελής απουσία ενσυναίσθησης, η αποκλειστικά επικοινωνιακή διαχείριση που κάνουν και η αντίληψη ότι η χώρα ΜΑΣ είναι τσιφλίκι τους. ΜΕ ενοχλεί το δούλεμα, βρε αδερφέ.
Και ο αντίλογος που κυκλοφορεί πάρα πολύ ανάμεσά μας τους τελευταίους δύο μήνες...
-
Όπως έγραψα και στο άλλο θέμα, τελικά και σύμφωνα με την φωτογραφία του γιατρού η μάσκα προστατεύει μόνο εαν την φοράει ο φορέας. Εαν την φοράει ο μη φορέας, ελάχιστα προστατεύει εαν ο φορέας δεν φοράει μάσκα. Αυτό που είχα καταλάβει δηλαδή, η μάσκα είναι για να μην κολλήσουμε τους άλλους, όχι για να μην κολλήσουμε εμείς.
Ίσως πάω να πάρω μερικές, μέχρι στιγμής δεν είχα και δεν έχω φορέσει καμία φορά, παρά μόνο σε κάτι ταξίδια (προ καραντίνας) στο αεροπλάνο.
-
Storm βγάλε το βίντεο γιατί θα το δει ο criu και θα έχουμε εμφράγματα και εγκεφαλικά άμα δει τον ξύστη - ψήστη
-
Το έχω δει απο καιρό , έχει ανέβει στο Φ/Β....
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]