-
Δεν είμαι σχετικός απλά συζητάω.
Οι εσωτερική μόνωση είναι καλή αλλά το αρνητικό ειναι ότι σε περιπτώσεις σεισμού δεν μπορείς να δεις εύκολα τυχόν ρωγμές στον τοίχο. Σημαντικό.
Εγώ πήρα αφυγραντηρα με ζεολιθο οπου κρατά την θερμοκρασία διοτι βγάζει ζεστό αέρα, κοντά στους 10 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία από αυτήν του σπιτιού. Δεν φτάνει για να το κρατήσει ζεστό αλλά διατηρεί την οποία θερμοκρασία.
Με αυτο λοιπον τελος η μουχλα. ΑΛΛΑ σε καποια σημεια ξεραθηκε η κακης ποιοτητας μπογια, δηλαδη εφτασα στο αλλο ακρο. Βεβαια φταιει η μπογια. Αλλου που εχω εξαιρετικη μπογια σε αλλο δωματιο δεν επαθε απολυτως τιποτα.
Καιει όλη μέρα τον χειμώνα. Στην πρώτη σκάλα καίει 250w και στις δύο μεγάλες κοντα 700 w.
Στις πρώτες μέρες γεμίζει το ντεποζιτακι του με νερό. Βλέπεις πως το σπίτι έχει παντού υγρασία μετά δύο μέρες δεν γεμίζει ούτε το μισό. Έχει δηλαδή πάρει την υγρασία απο τοίχους, καναπέδες, κρεβάτια από παντού,
Η υγρασία τι είναι στην ουσια;;; ειναι η υγροποιηση της διαφορας θερμοκρασιας στο ίδιο στοιχείο που στην μια πλευρά του έχει κρύο και στην άλλη ζέστη.
Άρα όσο έχεις ζέστη θα δημιουργούνται οι συ θήκες για υγρασία, οπότε καλύτερα να την μαζεύεις, έτσι σκέφτηκα εγω
-
Δεν είμαι σχετικός απλά συζητάω.
Οι εσωτερική μόνωση είναι καλή αλλά το αρνητικό ειναι ότι σε περιπτώσεις σεισμού δεν μπορείς να δεις εύκολα τυχόν ρωγμές στον τοίχο. Σημαντικό.
Εγώ πήρα αφυγραντηρα με ζεολιθο οπου κρατά την θερμοκρασία διοτι βγάζει ζεστό αέρα, κοντά στους 10 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία από αυτήν του σπιτιού. Δεν φτάνει για να το κρατήσει ζεστό αλλά διατηρεί την οποία θερμοκρασία.
Με αυτο λοιπον τελος η μουχλα. ΑΛΛΑ σε καποια σημεια ξεραθηκε η κακης ποιοτητας μπογια, δηλαδη εφτασα στο αλλο ακρο. Βεβαια φταιει η μπογια. Αλλου που εχω εξαιρετικη μπογια σε αλλο δωματιο δεν επαθε απολυτως τιποτα.
Καιει όλη μέρα τον χειμώνα. Στην πρώτη σκάλα καίει 250w και στις δύο μεγάλες κοντα 700 w.
Στις πρώτες μέρες γεμίζει το ντεποζιτακι του με νερό. Βλέπεις πως το σπίτι έχει παντού υγρασία μετά δύο μέρες δεν γεμίζει ούτε το μισό. Έχει δηλαδή πάρει την υγρασία απο τοίχους, καναπέδες, κρεβάτια από παντού,
Η υγρασία τι είναι στην ουσια;;; ειναι η υγροποιηση της διαφορας θερμοκρασιας στο ίδιο στοιχείο που στην μια πλευρά του έχει κρύο και στην άλλη ζέστη.
Άρα όσο έχεις ζέστη θα δημιουργούνται οι συ θήκες για υγρασία, οπότε καλύτερα να την μαζεύεις, έτσι σκέφτηκα εγω
Απ' τη στιγμή που υπάρχουν δύο τεράστιες ψυχρότερες επιφάνειες να συμπυκνωθεί η υγρασία, οι δύο βορινοί εξωτερικοί τοίχοι, μάλλον θα τους 'προτιμήσει' η υγρασία πριν την προλάβει ο αφυγραντήρας, ο οποίος είναι ένα επικουρικό μέτρο νομίζω. Στην βορινή αυτή πλευρά έχουμε και τα προσκέφαλα του κρεβατιού και η ψυχρότερη επιφάνεια γίνεται αισθητή. Η μόνωση μάλλον πρέπει να προηγείται της αφύγρανσης.
-
Ότι θέλεις εσύ.
Πάντως πριν μπεις σε έξοδα και μερεμέτια πάρε έναν και δοκίμασε τον εκεί ενδιάμεσα από τα δύο δωμάτια σε κάποιο διάδρομο και θα δεις.
Πιστεύω πως θα μείνεις πλήρως ικανοποιημένος έως και θα εντυπωσιαστεις. Η υγρασία θέλει κάποιες μέρες για να γίνει εντονη οποτε την προλαβαινει ο αφυγραντηρας αν λειτουργεί κάθε μέρα σχεδόν όλη μέρα.
Αν δεν δεις διαφορά προχωρά σε μερεμέτια.
-
Άλλο η μόνωση άλλο η υγρασία. Καί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη αερισμού ιδιαίτερα στα βόρεια δωμάτια.
-
Η χρήση αφυγραντήρα καλό κάνει, και ανά διαστήματα το έχω δοκιμάσει, αλλά τα δύο συστήματα μάλλον είναι συμπληρωματικά, δεν αποκλείει το ένα το άλλο. Το διαμέρισμα αυτό τώρα το χρησιμοποιώ περιστασιακά, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα μείνω ξανά μόνιμα για λίγο ή περισσότερο καιρό, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τα επαγγελματικά. Αν με λογικό κόστος και σχετική ευκολία μπαίνει η εσωτερική μόνωση που συμβούλεψε κι ο cruiser, δεν υπάρχει λόγος να μη γίνει αυτή η μικρή αναβάθμιση του σπιτιού. Τα είχα δει στο ίντερνετ αυτά τα πάνελ, αλλά δεν μπορούσα να ξέρω αν είναι πράγματι ένας έγκυρος τρόπος μόνωσης ή μια μεσοβέζικη λύση. Το διαμέρισμα είναι διαμπερές τελευταίου ορόφου και αερίζεται εύκολα, και παρά την ηλικία του σχετικά καλοφτιαγμένο, το ζήτημα μας απασχολεί μόνο τις πιο λίγες πιο κρύες μέρες του χρόνου.
-
Ξέρεις μήπως κανείς κάποια όσο γίνεται σοβαρή εταιρία που να ασχολείται με επισκευή και συντήρηση γκαραζοπορτων;
-
Δεν υπάρχει η εταιρεία που την έχει βάλει ?
Αλλιώς υπάρχουν αρκετές εταιρείες , αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να βρουν ανταλλακτικά για την δική σου .
-
Δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι απο αυτούς. Έτσι και αλλιώς είναι 20 ετών πλέον. Πέρυσι άλλαξαν 2 ελατήρια.
-
Ερώτηση: δίπλα μας είναι ένα οικόπεδο με σπίτι που είναι 'μέσα' από την πολυκατοικία. Έχει λοιπόν ένα δρομάκι που πάει μόνο στο σπίτι αυτό. Πήγε λοιπόν και έβαλε καγκελόπορτα στην αρχή του στενού. Είναι νορμάλ αυτό; Τους ανήκει ο δρόμος;
Ερώτηση στην πολεοδομία πως μπορώ να κάνω;
-
Μπορεί να είναι και δουλεία εισόδου , μπορεί να είναι και τμήμα του οικοπέδου του . Εξαρτάται από τα συμβόλαια ΚΑΙ ΔΕΝ ασχολείται με ιδιοκτησιακά θέματα η πολεοδομία .
Θέλει δικηγόρο ή έμπειρο μηχανικό και να πληρώσετε χρήματα για τέτοια θέματα .
-
Μάλιστα.
Και στο παράλληλο στενό που έχουν κάνει το ίδιο και είναι 3 είσοδοι, είναι δυνατό να ανήκουν κατά 1/3 στα οικόπεδα (από απορία δλδ);
-
Οτι θέλεις βλέπεις στο ιδιοκτησιακό . Σκέψου ότι πριν 50-60-70 χρόνια αυτά ήταν χωράφια εκτός σχεδίου και τα έκοβαν αγροτεμάχια και όταν έγινε το σχέδιο , δεν άλλαξε κάτι απλά πέρασε δρόμους και έγιναν τακτοποιήσεις όπου ήταν απολύτως απαραίτητες .
Μετά το 80 άλλαξε αυτό και γίνεται συνολικότερη μελέτη , αλλά και εκεί υπάρχουν κάποια θέματα.
-
Ξέρεις κανείς αν υπάρχει πουθενά ανοιχτό μαγαζί με είδη υδραυλικών;;
Έγινε ζημιά στο σπίτι και χρειάζομαι επειγόντως ένα μαγαζί με σιφώνια κλπ...κλπ...
υ.γ. ευτυχώς που ο θερμοσίφωνάς μου τα έφτυσε πριν τα μέτρα του Captain Mitsotaki γιατί τώρα θα έκανα μπάνιο με κατσαρόλα και τενεκεδάκι.
-
Δες την euroclima Πετρίδης ΑΕ στην Πλακεντίας αν είναι ανοικτή .
-
Την ξέρω την euroclima. Από εκεί ήρθα τώρα. Κλειστά για τους πελάτες. Μόνο eshop και από ότι κατάλαβα εξυπηρετούν 'κολλητούς' και επαγγελματίες.
Πήγα και στον Σαραγούδα και στον Κορναράκη. Κλειστοί και οι δύο.
Απελπισία. Αυτό το ανέκδοτο δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ ακόμη. Δηλαδή αν γίνει κάποια σημαντική ζημιά σε σπίτι τι θα κάνουμε; Εγώ αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον νιπτήρα στο μπάνιο.
-
@Storm: Ή θα φωνάξεις υδραυλικό που βρίσκουν τα πάντα ή θα παραγγείλεις on line. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αυτή είναι η κατάσταση.
Αν γίνει σημαντική ζημιά θα φωνάξεις κάποιον επαγγελματία.
-
Ναι τις ξέρω αυτές τις λύσεις. Σε ευχαριστώ.
-
Ξέρεις μήπως κανείς κάποια όσο γίνεται σοβαρή εταιρία που να ασχολείται με επισκευή και συντήρηση γκαραζοπορτων;
Autosystem 2106137585 .Στα Μελισσια είναι.
-
Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με ανακαινίσεις και υλικά και όλα αυτά που ζούμε αυτες τις μέρες.
Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την αγορά μετά τον Απρίλη; Απο θέμα συνεργείων, διαθεσιμότητα υλικών; Ακόμα και για τα κόστη; Θα ειμαστε σε φαση 2011-14; Με την εννοια για υλικά κυριως (αντλία θερμοτητας, κουζινες μπανια) θα μπορουσα να πετυχω καλύτερες τιμες αν τυχον η αγορά 'κάτσει';
-
Ότι συνεργεία ξέρω, κάθονται αυτό τον καιρό λόγω της ίωσης. Εξυπηρετούν σχεδόν αποκλειστικά βλάβες. Ανακαινίσεις, επεκτάσεις, πανωσηκώματα, αναδιαρρυθμίσεις κ.α. έχουν αναβληθεί και πάνε για τις καλένδες. Που σημαίνει ότι άμα δωθεί το εναρκτήριο λάκτισμα, περί τα τέλη Μαίου-Ιούνιο το τοποθετώ αυτή τη στιγμή, θα ξεκινήσουν όλοι μαζί και θα υπάρχει πήξιμο και γκρίνια. 'Άρα καλύτερες τιμές όταν θα τρέχουν όλοι για συνεργεία -> γιοκ.
Καλύτερες τιμές προμήθειας υλικών? Χλωμό, η αγορά ήταν 'καθισμένη' και πριν την ίωση, οι τιμές δεν αλλάζουν έτσι εύκολα για 2 μήνες αβαρία.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]