Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....
    • 1
    • 2
    • 757
    • 758
    • 759
    • 760
    • 761
    • 915
    • 916
    • 759 / 916
    Αντίλογος
    80
    18319
    237307
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • piliourits
      piliourits last edited by

Criu περιγράφεις την υπάρχουσα κατάσταση και τον τρόπο που λειτουργούμε οι περισσότεροι Έλληνες. Οι υπηρεσίες είναι ανόητο να μην είναι πλήρως ψηφιακές και να απαιτούν ακόμη φυσική παρουσία για να πάρεις ένα κομμάτι χαρτί, γιατί έτσι κι αλλιώς το χαρτί αυτό έχει ουσία επειδή σε κάποια βάση δεδομένων είναι καταχωρημένο.

Γιατί να μην αποστέλλεται απλά ο 'αριθμός μητρώου' απ' τη μια βάση δεδομένων στην άλλη κι ενώ ήδη υπάρχει δυνατότητα βιομετρικης ταυτοπροσωπίας. Απλά πολιτικές αποφάσεις... σχετικές με τους 'ξύστες' και την ηγεσία τους.

Αυτό που συζητήσαμε για τα καταστήματα, είναι η θεωρητική δυνατότητα τα μικρά καταστήματα που έκλεισαν λόγω μέτρων να συνεχίσουν ως e-shop στη πλειοψηφία τους στο μέλλον. Η γνώμη μου είναι πως αν γινόταν αυτό, σε σύντομο διάστημα τον κύριο όγκο πωλήσεων που είχε το κάθε μαγαζί ως φυσικό κατάστημα, θα τον έχανε υπέρ των μεγάλων ψηφιακών καταστημάτων που παίζουν αυτό το παιχνίδι για δεκαετίες ήδη. Και θα βρισκόταν πολλοί πρώην μαγαζάτορες χωρίς αντικείμενο.

Mountains all around me, reaching out to heaven...

1 Reply Last reply Reply Quote 4
      • storm
        storm @megane98hp last edited by

...

Θεωρώ πιθανό να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας σε αυτό το τομέα και να χαθούν θέσεις του 'παραδοσιακού' υπάλληλου όπως τις ξέραμε. Ειδικά εαν δουν οι εργοδότες, ότι αυτός ο τρόπος αποδίδει περισσότερα έσοδα από πριν. Γιατί ο εργοδότης που αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του να την ανοίξει με το προηγούμενο καθεστώς και όχι με το τωρινό, μέσω ίντερνετ?

Πιστεύετε ότι θα γιγαντιωθεί - ήδη πριν τον Κορωναιό το ίντερνετ είχε αυξανόμενο μέρος της πίτας - περισσότερο? Θα χαθούν δουλειές και θα δημιουργηθούν άλλες?...

Όσο αφορά το eshopping δεν νομίζω να υπάρχει κάποια διαφοροποίηση. Είναι κορεσμένος ήδη ο τομέας και κουμάντα κάνουν μεγάλοι παίχτες. Και επίσης οι μεγάλοι παίχτες στο ίντερνετ όταν δούνε κάτι καινοτόμο που φέρνει κάποια κέρδη αμέσως το εξαγοράζουν.

Επιπλέον αν οι Έλληνες παρατήσουν το 'παραδοσιακό' τρόπο εμπορίου και πωλήσεων άμεσα ο τομέας αυτός θα καλυφθεί από τους μετανάστες όπως γίνεται ήδη σε πολλές κατηγορίες επιχειρήσεων (μεσαίων ή μικρών).

Και τέλος τεχνολογικά η Ελλάδα είναι πολύ πίσω ακόμη για να υπάρξει μία γενικότερη μετάβαση. Και θα παραμείνει τεχνολογικά πίσω για πολλά χρόνια ακόμη για πολλούς και διαφόρους λόγους.. Άλλωστε η άθλια κατάσταση φαίνεται και αυτές τις ημέρες με την περιβόητη 'εργασία από το σπίτι'.

Είναι αποκαρδιωτικό αυτό που ζω καθημερινά προσπαθώντας να υποστηρίξω και να βοηθήσω χιλιάδες υπαλλήλους που και εκείνοι προσπαθούν να εργασθούν remote από τα σπίτια τους.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
        • realzeus
          realzeus last edited by

Επίσης κάποιοι ξεχνάτε την ευκολία και την ταχύτητα που προσφέρει το φυσικό κατάστημα. Πες ότι σου χαλάει το ποντίκι του υπολογιστή και θέλεις να πάρεις καινούριο. Πετάγεσαι στο κοντινότερο κατάστημα, παίρνεις ένα και κάνεις την δουλειά σου. Από το internet θέλει 2-3 μέρες για να έρθει, αν μπορέσεις να το παραγγείλεις (καθώς έχει χαλάσει το ποντίκι σου...).

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • M
            megane98hp last edited by

Εποχιακός στο τουρισμό σχεδόν όλη μου τη ζωή. Όπως και σχεδόν μια ζωή μετά το καλοκαίρι έμπαινα στο ταμείο ανεργίας. Φέτος δεν μπήκα στο ταμείο. Υπάρχει ένας νόμος ο οποίος λέει ότι εαν σε μια περίοδο 4 ετών ο άνεργος έχει συμπληρώσει 400 ή 450 - δεν θυμάμαι ακριβώς, μέρες ασφάλισης, δεν μπαίνει στο ταμείο.

Είχα κάνει τα κουμάντα μου να 'περάσω' μέχρι αρχές Μαίου όπου όπως πάντα θα έμπαινε το πρώτο μηνιάτικο του Απριλίου. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στην επιχείρηση. Έχει κλείσει (σχεδόν) 2 υπαλληλοι έχουν μείνει κι αυτοί κάνουν τετράωρο. Όλος ο στόλος της εταιρίας είναι σε στάση, δεν υπάρχει ούτε μια κράτηση, έχουν ακυρωθεί τα πάντα και απλά ο υπάλληλος όλη μέρα επιστρέφει χρήματα σε όσους είχαν προπληρώσει τις ενοικιάσεις.

Άκουγα σήμερα σε κάποιο κανάλι ένα εργατολόγο που έλεγε ότι υπάρχει ενδεχόμενο και μάλιστα σοβαρό, να γίνει επέκταση σε όσους είναι στο ταμείο ανεργίας αλλά όσοι δεν είναι στο ταμείο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Επίσης να πω ότι δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτή τη θέση. Μόνο από την εταιρία που εργάζομαι είναι άλλα 5 άτομα που δεν μπήκαν για τον ίδιο λόγο.

Τί κάνουμε εμείς τώρα? Διαβάζει κάποιος υπουργός ?

1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • C
              criuser last edited by

Φίλοι που ασχολούνται και αυτοί με μετακινήσεις τουριστών σε νησί , έχουν δόσεις για 4 αυτοκίνητα και τα έξοδα τους και περιμένουν να δουν τι θα γίνει . Η κατάσταση γενικά θα αλλάξει πολλά παγκοσμίως .

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
              πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

• storm
                storm @megane98hp last edited by

Εποχιακός στο τουρισμό σχεδόν όλη μου τη ζωή. Όπως και σχεδόν μια ζωή μετά το καλοκαίρι έμπαινα στο ταμείο ανεργίας. Φέτος δεν μπήκα στο ταμείο. Υπάρχει ένας νόμος ο οποίος λέει ότι εαν σε μια περίοδο 4 ετών ο άνεργος έχει συμπληρώσει 400 ή 450 - δεν θυμάμαι ακριβώς, μέρες ασφάλισης, δεν μπαίνει στο ταμείο.

Είχα κάνει τα κουμάντα μου να 'περάσω' μέχρι αρχές Μαίου όπου όπως πάντα θα έμπαινε το πρώτο μηνιάτικο του Απριλίου. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στην επιχείρηση. Έχει κλείσει (σχεδόν) 2 υπαλληλοι έχουν μείνει κι αυτοί κάνουν τετράωρο. Όλος ο στόλος της εταιρίας είναι σε στάση, δεν υπάρχει ούτε μια κράτηση, έχουν ακυρωθεί τα πάντα και απλά ο υπάλληλος όλη μέρα επιστρέφει χρήματα σε όσους είχαν προπληρώσει τις ενοικιάσεις.

Άκουγα σήμερα σε κάποιο κανάλι ένα εργατολόγο που έλεγε ότι υπάρχει ενδεχόμενο και μάλιστα σοβαρό, να γίνει επέκταση σε όσους είναι στο ταμείο ανεργίας αλλά όσοι δεν είναι στο ταμείο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Επίσης να πω ότι δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτή τη θέση. Μόνο από την εταιρία που εργάζομαι είναι άλλα 5 άτομα που δεν μπήκαν για τον ίδιο λόγο.

Τί κάνουμε εμείς τώρα? Διαβάζει κάποιος υπουργός ?

Δεν έχω να προτείνω και πολλά, ούτε θα κάτσω να ασχοληθώ με τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό της συγκεκριμένης κυβέρνησης.

Παρόλο αυτά περί αποζημίωσης.

Πριν δύο μήνες έφαγα στην μάπα απόλυση μετά από 10 χρόνια εργασίας. Και για να το πω και αστικά και ευγενικά μου επιβλήθηκε λήξη συνεργασίας σε σύμβαση αορίστου χρόνου.

Πήρα κανονικά αποζημίωση απόλυσης.

Αλλά δεν μπορούσα και δεν μπορώ να γραφτώ σε ταμείο ανεργίας για το επίδομα ανεργίας. Δεν προβλέπεται.

Γιατί;

Γιατί πολύ απλά η εταιρεία προχώρησε σε άμεση απόλυση όλων των εργαζομένων, σχεδόν 100 άτομα.

Επειδή όμως η νομοθεσία απαγορεύει μαζικές απολύσεις, υπάρχει άλλη νομοθεσία που μπορεί ο εργοδότης να λήξει την συνεργασία με αμοιβαία συναίνεση μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη.

Σε αυτή την περίπτωση δεν θεωρείται απόλυση αλλά λήξη συνεργασίας στην οποία και τα δύο μέρη υπογράφουν κοινή βεβαίωση ότι συμφωνούν σε αυτό το τρόπο λήξης. Και φυσικά ο άνεργος δεν μπορεί να γραφτεί στο ταμείο ανεργίας γιατί θεωρείται ότι συμφώνησε στην 'απόλυση'.

**Οπότε ταμείο ανεργίας τέλος. **

Τι γίνεται από εκεί και πέρα; Αν ο εργοδότης έχει λίγο ανθρωπισμό ίσως δώσει κάποιο έξτρα μπόνους για να βοηθήσει τον εργαζόμενο μέχρι να βρει (και αν βρει) δουλειά. Συνήθως κανείς δεν δίνει μπόνους. Ελάχιστες οι περιπτώσεις και συνήθως μόνο για εταιρείες οργανωμένες που γνωρίζουν από καιρό ότι πάνε για 'λουκέτο'.

Περισσότερα εδώ:

https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=119

Δεν νομίζω αυτή την περίοδο να έχει αλλάξει κάτι σε αυτό το τρόπο 'απόλυσης'.

Εγώ πάντως τον έφαγα στην μάπα...και δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                • piliourits
                  piliourits last edited by

Αν επιτρέπεται, να σε ρωτήσω, τί προβλέπει ο νόμος τώρα ως αποζημίωση σε περίπτωση σαν τη δική σου; Ελπίζω να υπήρχε η δυνατότητα κι απ την εταιρεία να κάνει το καλύτερο, αλλά γνωρίζεις την ελάχιστη προβλεπόμενη αποζημίωση;

Mountains all around me, reaching out to heaven...

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                  • storm
                    storm last edited by

Ότι θέλεις μπορείς να με ρωτήσεις ελεύθερα. Το μόνο που δεν μπορώ να αποκαλύψω είναι το όνομα της εταιρείας που έκλεισε.

Η αποζημίωση είναι η γνωστή σύμφωνα με τον εργασιακό νόμο δηλ. υπολογισμός με βάση τον μεικτό μισθό, τα έτη εργασίας και αν υπάρχει επίσημη προειδοποίηση απόλυσης.

Μπορείς εδώ να κάνεις τους υπολογισμούς σου:

https://www.kepea.gr/calc-apozimiosi-apolisis.php

Την τρέχουσα περίοδο θεωρητικά απαγορεύονται οι απολύσεις. Αλλά εδώ παίζει να υπάρχει παραθυράκι του 'διαζυγίου κοινή συναινέσει' λόγω οικονομικής καταστροφής και οριστικού λουκέτου.

π.χ. ένας κλάδος που καταστράφηκε είναι τα ιδιωτικά γυμναστήρια. Χιλιάδες άμεσοι υπάλληλοι και τεράστιες οικονομικές εκκρεμότητες που φυσικά είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν.

• B
                      barimagas last edited by

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι συμφωνησες την ληξη της συνεργασιας. Ας μην υπεγραφες. Οταν μια εταιρεία κλεινει, εννοείται πως θα απολυθούν ολοι. Πως γίνεται να υπαρχει νομος που να το απαγορευει τις απολυσεις δεν μπορω να καταλαβω.

Citroen C3 1.2 82ps αλλα ατίθασα

• storm
                        storm last edited by

Δεν απαγορεύονται οι απολύσεις.

Απαγορεύονται οι μαζικές απολύσεις ανά μήνα.

Εταιρείες με 20 μέχρι 150 άτομα μπορεί να απολύσει μέχρι και 6 άτομα ανά μήνα.

Εταιρείες που έχουν πάνω από 150 άτομα προσωπικό μπορούν να απολύσουν μέχρι και 30 άτομα το μήνα.

Η εταιρεία που ήμουν επέλεξε να τους απολύσει όλους μαζί ώστε να μην μπουν στην ανεργία από πολύ νωρίς πολλοί εργαζόμενοι.

Θα έπρεπε να απολύει 6 άτομα επί 17 μήνες. Το οποίο θα ήταν γελοίο και ηθικά άδικο για πολλούς συναδέλφους.

Επέλεξε την ταυτόχρονη λήξη συνεργασίας για όλους τους υπαλλήλους τέλος του χρόνου.

Φυσικά αυτή η επιλογή δεν θα είχε πλέον την μορφή της παραδοσιακής απόλυσης ώστε να μπορεί κάποιος μετά να γραφτεί στο ταμείο ανεργίας.

Οι εταιρείες αυτό το γνωρίζουν. Οι υπάλληλοι συνήθως δεν γνωρίζουν και πολλά από τα εργασιακά, οπότε το μαθαίνουν την ώρα των υπογραφών.

Από εκεί και πέρα την οποιαδήποτε εταιρεία κανείς δεν την εμποδίζει να δώσει περισσότερα χρήματα αποζημίωσης πέραν του νομίμου.

• T
                          tgd last edited by

Φαντάζεστε όμως μια πιθανή εναλλακτική; Να κηρύξει πτώχευση η εταιρία και να μείνουν οι υπάλληλοι να περιμένουν πότε θα γίνει εκκαθάριση για να πάρουν ό,τι λεφτά βρεθούν στο ταμείο;

• B
                            barimagas last edited by

Οκ κατάλαβα, ευχομαι να δοθηκε καλη αποζημίωση τοτε, ωστε να αξιζε την χασουρα απο το ταμειο ανεργίας. Και καλο ξεκινημα εύχομαι. Να ερθουν καλυτερα τα πραγματα κοντρα στον αρχιγκαντεμη του κρατους.

Citroen C3 1.2 82ps αλλα ατίθασα

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • storm
                              storm @tgd last edited by

Φαντάζεστε όμως μια πιθανή εναλλακτική; Να κηρύξει πτώχευση η εταιρία και να μείνουν οι υπάλληλοι να περιμένουν πότε θα γίνει εκκαθάριση για να πάρουν ό,τι λεφτά βρεθούν στο ταμείο;

Αυτό δεν θέλω καν να το φανταστώ. Το χειρότερο σενάριο...

Οκ κατάλαβα, ευχομαι να δοθηκε καλη αποζημίωση τοτε, ωστε να αξιζε την χασουρα απο το ταμειο ανεργίας. Και καλο ξεκινημα εύχομαι. Να ερθουν καλυτερα τα πραγματα κοντρα στον αρχιγκαντεμη του κρατους.

Σε ευχαριστώ για τις ευχές. Καλά να είσαι.

Η εταιρεία εξηγήθηκε και με το παραπάνω. Αφενός οικονομικό πρόβλημα η εταιρεία δεν είχε και αφετέρου η μητρική εταιρεία (πολυεθνική) έδωσε εντολή να υπάρξει γενναία προσαύξηση του πακέτου αποζημίωσης.

Όσο αφορά εμένα, είχα κάνει ήδη τα κουμάντα μου για νέα δουλειά, αφού ψαχνόμουν πολύ από το προηγούμενο καλοκαίρι. Έπαιζε και το σενάριο να φύγω εξωτερικό. Αλλά τελικά δεν χρειάστηκε. Ευτυχώς ο τομέας που ειδικεύομαι έχει ακόμη ψωμί στην Ελλάδα. Και μπορώ να πω ότι τώρα εργασιακά είμαι καλύτερα σε σύγκριση με την προηγούμενη εταιρεία.

• storm
                                storm last edited by

Storm wrote:

Τις τελευταίες μέρες σπάω το κεφάλι μου να δω τι θα πω στην εργασία μου για να το πάω συνεργείο.

Εφόσον αρνούνται να σου δώσουν έστω και 1 ημέρα άδεια, τα 'κλασσικά' που παίζουν σε όλες τις υπαλληλικές εργασίες δεν παίζουν σε εσένα?

1. Αρρώστησες και δεν πάς καθόλου και πας και ένα χαρτί από γιατρό εαν θέλουν (αν και μέχρι 3 ημέρες δεν είναι απαραίτητο στο ΙΚΑ).

2. Σε έπιασε λάστιχο πηγαίνοντας στο γραφείο και θα καθυστερήσεις.

3. Τράκαρες και θα καθυστερήσεις.

4. Τράκαρες και δεν θα πάς καθόλου και ας σε χρεώσουν άδεια.

Καταρχήν στην εργασία μου παίζω με κάρτα εργασίας εισόδου/εξόδου και με σύστημα που μετρά ώρες παραμονής μέσα στο κτίριο.

Αν το μήνα βγαίνουν οι ώρες εργασίας λιγότερες μέχρι 8 ώρες τότε θα πρέπει να τις αναπληρώσω. Πάνω από 8 ώρες ξεκινά η μείωση μισθού (ημερομίσθιο). Το Ανθρώπινο Δυναμικό ενημερώνει και σημειώνει.

Αν οι ώρες εργασίας τέλος του μήνα είναι περισσότερες από όσο πρέπει κανείς δεν ασχολείται. Φυσικά η υπερωρία δεν αμείβεται.

Στην εταιρεία που εργάζομαι δεν έχουμε γραμματείες στα τμήματα ή κάποιους ώστε να τους ενημερώνουμε αν μας συμβεί κάτι. Αν συμβεί κάτι παίρνουμε τηλέφωνο τον προϊστάμενο του τομέα. Εγώ μια ζωή έπεφτα και πέφτω σε προϊσταμένους που θεωρούν τους υπαλλήλους, δούλους τους. Οπότε και τηλέφωνο να τον πάρω το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να του πω ότι θα πάω άμεσα στο γραφείο ή στον πελάτη. Τα υπόλοιπα δεν τον ενδιαφέρουν. Και φυσικά και αυτός σημειώνει.

Για το ΙΚΑ αυτό που γράφεις είναι επίσημο; Ο προϊστάμενός μου ισχυρίζεται ότι αυτά περί τριών ημερών δεν ισχύουν.

• gatoz
                                  gatoz last edited by

καταιγις που πας και μπλεκεις? αν ειναι δυνατον... δουλευω και εγω με μεγαλες εταιρεις και πολυεθνικες, τετοια κατεργα σε άι τι δεν ξευρω ομως. βεβαια να πω την αληθεια περυσι φθινοπωρο, πριν τη κριση του κορωνη που μου ανεστειλε 2 προσληψεις που ηθελα να κανω μια και εχασα μια τρακοσοπεντακοσαρα, ειχα προσλαβει εναν σοφτ αί τι απο εταιρεια αναλογου μεγεθους με τη δικη μου που ασχολιωτανε ομως με πιο λαικα ας πουμε πραμματα, εστιαση και ξενοδοχεια. στη 10ετια εκει επαιρνε ελαχιστα πανω απο 1 χαρτι, επηζε ασυστολα με δευτερευοντα οπως βλαβες σε χαρντγουερ και γενικα δεν ειχε ζωη, του την ειχαν παρει στην αναγκη επιβιωσης της εταιρειας, ειναι και φιλοτιμος. σχεδον εκλιπαρουσε για αλλαγη πορειας στη ζωη του, τον εκοψα και γνωστη και ηρθε, οταν τον πηραν τηλεφωνο τα παιδια του τεχνικου τους ειπε οτι του σωσανε τη ζωη. και εδω πηζει, ασχολιεται με ολα, ειναι στο αιμα του. αλοιμονο ομως αν δεν μπορει να λειψει οποτε γουσταρει αν δεν πουλαει τους συναδελφους του.... α, με φοκους ντηζελ μπουζινες τον επροικισαμε, καλα παει, περιμενα ομως περισσοτερα απο ταμπουρα πισω

#milf-a-man

• nickthetrib
                                    nickthetrib @gatoz last edited by

καταιγις που πας και μπλεκεις? αν ειναι δυνατον... δουλευω και εγω με μεγαλες εταιρεις και πολυεθνικες, τετοια κατεργα σε άι τι δεν ξευρω ομως. βεβαια να πω την αληθεια περυσι φθινοπωρο, πριν τη κριση του κορωνη που μου ανεστειλε 2 προσληψεις που ηθελα να κανω μια και εχασα μια τρακοσοπεντακοσαρα, ειχα προσλαβει εναν σοφτ αί τι απο εταιρεια αναλογου μεγεθους με τη δικη μου που ασχολιωτανε ομως με πιο λαικα ας πουμε πραμματα, εστιαση και ξενοδοχεια. στη 10ετια εκει επαιρνε ελαχιστα πανω απο 1 χαρτι, επηζε ασυστολα με δευτερευοντα οπως βλαβες σε χαρντγουερ και γενικα δεν ειχε ζωη, του την ειχαν παρει στην αναγκη επιβιωσης της εταιρειας, ειναι και φιλοτιμος. σχεδον εκλιπαρουσε για αλλαγη πορειας στη ζωη του, τον εκοψα και γνωστη και ηρθε, οταν τον πηραν τηλεφωνο τα παιδια του τεχνικου τους ειπε οτι του σωσανε τη ζωη. και εδω πηζει, ασχολιεται με ολα, ειναι στο αιμα του. αλοιμονο ομως αν δεν μπορει να λειψει οποτε γουσταρει αν δεν πουλαει τους συναδελφους του.... α, με φοκους ντηζελ μπουζινες τον επροικισαμε, καλα παει, περιμενα ομως περισσοτερα απο ταμπουρα πισω

Μάλλον η γατοεταιρία είναι ο παράδεισος του άι τι. Σαφέστατα έχει να κάνει και με τον ιδιοκτήτη και την κοσμοθεωρεία του.

θυμάσαι που τα έλεγα εγώ τι επικρατεί έξω???

1 ατομο για 50 δουλειές που πρέπει όλες να τις κάνει αμεσα και αψογα.

And Another Passionless Night, And Another Hopeless Fight, And Another Battle That I've Lost !!!

• storm
                                      storm last edited by

Στις μικρές εταιρείες που είναι μέχρι 100 άτομα υπάρχει ας πούμε μία περισσότερο ανθρωποκεντρική κουλτούρα. Αναπτύσσονται και κάποιες κοινωνικές σχέσεις, υπάρχει κάποιος ανθρωπισμός.

Στις μεγάλες εταιρείες γίνεται σφαγή. Κανιβαλισμός. Σύγχρονες γαλέρες και όποιος επιβιώσει. Ούτε ανθρωπισμός, ούτε καν στοιχειώδη κατανόηση. Σαν αρένα που έχεις ρίξει μέσα πεινασμένους λύκους.

Ειδικά εταιρείες που αφορούν παροχή υπηρεσιών τύπου Call Center και εξυπηρέτησης πελατών είναι κόλαση... Σε τέτοια εταιρεία εργάζομαι τους τελευταίους 6 μήνες. Τι να κάνουμε όμως; Πρέπει να βγει το μεροκάματο.

• nickthetrib
                                        nickthetrib @storm last edited by

Στις μικρές εταιρείες που είναι μέχρι 100 άτομα υπάρχει ας πούμε μία περισσότερο ανθρωποκεντρική κουλτούρα. Αναπτύσσονται και κάποιες κοινωνικές σχέσεις, υπάρχει κάποιος ανθρωπισμός.

Στις μεγάλες εταιρείες γίνεται σφαγή. Κανιβαλισμός. Σύγχρονες γαλέρες και όποιος επιβιώσει. Ούτε ανθρωπισμός, ούτε καν στοιχειώδη κατανόηση. Σαν αρένα που έχεις ρίξει μέσα πεινασμένους λύκους.

Ειδικά εταιρείες που αφορούν παροχή υπηρεσιών τύπου Call Center και εξυπηρέτησης πελατών είναι κόλαση... Σε τέτοια εταιρεία εργάζομαι τους τελευταίους 6 μήνες. Τι να κάνουμε όμως; Πρέπει να βγει το μεροκάματο.

δεν είναι μόνο οι μεγάλες εταιρίες Storm. Εδώ είμαστε ο ιδιοκτήτης και εγώ. Έχει φτάσει τα δεύτερα ήντα και σπρώχνει όλο τον όγκο δουλειάς σε εμένα. Κρατάει μόνο την διαχείριση των db γιατί μέσα φαίνονται οικονομικά δεδομένα.

And Another Passionless Night, And Another Hopeless Fight, And Another Battle That I've Lost !!!

• storm
                                          storm last edited by

Περιγράφεις την χειρότερη περίπτωση. Δεν μπορείς με τίποτα να ξεφύγεις. Είσαι ο σάκος του μποξ.

Ο ιδιοκτήτης με το τρόπο του κάνει τα κουμάντα του και όλος ο όγκος εργασίας πέφτει σε σένα.

Απορώ πως αντέχεις. Είσαι ήρωας.

• fanis75
                                            fanis75 moderator @storm last edited by

Καταρχήν στην εργασία μου παίζω με κάρτα εργασίας εισόδου/εξόδου και με σύστημα που μετρά ώρες παραμονής μέσα στο κτίριο.

Αν το μήνα βγαίνουν οι ώρες εργασίας λιγότερες μέχρι 8 ώρες τότε θα πρέπει να τις αναπληρώσω. Πάνω από 8 ώρες ξεκινά η μείωση μισθού (ημερομίσθιο). Το Ανθρώπινο Δυναμικό ενημερώνει και σημειώνει.

Αν οι ώρες εργασίας τέλος του μήνα είναι περισσότερες από όσο πρέπει κανείς δεν ασχολείται. Φυσικά η υπερωρία δεν αμείβεται.

Για το ΙΚΑ αυτό που γράφεις είναι επίσημο; Ο προϊστάμενός μου ισχυρίζεται ότι αυτά περί τριών ημερών δεν ισχύουν.

Και εγώ στην Alpha Bank με κάρτα ήμουν και μάλιστα μετά τα 15' αργοπορία 'κοκκίνιζε' στο σύστημα και κόβανε χρήματα. Φυσικά μέτραγε μόνο το 8ωρο, μετά από αυτό κλείδωνε το σύστημα ώστε να μην καταγράφονται οι υπερωρίες, γιατί θα έπρεπε να μας τις πληρώσουν. Όμως, μπορούσαμε να πάρουμε κανονική άδεια ή ολιγόωρη.

Επίσης, αυτό που δεν κατάλαβα είναι ΟΚ, παίρνεις τον προϊστάμενο και του λές 'με έπιασε λάστιχο, περιμένω την οδική και θα έρθω σε 2 ώρες' και εσύ έχεις πάει από τις 8:30 για τα φρένα και στις 10 φεύγεις. Τι μπορεί να σου κάνει? Το πολύ πολύ να σε χρεώσει άδεια.

Αυτό για το ΙΚΑ, μέχρι και το 2019 που ασχολούμουν με αυτά (πλέον εδώ που δουλεύω είναι πολύ πιο ελαστικοί σε αυτά, μας πήζουν αλλιώς) ναι από την 3η ημέρα και μετά θέλει χαρτί γιατρού. Αλλά και να σου ζητήσουν, δίνεις ένα 20αρικο, πάς σε έναν παθολόγο σου γράφει μια παπαριά (εμπύρετος ίωση π.χ) και είσαι καλυμμένος!

Υπάλληλος είσαι και έχεις δικαιώματα, άσχετα εαν με εκφοβισμό προσπαθούν να σε πείσουν οτι δεν έχεις. Τους λές και ένα 'ΟΚ, να δούμε τι θα πει για αυτό η επιθεώρηση εργασίας' και εκεί οι περισσότεροι μπαίνουν στην θέση τους. Εαν κάνεις και μια καταγγελία δεν μπορούν να σε απολύσουν και είσαι κομπλέ. Και δεν είναι λόγια του αέρα, το 2013 είχα κάνει εξώδικο και μετά αγωγή σε ολόκληρη Alpha Bank, ένας εναντίον μιας στρατιάς δικηγόρων. Προσπάθησαν να με εκφοβίσουν με μέσα που δεν φαντάζεσαι...αλλά τους έγραψα κανονικά και στο τέλος κέρδισα! Και είχα και νεογέννητο παιδί τότε με απίστευτα έξοδα και τρέξιμο.

Edit: Από τα 1.500+ άτομα που επηρεαστήκαμε από τις μειώσεις μισθών και υποβαθμίσεις, μόνο 8 δεκδικήσαμε τα δικαιώματά μας και δικαιωθήκαμε όλοι. Οι υπόλοιποι φοβήθηκαν, ο εκφοβισμός έπιασε τόπο. Και αρκετοί από όσους εκφοβίστηκαν και υπέγραψαν τα πάντα για να μην χάσουν την δουλειά τους, μετά από 1-2 χρόνια απολύθηκαν!

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 757
                                            • 758
                                            • 759
                                            • 760
                                            • 761
                                            • 915
                                            • 916