Jul 20, 2019, 4:35 PM

Έκανα ένα φανταστικό οδικό ταξίδι στην Τουρκία το 2005 όταν ζούσα στη Θεσ-άλλο-νοίκι. Κράτησε 17 μέρες, έκανα 4.500 χλμ., έφτασα μέχρι την Καισάρεια. Το ιχ ήτο ένα ταπεινότατο Στάρλετ του 1998 χωρίς υδραυλικό ή ερκοντίσιο, το δεύτερο μου έλειψε στην Καππαδοκία. Συνεπιβαίνοντες η γυναίκα μου και το πρώτο μας παιδί, τότες 3,5 ετών (δεν θυμάται το παραμικρό).
Το 2015 πήγα ένα 10ήμερο με το Πρίους στην Ιταλία, (Αθήνα,Πάτρα,Μπάρι,Πομπηία, Ρώμη, όπου στην τελευταία είχα ιδιωτική ξενάγηση και φιλοξενία). Σε αυτό το ταξίδι ήμασταν 4, δύο ενήλικες δύο παιδιά. Δεν κρύβω ότι ενώ όλα πήγαν καλά, κάποιες στιγμές κώλωσα σε πρακτικά θέματα (αυτόματοι παρκαδόροι ή εισητηριοπωλητές μόνο με ιταλικό μενού, παντελής έλειψει αγγλόφωνων υπαλλήλων σε κορυφαία τουριστικά σποτς ή ξενοδοχεία!, παράξενη (υπερ)χρέωση σε διόδια και πιστωτική κάρτα σε αυτόματο πωλητή που γνώριζε μόνο ιταλικά, κ.ο.κ.), παίζει ρόλο και ότι οι ούνα φάτσα και ράτσα Ιταλοί συνήθως ομιλούν μόνο τη δική τους γλώσσα ή διάλεκτο και ζουν στο δικό τους χωροχρόνο.
Θα ξαναεπιχειρούσα κάτι τέτοιο σήμερα? Δύσκολα. Όχι εξαιτίας του κόστους ή της κούρασης, αλλά κυρίως λόγω της συνειδητοποίησης των ρίσκων αλλά και της ταλαιπωρίας που μπορείς να εμπλακείς. Πλέον θα προτιμούσα αεροπλάνο και ενοικίαση επιτόπου ιχ, κι ας κουβαλάω μπαγκάζια στο αεροπλάνο. Κλάιν τα 750 ευρά μπροστά στο πης οφ μάιντ και την ταλαιπωρία του Πάτρα-Ιταλία ένα φέρυ γεμάτο νταλίκες.

έδιτ
Ωστόσο δεν υποτιμώ και τα οργανωμένα ταξίδια.
Ένα τέτοιο ήταν το 2016 στο Παρίσι, αμέσως μετά το συμβάν στο Μπατακλάν. Ήτο πλήρως οργανωμένο με γκρουπ από τουριστικό γραφείο, η πόλη ήταν σχετικά έρημη λόγω των γεγονότων, οι ουρανομήκεις ουρές στα μουσεία απλά δεν υπήρχαν. Πετύχαμε και μια προσφορά διότι υπήραν πολλές ακυρώσεις και καπάκια είχαμε και τοπ ξενάγηση. Ενώ τόσο εγώ, όσο και η γυναίκα μου είχαμε ξαναπάει ως φοιτητές στην πόλη αυτή, εντυπωσιαστήκαμε διότι αυτή τη φορά είδαμε τα 2πλάσια πράγματα καθότι άρτια προετοιμασμένοι και 'τυχεροί'. Είχαμε κάνει και καλή προεργασία (=η μισή χαρά του ταξιδιού είναι η προετοιμασία και η προσμονή του), και περάσαμε τέλεια. Θα το ξαναεπιχειρούσα.