-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
[i]***** Αν θέλετε να μπείτε στο καζίνο, χρειάζεται επίσημο ένδυμα (σακάκι/γραβάτα για τους άντρες, αντίστοιχα καλό ντύσιμο για τις γυναίκες). Οι γυναίκες πάντως ήταν ντυμένες όπως οι δικές μας όταν είναι κουμπάρες σε κανένα γάμο!
ΝάσοςΠολυ καλο!
Φοβερη περιργραφη και φωτο, σε ευχαριστουμε πολυ να εισαι καλα να πας ξανα! Καλο αποκαλοκαιρο:!
-
εγραψες ωραιο κομματι νασε , μπραβο!
-
Εντύπωση μας έκανε μια γιαγιά στο Σαν Μαρίνο όπου της ζητήσαμε να αγοράσουμε δύο μικρούς πίνακες για σουβενίρ, αυτή μας απάντησε πως έμεινε έκπληκτη από την ευγένειά μας (!) και όταν της είπαμε πως είμαστε Ελληνες απάντησε πως έπρεπε να το είχε καταλάβει (!!). Φανταστείτε τι γίδια και άξεστοι είναι οι άλλοι...
- Οι Γάλλοι είναι ζώα σε γενικές γραμμές, και δεν σου μιλάνε αγγλικά πέρα από το ότι δεν έχουν τρόπους.
Εκπλήσσομαι γι' αυτές τις παρατηρήσεις.
Ταξιδεύω στο εξωτερικό 16 χρόνια, και με μόνη εξαίρεση την Αλβανία που μας παίζουν ντέρμπι στην αγένεια αλλά στο τέλος και πάλι κερδίζουμε, όλους τους άλλους μου έχει δοθεί η εντύπωση ότι τους έχουμε για πρωινό.
Η ατάκα ορισμένων Άγγλων π.χ. όταν πάνε κάποιοι να μπούνε μπροστά παρακάμπτοντας την ουρά είναι You greek! Back in thw qeue. .
Να μην μιλήσω και για τους ταξιτζήδες μας ή τους διάφορους αβανταδόρους, κράχτες και τους rooms to let φωνασκώντες στα τουριστικά μέρη. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
...
Η ατάκα ορισμένων Άγγλων π.χ. όταν πάνε κάποιοι να μπούνε μπροστά παρακάμπτοντας την ουρά είναι You greek! Back in thw qeue. . ...Κοίτα να δεις σύμπτωση... Εγώ (και η γυναίκα μου) από τότε που γυρίσαμε, όταν πάει κάποιος να χωθεί στην ουρά μπροστά τον λέμε κωλόγαλλο και όποτε θέλουμε να κάνουμε καμιά μπούρδα στο δρόμο που βγάζει μάτια, λέμε πως κάνουμε τον Ιταλό οδηγό.
Στο Βατικανό που είχε μια κανονική ουρά για να ανεβείς στον τρούλο, κάποια στιγμή τη ξεφτιλίσανε μπαίνοντας από δεξιά και αριστερά, και μάλιστα μια γαλλίδα κλώσσα πούλησε και τσαμπουκά στη γυναίκα μου ότι τάχα ήταν πίσω και πάμε να την περάσουμε. Σε όλο τα συγκεκριμένο περιστατικό που χωνόντουσαν από παντού, τα ζώα αυτά ελληνικά δεν μιλούσαν πάντως.
Ακόμα και το ΣΚ αυτό που είχα πάει στον Πόρο, τα γίδια που μπαίνανε δεξιά και αριστερά σε μια εμφανή ουρά επιβίβασης στο flying, ελληνικά δεν μιλούσαν. Εχω αρχίσει και το παρατηρώ, μην νομίζεις.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ταξιδεύω στο εξωτερικό 16 χρόνια, και με μόνη εξαίρεση την Αλβανία που μας παίζουν ντέρμπι στην αγένεια αλλά στο τέλος και πάλι κερδίζουμε, όλους τους άλλους μου έχει δοθεί η εντύπωση ότι τους έχουμε για πρωινό.
Η ατάκα ορισμένων Άγγλων π.χ. όταν πάνε κάποιοι να μπούνε μπροστά παρακάμπτοντας την ουρά είναι You greek! Back in thw qeue. .
Να μην μιλήσω και για τους ταξιτζήδες μας ή τους διάφορους αβανταδόρους, κράχτες και τους rooms to let φωνασκώντες στα τουριστικά μέρη.+100
-
Mπραβο Νασο !!Απιστευτη παρουσιαση και Πολυτιμη για ολους μας!Συγχαρητηρια και απο τη γυναικα μου τη Σοφια!!!
Στο Grand Hotel San Marino εχουμε μεινει και εμεις με 20 ποντους χιονι!! -
Πολυ ωραια Νασο!
Παντα τετοια. -
Πολύ ωραία και αναλυτικότατη η παρουσίαση!! Thanks!
Οσο για το θέμα queueing, δεν είμαστε οι μόνοι που τις 'μαγαρίζουμε'. 2 ώρες ουρά στο Reichstag στο Βερολίνο και μία Ισπανίδα προσπάθησε να την κάνει 'πλαγίως' σε εμένα και μια οικογένεια Γερμανών. Είμασταν το τελευταίο γκρούπ που θα έμπαινε μέσα και παιζόταν οριακά άν θα τα καταφέρουμε (ή θα μείνουμε απ'έξω). Η Γερμανίδα κυρία όντας ευγενική δεν είπε τπτ στην 'έξυπνη' Ισπανίδα αλλά εγώ ο Ελληνας που δέν χαμπαριάζω της την είπα και την έστειλα απο εκεί που ήρθε. Στην κουβέντα μου με την Γερμανίδα γιατί δέχτηκε να της πάρει κάποιος την σειρά, για την οποία περίμενε 2 ώρες, μου είπε οτι ντρεπόταν να της μιλήσει και οτι και την προηγούμενη ημέρα είχε πάθει το ίδιο (μετά απο 2ωρη αναμονή) και δεν είχε καταφέρει να μπεί μέσα γι αυτό και ήρθε και την επόμενη ημέρα!!!!
Μετά απο 8 χρόνια στην Αγγλία πιστεύω οτι έγινα master of queueing και κατάλαβα ότι την πουστιά δεν την έχει μόνο ο Έλληνας μέσα του...
-
Δεν έχω πάει Γαλία. Έχω πάει σε καμμιά δεκαπενταριά κράτη, σε ορισμένα από αυτά 2 και 3 φορές, έχω μείνει κάποιους μήνες Αγγλία, αυτά που βλέπω στην Ελλαδίτσα, απλά δεν υπάρχουν.
Ορισμένους ταρίφες να βάλλεις μόνο δεν θες τίποτα άλλο. Ακόμη και σε Βουλγαρία ήταν πιο συγκρατημένοι, δεν μιλάμε για τους συναδέλφους τους Ινδοπακιστανούς στην Αγγλία ή Τούρκους σε Γερμανία, ΚΥΡΙΟΙ όσοι μου έτυχαν. Το βρίσμιμο στους δρόμους, οι μούτζες, οι κόρνες από πολλούς οδηγούς? Οι καυγάδες σε δημόσιες υπηρεσίες μεταξύ του δικτακτορίσκου ΔΥ ή του ανυπόμονου ή απηυδησμένου πολίτη? Η αυθάδεια και ο αυταρχισμός των αστυνομικών αρχών παλαιότερα?
Νταξ΄ δέχομαι ότι η ευγένεια σε ορισμένους ξένους είναι εντελώς επιφανειακή, π.χ. Άγγλοι. Όμως υπάρχει έστω και αυτή, εδώ σπανίζει και ξεχωρίζει γιατί ξεχειλίζει η αγένεια. -
Σωστά αυτά που λέτε γιά τους αγενείς Ελληνες , αλλά και γιά τους Ιταλούς που δουλεύουν στον τουρισμό και δεν μιλούν άλλη γλώσσα , γιά τους Παριζιάνους που δεν μιλούν Αγγλικά , επίσης και αρκετοί Γερμανοί , ενώ όλοι ξέρουν , δεν θα πείτε κάτι ?
Οι Εγγλέζοι που ενώ τους κάνεις την τιμή να τους μιλάς στην γλώσσα τους σου απαντάνε με ύφος αποικιοκράτη και ταχύτητα μετάδοσης αγώνα .
Γενικά επειδή έχω ταξιδέψει αρκετά σε όλη την Ευρώπη μου έχουν τύχει και στραβοί και ίσιοι παντού .Επίσης άλλος κόσμος στο Παρίσι , βρωμιάρης , αγενής , κακότροπος και άλλος κόσμος στην Λυών η στην Γαλλική επαρχία .
Μην γενικεύουμε λοιπόν . -
Πραγματικά το λατρεύω όταν δεν γενικεύουμε
-
και τα στερεότυπα καλά κρατούν
-
Ξέχασα να γράψω πως, τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Γάλλοι, παρκάρουν όπως να'ναι, σταματάνε όπως να'ναι, στη μέση του δρόμου πιάνουν την κουβέντα με κανέναν κολλητό τους, περνάνε κόκκινα, περνάνε πορτοκαλί, προσπαθούν να σε κλέψουν στα εστιατόρια. Ολα αυτά από προσωπική πείρα τις μέρες που μας πέρασαν.
Εγώ πίστευα πως πηγαίνοντας έξω τόσες μέρες, θα συνειδητοποιούσα πόσο τριτοκοσμική είναι η Ελλάδα, αλλά αυτό που έγινε είναι πως απλά απομυθοποιήθηκε η παιδεία των απλών ανθρώπων που συναντάς στον δρόμο. Μπορεί σαν κράτη πρόνοιας να είναι πολύ μπροστά από εμάς, δεν διαφωνώ, αλλά οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι ή με μικρές διαφορές. Οταν έρχονται στην Ελλάδα λοιπόν, δεν ξεσπάνε επειδή απλά είμαστε μπουρδέλο και στη χώρα τους είναι παναγίες. Συνεχίζουν αυτά που ξέρουν, με τη διαφορά πως επειδή εδώ δεν έχουμε κράτος (αστυνόμευση, προστασία πολίτη, κλπ) τα κάνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ στη χώρα τους θα τους είχανε μαζέψει.
Είχα μείνει κοντά στη Φρανκφούρτη για 15 μέρες πριν 10 χρόνια με αυτοκίνητο για μερικές μέρες, αλλά νομίζω είναι αρκετά παλιά για να κάνω συγκρίσεις. Την επόμενη φορά που θα πάω πιο βόρεια, Θεού θέλοντος, θα σας πω πάλι τις εντυπώσεις μου.
-
Λίγα λογια για το... Βαλκανιζαρέρ
Ξεκίνησα πείπου στις 6:15 απο Θεσσαλονίκη και έφτασα στα παραλια του Μαυροβουνίου στις 9:30 (ωρα Ελλάδος)
850 χιλ περίπου σε 15 ωρες
Ομως: περασα απο 5!!!τελωνεία και μερικά ήταν χρονοβορα.
Το 'κλου' της υπόθεσης:
Μετα τα Σκόπια πηγα για Πρίστινα και απο'κει ειχα σκοπο να παω Ποντγκόριτσα.ΟΜΩΣ: Το Κόσοβο δεν το έχουν αναγνωρίσει οι Σερβοι. Αφου μας σφραγισαν οι Κοσοβαροι τα διαβατήρια οι Σερβοι δεν μας δέχτηκαν παρα μόνο αν είχαμε ταυτότητες (υπάρχει μια λωρίδα Σερβικής γης μεταξύ Κοσοβου και Μαροβουνίου). Κλασσικα κάποιος ειχε ξεχασει την ταυτότητα, οπότε έπρεπε να φυγουμε πισω και ν γυρίσουμε απο καποια βουνα για να παρακάμψουμε τη Σερβία.
Κανα 20λεπτο καθυστερηση στο Κοσοβο για να μας φτιαξουν κατι χαρτια και ξεκίνησε ο γολγοθας...
(περίπου 150 επιπλεον χιλ και 3+ ωρες)
Φαγαμε και πολυ κρυο εκτος απο βροχη, εως 6οC εφτασε, μπρρρρ....Να σημειωσω οτι στο Κοσοβο κι στο Μαυροβουνιο η σημανση ειναι απο ελλιπής εως ανύπαρκτη
Τριγυριζα μιση ωρα γυρω απο την Πριστινα για να βρω εναν δρομο κεντρικο και δεν υπηρχε ουτε μια πινακιδα, ενω οι κατοικοι μονο με παντομιμα.
Το ιδιο και στο Μαυροβουνιο, η σημανση ανυπαρκτη απο Ποντγκόριτσα για τα δυο κυριοτερα θερετρα τους, Μπουτβα και Κοτορ.Επίσης: Η πρασινη καρτα δεν ισχυει στο Κοσσοβο, εχουν γραφειο στα συνορα που σου βγαζουν ασφαλεια.
15 μερες --->40€, 1 μηνα 50€ κλπ
Στο Μαυροβούνιο χρεωνουν 10€ για 'περιβαλλοντολογικά τέλη'Το Κοσοβο εχει αρκετες περιοχες πολυ ομορφες (βουνα με πρασινο, τεχνητες λίμνες κλπ), αλλα και το Μαυροβουνιο ειναι το κατι άλλο...
Τοσο πρασινο πουθενα (δεν πηγα ακομα Σλοβενια), το μεγαλυτερο μερος της παρακαμψης ηταν απο καταφυτα βουνα και ο δρομος προς Ποντγκοριτσα ενα ατελειωτο φαράγγιΕυρυτανία στα καλυτερα της σε πολυ μεγαλυτερη κλιμακα ομως.
οι οδηγοι, απλά φονιαδες
αφου γλυτωσα μια σιγουρη μετωπικη και αρκετα μικροεπεισοδια, δεν θα ξαναπω τιποτα για Ελλάδα.
Μονο με τους Αλβανους μπορω να τους συγκρίνωΠαω τωρα να ξεκουρασω το κουρασμενο μου κορμακι, ευτυχως το ξενοδοχείο ηταν πολυ καλη επιλογη...
-
πολύ προσοχή στο μαυροβούνιο, ο τύποι είναι φονιάδες, προσπερνα΄ν δίχως αύριο σε δρόμο που η κατάρα μοιάζει αούτομπαν
καλά να περάσεις
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
πολύ προσοχή στο μαυροβούνιο, ο τύποι είναι φονιάδες, προσπερνα΄ν δίχως αύριο σε δρόμο που η κατάρα μοιάζει αούτομπανκαλά να περάσεις
τωρα ειδα το ποστ σου, στο Κοσοβο μάλλον είναι χειρότεροι...
Ευχαριστω, ήδη περναω μια χαρα και αρχισα να εξερευνω τα κάστρα
-
Λοιπόν για τις διακοπές των Χριστουγέννων προορίζω σούπερ ταξιδάκι σε Ιταλία και Γαλλία, στα πρότυπα του τρίφτη...
Το βασικό πλάνο είναι καράβι από Πάτρα-Ανκόνα, νοικιασμένη C6 και τελικός προορισμός a Paris. Επιστροφή αεροπορικώς. Ενδιάμεσοι σταθμοί Μαρανέλλο, Φλωρεντία, Βενετία, Μιλάνο, λίμνες Κόμο-Λουγκάνο και για Γαλλία βλέπουμε. Διανυκτερεύσεις όπου χρειαστεί, περίπου 350 με 400 χλμ την ημέρα, κυρίως από δευτερεύον οδικό δίκτυο κι όχι από αυτοκινητοδρόμους.
Ακούω προτάσεις-παρατηρήσεις κτλ. ψπαχνω να δω τοπικό χρώμα, πχ χωριά στην Ιταλία, ίσως Τοσκάνη κτλ.
-
(μπορούν να συνδυαστούν σε μία διαδρομή 2 ημερών)
Urbino
Siena
Montalcino / Montepulcianno
Arezzo
Lucca@nasos
Νομίζω χάσατε που δεν πήγατε σε 2 από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου, του Βατικανού και το Ufizzi στη Φλωρεντία. Ισως με αγορά εισιτηρίων μέσω Internet να ήταν απλούστερο. Βέβαια από την άλλη μου είπαν πως καλοκαίρι γίνεται κόλαση και δεν μπορείς να δεις τίποτα, δεν ξέρω, το ένα το είχα δει Φλεβάρη και το άλλο Μάη (με στήσιμο στην ουρά στις 06:00 ) και ήτανΚατά τ΄άλλα -->
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Λοιπόν για τις διακοπές των Χριστουγέννων προορίζω σούπερ ταξιδάκι σε Ιταλία και Γαλλία, στα πρότυπα του τρίφτη...Το βασικό πλάνο είναι καράβι από Πάτρα-Ανκόνα, νοικιασμένη C6 και τελικός προορισμός a Paris. Επιστροφή αεροπορικώς. Ενδιάμεσοι σταθμοί Μαρανέλλο, Φλωρεντία, Βενετία, Μιλάνο, λίμνες Κόμο-Λουγκάνο και για Γαλλία βλέπουμε. Διανυκτερεύσεις όπου χρειαστεί, περίπου 350 με 400 χλμ την ημέρα, κυρίως από δευτερεύον οδικό δίκτυο κι όχι από αυτοκινητοδρόμους.
Ακούω προτάσεις-παρατηρήσεις κτλ. ψπαχνω να δω τοπικό χρώμα, πχ χωριά στην Ιταλία, ίσως Τοσκάνη κτλ.
Εγω θα πω μονο να περασεις καλα!!
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Λοιπόν για τις διακοπές των Χριστουγέννων προορίζω σούπερ ταξιδάκι σε Ιταλία και Γαλλία, στα πρότυπα του τρίφτη...Το βασικό πλάνο είναι καράβι από Πάτρα-Ανκόνα, νοικιασμένη C6 και τελικός προορισμός a Paris. Επιστροφή αεροπορικώς. Ενδιάμεσοι σταθμοί Μαρανέλλο, Φλωρεντία, Βενετία, Μιλάνο, λίμνες Κόμο-Λουγκάνο και για Γαλλία βλέπουμε. Διανυκτερεύσεις όπου χρειαστεί, περίπου 350 με 400 χλμ την ημέρα, κυρίως από δευτερεύον οδικό δίκτυο κι όχι από αυτοκινητοδρόμους.
Μια παρατήρηση: το αυτοκίνητο θα το νοικιάσεις στην Ιταλία και θα το επιστρέψεις στη Γαλλία; Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, θα σου κοστίσει πολύ ακριβά, καθώς η rent a car πρέπει να γυρίσει το ιταλικό αυτοκίνητο στην Ιταλία. Πήγαινε όπου θέλεις, αλλά να επιστρέψεις σε ιταλικό έδαφος το αυτοκίνητο για λόγους κόστους. Ψάξε το λίγο
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες