Ο χρήστης avel έγραψε:
Όμως η αστυνόμευση της ΛΕΑ και η εκπαίδευση των οδηγών που είναι το ευκταίο δεν θα πρέπει να συνδυάζεται με το κλείσιμό της για εισπρακτικούς σκοπούς....
Διαφωνώ.
Κατ'αρχήν, 'κλείσιμο της ΛΕΑ' = a contradiction in terms.
Κατά δεύτερον, μια χαρά μού αρέσει να εισπράττουν από τα ζώα της ΛΕΑ. Ουσιαστικά εμένα πληρώνουν για την ηλιθιότητά τους (πληρώνουν το κράτος ή την τοπική αυτοδιοίκηση, άρα ωφελούν εμένα!)
Αυτό θέλω να τονίσω, τον λάθος τρόπο των αστυνομικών που έτσι συνέβαλαν στο πρόβλημα περισσότερο από ότι στη λύση του.
Δε χειροτέρεψαν το πρόβλημα, απλά το έφεραν λίγο πιο νωρίς.
Προχθές γύρναγα από κάτι βαφτίσια στο χωριό μου, νωρίς το βράδυ.
Από τη Θήβα μέχρι τη διασταύρωση της Χαλκίδας είχε απίστευτη κίνηση.
Γιατί?
Γιατί κάποιοι λακαμοπίτουρες θεώρησαν ότι η ΛΕΑ είναι λωρίδα για ΑΜΕΑ (στο μυαλό, και συγνώμη που θίγω τα άτομα που έχουν πραγματικό πρόβλημα χρησιμοποιόντας αυτήν τη λέξη). Όπως ήταν λογικό κάποιοι 'μένανε', ανεβάζαν θερμοκρασίες κτλ. Οπότε σταματάγανε οι άνθρωποι στη ΛΕΑ. Και τα ζαγάρια που την είχαν κάνει Λωρίδα κυκλοφορίας μπαίνανε με το έτσι θέλω δεξιά με αποτέλεσμα να γίνεται πανικός.
Το αποκορύφωμα ήταν πριν τη διασταύρωση της Χαλκίδας όπου για κάποιο λόγο (μάλον κάτι φτιάχνανε) είχαν βάλει στη ΛΕΑ κορίνες. Οπότε εκεί γινόταν μπάχαλο. Δυστυχώς αστυνομία να γράφει δεν είδα, παρότι πολύ θα το θελα. Αναρωτιέμαι αν γινόταν κάποιο ατύχημα σε αυτούς ή σε συγγενείς τους, και το ασθενοφόρο δε μπορούσε να φτάσει λόγο αντίστοιχων ζαγαριών, τι θα λέγανε.
Αυτοί που γλύτωσαν, ας πούμε, από το μπλόκο στη ΛΕΑ, κατάφεραν και έκαναν merge στις κανονικές λωρίδες και έτσι προκάλεσαν το γνωστό πρόβλημα, θα έκαναν το ίδιο ακριβώς πράγμα λίγο πιο μετά.