-
ναι ετσι την ειχε γλιτωσει ο πατερας μου με μαλακιστηρι με μηχανη που επεσε πισω του και δεν εμεινε χριστος, αλλα απο την αλλη ξερω ατομο στου οποιου τις ροδες επεσε μονος του οδηγος μηχανης (επειδη τον εκλεισε αλλο αυτοκινητο) και του πηραν και τα σωβρακα οι στενοχωρημενοι συγγενεις..
και που ηταν πανω στη λωριδα η μηχανη, αντε να το αποδειξει ο αλλος.. και τι σημασια εχει στο κατω κατω..βεβαια επρεπε να κραταει τις αποστασεις τους, αλλα παρ' τ' αυγο και κουρευτο , αμα μπλεξεις με μηχανη πολυ δυσκολα βρισκεις το δικιο σου
(εφοσον φυσικα εχεις)
-
εε που θα το βάζανε??? Στη θεση για ανάπηρους με αρκετες ελεύθερες θεσεις κ κλείνοντας κ την ραμπα!!
-
Στη σωστή θέση πάρκαραν.
-
Με mail στο YΠ. Προστασίας του Πολίτη.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με mail στο YΠ. Προστασίας του Πολίτη.+1.
Ακόμα δύο περιστατικά όπου αστυνομικοί δεν τη γλύτωσαν (κατ' αρχήν) κάνοντας χρήση της ιδιότητάς τους:
Συνελήφθη αστυνομικός για παράνομη διακίνηση κρεάτων και άλλων εμπορευμάτων
newsblog | Σάββατο 3 Απριλίου 2010 | 15:39
53χρονος αστυνομικός, ο οποίος έχει το βαθμός του Αστυνόμου Β΄συνελήφθη από συναδέρφους του στο 2ο χλμ της Ε.Ο Καρδίτσας – Αθηνών καθώς ήταν συνεπιβάτης σε φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 59χρονος και με το οποίο μεταφέρονταν: είκοσι τέσσερα (24) σφάγια προβάτων, επτά (7) σακούλες περιέχουσες τεμαχισμένο νωπό κρέας προβάτων, δύο (2) δοχεία δεκαέξι (16) κιλών έκαστο ελαιόλαδο και τρεις (3) χαρτόκουτες περιέχουσες εκατόν τριάντα (130) αυγά. Για κανένα από τα εμπορεύματα δεν υπήρχε τιμολόγιο, ενώ τα κρέατα δεν είχαν περάσει από κτηνιατρική επιθεώρηση. Η προέλευση των κρεάτων ερευνάται.Ένα ακόμα τροχαίο με εμπλοκή μεθυσμένου αστυφυλάκα
newsblog | Σάββατο 3 Απριλίου 2010 | 15:31
Αστυφύλακας, οδηγώντας υπό την επήρρεια αλκοόλ σε αυτό το περιστατικό το δικό του Ι.Χ αυτοκίνητο, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Παλαμά – Καρδίτσας. Το ατύχημα είχε μόνο υλικές ζημίες, ενώ από αλκοτέστ που υπεβλήθη από συναδέλφους του ο 21χρονος αστυφύλακας που υπηρετεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προέκυψε ότι οδηγούσε μεθυσμένος. Σε βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
.Η μια πλευρα θα λεει ''ειχα εκτακτο περιστατικο'' και η αλλη ''ειχα πρασινο'' και κλασσικα ακρη δεν θα βγει.Μα, στον νομο τιποτα δεν εννοειται. Οτι δεν οριζεται ρητως, δεν υπαρχει, οτι οριζεται ρητως, υπαρχει. Δεν μπορει ο ενας 'να πει το ταδε' κ ο αλλος 'να πει το δεινα'. Συμφωνα με τον τωρινο ΚΟΚ ετσι οπως ειναι γραμμενος, το συμπερασμα που προκυπτει ειναι οτι ωφειλουν να σεβονται τα φαναρια.
ΥΓ ΕΙπαμε, συμφωνα με τον νομο. Η πραγματικοτητα ειναι αλλη...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στη σωστή θέση πάρκαραν.Η ομάδα ΔΙΑΣ μπορει να μην δινει βαση στο αν πηγαινεις με 10χλμ παραπανω....αν ομως παιζει μπλοκο της τροχαιας και σου κανει σημα για υπερβαση οριου ταχυτητας.....αντε να μην σταματησεις. Η Βαρης Κορωπιου πρωινα και μεσημερια, εχει καθε 3-4 χλμ και δικαβαλο ζευγαρι
-
Επιστροφή Πάσχα....σήμερα, από Θήβα προς Αθήνα. Οι κανονικές λωρίδες πλήρεις και φυσικά και η ΛΕΑ σαν τρίτη λωρίδα κανονικά. Πότε πότε και κανένας που του έσκασε το ψυγείο από το σταμάτα ξεκίνα αναγκάζει όλη τη ΛΕΑ να χώνεται στη δεξιά κλπ. Σε κάποιο σημείο 2 αστυνομικά στη ΛΕΑ σταματάνε και γράφουν όσους δεν προλάβουν να βγούνε....οι οποίοι φυσικά χώνονται βιαίως στην δεξιά η οποία κόβεται περισσότερο ή χώνεται στην αριστερή που επίσης κόβεται.... το ότι δεν έχουμε συνεχείς καραμπόλες στην Ελλάδα είναι θαύμα... Αμέσως μετά σαν μαγεία ο δρόμος μοιάζει άδειος! Γιατί με τις βλακείες του να πηγαίνουν στη ΛΕΑ και με την ακόμα μεγαλύτερη η αστυνομία να κλείνει τη ΛΕΑ (που κακώς αλλά ρεαλιστικώς έχει γίνει κανονική λωρίδα) προκαλώντας απανωτές αλλαγές η μωτ ροής έχει πάει κατά διαόλου....
Έπρεπε να είναι κλειστή από την αρχή η ΛΕΑ και να αστυνομεύεται από κινούμενους αστυνόμους...
Γενικά βασικές γνώσεις διαχείρισης ροής είναι κάτι που διαφεύγει πολλών.... Βασικά στην Ελλάδα καλύτερα να έχεις αυστηρά μία ή 2 λωρίδες συνέχεια παρά αυξομειούμενες. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...με τις βλακείες του να πηγαίνουν στη ΛΕΑ και με την ακόμα μεγαλύτερη η αστυνομία να κλείνει τη ΛΕΑ (που κακώς αλλά ρεαλιστικώς έχει γίνει κανονική λωρίδα) προκαλώντας απανωτές αλλαγές η μωτ ροής έχει πάει κατά διαόλου....Πρώτη φορά που γράφουν για την ΛΕΑ και τους την λέμε και από πάνω;
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να αστυνομεύεται η ΛΕΑ καθ' όλο το μήκος της, ξέρω όμως ότι αυτό που μας περιγράφεις ήταν μια εξαιρετική αρχή και λειτουργεί παραδειγματικά όχι μόνο για όσους δέχτηκαν κλήση, αλλά για όλους όσους από εκείνη την ημέρα συνειδητοποίησαν ότι είναι μια παράβαση που πλέον τιμωρείται.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...με τις βλακείες του να πηγαίνουν στη ΛΕΑ και με την ακόμα μεγαλύτερη η αστυνομία να κλείνει τη ΛΕΑ (που κακώς αλλά ρεαλιστικώς έχει γίνει κανονική λωρίδα) προκαλώντας απανωτές αλλαγές η μωτ ροής έχει πάει κατά διαόλου....
Πρώτη φορά που γράφουν για την ΛΕΑ και τους την λέμε και από πάνω;
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να αστυνομεύεται η ΛΕΑ καθ' όλο το μήκος της, ξέρω όμως ότι αυτό που μας περιγράφεις ήταν μια εξαιρετική αρχή και λειτουργεί παραδειγματικά όχι μόνο για όσους δέχτηκαν κλήση, αλλά για όλους όσους από εκείνη την ημέρα συνειδητοποίησαν ότι είναι μια παράβαση που πλέον τιμωρείται.
+1
Κάθε αρχή και δύσκολη.
-
Η κίνηση στη ΛΕΑ θα έπρεπε να διώκεται τουλάχιστο ως πλημέλλημα και όχι να τιμωρείται με απλή κλησούλα... Αν κάποιο θύμα τροχαίου πεθάνει στην άσφαλτο επειδή οι γνωστοί εξυπνάκηδες θα κλείσουν αυτόματα τη ΛΕΑ μόλις αρχίσει το αναμενόμενο μποτιλιάρισμα, θα είναι πολύ αργά για να τους βρουν. Καλύτερη η πρόληψη...
Επίσης, από http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_5559.html:
Αυτή τη φορά δεν έφταιγαν τα κράνη που ήταν από ματατζήδες ούτε η ελλειπής εκπαίδευση αλλά η υπεροψία των δίτροχων αστυνομικών που πέρασαν με κόκκινο στη λεωφόρο Παπάγου με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με διερχόμενο αυτοκίνητο.
-
Το εχω δει και στην Αθηνων Πατρων σε επιστροφη. Καλα κανουν ειδικα στις μερες που και πολλες βλαβες συμβαινουν αλλα και ατυχηματα.
Πιστευω οτι αν υπηρχε τροπος να αστυνομευθει και η ΛΕΑ στο ποταμι αυτο δεν θα κολλαγε. Ειναι τοσο απλο οσο ζωα ειμαστε. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...με τις βλακείες του να πηγαίνουν στη ΛΕΑ και με την ακόμα μεγαλύτερη η αστυνομία να κλείνει τη ΛΕΑ (που κακώς αλλά ρεαλιστικώς έχει γίνει κανονική λωρίδα) προκαλώντας απανωτές αλλαγές η μωτ ροής έχει πάει κατά διαόλου....Πρώτη φορά που γράφουν για την ΛΕΑ και τους την λέμε και από πάνω;
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να αστυνομεύεται η ΛΕΑ καθ' όλο το μήκος της, ξέρω όμως ότι αυτό που μας περιγράφεις ήταν μια εξαιρετική αρχή και λειτουργεί παραδειγματικά όχι μόνο για όσους δέχτηκαν κλήση, αλλά για όλους όσους από εκείνη την ημέρα συνειδητοποίησαν ότι είναι μια παράβαση που πλέον τιμωρείται.Ήμουν από τους πρώτους που επισήμαναν το πρόβλημα με την παράνομη χρήση της ΛΕΑ στον Κηφισό, στην ΑΟ και αλλού καθώς και το κακό παράδειγμα της χρήσης της από επαγγελματίες οδηγούς και μάλιστα λεωφορείων και νταλικών! Όμως η αστυνόμευση της ΛΕΑ και η εκπαίδευση των οδηγών που είναι το ευκταίο δεν θα πρέπει να συνδυάζεται με το κλείσιμό της για εισπρακτικούς σκοπούς.... Αυτό θέλω να τονίσω, τον λάθος τρόπο των αστυνομικών που έτσι συνέβαλαν στο πρόβλημα περισσότερο από ότι στη λύση του.
-
Πάντως και εγώ θεωρώ ότι καλά κάνανε και στηθήκανε να γράψουν στη ΛΕΑ. Όταν στήνονται στη μέση του πουθενά και γράφουν για ταχύτητα, όταν πάνε σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και γράφουν επειδή π.χ. πάρκαρες πιο κοντά από τα 10 μέτρα από φανάρι ή διασταύρωση (ναι, είχαν πάρει τις πινακίδες στον αδερφό μου με τέτοια αιτολογία ) και άλλα τέτοια φαιδρά τότε είναι καραγκιόζηδες.
Αλλά για πραγματικές παραβάσεις ας γράφουν και ας κονομάνε όσο θέλουν, δεν με πειράζει καθόλου.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όμως η αστυνόμευση της ΛΕΑ και η εκπαίδευση των οδηγών που είναι το ευκταίο δεν θα πρέπει να συνδυάζεται με το κλείσιμό της για εισπρακτικούς σκοπούς....Διαφωνώ.
Κατ'αρχήν, 'κλείσιμο της ΛΕΑ' = a contradiction in terms.
Κατά δεύτερον, μια χαρά μού αρέσει να εισπράττουν από τα ζώα της ΛΕΑ. Ουσιαστικά εμένα πληρώνουν για την ηλιθιότητά τους (πληρώνουν το κράτος ή την τοπική αυτοδιοίκηση, άρα ωφελούν εμένα!)
Αυτό θέλω να τονίσω, τον λάθος τρόπο των αστυνομικών που έτσι συνέβαλαν στο πρόβλημα περισσότερο από ότι στη λύση του.
Δε χειροτέρεψαν το πρόβλημα, απλά το έφεραν λίγο πιο νωρίς.
Αυτοί που γλύτωσαν, ας πούμε, από το μπλόκο στη ΛΕΑ, κατάφεραν και έκαναν merge στις κανονικές λωρίδες και έτσι προκάλεσαν το γνωστό πρόβλημα, θα έκαναν το ίδιο ακριβώς πράγμα λίγο πιο μετά.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Κατά δεύτερον, μια χαρά μού αρέσει να εισπράττουν από τα ζώα της ΛΕΑ. Ουσιαστικά εμένα πληρώνουν για την ηλιθιότητά τους (πληρώνουν το κράτος ή την τοπική αυτοδιοίκηση, άρα ωφελούν εμένα!)+1. Χίλιες φορές καλύτερα να κυνηγάνε τέτοιες παραβάσεις που είναι όντως επικίνδυνες, παρά να κόβουν κλήσεις για 155Km/h σε ευθείες αυτοκινητόδρομου...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Αυτες ειναι ουσιαστικες παραβασεις. Η κινηση στην ΛΕΑ ειναι πολυ πιο 'πραγματικη' παραβαση απο τα γελοια ορια ΤΟΥΣ. Καλως λοιπον εκαναν.+1
πριν κανα χρονο στο υψος της μεταμορφωσης (καθοδος) με μποτιλιαρισμενες ολες τις λωριδες 'ζητας' με ταινια ξεκιναει να μαντρωνει αυτοκινητα στην ΛΕΑ για καμια 200+ μετρα
φαγανε καλα οι αμυαλοι μουλοι... -
Τι ταινια ηταν? Εγραφε ΕΛ.ΑΣ πανω (η πορτοκαλι) ή αυτη που αγοραζει ο οποιοσδηποτε στα Praktiker ασπρη κοκκινη?
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Αυτες ειναι ουσιαστικες παραβασεις. Η κινηση στην ΛΕΑ ειναι πολυ πιο 'πραγματικη' παραβαση απο τα γελοια ορια ΤΟΥΣ. Καλως λοιπον εκαναν.
+1
πριν κανα χρονο στο υψος της μεταμορφωσης (καθοδος) με μποτιλιαρισμενες ολες τις λωριδες 'ζητας' με ταινια ξεκιναει να μαντρωνει αυτοκινητα στην ΛΕΑ για καμια 200+ μετρα
φαγανε καλα οι αμυαλοι μουλοι...Απίστευτο σκηνικό. Ένα video +00 λέξεις!!!
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Όμως η αστυνόμευση της ΛΕΑ και η εκπαίδευση των οδηγών που είναι το ευκταίο δεν θα πρέπει να συνδυάζεται με το κλείσιμό της για εισπρακτικούς σκοπούς....
Διαφωνώ.
Κατ'αρχήν, 'κλείσιμο της ΛΕΑ' = a contradiction in terms.
Κατά δεύτερον, μια χαρά μού αρέσει να εισπράττουν από τα ζώα της ΛΕΑ. Ουσιαστικά εμένα πληρώνουν για την ηλιθιότητά τους (πληρώνουν το κράτος ή την τοπική αυτοδιοίκηση, άρα ωφελούν εμένα!)
Αυτό θέλω να τονίσω, τον λάθος τρόπο των αστυνομικών που έτσι συνέβαλαν στο πρόβλημα περισσότερο από ότι στη λύση του.
Δε χειροτέρεψαν το πρόβλημα, απλά το έφεραν λίγο πιο νωρίς.
Προχθές γύρναγα από κάτι βαφτίσια στο χωριό μου, νωρίς το βράδυ.
Από τη Θήβα μέχρι τη διασταύρωση της Χαλκίδας είχε απίστευτη κίνηση.
Γιατί?
Γιατί κάποιοι λακαμοπίτουρες θεώρησαν ότι η ΛΕΑ είναι λωρίδα για ΑΜΕΑ (στο μυαλό, και συγνώμη που θίγω τα άτομα που έχουν πραγματικό πρόβλημα χρησιμοποιόντας αυτήν τη λέξη). Όπως ήταν λογικό κάποιοι 'μένανε', ανεβάζαν θερμοκρασίες κτλ. Οπότε σταματάγανε οι άνθρωποι στη ΛΕΑ. Και τα ζαγάρια που την είχαν κάνει Λωρίδα κυκλοφορίας μπαίνανε με το έτσι θέλω δεξιά με αποτέλεσμα να γίνεται πανικός.Το αποκορύφωμα ήταν πριν τη διασταύρωση της Χαλκίδας όπου για κάποιο λόγο (μάλον κάτι φτιάχνανε) είχαν βάλει στη ΛΕΑ κορίνες. Οπότε εκεί γινόταν μπάχαλο. Δυστυχώς αστυνομία να γράφει δεν είδα, παρότι πολύ θα το θελα. Αναρωτιέμαι αν γινόταν κάποιο ατύχημα σε αυτούς ή σε συγγενείς τους, και το ασθενοφόρο δε μπορούσε να φτάσει λόγο αντίστοιχων ζαγαριών, τι θα λέγανε.
Αυτοί που γλύτωσαν, ας πούμε, από το μπλόκο στη ΛΕΑ, κατάφεραν και έκαναν merge στις κανονικές λωρίδες και έτσι προκάλεσαν το γνωστό πρόβλημα, θα έκαναν το ίδιο ακριβώς πράγμα λίγο πιο μετά.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4