-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
γ) Κληρωτός ναύτης ή υπξκός δεν δικαιούται να κάνει έγγραφη υπηρεσιακή αναφορά (άρθρο 1801, παράγραφος 4 του Γενικού Κανονισμού του ΠΝ), άρα ο φίλτατος Hannibal μάλλον υπερβάλλει. Επίσης, το άρπαγμα από το λαιμό είναι επίθεση εναντίον αστυνομικού και σε βάζει μέσα χωρίς πολλά-πολλά. Ο αξιωματικός υπηρεσίας δεν μπορεί να κάνει και πολλά σ' αυτή την περίπτωση, πέρα από το να ενημερώσει το Διοικητή και να στείλει, ίσως, την αντίστοιχη Στρατο-Ναυτό-Αερονομία. Σκεφτείτε ότι δεν ξέρει αν είναι ακριβή αυτά που του αναφέρει τηλεφωνικά ο κληρωτός. Εγώ πάντως θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός. Η συμπεριφορά του αστυνομικού ήταν όντως απαράδεκτη, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι να τον κάνεις να τρέχει.
Den ton arpaksa. Egrapsa phga na ton arpaksw.
Kai o klhrwtos/ Strateysimos keleysths ( ypaks. dld) mporei na kanei yphresiakh anafora mesw enws loophole poy hparxei kai moy thn ekshghsw o dioikhths moy thn epwmenh mera opoy kai syntaksame thn anafora. Mesa se ayth thn anafora loipon yphrxan kai martyres (polites poy apla eidan to skhniko) alla kai enas anfipoploiarxos poy pernage kai eide to symban....Sthn telikh gia moiwsh mis8oy h sterhsh den kserw, kserw mono apo oti moy eipe o dioikhths moy (poy exoymne krathsei epafes kai pinoyme kai kana kafe poy kai poy) oti apla bre8hke kapoy konta sta synora.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
δεν υπάρχει ιεραρχική σχέση μεταξύ στρατιωτικών και αστυνομικών (ναι, το ξαναγράφω).Ώστε οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί δεν συνδέονται ιεραρχικά και δεν έχουν υποχρέωση απονομής χαιρετισμού και επίδειξης σεβασμού σε ανώτερους τους των Σ.Α και των Ε.Δ. αντίστοιχα; Κάποιος να ενημερώσει τότε τις Ε.Δ. γιατί διατείνονται περί του αντιθέτου. Μιας και η ιστορία του Hannibal αφορούσε το Π.Ν. ας χρησιμοποιήσουμε το Κεφάλαιο 22 του Κανονισμού του εν λόγω Κλάδου που στο Άρθρο 2203, Παράγραφο 2 ορίζει ότι:
'Οι σκοποί παρουσιάζουν όπλα στους: Ανώτατους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος και στους προς αυτούς εξομοιωμένους της Ελληνικής Αστυνομίας.'
Επίσης στην Παράγραφο 3 του ιδίου άρθρου ορίζεται ότι σε Ανώτερους και Κατώτερους Αξιωματικους των Ε.Δ., του Λ.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. ο σκοπός τηρεί στάση προσοχής με το όπλο παρά πόδα.
Αυτά ισχύουν και για τους υπόλοιπους δύο Κλάδους των Ε.Δ. Φυσικά ισχύουν και για τους αστυνομικούς προς στρατιωτικούς, όπως μου επιβεβαίωσε και φίλος και πρωην συνάδελφος αστυνομικός. Είναι άλλωστε από τα πρώτα που διδάσκονται στις σχολές των Ε.Δ. και των Σ.Α. (Οι στρατιωτικοί, αστυνομικοί και λιμενικοί θεωρούν αλλήλους συναδέλφους και προσφωνόνται έτσι μεταξύ τους καθώς άπαντες τελούν υπό τα όπλα όντας επιφορτισμένοι με την άμυνα και ασφάλεια της πατρίδας, ο καθένας από το πόστο του φυσικά. Για αυτό και υπάρχει συναδελφική αλληλεγγύη καθώς έχουν κοινή αποστολή και σκοπό.).
Το ότι υπάρχει προφανής ιεραρχική διασύνδεση μεταξύ των Ε.Δ. και των Σ.Α. φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα που είναι ανηρτημένος στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ και ανστιστοιχεί τους βαθμούς των Ε.Δ. με αυτούς των Σ.Α. http://www.astynomia.gr/images/stories/ ... 29_Ell.jpg Επίσης να θυμίσω ότι το μισθολόγιο όλων των Αξ/κών είναι βάσει του μισθολογίου του Ανθυπολοχαγού του Ε.Σ. και αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς πρόκεται για στελέχη παρόμοιας αποστολής Όπλων και Σωμάτων.
Κλείνοντας να διευκρινίσω ότι δεν μίλησα ποτέ για διοικητική υπαγωγή (που φυσικά και δεν υπάρχει) αλλά για ιεραρχικό σεβασμό βάσει βαθμού. Αν κάποιος ληστεύει μια τράπεζα, οποιοσδήποτε ένστολος (στρατιωτικός, αστυνομικός, λιμενοφύλακας) έχει υποχρέωση να προσπαθήσει να τον συλλάβει και μετά να τον παραδώσει στα αρμόδια όργανα (αυτό το λέω για τα πλημμελήματα που αναφέρθηκαν... αυτό μας έλειπε να μην συλληφθεί ληστής τράπεζας επειδή έιναι αστυνομικός ή στρατιωτικός - και να είναι που θα το ξέρει ο διενεργών την σύλληψη και στην τελική δεν έχει σημασία καθώς σταματάει αυτόφωρο αδίκημα).
ΥΓ: Τα άρματα μάχης ΔΕΝ έχουν πινακίδες κυκλοφορίας αλλά αριθμό γραμμένο σε ειδικό πλάισιο με χρώμα. Επίσης οποιαδήποτε επιβλαβής ενέργεια εναντίον στρατιωτικού υλικού θεωρείται εχθρική πράξη και αντιμετωπίζεται ανάλογα. Θα είχε συλληφθεί από το πλήρωμα ο τροχαίος αν πήγαινε να κάνει ζημία στο άρμα...
Επειδή όμως είμαστε σταματώ εδώ. Καλό σας απόγευμα.
Πολύ φιλικά, ένας πρώην στρατιωτικος.
-
Ευχαριστώ
-
??
-
Σήμερα το πρωί στο κομμάτι από Άρτα μέχρι Αντίρριο μέτρησα όχι ένα, όχι δύο αλλά... οχτώ μπλόκα τροχαίας! Στάθηκα μάλιστα άτυχος σε ένα εξ' αυτών και μου έραψαν ένα ωραιότατο κουστούμι αξίας 400 ευρώ (+7 πόντοι στο ΣΕΣΟ) για παραβίαση διπλής διαχωριστικής. Μάλιστα μου έκαναν και σκόντο μιας και δεν προσμέτρησαν την ταχύτητά μου, η οποία ήταν πάνω από το επιτρεπτό όριο και ικανή επιβολής προστίμου 350 ευρώ επιπλέον. Οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής:
- Δεν παίρνουν πια πινακίδες/δίπλωμα για την παραβίαση τις διπλής; Σε ίδια περίπτωση πριν 6-7 χρόνια εκτός από το πρόστιμο είχες και αφαίρεση για ένα μήνα.
- Δια στόματος αστυνομικού, που με σταμάτησε στην ΑΟ πριν λίγες ημέρες για παραβίαση ορίου στο ύψος του αεροδρομίου, έμαθα ότι υπήρξε ρητή εντολή Χρυσοχοΐδη για μεγάλη αστυνόμευση, επιβολή προστίμων και φυσικά μαχαίρι στο σβήσιμο κλήσεων.
- Δια στόματος άλλου αστυνομικού, που με σταμάτησε λίγο μετά την Αμφιλοχία στο ρεύμα προς Αθήνα δύο μήνες πριν για όριο ταχύτητας, μου είπε το εξής: «Αφού τα ξες τα μέρη, τι τρέχεις (σσ: ο γράφων είναι κατά το ήμισυ Αρτινός); Με όριο 50 αν πήγαινες μέχρι 85 δε σε έγραφα, δεν πιάνω κανέναν. Αλλά κι εσύ 109; (σσ: εκτός κατοικημένης) Νταξ', θα σου γράψω ένα 40άρι να το πληρώσεις αύριο να γίνει ένα εικοσαρικάκι! Πρόσεξε μόνο τις κάμερες παρακάτ' γιατί αυτές δε χαρίζονται, στο στέλνουν στο σπίτι κατ' ευθείαν!».
Το τερπνόν (μείωση ατυχημάτων) μετά του ωφελίμου (κρατικά έσοδα) λοιπόν. Προσοχή λοιπόν στον Αντιρρίου-Ιωαννίνων (είναι που είναι καρόδρομος ούτως ή άλλως) και προσοχή και στις σταθερές κάμερες διότι προφανώς γράφουν επάνω από κάποιο όριο (να είναι άραγε τα 85 με όριο 50; Κανείς δεν ξέρει...).
-
Σήμερα άνοιξα σε φανάρι χωρίς να προσέξω το περιπολικό που περίμενε παρακάτω. Ξεκίνησε και ήρθε πίσω μου με φάρο (και σειρήνα που δεν άκουγα γιατί είχα δυνατά μουσική). Εγώ τους είχα δει, είχα κόψει και πήγαινα μόνο με 10χαω περισσότερο από το όριο.
Μόλις σταμάτησα, έσβησα και άνοιξα το παράθυρο ενώ αυτοί είχαν έρθει από τις δυο πλευρές του αυτοκινήτου και μου μιλούσαν ενώ στεκόντουσαν στο ύψος των πίσω παραθύρων.
- Σβήστε τη μηχανή, μου λένε
Επειδή είχα σβήσει δεν έκανα τίποτε και τους ρώτησα απότομα 'Γιατί με σταματήσατε ενώ έτρεχα λίγο παραπάνω από το όριο;' - Σβήστε τη μηχανή, μου ξαναλέει
- Την μηχανή την έχω σβήσει, εσείς γιατί με σταματήσατε ενώ δεν έτρεχα πολύ πάνω από το όριο;
- Για έλεγχο σας σταματήσαμε, όχι γιατί τρέχατε.
- Αφού δεν θα με γράψετε θα σας δείξω ότι θέλετε.
- Το αμάξι είναι δικό σας;
- Ναι.
Κάθονται προσεκτικά πιο πίσω από μένα και κοιτάνε προσεκτικά τις κινήσεις μου
(το χέρι στο όπλο μόλις σήκωσα το σάκο μου που έχω το πορτοφόλι) - Τα χαρτιά είναι εδώ μέσα, δεν έχει τίποτε άλλο.
κλπ κλπ έλεγχος στοιχείων και μου λένε να βγω από το αυτοκίνητο και να σταθώ μπροστά στο περιπολικό. - Έχετε όπλο επάνω σας;
- Όχι.
- Τι έχετε στις τσέπες σας;
- Κλειδιά και λεφτά.
- Να κάνουμε έλεγχο;
- Ναι.
Αφού βεβαιώνονται ότι δεν έχω όπλο
είναι πιο ήσυχοι και με ρωτάνε - Έχετε όπλα στο αμάξι ή κάτι παράνομο;
- Όχι
- Να κοιτάξουμε;
- Όσο θέλετε.
- Εσείς θα σταθείτε λίγο πιο εκεί όμως.
- Εδώ καλά είμαι; Να με βλέπετε όσο κοιτάτε.
Γιατί κάνετε έλεγχο; - Ψάχνουμε κάποιον με ίδιο αυτοκίνητο
γιατί έγινε απόπειρα ληστείας, έχει κι άλλα μπλόκα παρακάτω και επειδή δεν κυκλοφορούν πολλά ίδια αμάξια σας σταματήσαμε.
Αφού δεν βρήκε τίποτε μέσα στο αμάξι με ρώτησαν - Να κοιτάξουμε στο πορτμπαγκάζ;
- Ναι.
Έψαξε πίσω και μετά μου έδωσαν τα χαρτιά μου. - Εσείς που πηγαίνετε;
- Στην Αγία Τριάδα, χτίζω εκεί.
Ξεκίνησα και με παρακολουθούσαν από απόσταση και φυσικά πήγα στην Περαία στην τράπεζα όπου με ακολούθησαν και μετά έφυγαν.
Μετά πήγα στην Αγία Τριάδα.
Δεν ξέρω τι έκανε ο τύπος που έχει ίδιο αμάξι με το δικό μου αλλά πρέπει να είναι σούπερ κακοποιός.
- Σβήστε τη μηχανή, μου λένε
-
δεν εχει τυχει να με σταματήσουν για ελεγχο αλλα αυτές οι ερωτησεις τους είναι εκπληκτική ευκαιρία για χαβαλέ.
πχ
Έχετε όπλα στο αμάξι ή κάτι παράνομο;τρεις πυρηνικές κεφαλες και 5 πυραύλους
Εσείς που πηγαίνετε;
να ρίζω ενα λουτσο
κλπ
θα σε μαζέψουν σίγουρα
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Το τερπνόν (μείωση ατυχημάτων) μετά του ωφελίμου (κρατικά έσοδα) λοιπόν. Προσοχή λοιπόν στον Αντιρρίου-Ιωαννίνων (είναι που είναι καρόδρομος ούτως ή άλλως) και προσοχή και στις σταθερές κάμερες διότι προφανώς γράφουν επάνω από κάποιο όριο (να είναι άραγε τα 85 με όριο 50; Κανείς δεν ξέρει...).
Μείωση ατυχημάτων δεν θα έχουμε μόνο με τον περιορισμο των παραβιάσεων του ορίου ταχύτητας. Γιατί δεν βγαίνει η Τροχαία ν' αρχίσει να γράφει για παραβίαση προτεραιότητας-διπλής διαχωριστικής-ερυθρού σηματοδότη, αντικανονική κίνηση σε μονόδρομο, παρκάρισμα πάνω σε γωνίες που περιορίζουν την ορατότητα και όλα τ' άλλα που κατά κόρον γράφουμε όλοι στα 'Ζώα' και αφορούν σε συμπεριφορές άκρως επικίνδυνες για όλους τους εμπλεκόμενους, ζώα και μη. Αφού σε όλους μας τυχαίνει τουλάχιστο ένα περιστατικό την ημέρα, δεν είναι κάτι σπάνιο. Ξέρω ότι βαριούνται να πάρουν τις μηχανές και να γυρνάνε σαν την άδικη κατάρα, αλλά πολύ θα το χαρώ να δω να σταματάνε το ζώο μερικά δευτερόλεπτα μετά την ταρζανιά, όσο είναι ακόμα ζεστές οι κατάρες...
-
Πιστεψε με υπαρχουν πολλοι ερευνητές που δουλευουν σκληρα για να γινουν ολα αυτα αυτοματα μια μερα. Και τοτε αναμενονται διαμαρτυριες αναλογες με αυτες για τις καμερες
-
Εμ βεβαια, ολοι γουσταρουμε αν τη σκαπουλαρουμε 'μαγκιορικα' οταν μας σταματησουν, αλλα μετα θα γκρινιαξουμε που δε γραφουν τα διπλοπαρκαρισμενα, τους σφηνες απο τα δεξια στο φαναρι κλπ κλπ. Ελλαδαρα!
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δεν εχει τυχει να με σταματήσουν για ελεγχο αλλα αυτές οι ερωτησεις τους είναι εκπληκτική ευκαιρία για χαβαλέ.πχ
Εσείς που πηγαίνετε;
να ρίζω ενα λουτσο
κλπ
θα σε μαζέψουν σίγουρα
Η ερωτιση για τα οπλα ειναι λογικη.
Εμενα -καποτε- μ ειχαν ρωτησει αν εχω κατι παρανομο στ αμαξι και φυσικα τους ειπα οχι.
Οταν βρηκαν το γκλοκ τα δαν κωλλιωμενα!
Παλι καλα που χα χαρτια μαζι μου -αρα νομιμο - και το χα σε 3 τεύχη πεταμενο σ ολο το αμαξι -
Α ρε Wagner, για αυτο μ΄αρεσεις, γιατι πανω που πας να πεις κατι που βγαζει νοημα, τα ξανακανεις ολα πουτ@ν@
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
...Γιατί δεν βγαίνει η Τροχαία ν' αρχίσει να γράφει για παραβίαση προτεραιότητας-διπλής διαχωριστικής-ερυθρού σηματοδότη, αντικανονική κίνηση σε μονόδρομο, παρκάρισμα πάνω σε γωνίες που περιορίζουν την ορατότητα και όλα τ' άλλα που κατά κόρον γράφουμε όλοι στα 'Ζώα' και αφορούν σε συμπεριφορές άκρως επικίνδυνες για όλους τους εμπλεκόμενους, ζώα και μη. Αφού σε όλους μας τυχαίνει τουλάχιστο ένα περιστατικό την ημέρα, δεν είναι κάτι σπάνιο. Ξέρω ότι βαριούνται να πάρουν τις μηχανές και να γυρνάνε σαν την άδικη κατάρα, αλλά πολύ θα το χαρώ να δω να σταματάνε το ζώο μερικά δευτερόλεπτα μετά την ταρζανιά, όσο είναι ακόμα ζεστές οι κατάρες...
...μέτρησα όχι ένα, όχι δύο αλλά... οχτώ μπλόκα τροχαίας! Στάθηκα μάλιστα άτυχος σε ένα εξ' αυτών και μου έραψαν ένα ωραιότατο κουστούμι αξίας 400 ευρώ (+7 πόντοι στο ΣΕΣΟ) για παραβίαση διπλής διαχωριστικής.
Μπράβο στους αστυνομικούς λοιπόν;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Α ρε Wagner, για αυτο μ΄αρεσεις, γιατι πανω που πας να πεις κατι που βγαζει νοημα, τα ξανακανεις ολα πουτ@ν@Δεν με ρωτισαν αν εχω οπλο.
Με ρωτησαν αν εχω κατι παρανομο.
Δεν ειχα.Πριν απο κανα χρονο και βαλε, πεφτω παλι σε μπλοκο για ελεγχο κ ειμαι με το γλΑστρακι.
Ο ενας απο τους μπατσους ειναι αδερφος φιλου, αλλα ο παπαρας δεν με θυμαται και ξεκιναει τον ελεγχο.
Χαρτια αρχικα και μετα σκαει ερωτηση.
Εχετε τιποτα παρανομο πανω σας;;
Κ ενω ποιο πριν ημουν φυσιολογικοτατος, παιρνο το 'καμμενο υφος' και του λεω, οχι φιιιλαααραααακι, τα πιαμε ολα με τον φιλο μου Νικο Αδερφοσου...Καγκελο το μπλοκο
Καγκελο κ ο τυπος....Ωχ... Μαλακα.... Εσυ εισαι ο Βαγκνερ...
Οχι ρε μαλακα, ο Πασαρης ειμαι -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δεν εχει τυχει να με σταματήσουν για ελεγχο αλλα αυτές οι ερωτησεις τους είναι εκπληκτική ευκαιρία για χαβαλέ.πχ
Εσείς που πηγαίνετε;
να ρίζω ενα λουτσο
κλπ
θα σε μαζέψουν σίγουρα
Φαντάζει γελοίο το να σε ρωτάνε αν έχεις κατι παράνομο αλλά έτσι λέει ο κανονισμός. Οι ερωτήσεις του τύπου 'που πας', 'από που έρχεσαι' κλπ βοηθάνε στο να καταλάβουν αν έχουν απέναντι τους κάποιον φυσιολογικό άνθρωπο ή κάποιο σουρωμένο, φτιαγμένο, ψυχασθενή κλπ
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
δεν εχει τυχει να με σταματήσουν για ελεγχο αλλα αυτές οι ερωτησεις τους είναι εκπληκτική ευκαιρία για χαβαλέ.
πχ
Εσείς που πηγαίνετε;
να ρίζω ενα λουτσο
κλπ
θα σε μαζέψουν σίγουρα
Φαντάζει γελοίο το να σε ρωτάνε αν έχεις κατι παράνομο αλλά έτσι λέει ο κανονισμός. Οι ερωτήσεις του τύπου 'που πας', 'από που έρχεσαι' κλπ βοηθάνε στο να καταλάβουν αν έχουν απέναντι τους κάποιον φυσιολογικό άνθρωπο ή κάποιο σουρωμένο, φτιαγμένο, ψυχασθενή κλπ
Αυτό είναι επίσημη τακτική, εγκεκριμένη από τους αρμόδιους βάσει στοιχείων ή είναι συνδυασμός 'εμπειρικής' γνώσης/μαγκιάς; Γιατί είχα προ ημερών αυτή τη συζήτηση με φίλους και δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε κάπου.
-
Το να σε ρωτανε αν εχεις τιποτα παρανομο πανω σου, απολυτως λογικη ερωτηση.
Το να σε ρωτανε που ησουν κ που πας, απολυτως λανθασμενη, εκτος αν ψαχνουν κανεναν που του μοιαζεις (εσυ ή το οχημα).
Το να την στηνουν για διπλες γραμμες στα μοναδικα σημεια ενος πολυ μεγαλου δρομου (γεματου αργοκινητες νταλικες+που εξυπηρετει ολη την Δυτικη Ελλαδα) που ειναι ασφαλες να προσπερασεις, τα οποια εντελως τυχαια εχουν διπλη γραμμη, οταν λιγο πριν κ λιγο μετα μας σκοτωνουν στις στροφες (πχ οι ντοπιοι που ξερουν οτι στις μεγαλες ευθειες εχει μπλοκα) ειναι καθαρη φορολογια.
Κ πριν ακουσω οτιδηποτε, εχω γραψει πολλες φορες για γνωστο μου, τροχομπατσο επαρχιακης πολης, κ τα καφριλικια στα οποια επιδιδονται βασει διαταγων ανωτερων για να γεμιζει το ταμειο...
-
Wagner669= θεός!
Τρελό τρολάρισμα!! -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το να σε ρωτανε αν εχεις τιποτα παρανομο πανω σου, απολυτως λογικη ερωτηση.Αραγε εχει απαντησει κανεις θετικα?
-
Οποτε αυτες τις μερες προσεχουμε... Αυριο πρεπει να συγκρατηθω...
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4