Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Το μωρακι προφανώς δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά το παράδειγμα αφορούσε εμένα, και το πώς αλλάζουν οι αντιλήψεις μας ανάλογα με το αν έχουμε προσωπική εμπειρία απο κάτι ή οχι
Οι 'κομπλεξαρισμένοι ορισμένοι' δεν είναι κατ'ανάγκη απο το forum και δεν την καταλαβαίνω αυτή τη μανία να βρούμε αφορμή να βριστούμε. Αφορά άτομα όπως τύπο σε 'μπέμπα' προ ετών που είχε πεί το αμίμητο, (κολλημένος σε ουρά και κλείνοντας την άτυπη μοτο-οδό ανάμεσα στα αυτοκίνητα εσκεμμένα) 'Κάτσε ρε φιλαράκο, εγώ έδωσα τόσα μύρια για τη μπέμπα και εσύ με το πρα-πρά σου θές να κάνω άκρη να περάσεις;'
(νομίζω το έχω ξαναγράψει παλαιότερα ίσως στο topic με τις μοτοσυκλέτες)
Εν πάσει περιπτώσει το θέμα είναι αδιέξοδο, απο τη στιγμή που χρεώνεται στον μοτοσυκλετιστη εκ των προτέρων η κακή πρόθεση για εκμετάλλευση και δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό (λόγω έλλειψης σχετικών εμπειριών) το κίνητρό του.
Δεν ψάχνω αφορμή να βριστώ με κανένα, απλά ρωτώ για να καταλάβω τι θέλει να πει ο συνομιλητής μου. Εδώ μέσα έγραψες για κομπλεξαρισμένους εδώ θα σε ρωτήσω.
Τα παραδείγματα που αναφέρεις καλά μεν αλλά όχι για το θέμα που συζητάμε. Ο ηλίθιος με την BMW θα μπορούσε να οδηγεί οτιδήποτε, κι εσύ, ή εγώ παράδειγμα είναι, θα μπορούσε αντί να αλλάξει θετικά ακούγοντας το μωρό να κλαίει να αλλάξει αρνητικά.
Χρεώνεται εκ των προτέρων στους μοτοσυκλετιστές η κακή πρόθεση γιατί απλά υπάρχει.
Ο καθένας μας όταν επιλέγει ένα μέσο γνωρίζει εξ αρχής τα υπέρ και τα κατά που έχει, το να ψάχνει μετά δικαιολογίες για να ελαττώσει κάποια κατά είναι μάλλον λάθος.
Για να σου απαντήσω με παράδειγμα αντίστοιχο της έλλειψης σεβασμού όσων προσπερνούν τη σειρά θα μπορούσα να σου πω να μη φορά ο αναβάτης δερμάτινα και γάντια για να μη ζεσταίνετε. Με λίγα λόγια, η μεταβίβαση των προβλημάτων μας στους άλλους δε μας δίνει δίκιο. Ίσως να συμβαίνει το αντίθετο.
Γιατί μου δίνει το δικαίωμα να πω ότι αυτός που προσπερνά την σειρά είναι ο ίδιος που παρκάρει τη μοτοσυκλέτα του πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο της τράπεζας για να μη περπατήσει πολύ και μόλις μπει πάει κατευθείαν στο γκισέ για 'να ρωτήσει κάτι' και προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του μη περιμένοντας γιατί 'έχει αφήσει το μηχανάκι και φοβάται μη του το κλέψουν'.
Για το θέμα εμπειριών που αναφέρεις ( σαν αιτία γιατί δε μπορώ να καταλάβω τον μοτοσικλετιστή) ας το αφήσουμε καλύτερα. Μπορεί να λείπει ο Obelix αλλά ξέρεις πόσοι εγκάθετοι θα αρχίσουν τα περί ηλικίας αν αρχίσω να αναφέρω μοντέλα μοτοσυκλετών.