-
Βραδυ Σαββατου, γυριζω σπιτι. Πισω μου κολλαει οχημα μη αναγνωρισιμου τυπου απο τον καθρευτη, με xenon που ολος περιεργως ηταν ρυθμισμενα. Καθομαι δεφια λοιπον, κοβω, και περναει αυτος:
Το συγκεκριμενο youdie ειναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ. Για οση ωρα το ακολουθησα (δεν μπορουσε να παει και πολυ γρηγορα) σε καθε ανωμαλια αρχικα εβρισκε κατω ο πισω προφυλακτηρας και στη συνεχεια το πισω μερος σχεδον αναπηδουσε! Οι ταχυτητες που κινουμαστε ηταν γυρω στα 50 χλμ και δεν μπορω να πω για το πως στριβει, μονο να μαντεψω.
Εμφανισιακα το οχημα παει για τους αυστραλους, το οτι κυκλοφορει χωρις αμορτισερ παει για τα απιθανα, 3 σε 1 ο τυπος! -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Για το θέμα εμπειριών που αναφέρεις ( σαν αιτία γιατί δε μπορώ να καταλάβω τον μοτοσικλετιστή) ας το αφήσουμε καλύτερα. Μπορεί να λείπει ο Obelix αλλά ξέρεις πόσοι εγκάθετοι θα αρχίσουν τα περί ηλικίας αν αρχίσω να αναφέρω μοντέλα μοτοσυκλετών.
Δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι τσάμπα γράφουμε. Είναι αυτονόητο για κάποιους ότι αφού δεν επικροτούμε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, δε γνωρίζουμε το κίνητρο που τους οδηγεί σε αυτήν. Κι ας προσπαθείς εσύ να εξηγήσεις ότι το κίνητρο είναι λάθος αφού είναι απόρροια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ επιλογής η οποία έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της στοιχεία.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Δεν είναι μόνο θέμα τήρησης του γράμματος του νόμου. Είναι θέμα ότι στην πράξη απαιτείς (εσύ και κάθε μοτοσυκλετιστής που έχει την ίδια άποψη με εσένα) 'και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο'. Θέλεις να κινηθείς πολύ πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα, κάτι που σου επιτρέπει το μέγεθος και η ευελιξία του οχήματός σου, και όταν δεν χρειάζεται να ενοχλήσεις τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου αλλά και όταν αυτό θα σημαίνει ότι θα τους ενοχλήσεις. Θέλεις και να κινηθείς πιο γρήγορα αλλά και να μη ζεσταθείς περισσότερο από τους επιβάτες 4τροχων.
By the way, όσοι κλέβετε σειρά στα διόδια ελέγχετε αν τα αυτοκίνητα που ξεπερνάτε έχουν όλα air-condition; Είστε σίγουροι ότι κλέβετε από τους προνομιούχους;Εγώ το βλέπω ως trade-off. Κυκλοφορώντας με το αυτοκίνητο οπουδήποτε -εκτός από την κίνηση στο κέντρο- φτάνω πιο άνετα στον προορισμό μου (χειμώνα-καλοκαίρι). Με τη μηχανή φτάνω πιο γρήγορα. Οπότε είναι θέμα του τι προτιμάει κανείς, να ζεσταθεί αλλά να φτάσει γρήγορα ή να πήξει σταματημένος αλλά έστω πιο δροσερά και με τη μουσικούλα του;
Από εκεί και πέρα όταν διαλέγω (ή αναγκάζομαι να διαλέξω) το αυτοκίνητο, κάνω ότι είναι εύλογα δυνατόν για να βοηθήσω όσους κινούνται με δίκυκλο ώστε να πάνε πιο γρήγορα. Όταν είμαι με την μηχανή, ελπίζω οι υπόλοιποι οδηγοί αυτοκινήτων να κάνουν το ίδιο για μένα, δεν μπορώ να το απαιτήσω όμως.
Όσον αφορά τα αμάξια χωρίς air-condition, ακόμα κι έτσι οι επιβάτες τους είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα γιατί έχουν μια ελάχιστη σκιά και φοράνε προφανώς ελαφριά ρούχα. Δεν αναγκάζονται να φοράνε χοντρά μπουφάν και παντελόνια (το ότι τα περισσότερα είναι μαύρα -ακόμα και τα καλοκαιρινά!- είναι μαλακία των δικυκλιστών που συχνά γίνονται fashion victims χειρότεροι και από γυναίκες) και ένα σφιχτό θερμός στο κεφάλι.Αν κάνεις ένα γράφο με την επιπλέον καθυστέρηση που προκύπτει από μια μηχανή που κλέβει την σειρά, για όσους περιμένουν πίσω είναι ποσοστιαία αμελητέα σε σχέση με το συνολικό χρόνο παραμονής στην ουρά. Αυτό, σε συνδυασμό με το κίνδυνο θερμοπληξίας και αφυδάτωσης του μοτοσυκλετιστή (η βροχή και το κρύο δεν με νοιάζουν και σε τέτοιες συνθήκες θα περίμενα κανονικά στην ουρά) με κάνουν να έχω αυτή την άποψη, ότι δηλαδή σε τέτοιες συνθήκες οι μηχανές είναι αναγκαίο να έχουν 'ειδική μεταχείρηση'. Και το ξαναλέω, αυτό ακόμα και όταν οδηγώ μαύρο αυτοκίνητο χωρίς a/c (έχω βρεθεί και σε τέτοια θέση).
Τώρα, αν σας/μας προσπεράσει κάποιος ξεκράνωτος με t shirt, βερμούδα και σαγιονάρες τότε δικαίως να αγανακτήσετε, δεν το κάνει λόγω ανάγκης αλλά για βόλεμα. Όσον αφορά αυτό που έγραψε ο tazio, σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κλπ. περιμένω κανονικότατα στην ουρά (αφότου έχω παρκάρει σε σημείο που να μην ενοχλείται κανείς) γιατί ακριβώς δεν έχω κάποιο 'ειδικό δικαίωμα' παραπάνω από όλους τους υπόλοιπους. Ειδικότερα όμως στο θέμα της συζήτησης (καλοκαίρι στα διόδια) εξήγησα γιατί ακολουθώ μια τακτική που από πολλούς μπορεί να θεωρηθεί αντικοινωνική.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
η λογική του μηχανόβιου που προσπερνά και πληρώνει πρώτος στα διόδια είναι συνυφασμένη με τη γενικότερη ελληνική κουλτούρα και το ταμπεραμέντο του 'χωσίματος'......δεν εχω παρακολουθησει την κουβεντα, αλλα στα διοδια χωνονται κ προσπερνανε και ιχήδες...
-
Για το θέμα εμπειριών που αναφέρεις ( σαν αιτία γιατί δε μπορώ να καταλάβω τον μοτοσικλετιστή) ας το αφήσουμε καλύτερα. Μπορεί να λείπει ο Obelix αλλά ξέρεις πόσοι εγκάθετοι θα αρχίσουν τα περί ηλικίας αν αρχίσω να αναφέρω μοντέλα μοτοσυκλετών.
Δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι τσάμπα γράφουμε. Είναι αυτονόητο για κάποιους ότι αφού δεν επικροτούμε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, δε γνωρίζουμε το κίνητρο που τους οδηγεί σε αυτήν. Κι ας προσπαθείς εσύ να εξηγήσεις ότι το κίνητρο είναι λάθος αφού είναι απόρροια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ επιλογής η οποία έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της στοιχεία.
lokatzis μακραν τσαμπα το σαλιο να μιλαμε, δες και το απο κατω σου 'trade off' που λεγανε και στο χωριο μου ,καλα εκει ελεγαν 'bopper off',
μιλαμε για τις δικαιολογιες!!
Για μενα οποιος σπαει ουρα χωρις να ζητησει αδεια απο ολους και οχι μονο απο τον τελευταιο δε πα να ειναι και john merick τρωει κλεισιμο και ειδικα στα διοδια ακομα και ανοιγμα πορτας συνοδηγου (οχι βεβαια την τελευταια στιγμη) veradero σημερα στα διοδια κορινθου 12:47 -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
η λογική του μηχανόβιου που προσπερνά και πληρώνει πρώτος στα διόδια είναι συνυφασμένη με τη γενικότερη ελληνική κουλτούρα και το ταμπεραμέντο του 'χωσίματος'...
Ενδιαφέρουσα η παράθεση των προσωπικών σου κοινωνικών αξιών , άτοπη η προσπάθεια εξήγησης της συμπεριφοράς των μοτοσυκλετιστών (ετσι, γενικά και αόριστα) με βάση αυτές.
offtopic:
της' ελληνικής κουλτούρας' είπα φίλε μου, όχι των δικών μου...
πρόσεξα ακριβώς τα λόγια μου... πουθενά δε χρησιμοποίησα κτητική αντωνυμία...άλλωστε είμαι της γερμανικής νοοτροπίας...
για αυτό με πειράζουν κάτι γλύφτες, που αντί να βάλουν στόχους την προσωπική ανέλιξη, κοιτούν να σκοτώσουν την κατσίκα του γείτονα...
σιχαίνομαι τους ανίδεους που προφασιζόμενοι την αδιαφορία καταπατούν τα δικαιώματα των υπολοίπων...το απόσταγμα εν τέλει είναι πως κάθε νοοτροπία χωσίματος οποιουδήποτε μηχανόβιου στα διόδια λειτουργεί εις βάρους του χρόνου του συμπολίτη του αυτοκινητιστή. επομένως λειτουργεί εις βάρους των δικαιωμάτων του συμπολίτη του.
-
Δε ξέρω μπορεί και να έχεις δίκιο ότι γράφουμε τζάμπα, αν και δε θέλω να το πιστέψω. Οι απαντήσεις πάντως μου θυμίζουν ορισμένους (τετράτροχους και δίτροχους) που σφάζουν στοπ ή κόκκινο φανάρι π.χ. και μετά (αν δε σε βρίσουν) λένε ότι τους κατέβει για να δικαιολογήσουν το σφάλμα τους.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
...
Όταν είμαι με την μηχανή, ελπίζω οι υπόλοιποι οδηγοί αυτοκινήτων να κάνουν το ίδιο για μένα, δεν μπορώ να το απαιτήσω όμως.
Όσον αφορά τα αμάξια χωρίς air-condition, ακόμα κι έτσι οι επιβάτες τους είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα γιατί έχουν μια ελάχιστη σκιά και φοράνε προφανώς ελαφριά ρούχα. Δεν αναγκάζονται να φοράνε χοντρά μπουφάν και παντελόνια (το ότι τα περισσότερα είναι μαύρα -ακόμα και τα καλοκαιρινά!- είναι μαλακία των δικυκλιστών που συχνά γίνονται fashion victims χειρότεροι και από γυναίκες) και ένα σφιχτό θερμός στο κεφάλι.Αν κάνεις ένα γράφο με την επιπλέον καθυστέρηση που προκύπτει από μια μηχανή που κλέβει την σειρά, για όσους περιμένουν πίσω είναι ποσοστιαία αμελητέα σε σχέση με το συνολικό χρόνο παραμονής στην ουρά. Αυτό, σε συνδυασμό με το κίνδυνο θερμοπληξίας και αφυδάτωσης του μοτοσυκλετιστή (η βροχή και το κρύο δεν με νοιάζουν και σε τέτοιες συνθήκες θα περίμενα κανονικά στην ουρά) με κάνουν να έχω αυτή την άποψη, ότι δηλαδή σε τέτοιες συνθήκες οι μηχανές είναι αναγκαίο να έχουν 'ειδική μεταχείρηση'. Και το ξαναλέω, αυτό ακόμα και όταν οδηγώ μαύρο αυτοκίνητο χωρίς a/c (έχω βρεθεί και σε τέτοια θέση).
Τώρα, αν σας/μας προσπεράσει κάποιος ξεκράνωτος με t shirt, βερμούδα και σαγιονάρες τότε δικαίως να αγανακτήσετε, δεν το κάνει λόγω ανάγκης αλλά για βόλεμα. Όσον αφορά αυτό που έγραψε ο tazio, σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κλπ. περιμένω κανονικότατα στην ουρά (αφότου έχω παρκάρει σε σημείο που να μην ενοχλείται κανείς) γιατί ακριβώς δεν έχω κάποιο 'ειδικό δικαίωμα' παραπάνω από όλους τους υπόλοιπους. Ειδικότερα όμως στο θέμα της συζήτησης (καλοκαίρι στα διόδια) εξήγησα γιατί ακολουθώ μια τακτική που από πολλούς μπορεί να θεωρηθεί αντικοινωνική.
Δεν το απαιτείς απλά το κάνεις με το 'έτσι θέλω' μη ρωτώντας κανένα.
Ειδική μεταχείριση στα διόδια, ειδική μεταχείριση για να σταθμεύουν, ειδική μεταχείριση για να κινούνται ανάμεσα στους στοίχους, ειδική μεταχείριση για να μπαίνουν σε πεζόδρομους ... . Τελικά πολύ εξειδίκευση χρειάζεται για να έχει κάποιος μοτοσυκλέτα.
Για το αν προσπερνά σειρές σε τράπεζες κ.λ.π., δεν είπα ότι απαραιτήτως το κάνει ένας μοτοσικλετιστής αλλά όταν τον βλέπω να το κάνει σε μια σειρά διοδίων, μου δίνει το δικαίωμα να λέω ότι έτσι συμπεριφέρεται παντού γιατί έτσι έχει μάθει.
-
Ο χρήστης elisa έγραψε:
η λογική του μηχανόβιου που προσπερνά και πληρώνει πρώτος στα διόδια είναι συνυφασμένη με τη γενικότερη ελληνική κουλτούρα και το ταμπεραμέντο του 'χωσίματος'......
δεν εχω παρακολουθησει την κουβεντα, αλλα στα διοδια χωνονται κ προσπερνανε και ιχήδες...
το ανέφερα και αυτό...
βλέπω κάτι τύπους που πάνε να χωθούν σε άλλους ή σε νταλίκες...
δεν κατηγορώ κανένα μηχανόβιο, κανένα αυτοκινητιστή...
άλλωστε γουστάρω τρομερά τις μηχανές, αλλά τις φοβάμαι κιόλας.
από πέρυσι τον Μάιο έχω κάνει 2.200 χιλιόμετρα με το ποδήλατο και είναι καταπληκτική αίσθηση ελευθερίας... όμως σε μηχανή δεν ανεβαίνω, ούτε για να κάνω το τετράγωνο... 2-3 φορές που ανέβηκα λαχτάρησα ( ήταν βέβαια και στη Λάρισα).
-
Ζώα οι καρπουζοπαραγωγοέμποροι με τα τουότα χιλουξ φορτωμένα τίγκα να κινούνται αέρας στο δρόμο με το φορτίο τους ανασφάλιστο. Όταν είδα το καρπούζι να φεύγει απο τη καρότσα και να κατευθύνεται πάνω μου, ενω ετοιμαζόμουν να προσπεράσω το τελευταίο ζώο, με αριστοτεχνικό τρόπο το απέφυγα αλλά ομολογώ φοβήθηκα.
Μ@λ@κας εγώ που θύμωσα, τον διπλάρωσα και του είπα ότι συνεχίζει να κάνει χειροτεχνίες. Ευτυχώς το αντίθετο ρεύμα εξακολουθούσε να είναι κενό αλλά ο κίνδυνος να φάω ολοκληρο καρπούζι ήταν περισσότερο από εμφανής.
Η ευγενική κυρία του 100 ζήτησε να μάθει που ήμουν, με ευχαρίστησε και είπε ότι θα έστελνε περιπολικό. Ελπίζω νάγινε κάτι.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι όταν είδαμε τον πρώτο (ήταν 3) συζητούσαμε τι θα γίνονταν αν έφευγε καρπούζι....
-
Ζώο ο τύπος με το Smart που οδηγούσε έχοντας το αριστερό του πόδι στην αριστερή γωνία μεταξύ ταμπλώ και πόρτας σε εντελώς σαν οδηγώ από την πολυθρόνα του σπιτιού μου φάση.
Πωωω μιλάμε για πολύ μούρη ο τύπος... Συναγωνίζεται για βραβείο ηλιθιότητας ανάμεσα στους ομοίους του.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ζώο ο τύπος με το Smart που οδηγούσε έχοντας το αριστερό του πόδι στην αριστερή γωνία μεταξύ ταμπλώ και πόρτας σε εντελώς σαν οδηγώ από την πολυθρόνα του σπιτιού μου φάση.Πωωω μιλάμε για πολύ μούρη ο τύπος... Συναγωνίζεται για βραβείο ηλιθιότητας ανάμεσα στους ομοίους του.
Μήπως κάπνιζε κιόλας; Δεν μπορεί να είναι τόσο πολλοί αυτοί που οδηγούν έτσι.
-
Ζώο εγώ που σήμερα μπήκα εν αγνοία μου σε δρόμο που μονοδρομήθηκε πρόσφατα στην Πεύκη (αναφέρομαι στην Ιωαννίνων, από την αρχή της ως τη διασταύρωση με Πίνδου). Ζώο γιατί: α. δεν παρατήρησα τα απαγορευτικά εκατέρωθεν του δρόμου (το δεξί βέβαια ήταν μισοκρυμμένο πίσω από δέντρο), και β. ήμουν τόσο σίγουρος ότι ο δρόμος είναι έτσι όπως τον άφησα πριν δύο μήνες που λίγο έλειψε να «στολίσω» την κυρία με το τζιπ που βγήκε από κάθετο προς τα... πάνω μου ενώ έπρεπε (κατ' εμέ) να περιμένει διότι είχε παρκαρισμένα στη μεριά της. Ευτυχώς η γυναίκα ήταν ευγενέστατη, με ενημέρωσε ότι τα απαγορευτικά μπήκαν εδώ και λίγο καιρό στη γειτονιά και μου συνέστησε να προσέχω να μην τρακάρω με κανέναν. Της ζήτησα συγνώμη που δεν πρόσεξα τα σήματα κι έστριψα στον πρώτο κάθετο για να συνεχίσω από τον επάνω δρόμο.
-
Eιμαι σε στενο δρομο διπλης κατευθυνσης και ετοιμαζομαι να σταματησω σε στοπ, με σκοπο να στριψω δεξια σε κεντρικοτερο δρομο. Δεξια δεν εχω ορατοτητα λογω βλαστησης. Ξαφνικα ερχεται κατα πανω μου απο τον κεντρικο δρομο (απο δεξια) ενα αυτοκινητο με οδηγο τη συζυγο του Μαθουσαλα και την πισω αριστερη πορτα ορθανοιχτη.
Το αυτοκινητο στριβει κανονικα και η πορτα με περναει κυριολεκτικα ξυστα (ευτυχως δεν ειχα σταματησει ακομα και προλαβα να κανω λιγο δεξια προς το πεζοδρομιο). Η γιαγια φυσικα δεν εχει παρει χαμπαρι, αλλα ευτυχως με το που το ισιωνει (με αναποδο ), η πορτα κλεινει μονη της και η ζωη συνεχιζεται κανονικα...
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
...ενα αυτοκινητο με οδηγο τη συζυγο του Μαθουσαλα......που ζει ακόμα (η σύζυγος προφανώς) ενώ ο σύζυγος έχει πεθάνει εδώ και αιώνες.
-
Δευτερο επεισοδιο απο το Σαββατοκυριακο.
Λεβεντομαλακας με παπι οδηγει δεξια-αργα σε δρομο με ΠΟΛΥ κοσμο και κινηση κυριακατικα στη Χαλκιδικη. Οι συνθηκες πολυ χαλια (προκαλει μποτιλιαρισμα, αυτοκινητα τον περναν ξυστα λογω στενοτητας, λουομενοι πεταγονται απο παντου, γενικα επικρατει χαος). Απο πισω ακολουθει ενα αγορακι το πολυ 9 ετων με γουρουνα, το οποιο οδηγει μονο, χωρις κρανος (οπως και ο λεβεντομαλακας). Κοβω διπλα στον μαλακα και ακολουθει ο παρακατω πολιτισμενος διαλογος:
Ε(γω): Δικο σου ειναι το παιδι;
Ο Λ(εβεντο)Μ(αλακας), περηφανος, περιμενει να ακουσει μπραβο:
-ΝΑΙ!
Ε: Εισαι πολυ καραγκιοζης, που το αφηνεις να οδηγει.
ΛΜ: Αντε γαμησου ρε μαλακα.Και η ζωη συνεχιζεται κανονικα μερος Β'...
-
Δεν είχα σκοπό να επαναφέρω το θέμα αλλά...
Ο χρήστης ammophila έγραψε:
Για μενα οποιος σπαει ουρα χωρις να ζητησει αδεια απο ολους και οχι μονο απο τον τελευταιο δε πα να ειναι και john merick τρωει κλεισιμο και ειδικα στα διοδια ακομα και ανοιγμα πορτας συνοδηγου (οχι βεβαια την τελευταια στιγμη) veradero σημερα στα διοδια κορινθου 12:47... ακριβώς αυτό εννοώ! Και αν, αγαπητέ φίλε, ο τύπος (το ζώον, όπως θες πες τον) δε σε εβλεπε και το έπαιρνε χαμπάρι τελευταία στιγμή; Έχεις υπόψη σου τι πρέπει να κάνεις για να σταματήσει απότομα αυτό το γαϊδούρι-μηχάνή; Δλδ, ακόμα και αν είναι ζώον ο τύπος, ειλικρινά πιστεύεις πως θα τον κάνεις άνθρωπο έτσι (διακινδυνεύοντας να του κάνεις κακό που θα το κουβαλάς στην πλάτη σου για όλη σου τη ζωή!);
Δεν το απαιτείς απλά το κάνεις με το 'έτσι θέλω' μη ρωτώντας κανένα.
Απόλυτο δίκιο έχεις, Φρανκ, αν και δύσκολο να γίνει στο δρόμο (πως να σε ρωτήσει δλδ; ). Κανονικά η μηχανή πρέπει να κάθεται στην άκρη και να περιμένει την ευγενική κίνηση του ΙΧη, πράγμα που δε γίνεται βέβαια σχεδόν ποτέ... Αλλά τι συζητάμε τώρα... εδώ δε γίνονται τα νόμιμα... τι ποσοστό οδηγών (δικυκλιστών και ΙΧδων) αφήνει τον κόσμο να περάσει στις διαβάσεις; Που είναι και επιβεβλημένο από το νόμο δλδ δεν τίθεται θέμα ευγένειας...
Ειδική μεταχείριση στα διόδια, ειδική μεταχείριση για να σταθμεύουν, ειδική μεταχείριση για να κινούνται ανάμεσα στους στοίχους, ειδική μεταχείριση για να μπαίνουν σε πεζόδρομους ... . Τελικά πολύ εξειδίκευση χρειάζεται για να έχει κάποιος μοτοσυκλέτα..
Όταν την οδηγείς με τις σωστές προδιαγραφές είναι πραγματικά πολύ εξειδικευμένη εργασία!! Την ειδική μεταχείριση την προσφέρεις εσύ, ΑΝ θέλεις, δεν είναι απαίτηση (και προφανώς πεζόδρομοι-μονόδρομοι και στάθμευση σε πεζοδρόμια πέρα από παράνομη συμπεριφορά, είναι και για μπουνιές και καλά κάνεις και δε θέλεις να την προσφέρεις την ειδική μεταχείριση). Για τη στάθμευση, όμως, έχω ξανακάνει το παράπονό μου... στην Αθήνα είναι εντελώς άδικη η κατανομή των θέσεων στάθμευσης μεταξυ ΙΧ και αυτοκινήτων! Πραγματικά ελάχιστες θέσεις (π.χ. στον Πειραιά στο κέντρο υπάρχει μόνο μια λωρίδα 50 μέτρα στην Καραϊσκου και πουθενά αλλού!!!! Για ολόκληρο το κέντρο!!!) και για όσους πετάνε σπυριά και μόνο στην ιδέα να τη φυτέψουν στο πεζοδρόμιο σε σημείο που μπορεί και να εμποδίζει εφιάλτης! Εκεί, στο λέω με το χέρι στην καρδιά, τα έχω ακούσει άδικα πολλές φορές (ίσως το έχω ξαναγράψει, θυμάμαι μια φορά που είχα παρκάρει νομιμότατα ανάμεσα σε δυο εξίσου νόμιμα σταματημένα ΙΧ και τα άκουσα από τη γιαγιά γιατί την ενοχλούσα που ήθελε οπωσδήποτε να περάσει από εκεί-θεωρούσε απόλυτα φυσιολογικό τον 10Χ χώρο που έπιαναν τα αυτοκίνητα και την ενοχλούσε η μηχανή...- Η συμπεριφορά αυτή είναι απόδειξη του ότι ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου εκεί έξω πραγματικά θα ήθελε να εξαφανιστούν οι μηχανές από το πρόσωπο της γης και δεν είναι δυνατό να κάνουμε λογική κουβέντα με αυτούς!).
Για το αν προσπερνά σειρές σε τράπεζες κ.λ.π., δεν είπα ότι απαραιτήτως το κάνει ένας μοτοσικλετιστής αλλά όταν τον βλέπω να το κάνει σε μια σειρά διοδίων, μου δίνει το δικαίωμα να λέω ότι έτσι συμπεριφέρεται παντού γιατί έτσι έχει μάθει.
Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που τα είπε ο συμπατριώτης Kilomeater... Πολλά πράγματα, αναγνωρίζοντας, αν μπορείς, ότι ο συνάνθρωπός σου βρίσκεται σε 'περίεργη' θέση, είναι μεγαλοψυχία να τα συγχωρείς. Το ζήτημα είναι, όμως, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να μπορείς να καταλάβεις τη θέση του αυτή, πράγμα που μόνο αν έχεις προσωπική εμπειρία το αντιλαμβάνεσαι πλήρως.
Το μωράκι να το επιπλήξεις γιατί κλαίει; Οχι βέβαια... Αν είσαι όμως κουρασμένος δε θα σου σπάσει τα νεύρα; Αν είσαι και τσαντίλας δε θα πας να κάνεις παρατήρηση στους γονιούς του (λίγες φορές το έχετε δει αυτό; ) ; Αν δεν έχεις κάνει παιδί πως μπορείς να ξέρεις οτι δεν είναι ραδιόφωνο να χαμηλώσεις το volume ή να το κλείσεις; Την έγκυο γυναίκα ή τη μαμά με το καροτσάκι δεν είναι αυτονόητο ότι θα την αφήσεις να περάσει μπροστά; Γιατί; Γιατί είναι ηθικό στοιχείο μια έγκυος γυναίκα ένω ο μηχανάκιας ανήθικο; Μήπως αυτή δεν αποφάσισε να κάνει παιδί; Να νιώσει τις συνέπειες της απόφασής της δλδ; Να μην κυκλοφορεί στο δρόμο όπως οι παπούδες που κάνουν 5 ώρες για να ανεβούν στο λεωφορείο; Μην τα βλέπουμε όλα άσπρα-μαύρα, βρε παιδιά...
Τα 3-4 παιδιά που έχουν γράψει εδώ και είναι πέρα από ΙΧδες και μοτοσυκλετιστές δεν έχουν γράψει ΠΟΥΘΕΝΑ για 'δικαιώματα, απαιτήσεις ' κλπ, το λέμε και το ξαναλέμε... Είμαι βέβαιος ότι συμπεριφέρονται σωστά στο δρόμο και θίγονται εξίσου με εσάς από τους λογής λογής κουραδόμαγκες που κόβουν βόλτες στους δρόμους καθημερινά. Το μόνο που σας λένε, είναι να δείξετε λίγη κατανόηση σε κάποιες συμπεριφορές (πολλές φορές ΠΡΟΤΟΥ γίνουν) δεδομένου οτι μπορεί ο άλλος να βρίσκεται σε πολύ πιο δυσάρεστη θέση από εσάς...
Αν τον δεις τον άλλον και παιδεύεται επειδή του έχεις κάτσει στη μέση, ε, δε χάθηκε ο κόσμος, κάνε λίγο πιο άκρη και άσ'τον να φύγει, αν έχει άνεση κινήσεων θα σου πει και ένα ευχαριστώ ή θα σου κάνει ένα νεύμα (και θα το εννοεί το ευχαριστώ). Αν τώρα σου κορνάρει και απαιτεί ή σου πει οτιδήποτε, βέβαια, κατσικώσου εκεί και βγάλ'του και τη γλώσσα, έχεις όλα τα δίκια μαζί σου...
Αυτά! -
Συλλόγη ζώων απο τη διαδρομή Νικήτη - Νεος Μαρμαράς στη Χαλκιδική:
- Παππούς με 159 2.2 και άλλα τρία άτομα μέσα έκανε 'σπορ' οδήγηση, τέρμα γκάζι και περίπου 140-150 σε όλες τις μικροευθείες και τρελά φρένα μέχρι 50-60 σε όλες τις στροφές, προσπέραση απλά αδύνατη...Βρήκα ότι αν παω με περίπου 70 και απόσταση περίπου 100 μέτρα δεν χρειάζεται να λιώσω και εγώ τα φρένα ΑΛΛΑ. Σκάει πίσω μου επίσης γρήγορος λεκές με SUV, παλιό Freelander, και μου κολάει στο 1 χιλ περίπου, τον αφήνω να με προσπεράσει (τον βοήθησα με φρένο γιατί ήθελε να κάνει προσπέραση μάλλον με 5η και απο τα 60 -70 περίπου με εκτιμώμενο χρόνο 1εβδομάδα και κάτι ψιλά), οπότε πάει και κολάει στον πρώτο λαλάκα και αρχίζουν μαζί, φρένο-γκάζι κτλπ....
- Τσογλάνια, μόλις έχουν τελειώσει το μπάνιο τους και πάνε ,μάλλον στο διάολο.., προς Ν.Μαρμαρά, μπροστά τους έχουν αυτοκίνητο, εγώ απο απέναντι σε προσπέρνω κινητό εμπόδιο και επιστρέφω στο ρεύμα μου σε απόσταση περίπου 100 μέτρα απο το απέναντι αυτοκίνητο. Τα τσογλάνια αρχίζουν να κάνουν χειρονομίες....(τα αμας ή όχι? ).
- Τσόκλης αξύριστος και με καρφάκια με C2 VTR ή κάτι τέτοιο, φαίνονταν να πηγαίνει/σέρνεται σαν 1.4, κλασσικά κολλούσε στο 1 χιλ και έκανε 3 προσπεράσεις μπροστά μου, πάνω σε εντελώς τυφλές στροφές, επιβίωσε απο καθαρή τύχη όσο τον έβλεπα, μετά δεν ξέρω..... ( Το άκρο αντίθετο του τσόκλη το βρήκα ένα βράδυ, ήταν ένα κόκκινο golf V ή Gti ή Gt και έκανε προσπεράσεις αστραπή με σωστές αποστάσεις και σε σημεία με καλή ορατότητα, μιλάμε το γκολφ ξύριζε, χρόνια είχα να δώ τέτοια επιτάχυνση)
Αυτά τα πιό χαρακτηριστικά, απο τους άλλους είδα μόνο τα σημάδια τους στο δρόμο, μπαριέρες και κράσπεδα...
-
Μεγάλο ζώον εγώ που την Παρασκευή το βράδυ στα πρώτα διόδια της Αθηνών-Κορίνθου άκουσα την σύζυγο και έκατσα τέρμα δεξιά με σκοπό να πάω στο πρώτο (από δεξιά) ταμείο των διοδίων.
Έλα όμως που το ταμείο ήταν κλειστό και το κατάλαβα όταν έφτασα περίπου 70 μέτρα πριν, δεν φαινόταν από ποιό μακρυά ο διάολος.
Αμέσως αριστερά μου ήταν η άδεια λωρίδα του e-pass και αμέσως μετά κανονικό ταμείο αλλά με μια ουρά αυτοκινήτων που έφτανε πολύύύύ πίσω.Κόλλησα, κάνω δεξιά και κάθομαι, τί κάνουμε τώρα;;;;
Έπρεπε να κόψω κάθετα την λωρίδα του e-pass και να κόψω και την ουρά που περίμενε.
Αφού το «σκέφτηκα» και το ζύγισα λίγα λεπτά, το πήρα απόφαση και το έκανα, δεν υπήρχε άλλος τρόπος.
Ευτυχώς που η νταλίκα που έκλεισα για λίγο στο e-pass ΔΕΝ μου κόρναρε, και ευτυχώς που βρέθηκε και ένας χριστιανός που μου παραχώρησε θέση στην ουρά.
ΤΙ ντροπή ένοιωσα ΔΕΝ περιγράφεται...Επίσης, δεν θα ακούσω άλλη φορά τη σύζυγο...
-
Συγγνώμη, αλλά είσαι, κι εσύ, όπως και όλοι οι άλλοι που αυτοπροσδιορίζονται 'ζώα', off topic.
Το θέμα αφορά αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται το λάθος που έκαναν!!
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............