-
@w202-amg said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Στο allroad κάποιο συνεργείο της αουντι δεν την πάλευε με τη χάρτινη τσιμουχα του Κάρτερ του αυτόματου κιβωτίου και πήγε και έβαλε παντού κόλλα δύο συστατικών. Δεν είναι φλαντζοκολλα, είναι σαν τσιμέντο. Μετά βιδωσε όλες τις βίδες. Με ήπια θέρμανση κτλ ούτε βίδα δεν ξεβιδωσαμε στο συνεργείο.
Καμία ιδέα? @ilias-a
Η εναλλακτική είναι εξωτερικό φίλτρο στο σωλήνα εξόδου προς το ψυγείο. Το μεγάλο μείον, και άλλη αύξηση της περιπλοκότητας σε ένα αυτοκίνητο ήδη περίπλοκο χωρίς χώρο.
Γιατί κάνουν τέτοια πράγματα?!?!?!Το εσωτερικο φιλτρο καποια στιγμη θα βουλωσει και ολο το συστημα αν δε μεινει απο λαδι θα δουλεψει με πολυ χαμηλη πιεση, αν δε θες να πεταξεις το σαζμαν πρεπει να βγαλετε το καρτερ.
-
@ilias-a said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Στο allroad κάποιο συνεργείο της αουντι δεν την πάλευε με τη χάρτινη τσιμουχα του Κάρτερ του αυτόματου κιβωτίου και πήγε και έβαλε παντού κόλλα δύο συστατικών. Δεν είναι φλαντζοκολλα, είναι σαν τσιμέντο. Μετά βιδωσε όλες τις βίδες. Με ήπια θέρμανση κτλ ούτε βίδα δεν ξεβιδωσαμε στο συνεργείο.
Καμία ιδέα? @ilias-a
Η εναλλακτική είναι εξωτερικό φίλτρο στο σωλήνα εξόδου προς το ψυγείο. Το μεγάλο μείον, και άλλη αύξηση της περιπλοκότητας σε ένα αυτοκίνητο ήδη περίπλοκο χωρίς χώρο.
Γιατί κάνουν τέτοια πράγματα?!?!?!Το εσωτερικο φιλτρο καποια στιγμη θα βουλωσει και ολο το συστημα αν δε μεινει απο λαδι θα δουλεψει με πολυ χαμηλη πιεση, αν δε θες να πεταξεις το σαζμαν πρεπει να βγαλετε το καρτερ.
Πως να το βγαλουν ρωταει
-
@otso said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καμία ιδέα? @ilias-a
Πως να το βγαλουν ρωταει
Με θερμοκρασια και οσες βιδες κοπουν καινουριο σπειρωμα και Helicoil.
-
Καμία ιδέα? @ilias-a
Πως να το βγαλουν ρωταει
Με θερμοκρασια και οσες βιδες κοπουν καινουριο σπειρωμα και Helicoil.
Οι βίδες αυτές δεν βιδώνουν μόνο πάνω στο κάρτερ! Βιδώνουν το κάρτερ πάνω στο υπόλοιπο κιβώτιο! Καινούριο σπείρωμα στο κάρτερ πάει στο διάολο, στο υπόλοιπο κιβώτιο;;;
Πακέτο @w202-amg -
Ήπια θέρμανση δηλαδή θερμοπιστολο ή φλόγιστρο; Δοκιμάσατε με κρουστικο; Προσπαθείτε μόνο με κοντό γερμανικό ή με προέκταση σωλήνα; Για τι βίδα μιλάμε τύπου Μ6-8 ή καμία μεγαλύτερη;
Στο ΜΧ5 ήθελα να βγάλω κάτι βίδες σασί και κατάφερα μόνο με σφυρίες με τη βαριά στο κέντρο του γερμανικού.
-
Με τοπικη θερμανση δεν υπαρχει το προβλημα να ραγισει το κουτι ;
Προφανως γι αυτο γραφει ηπια θερμανση . -
Η ήπια θέρμανση ήταν φλόγιστρο αλλά σε λογικά πλαίσια γιατί από μέσα υπάρχει λάδι , ενδεχομένως βαφή του Κάρτερ - λαμαρίνα. Παρόλα αυτά για να καταλάβετε το μέγεθος της σπαζοκεφαλιας οι βίδες έχουν κόλα μέχρι και έξω που ξεχειλίζει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σπάσουν απλά. Εγώ έσπασα δύο μύτες που είχα. Το συνεργείο έσπασε όσες είχε και αγόρασε ακριβές ενισχυμένες. Έσπασαν όλες δίχως καμία βίδα να σπάσει ή να ξεβιδωσει. Οι βίδες έχουν θηλυκό αστεράκι. Εγώ με την ελπίδα αγόρασα βίδες εξάγωνες.
Ψάχνοντας οι οεμ βίδες συνήθως σε κάθε αλλαγή κόβονταν 3-4 . Εν προκειμένω λόγω της κόλλας το να κοπούν είναι ουτοπικό. Σκέψεις για να μπουν τροχοί σεγες κτλ απορρίφθηκαν λόγω του valve body εσωτερικά.
Ηλία σκέφτηκα το φίλτρο στην έξοδο που θα μαζεύει σίγουρα βρώμικο λάδι από τον μετατροπέα ροπής. Άλλη σκέψη δύο δυνατοί μαγνητές στο Κάρτερ απέξω και σε κάθε αλλαγή να τους φέρνω στην τάπα αποστράγγισης λαδιού. Ανά 1-2 αλλαγές λαδιού κινητήρα αδειάζω το καρτερ του αυτόματου.
Νομίζω το κιβώτιο είναι καταδικασμένο απλά το πόσο θα αντέξει συζητάμε (?) -
Η ήπια θέρμανση ήταν φλόγιστρο αλλά σε λογικά πλαίσια γιατί από μέσα υπάρχει λάδι , ενδεχομένως βαφή του Κάρτερ - λαμαρίνα. Παρόλα αυτά για να καταλάβετε το μέγεθος της σπαζοκεφαλιας οι βίδες έχουν κόλα μέχρι και έξω που ξεχειλίζει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σπάσουν απλά. Εγώ έσπασα δύο μύτες που είχα. Το συνεργείο έσπασε όσες είχε και αγόρασε ακριβές ενισχυμένες. Έσπασαν όλες δίχως καμία βίδα να σπάσει ή να ξεβιδωσει. Οι βίδες έχουν θηλυκό αστεράκι. Εγώ με την ελπίδα αγόρασα βίδες εξάγωνες.
Ψάχνοντας οι οεμ βίδες συνήθως σε κάθε αλλαγή κόβονταν 3-4 . Εν προκειμένω λόγω της κόλλας το να κοπούν είναι ουτοπικό. Σκέψεις για να μπουν τροχοί σεγες κτλ απορρίφθηκαν λόγω του valve body εσωτερικά.
Ηλία σκέφτηκα το φίλτρο στην έξοδο που θα μαζεύει σίγουρα βρώμικο λάδι από τον μετατροπέα ροπής. Άλλη σκέψη δύο δυνατοί μαγνητές στο Κάρτερ απέξω και σε κάθε αλλαγή να τους φέρνω στην τάπα αποστράγγισης λαδιού. Ανά 1-2 αλλαγές λαδιού κινητήρα αδειάζω το καρτερ του αυτόματου.
Νομίζω το κιβώτιο είναι καταδικασμένο απλά το πόσο θα αντέξει συζητάμε (?)Πυρωμα μονο με οξυγωνο σε εξατμισα, οχι φαναρτζη.
Σε καθε βιδα ξεχωριστα 3 φορες πυρωμα και αποτομη ψυξη, καθε φορα που θα κρυωνεις τη βιδα 2-3 σφυριες καλες με ζουμπα, μετα τορξ με υπιας δυναμης κρουστικο, το κεφαλι της βιδας απο την κολλα σιγουρα θα σπασει αλλα αν ειναι μακρια η βιδα 50mm+ τα σπειρωματα το πιθανοτερο οχι.
Αν πετυχει θα αλλαξεις και το καρτερ, αν οχι το σαζμαν.
Καλη επιτυχια. -
Νομίζω το κιβώτιο είναι καταδικασμένο απλά το πόσο θα αντέξει συζητάμε (?)Πυρωμα μονο με οξυγωνο σε εξατμισα, οχι φαναρτζη.
Σε καθε βιδα ξεχωριστα 3 φορες πυρωμα και αποτομη ψυξη, καθε φορα που θα κρυωνεις τη βιδα 2-3 σφυριες καλες με ζουμπα, μετα τορξ με υπιας δυναμης κρουστικο, το κεφαλι της βιδας απο την κολλα σιγουρα θα σπασει αλλα αν ειναι μακρια η βιδα 50mm+ τα σπειρωματα το πιθανοτερο οχι.
Αν πετυχει θα αλλαξεις και το καρτερ, αν οχι το σαζμαν.
Καλη επιτυχια.και τις βιδες να σπασει αφου εχουν βαλει κολλα αντι φλαντζας η φλαντζοκολλα , μιλαμε απιστευτο .
-
Επιβάλλεται φωτογραφία...... Εν τω μεταξύ το αυτοκίνητο έχει πάει μόνο σε αντιπροσωπεία και κάποια στιγμή εξειδικευμένο..... Το βιβλίο σέρβις του είναι όσο ένα νεφρό.....
-
Μιλαμε για το ρομποτιζε συστημα των παλαιωτερων psa τωρα δεν ξερω τι φορανε .
βασικα αυτο

αριστερα ειναι ολοκληρο ενω δεξια ειναι το κατω μερος χωρις το δοχειο λαδιου .
Αρχικα το διαπιστωσα με το διαγνωστικο diagbox
Tωρα μου το βγαζει και στο καντραν gearbox faultry οταν ανοιγω τον διακοπτη .
Το διαγνωστικο βγαζει

Σε συνθηκες οδηγησης με τα διαγραμματα τι συμβαινει με τις πιεσεις

καλα η τελευταια με το resize
Tελος παντων
Ηλια βγαζεις ακρη ; ετσι απ την εμπειρια σου , προφανως δεν εχει λαδι μαλλον απο που απο τσιμουχες η κανα σοβαρο με τις βαλβιδες του ρομποτικου ;
Κουβεντα να γινεται βεβαια , αλλα αυριο παει συνεργειο και οτιδηποτε εκει περα βαραει ακομα και μεταχειρα .Α ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ κανει εντυπωση ειναι το βολταζ 11,8 και με μετρημενη προτου βαλω μπροστα ολοκαινουργια μπαταρια .
-
Νομίζω το κιβώτιο είναι καταδικασμένο απλά το πόσο θα αντέξει συζητάμε (?)Ποσο να κοστιζει ενα μεταχειρο κατεστραμενο κιβωτιο ωστε να βαλεις τα δικα σου σωθικα μεσα στο νεο ;
-
Tελος παντων
Ηλια βγαζεις ακρη ; ετσι απ την εμπειρια σου , προφανως δεν εχει λαδι μαλλον απο που απο τσιμουχες η κανα σοβαρο με τις βαλβιδες του ρομποτικου ;
Κουβεντα να γινεται βεβαια , αλλα αυριο παει συνεργειο και οτιδηποτε εκει περα βαραει ακομα και μεταχειρα .
Α ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ κανει εντυπωση ειναι το βολταζ 11,8 και με μετρημενη προτου βαλω μπροστα ολοκαινουργια μπαταρια .Τα σημεια που πονανε αυτα ειναι, τα καρβουνακια και ο συλεκτης στα 2 μοτερ που εχει και τα ρουλεμαν του συστηματος αλλαγης ταχυτητων.
Στην Αθηνα τα επισκευαζουν με πολυ καλο τελικο αποτελεσμα.
Χρησιμες ενεργειες, σε καθε σερβις καλυμπραρισμα του ρομποτιζε, αν το σετ αμπραγιαζ εχει πανω απο 80.000κμ ελεγχος αν εχει σκληρυνει το πλατο, ο δισκος μπορει να ειναι χωρις φθορα αλλα το πλατο να εχει γινει κουτσουρο. Εσενα που πιθανοτατα σου εχει σκασει τις τσιμουχες να το κοιταξετε αυτο.
Επισης χρησιμη ενεργεια οταν το αυτοκινητο θα παραμεινει αρκετη ωρα σταματημενο να βαζεις τη νεκρα. -
Άλογα ή ροπή; Τι σημαίνουν πραγματικά οι δύο σημαντικότεροι αριθμοί ενός κινητήρα και πώς επηρεάζουν την απόδοση ενός αυτοκινήτου;
-
Το mr2 zw30 που χω πλέον (έχω εντυπωσιαστεί θα έλεγα με την συμπεριφορά του ένα καρτ με πινακίδες κυκλοφορίας)έχει παράλληλο greddy e manage blue.απο τα λίγα που ξέρω
αυτός δίνει αβανς και καύσιμο δεν κάνει και πολλά.αππ την άλλη λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να τον διαχειρισθούν.
Σε ερώτηση να τον κρατήσω σε περίπτωση που βάλω 2ζ επάνω δεν με ενθάρρυναν να το κάνω αφού δεν θα κερδίσω και πολλά.ξερει κάποιος σχετικά ;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........